Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

O tynkach się nie wypowiem musiałem brać drugą ekipę o poprawek więc wszystko drogo mi wyszło.

U mnie na placu - jutro zasypuję szambo

(sam :), oczywiście radomskie które już ma tu z forum parę osób, gotową mam bramę wjazdową + furtka, ogrodzenie front, garaż wolnostojacy gotowy tylko została podbitka. W garażu pomalowana posadzka. Z terakoty zrezygnowałem.

A w domu rozpędzamy się z wyborem terakoty i glazury plus montaż pieca i wykończenie drewnem antresoli na poddaszu.

Fotki na mapie forum z warszawskiej grupy.

http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=7841&kat=2&grupa=0&nxt=9

woytek

Marta. Ja robię tynki gipsowe maszynowe. Ten sam wykonawca co u maluszka i am. Robią bardzo starannie, więcej i lepiej niż się spodziewałem. Ale może nie będę zapeszał bo jeszcze nie skończyli. Jeśli jeszcze nie zdecydowałaś się na elektryka to ja polecam tego co u mnie robił.

Elektryka już mam. Właśnie robi mi instalacje. Co do tynków, właśnie się dowiedziałam, że za tydzień zaczynamy tradycyjne :) Gipsowe poszły w zapomnienie. Nagle.

Ekipę do tynków zew. i ocieplenia już też mam. I kominkarza do instalacji DGP. Jak ich wszystkich sprawdzę, służę namiarami. Ale fajnie jest zamykać stan surowy! :)

Ale np poszukuję ładnych i tanich desek dębowych na podłogę i kogoś, kto mi je położy. To tak na listopad, grudzień :) No i kominkarz do obudowy by się przydał. I stolarz.

Marta

Tarnawe 10lat gwar. ,Spartherm 5lat gwar. Hajduk jw. Sa to wkłady do palenia ciągłego i dystrybucji DGP. Pobierają powietrze do spalania zpoza budynku. Słyszłem o kominkach c.o. ale ich niewidziałem. Faceci maja wiedze o komnkach i nieplotą tekstów reklamowych a fachowo doradzaja. Kupiłem tam wkład ,kafle polskie i DGP. Wykonuja obudowy i dają namiary na innych wykonawców.

• 2 weeks później...

Witam.

Jestem nowa. Buduję się (na wiosnę startujemy) w Nowym Prażmowie.

Czy moglibyście mi polecić architekta do planu zagospodarowania i zrobienia przeróbek gotowego projektu. I jeszcze geodetę do mapy projektowej.

Pilnie potrzebnii!!!!!!

Pomóżcie!!!!!!!

Czekam na odpowiedź

Pozdrowienia dla wszystkich

Wiola