Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Koledzy i koleżanki

Poszukuję ekipy budowlanej najlepiej od na wczoraj na dokończenie budowy mojego domu. Mam stan surowy otwarty (prawie dokończony) na płd. od Piaseczna.

Ponieważ na razie pogoda sprzyja, chciałabym jeszcze w tym roku przed mrozami postawić ściany działowe na parterze i poddaszu oraz wylać chudziak. Dalsze prace raczej na wiosnę nalepiej z tą samą ekipą.

Dom jest już zabezpieczony na zimę ( zakryte okna ) ale w środku można pracować.

Czy możecie kogoś polecić, kto właśnie skończył u Was lub znajomych i jesteście zadowoleni z ich usług.

Wiem, że taką prośbe powinnam umieścić w dziale ogłoszeń, ale wolałabym znaleść kogoś poleconego przez Was.

Pozdrawiam

Betsi

A z nowych kwiatków to wyprawa do Piaseczna aby zlozyć wniosek o wyłączenie gruntu z produkcji rolnej - jak długo na to sie czeka?

Na Chyliczkowskiej , pokoj chyba 115 , 3 mile mlode dziewczyny , jak poprosisz to pewnie na drugi dzien bedziesz miala :D

Oregano poszlo na priv

A to witamy sąsiada.

Zawsze mi sie wydawało że Czachówek leży w gminie G.Kalwaria. :-? .

A ty przeciesz piszesz o urzędnikach z Prażmowa.

Hmm... no cóż człowiek całe życie sie uczy. :wink:

Witam, witam :D

Ciekawe z tą Górą Kalwarią... Moja działeczka należy jak najbardziej do Gminy Prażmów. Jestem pewien :)

rrmi -dzięki. Trochę martwi mnie żelbetowy strop potwornie naszpikowany żelastwem.Narożniki zbrojone ,wierzchnia i spodnia warstwa też.Dla mnie zbrojenie stropu to jak do bunkra.

Boduch chyba takie projektuje te stropy ciezkie.

U nas dokladnie taki sam w projekcie , do tego nad parterowym domem :o .

Zmienilismy strop na lekki .

Zycze powodzenia w starostwie.

Sprawdz jeszcze czy w melioracjach nie musisz zaliczyc pieczatki ,

tam jest problem :-?

Chyba na Kosciuszki

Buziaki

rrmi -dzięki. Trochę martwi mnie żelbetowy strop potwornie naszpikowany żelastwem.Narożniki zbrojone ,wierzchnia i spodnia warstwa też.Dla mnie zbrojenie stropu to jak do bunkra.

Bunkra? Zobacz sobie na mój projekt - Murator D06a "Mały".

Niby takie małe nic, a nie masz pojęcia ile tam żelastwa poszło :lol:

Szef murarzy popatrzył na projekt, pociumkał, i kazał dodatkowo dozbroić i zrobić opaskę betonową, której w projekcie nie było, jak się tylko dowiedział, że rezygnujemy z blachy i ładujemy dachówkę, zgodnie z projektem zresztą.

Ale teraz powiem Ci, że łażę po tym poddaszu, i mam pewność, że w salonie nie wyląduje mi sypialnia z piętra wyżej :wink:

Jak Ci kazali tak robić, to tak rób. Z czego będziecie mieli dach?

A to faktycznie ciekawe 8) , jestes pewien? :lol: :lol: :lol:

Jewrioszko, jak najmocniej :) Chcecie, żebym uwierzył, że między Czachówkiem a Gabryelinem mają miejsce jakieś czary :lol: ? Już jestem spokojny :) Pieczątka na projekcie świadczy niezbicie, że jednak byłem w Prażmowie :lol: (i w Piasecznie, i w innych miejscach... :D , dola inwestora :roll:

Forsycjo- u mnie bedzie typowa parterówka.Co do dachówki jeszcze nie moge się zdecydować.Wybrałam grafit i antracyt ale po bliższym przyjrzeniu przestała mnie się podobać.

Oczy lecą do kasztanowej ale moja kieseń tego chyba nie wytrzyma.Może sama cena dachówki nie jest aż tak wysoka ale dodatki do niej przewyższają koszt pokrycia na dach.

rrmi- strop zmieniłas na terrivę a czy nie sugerowano gotowych płyt stropowych-odpada szalowanie.Zerknij na swój projekt- u mnie dach wystaje ponad mur o 80 cm.Tam gdzie dawałam do wyceny mój dach zwrócili mnie uwagę dekarze,że to za dużo i przez to w pomieszczeniach będzie ciemniej.Radzili te okapy dachu pozmniejszac maximum do 50 cm.Jak sobie z tym poradziłaś?

Pozdrowionka

Speek my nie zmienialismy na terrive , a na drewniany.

Zadnego zwiazanego jakkolwiek z betonem nie bralismy pod uwage.

Pod miecze wspierajace (czy jak to zwal :oops: ) beda dane belki o odpowiednio duzym przekroju

Okapow nie zmniejszalismy , oprocz tego stropu wszystko pasuje .

Posluchaj co prawi Jewrioszka , slusznie prawi .

:oops:

byka strzelilam

Ja nie zwróciłam uwagi ale dekarze mówili,że tak być nie powinno i architekt przedobrzył.Nie wiem jak to w moim domu bedzie wyglądało i czy zepsuje wygląd -tego nie widzę to wcale nie jest takie proste.Ja musze to zobaczyć i ... pod rynny wsadziłam dwie listwy 80 cm i nałożyłam na to folie.Obserwowałam to z dołu i coś mi nie pasowawało tego okapu naprawdę było za dużo ale moja konstrukcja się zawaliła i już po gdybaniach.