Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jewrioszka mam podobne założenia hehe, dodam jeszcze że chciałabym do tej sypialni na dole wejście bezpośrednio do łazienki, koniecznie pralnio-suszarnię a w garażu pom. gospodarcze, widziałam takie projekty ale oczywiście jak jedno jest to dugiego nie ma

To masz problemik, bo w domach podzielonych na strefy w ten sposób że strefa nocna jest na górze, a dzienna na dole łazienka na parterze jest z regóły łazienką dla gości.

Odpada więc osobne wejście.

Hej

Jak dobrze pójdzie to stanę sie właścicielem działki w Ławkach. Ciekaw jestem czy ktoś z Was buduje sie w najbliższej okolicy?

Czy cena 55zł/m^2 za ładną narożną działkę blisko lasu jest sensowna?

Jak oceniacie dojazd do warszawy z tych okolic? Duże korki...?

Jak dobrze pójdzie to będe kolejnym budującym w waszej okolicy... :D

Pozdrawiam

Marcin

Działka jest przy drodze asfaltowej i gruntowej drodze do lasu (bardzo ładne miejsce na skraju lasu). Obok jest dom miejscowych gospodarzy. na przeciwko powstają nowe domy. Wydaje mi sie, że jest obok wodociąg. Prąd jest blisko. W piątek jadę do Gminy i wezmę wypis to jeszcze dopytam o wszystkie szczegóły u gospodarzy obok. Miejsce dosyć wysokie (woda nie będzie stała) z ładnym widokiem.

Tyle na razie się rozeznałem... Co jeszcze warto sprawdzić?

Dzięki za odzew :)

zielinsp, elektryka raczej bierz z ZEWT z Konstancina. Nam otwartym tekstem powiedziano, że do podłączenia prądu to elektryk z ich listy. Skrzynka na działce już była, więc tylko brakuje "mocy".

To chyba jest to samo. Zakład Energetyczny Warszawa-Teren o/Jeziorna jest w Konstancinie-Jeziornej.

Mogę poszukać namiarów na elektryka z regionu Jeziorna. U nas sam załatwił wszystko, szybko i sprawnie, chociaż cenę dał taką "zwykłą".

Może być i cena normalna, ja ostatnio spotykam "kosmiczne". Powyżej 500zł za samą robociznę. Przynajmniej mi się tak wydaje, że to nie jest normalna cena. Wyślij na prv. Dzięki z góry

zielinsp, elektryka raczej bierz z ZEWT z Konstancina. Nam otwartym tekstem powiedziano, że do podłączenia prądu to elektryk z ich listy. Skrzynka na działce już była, więc tylko brakuje "mocy".

Na pewno tak jest najszybciej. Znalazłem namiar - pan Adam Kurek, tel. 602/108-565. Mam nadzieję, że numer aktualny.

cieply, sprawdź:

czy droga dojazdowa jest droga przywatna czy gminną

czy plan zagospodarowania nie przewiduje w bezposrednim sąsiedztwie nie budowany zakładów uslugowych ( np blacharz, lub zaklad utylizacyjny) :-?

Osobiście ci powiem że jestem przeciwinikiem działek narożnych, nic nie przemawia na ich korzyść. Chyba że chcesz otworzyc sklep lub jakies inne usługi.

Inaczej to tylko kurz, warkot ruszających samochodow i dziesiątki ludzi pytających o drogę 8)

Co do działek narożnych to w sumie się zgadzam z Tobą - ale w tym przypadku ta druga droga prowadzi do lasu i moze stanowić dojazd dla max 3-4 posesji i to wszystko. Dalej nie ma już gdzie budować... Zaletą jest dostęp do mediów. Wszyscy za mną będą mieli dalej...

A jak z tym dojazdem do Warszawy...?

Pozdrawiam