tadzel 29.11.2006 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 A ja myślałem, że socjalizm upadł i razem z nim idea czynów społecznych. Patrzcie a tu zaczyna sie od nowa. Hm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bipop 29.11.2006 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 A ja myślałem, że socjalizm upadł i razem z nim idea czynów społecznych. Patrzcie a tu zaczyna sie od nowa. Hm. Obstawiam że chętnych będzie od cholery. Każdy będzie chciał poćwiczyć byle nie u siebie. Zgodnie z twierdzeniem: pierwszy dom buduje się dla wroga, drugi dla przyjaciela trzeci dla siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojti82 29.11.2006 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Witam wszystkich!Jestem od dziś na forum. Naprawde jest to fajna sprawa . Szkoda, że dopiero teraz znalazłem to forum.Jestem na etapie poszukiwania działki. Stwierdzam, że nie jest to prosta sprawa. Od dwóch miesięcy czegoś szukam i jakoś mi to nie idzie. Może zła metoda. Proszę o pomoc!!!Macie jakieś namiary na działkę 1000-1500 m2. Interesuje mnie ogólnie powiat piaseczyński. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 29.11.2006 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 NASZE GRATULACJE (w tym miejscu powinny byc owacje na stojąco) Bipop co ty wypisujesz? jakich wrogów? Przeciesz ty budujesz dla całej rodziny Nie uważam sie za takiego, ale możesz na nas liczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bipop 29.11.2006 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Dziękuje za gratulacje. Z budową ruszę chyba dopiero na wiosnę. Odbiore pozwolenie i prawie święta juz będą. Chciałbym uniknąć sytuacji że rozgrzebię ziemie pod fundamenty a przyjdą śniegi i mrozy Od dzisiaj zaczynam więc zgłębiać tajniki sztuki budowlanej aby jakkolwiek kontrolować tych wszystkich mistrzów młotka i kielni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 29.11.2006 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Qrde, dlaczego wszyscy maja gadulca tylko w pracy ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 29.11.2006 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Witam wszystkich! Jestem od dziś na forum. Naprawde jest to fajna sprawa . Szkoda, że dopiero teraz znalazłem to forum. Jestem na etapie poszukiwania działki. Stwierdzam, że nie jest to prosta sprawa. Od dwóch miesięcy czegoś szukam i jakoś mi to nie idzie. Może zła metoda. Proszę o pomoc!!! Macie jakieś namiary na działkę 1000-1500 m2. Interesuje mnie ogólnie powiat piaseczyński. hmm ja szukałam 3 m-ce a to podobno nie jest wcale tak długo a znalazłam dopiero teraz, musisz najpierw określić do jakiej kwoty szukasz, potem w jakich rejonach do ilu km od Piaseczna, czy musi być dobry dojazd oprócz auta, czy działka rolna czy budowlana, ja zaczęłam od Ustanowa bo interesowała mnie kolej ale cena tam była odstraszająca, jaka metoda to już zależy, najlepiej skutkują namiary od kogoś lub własne nogi, mam kilka namiarów ale nie wiem czy Ci odpowiadałyby, musisz określić powyższe warunki BTW dzisaj się dowiedzialam ile teraz chcą za metr w Ustanowie, 150 zł jak startowałam to chcieli 80-90 zł, w ciągu 3 m-cy cena jak skoczyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 29.11.2006 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 BIPOPY sorki, szczere gratulacje a co do pomocy jak nie ruszę z budową własnego jeszcze to przyjadę coś popsuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wielka 29.11.2006 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Witam wszystkich, juz nie wiele brakuje nam aby stać sie właścicielami uroczego zakątka w Kamionce,i stanę sie Wieśniakiem zupełnie innego wydźwięku nabiera to słowo , nawet sie ciesze, jakoś nie lubiłem Warszawiaka tym bardziej ze nie miałem z nim nic wspólnego. Jeszcze raz pozdrawiam wszystkich forumowiczów z okolic piaseczyńskich. I tak na początku chciałbym Was zapytać jaka jest możliwość wybudowania domu z płaskim dachem jeśli warunki zabudowy stanowią inaczej, można to załatwić??? Czekam na Wasze opinie , przemyslenia i doświadczenia.... Aha zapomniałem ze jest nas dwoje + dwa w drodze...... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 29.11.2006 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Streści wynika ,że byłeś wieśniakiem cały czas , geny nie ulegają zniszczeniu pomimo, że Cię przywieśli w koszyku do warszawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsycja 29.11.2006 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 A u mnie już wylewki schną Przyjechali o 9, o 14 było już zrobione. Baardzo polecam miksokreta! Podłogę mam jak lustro - gładką, wypoziomowaną, nieskazitelną. Żadna wylewka z betoniarki nie dorówna. Przy okazji - sąsiedzi! Skąd macie internet? U nas TPSY nie będzie, zresztą podobno numerów nie mają. Sferia za droga., iPlus za wolny. Mamy w okolicy jakąś dobrą radiówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 29.11.2006 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Forsycjo nie podłamuj nas, jak to "Te psy" nie maja numerów, toć to szok Jak my bez necika wytrzymamy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsycja 29.11.2006 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Forsycjo nie podłamuj nas, jak to "Te psy" nie maja numerów, toć to szok Jak my bez necika wytrzymamy? No nie mają. Podobno. Sąsiad mi się żalił. Mi to rybka, bo telefon mam Sferii i bardzo sobie chwalę. Ale internet... No musimy coś wymyśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 29.11.2006 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Wiesz może gdzie "te psy" mają swoją siedzibę ?Zreszta jutro sie spotkamy to pogadamy i może cos wymyślimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 29.11.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 U mnie też nie było neciku ale dokupiłam modem do laptopa w Orange ale to wół.Godzinami czekałam na otwarcie strony ale syn sąsiadki kupił na giełdzie trójkątną antenkę przesyłową 60 zł i maszcik do komina.Nie był to expres ale działało dość szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsycja 29.11.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Wiesz może gdzie "te psy" mają swoją siedzibę ? Zreszta jutro sie spotkamy to pogadamy i może cos wymyślimy. Centralę mają w Prażmowie i na Wągrodnie. I żadna z tych central numerów nie ma. Piaseczno ma nową cyfrową centralę, ale naszych rejonów nie obsługują. Numerów nie ma i już. Pozostaje czekać aż się nam rejon zabuduje i TPSA szarpnie się na nową centralę. Powtarzam to za sąsiadem - sama nie sprawdzałam. Jak mówię, telefon mam, chwalę sobie i TPSY nie chcę. Zasięg na mojej wsi mam i rozmawiam swobodnie. Fax nawet mam . Ale o ile telefon i fax jest bez zarzutu, tak Sferia internet ma drogi. Szukam alternatyw. Jutro rzeczonemu sąsiadowi montuje internet jakiś konstancin.net. W sieci ich znaleźć nie mogę więc nie wiem jak z zasięgiem i obsługą. Na jakimś lokalnym forum znalazłam opinie mieszane. Problem w tym, że w naszej okolicy nie ma porządnych anten więc i nie ma się jak podłączyć. Już nawet w Pro Futuro pytałam. Szukam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wielka 29.11.2006 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Streści wynika ,że byłeś wieśniakiem cały czas , geny nie ulegają zniszczeniu pomimo, że Cię przywieśli w koszyku do warszawy. może i tak ale to nie jest najważniejsze ,( choć u nas mówiło sie na pole a nie na dwór),.... .byłbym wdzięczny za info w sprawie jak sie ma budowa domu z płaskim dachem vs. inne wytyczne w warunkach zabudowy... dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsycja 29.11.2006 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 może i tak ale to nie jest najważniejsze ,( choć u nas mówiło sie na pole a nie na dwór),.... .byłbym wdzięczny za info w sprawie jak sie ma budowa domu z płaskim dachem vs. inne wytyczne w warunkach zabudowy... dzięki i pozdrawiam O to musisz pytać bezpośrednio w gminie. Mają warunki zabudowy ściśle określone, chociaż nie sądzę, żeby dom z płaskim dachem był jakimś problemem. Ja miałam określoną nieprzekraczalną linię zabudowy - 5 metrów. Czyli że bliżej budować się nie da. Ale dalej można, i przy mojej ulicy domki są "rozstrzelone" po działkach jak się właścicielom podobało. Wysokość domu mam maksimum 1,5 kondygnacji. Postawiłam parter z poddaszem, ale równie dobrze mogłam postawić parter. Dachów się nie czepiali. Jeśli wysokość budynku będzie w ichniejszych normach to czemu nie? Może być dach płaski, byleby normy spełniał. Wiem że 100 metrów od nas, na działkach przy drodze gminnej, warunki są już inne, więc na forum nikt Ci konkretniej nie odpowie. Weź ze sobą jakąś mapkę i jedź do gminy. W Prażmowie babeczka od urbanistyki jest OK - pogada, odpowie, jeszcze Ci parę kontaktów da - nie wiem gdzie Kamionka podpada . Jak masz w warunkach ściśle określone, że dach płaski być nie może, to tego nie przeskoczysz. Zostaje Ci albo dostosować się do warunków, albo szukać innej działki. Zresztą z tego co wiem o warunki zabudowy możesz zapytać zawsze, nawet nie będąc właścicielem działki która Cię interesuje. Oni mają sztywne normy - odległości, wysokości, takie tam. W szczegóły nie wnikają Piszę to, bo sama się na tym przejechałam. Musisz zdecydować - albo masz projekt wymarzonego domu i pod niego szukasz działki, albo kupujesz wymarzoną działkę i do niej dobierasz dom. Ja miałam wymarzony dom w parterze, i kupiłam wymarzoną działkę. Potem się okazało że moja wymarzona parterówka na styk włazi na szerokość działki, a do tego jeszcze szambo, zbiornik na gaz, zachowując przepisowe odległości? Zmieniłam projekt domu, bo nie było wyjścia, ale jeśli się nad tym nie zastanowiliście, to zróbcie to teraz, nie powtarzając naszych błędów Pamiętaj że dom to nie tylko budynek - zróbcie sobie projekt całej nieruchomości, gdzie dom, gdzie media, szambo, gaz, podjazd, garaż, jakiś budynek gospodarczy czy chatka ogrodnika, miejsce zabaw dla dzieci czy psa, popatrzcie po całości. W końcu będziecie w tym żyć przez lata a i tak pewne ustępstwa są nieuniknione Pozdrawiam Was dwoje, a już szczególnie te dwoje w drodze I gratuluję przy okazji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 30.11.2006 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Wielka to ty z południa jesteś ? Słuchaj Forsycji bo dobrze pisze. A z tym netem to faktycznie problemik, teraz łącze 1MB to praktycznie minimum, strony są za bardzo przeładowane muzyka filmami i flashem, poniżej tego downloadu będa sie otwierac godzinami. Może nasz kochany "operator narodowy"w końcu zwróci sie w kierunku prowincji, po tym jak dostaje baty od mojej kochanej firmy ? Bo tak prawdę pisząc radiówka to też pomyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bipop 30.11.2006 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Qrde, dlaczego wszyscy maja gadulca tylko w pracy ???? Bo w domu sprzątam, gotuję i wynoszę smieci a w pracy mam prawdziwy męski relaks: gazetę, telewizor, ekspres do kawy i piłkarzyki i wszystko nielimitowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts