Zazdrośnica 30.11.2006 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Projektu na 100% oczywiście nie ale patrz mój post powyżej Wysłany: Czw, 30 Listopad 2006 16:21 oczywiście ciesze się, że tak budujecie, a pogoda ma być ładna i już zanim nie zamkniecie na zimę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bipop 01.12.2006 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Jak patrze na jewrioszkowe tempo budowy to śmiem twierdzić że wielkanocne jaja będzie juz święcił w Prażmowskim kościółku.Jak łapie jakiś przestój "na domu" to w tym czasie podgania w innych miejscach. I tak trzymać !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 01.12.2006 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 I dobrze, niech buduje a my powinniśmy brać z Niego przykład. Tylko dzięki wytrwałości, samozaparciu a takze poswięceniu człowiek moze przejść przez trudy budowy domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 01.12.2006 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Dziekujemy za pozdrowienia i za info, działke juz mamy domek tez narazie w glowie i wszytsko leży w ołówku projektanta, tylko te urzedy ....... nie chce skosów !!!!!!!!!! pozdrawiamy My mamy dom niedaleko Was (Bobrowiec), bez skosów, z dachem kopertowym. Może to jest rozwiązanie dla Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bipop 01.12.2006 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Dziekujemy za pozdrowienia i za info, działke juz mamy domek tez narazie w glowie i wszytsko leży w ołówku projektanta, tylko te urzedy ....... nie chce skosów !!!!!!!!!! pozdrawiamy My mamy dom niedaleko Was (Bobrowiec), bez skosów, z dachem kopertowym. Może to jest rozwiązanie dla Was? a drugi sposób to podwyższyć o kilka cegieł mury poddasza a skosy się znacznie zlikwidują, ale tez będą a ma sie pięterko jak ktoś lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 01.12.2006 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Kurczę, ale żeście postów popisali. Człowiek jeden dzień nie zagląda a tu dwie strony do czytania . Jeśli ktoś szuka działek w gminei prażmów to niech sie mocno spieszy. Wiem że ceny już rosną, ale teraz w ciągu roku mają odrolnić bardzo dużo terenów, m.in w Ustanowie, Jeziórku, Krupiej Wólce i cny coś czuję pójdą jeszcze bardziej w górę. Ja kupiłem działkę w Ustanowie w maju po 45 zł/m2 tylko dlatego, że żona mnie naciskała. Teraz jestem jej wdzięczny za te wszystkie narzekania, że nic nie robimy w sprawie wymarzonego domu i działki. Zdecydowałem się, kupiłem i tylko czekam teraz na projekt. Z tego co wiem, to w ciągu w któym ja mam działkę jest jeszcze sporo działek do sprzedania, ale chyba cena około 100 zł/m2 lub może nawet więcej. Aha. Widziałem jakiś tydzień temu ogłoszenie o sprzedaży działki przy granicy Ustanowa przy drodze do Krupiej Wólki (ul Główna), ale niestety nie zwróciłem uwagi na numer telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 01.12.2006 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Dzięki wszystkim za miłe słowa, dla nas to i tak za wolno . Poza tym to nic wielkiego. Zazdrośnico chciałem, barrdzo chciałem to zrobić, ale szpadla pod ręka nie miałem Bipop, zazdrośnica, ms, rrmi, pontypendy, abromba i wszyscy którzy nam pomagali czujcie sie zaproszeni na imprezkę z okazji wiechy A to juz nie długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 01.12.2006 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Dziekujemy za pozdrowienia i za info, działke juz mamy domek tez narazie w glowie i wszytsko leży w ołówku projektanta, tylko te urzedy ....... nie chce skosów !!!!!!!!!! pozdrawiamy My mamy dom niedaleko Was (Bobrowiec), bez skosów, z dachem kopertowym. Może to jest rozwiązanie dla Was? a drugi sposób to podwyższyć o kilka cegieł mury poddasza a skosy się znacznie zlikwidują, ale tez będą a ma sie pięterko jak ktoś lubi Tylko chalupa wtedy wygląda że pożal sie boże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 01.12.2006 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Fajo Jewrioszki a przy okazji kto bedzie jechał na imprę wiechową, jak na razie nie mam auta i chętnie bym się w dwie strony zabrała tak racja z tym podwyższaniem, widziałam na zdjęciach forumopwiczów, cała bryła budynku traci cały swój urok po podnoszeniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margerittka 01.12.2006 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Witam Was wszystkich Jestem na tym forum nowa. Na wiosnę rozpoczynam z mężem budowę naszego wymarzonego domku w Konstancinie. Mamy juz ekipę - niby z polecenia, ale nie mamy złudzeń, że to w sumie nic nie oznacza. Teraz jesteśmy na etapie zastanawiania się nad tym jaką wybrać studnię i szambo. Generalnie to jesteśmy trochę przerażeni tym co nas czeka, ale co tam - do odwaznych świat należy Jeszcze raz witam Was wszystkich bardzo serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bipop 01.12.2006 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Fajo Jewrioszki a przy okazji kto bedzie jechał na imprę wiechową, jak na razie nie mam auta i chętnie bym się w dwie strony zabrała tak racja z tym podwyższaniem, widziałam na zdjęciach forumopwiczów, cała bryła budynku traci cały swój urok po podnoszeniach Będziemy na pewno, za Wasze swoje wypijemy co do dachu: Takie podwyższenie można maskować większym zwisem dachu ale sam sie nie upieram przy takim rozwiązaniu, sam nie podwyższałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wielka 01.12.2006 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Dziekujemy za pozdrowienia i za info, działke juz mamy domek tez narazie w glowie i wszytsko leży w ołówku projektanta, tylko te urzedy ....... nie chce skosów !!!!!!!!!! pozdrawiamy My mamy dom niedaleko Was (Bobrowiec), bez skosów, z dachem kopertowym. Może to jest rozwiązanie dla Was? a drugi sposób to podwyższyć o kilka cegieł mury poddasza a skosy się znacznie zlikwidują, ale tez będą a ma sie pięterko jak ktoś lubi Tylko chalupa wtedy wygląda że pożal sie boże. no tak zgadzam sie z Toba jewrioszka, wiecie jak to jest jak sobie cos wbijemy juz do glowy to potem trudno sie tego pozbyc a zebysie mieli wypbrazenie o czym mysle popatrzcie tu http://www.mtmstyl.com.pl/projekty/jednorodzinne_dwukondygnacyjne/freya/ pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 01.12.2006 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Masz racje, jak do tego dołożysz skosy to ci wyjdzie koszmar pijanego architekta. P.S. Jak spojrzałem na powierzchnie tego domu to od razu wpadło mi do głowy powiedzenie jednego amerykańca. "100m2 domu reszta to basen" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 01.12.2006 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Były plany i teraz już na pewno powstanie droga ekspresowa oraz obwodnica Góry Kalwarii. "Wykupu gruntów pod drugą jezdnię szosy nr 79 Piaseczno–Góra Kalwaria za 5 mln zł chce dokonać jeszcze w tym roku Generalna Dyrekcja Dróg i Autostrad. Wkrótce do właścicieli części z kilkuset działek mają dotrzeć propozycje cenowe. Wykup gruntów nie koliduje z faktem, że w Ministerstwie Budownictwa rozpatrywane są odwołania od decyzji wojewody lokalizującej przebudowę szosy 79, złożone przede wszystkim przez mieszkańców Kątów, którzy nie zgadzają się z zaproponowanym przebiegiem obwodnicy Góry Kalwarii. (pc)" Nie kupujcie też w Mikówcu i okolicach Marianek (część Góry Kalwarii) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 01.12.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Były plany i teraz już na pewno powstanie droga ekspresowa oraz obwodnica Góry Kalwarii. "Wykupu gruntów pod drugą jezdnię szosy nr 79 Piaseczno–Góra Kalwaria za 5 mln zł chce dokonać jeszcze w tym roku Generalna Dyrekcja Dróg i Autostrad. Wkrótce do właścicieli części z kilkuset działek mają dotrzeć propozycje cenowe. Wykup gruntów nie koliduje z faktem, że w Ministerstwie Budownictwa rozpatrywane są odwołania od decyzji wojewody lokalizującej przebudowę szosy 79, złożone przede wszystkim przez mieszkańców Kątów, którzy nie zgadzają się z zaproponowanym przebiegiem obwodnicy Góry Kalwarii. (pc)" Nie kupujcie też w Mikówcu i okolicach Marianek (część Góry Kalwarii) A jakies szczególy co do przebiegu trasy? Skąd i dokąd itp. Jakis link? Masz cos takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 01.12.2006 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 http://siskom.waw.pl/mapy/mazowsze/dk-79-obwodnica-gk.pdf http://www.siskom.waw.pl/mapy/mazowsze/pzp-infrastruktura.JPG zobaczcie czy się otwierają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bipop 01.12.2006 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Jewrioszka, nie ma paniki (dla nas), badałem przed kupnem i jakiekolwiek propozycje dróg beda szły przy torach przed prażmowem albo w okolicach grójca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 01.12.2006 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Dziekujemy za pozdrowienia i za info, działke juz mamy domek tez narazie w glowie i wszytsko leży w ołówku projektanta, tylko te urzedy ....... nie chce skosów !!!!!!!!!! pozdrawiamy My mamy dom niedaleko Was (Bobrowiec), bez skosów, z dachem kopertowym. Może to jest rozwiązanie dla Was? a drugi sposób to podwyższyć o kilka cegieł mury poddasza a skosy się znacznie zlikwidują, ale tez będą a ma sie pięterko jak ktoś lubi Tylko chalupa wtedy wygląda że pożal sie boże. no tak zgadzam sie z Toba jewrioszka, wiecie jak to jest jak sobie cos wbijemy juz do glowy to potem trudno sie tego pozbyc a zebysie mieli wypbrazenie o czym mysle popatrzcie tu http://www.mtmstyl.com.pl/projekty/jednorodzinne_dwukondygnacyjne/freya/ pozdrawiam No tak, przy takim domu trudno robić skosy. Ale przynajmniej dachówka w tym domu jest tania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 01.12.2006 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Otwieraja się I jeszcze tylko dodam że prąd nam podłączą o 7 miesięcy wcześniej czyli w lutym 2007 zamiast we wrześniu tego samego roku. Ktoś tu jest prorokiem. A własnie kto to pisał że jajka będe święcił w Prazmowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 01.12.2006 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 A propos tematu budowy dróg. Ostatnio, będąc w ZE Jeziorna byłem świadkiem jak kobieta próbowała załatwić przyłącze prądu prądu do nowego domu, gdyż ze starego musiała się wyprowadzić. Powodem był wykup grutów pod jakąś drogę w rejonie Raszyna. Ludzie dostali pozwolenie na budowę domu, zbudowali się a po dwóch latach od wprowadzenia się muszą się przenieść. Ja nie wiem jak musieli działać urzędnicy zezwalając na budowę w takim miejscu. Druga sprawa jak można było nie spradzić tego że tam może kiedyś iść droga ekspresowa. Współczuję tym ludziom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts