Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziekujemy za pozdrowienia i za info, działke juz mamy domek tez narazie w glowie i wszytsko leży w ołówku projektanta, tylko te urzedy ....... nie chce skosów !!!!!!!!!!

pozdrawiamy

My mamy dom niedaleko Was (Bobrowiec), bez skosów, z dachem kopertowym. Może to jest rozwiązanie dla Was?

a drugi sposób to podwyższyć o kilka cegieł mury poddasza a skosy się znacznie zlikwidują, ale tez będą

a ma sie pięterko jak ktoś lubi

Kurczę, ale żeście postów popisali. Człowiek jeden dzień nie zagląda a tu dwie strony do czytania ;) . Jeśli ktoś szuka działek w gminei prażmów to niech sie mocno spieszy. Wiem że ceny już rosną, ale teraz w ciągu roku mają odrolnić bardzo dużo terenów, m.in w Ustanowie, Jeziórku, Krupiej Wólce i cny coś czuję pójdą jeszcze bardziej w górę.

Ja kupiłem działkę w Ustanowie w maju po 45 zł/m2 tylko dlatego, że żona mnie naciskała. Teraz jestem jej wdzięczny za te wszystkie narzekania, że nic nie robimy w sprawie wymarzonego domu i działki. Zdecydowałem się, kupiłem i tylko czekam teraz na projekt.

Z tego co wiem, to w ciągu w któym ja mam działkę jest jeszcze sporo działek do sprzedania, ale chyba cena około 100 zł/m2 lub może nawet więcej.

Aha. Widziałem jakiś tydzień temu ogłoszenie o sprzedaży działki przy granicy Ustanowa przy drodze do Krupiej Wólki (ul Główna), ale niestety nie zwróciłem uwagi na numer telefonu.

Dzięki wszystkim za miłe słowa, dla nas to i tak za wolno :wink:.

Poza tym to nic wielkiego.

Zazdrośnico chciałem, barrdzo chciałem to zrobić, ale szpadla pod ręka nie miałem :wink:

Bipop, zazdrośnica, ms, rrmi, pontypendy, abromba i wszyscy którzy nam pomagali czujcie sie zaproszeni na imprezkę z okazji wiechy :lol:

A to juz nie długo.

Dziekujemy za pozdrowienia i za info, działke juz mamy domek tez narazie w glowie i wszytsko leży w ołówku projektanta, tylko te urzedy ....... nie chce skosów !!!!!!!!!!

pozdrawiamy

My mamy dom niedaleko Was (Bobrowiec), bez skosów, z dachem kopertowym. Może to jest rozwiązanie dla Was?

a drugi sposób to podwyższyć o kilka cegieł mury poddasza a skosy się znacznie zlikwidują, ale tez będą

Tylko chalupa wtedy wygląda że pożal sie boże. :(

Witam Was wszystkich :D

Jestem na tym forum nowa. Na wiosnę rozpoczynam z mężem budowę naszego wymarzonego domku w Konstancinie. Mamy juz ekipę - niby z polecenia, ale nie mamy złudzeń, że to w sumie nic nie oznacza.

Teraz jesteśmy na etapie zastanawiania się nad tym jaką wybrać studnię i szambo.

Generalnie to jesteśmy trochę przerażeni tym co nas czeka, ale co tam - do odwaznych świat należy :wink:

Jeszcze raz witam Was wszystkich bardzo serdecznie :D

Fajo Jewrioszki 8)

a przy okazji kto bedzie jechał na imprę wiechową, jak na razie nie mam auta i chętnie bym się w dwie strony zabrała

tak racja z tym podwyższaniem, widziałam na zdjęciach forumopwiczów, cała bryła budynku traci cały swój urok po podnoszeniach

Będziemy na pewno, za Wasze swoje wypijemy :D

co do dachu:

Takie podwyższenie można maskować większym zwisem dachu ale sam sie nie upieram przy takim rozwiązaniu, sam nie podwyższałem

pozdrawiamy

no tak zgadzam sie z Toba jewrioszka, wiecie jak to jest jak sobie cos wbijemy juz do glowy to potem trudno sie tego pozbyc a zebysie mieli wypbrazenie o czym mysle popatrzcie tu http://www.mtmstyl.com.pl/projekty/jednorodzinne_dwukondygnacyjne/freya/

pozdrawiam

Były plany i teraz już na pewno powstanie droga ekspresowa oraz obwodnica Góry Kalwarii.

"Wykupu gruntów pod drugą jezdnię szosy nr 79 Piaseczno–Góra Kalwaria za 5 mln zł chce dokonać jeszcze w tym roku Generalna Dyrekcja Dróg i Autostrad. Wkrótce do właścicieli części z kilkuset działek mają dotrzeć propozycje cenowe. Wykup gruntów nie koliduje z faktem, że w Ministerstwie Budownictwa rozpatrywane są odwołania od decyzji wojewody lokalizującej przebudowę szosy 79, złożone przede wszystkim przez mieszkańców Kątów, którzy nie zgadzają się z zaproponowanym przebiegiem obwodnicy Góry Kalwarii. (pc)"

Nie kupujcie też w Mikówcu i okolicach Marianek (część Góry Kalwarii)

Były plany i teraz już na pewno powstanie droga ekspresowa oraz obwodnica Góry Kalwarii.

"Wykupu gruntów pod drugą jezdnię szosy nr 79 Piaseczno–Góra Kalwaria za 5 mln zł chce dokonać jeszcze w tym roku Generalna Dyrekcja Dróg i Autostrad. Wkrótce do właścicieli części z kilkuset działek mają dotrzeć propozycje cenowe. Wykup gruntów nie koliduje z faktem, że w Ministerstwie Budownictwa rozpatrywane są odwołania od decyzji wojewody lokalizującej przebudowę szosy 79, złożone przede wszystkim przez mieszkańców Kątów, którzy nie zgadzają się z zaproponowanym przebiegiem obwodnicy Góry Kalwarii. (pc)"

Nie kupujcie też w Mikówcu i okolicach Marianek (część Góry Kalwarii)

A jakies szczególy co do przebiegu trasy? Skąd i dokąd itp.

Jakis link?

Masz cos takiego?

pozdrawiamy

no tak zgadzam sie z Toba jewrioszka, wiecie jak to jest jak sobie cos wbijemy juz do glowy to potem trudno sie tego pozbyc a zebysie mieli wypbrazenie o czym mysle popatrzcie tu http://www.mtmstyl.com.pl/projekty/jednorodzinne_dwukondygnacyjne/freya/

pozdrawiam

No tak, przy takim domu trudno robić skosy. Ale przynajmniej dachówka w tym domu jest tania.

A propos tematu budowy dróg.

Ostatnio, będąc w ZE Jeziorna byłem świadkiem jak kobieta próbowała załatwić przyłącze prądu prądu do nowego domu, gdyż ze starego musiała się wyprowadzić. Powodem był wykup grutów pod jakąś drogę w rejonie Raszyna. Ludzie dostali pozwolenie na budowę domu, zbudowali się a po dwóch latach od wprowadzenia się muszą się przenieść.

Ja nie wiem jak musieli działać urzędnicy zezwalając na budowę w takim miejscu. Druga sprawa jak można było nie spradzić tego że tam może kiedyś iść droga ekspresowa.

Współczuję tym ludziom.