barozi 06.12.2006 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Zazdrośnica: No właśnie jakiś czas temu oglądałem zdjęcia ale jakoś zapomniałem odpisać. Teraz nadrabiam. Działeczka bardzo fajna. Płaska co ważne. Masz już ogrodzony jeden bok Troszkę szkoda, że ten lasek w tle nie należy do działki, ale i tak fajnie że jest. Czy mi się zdaje czy działka jest dość wąska. Jakie ma wymiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 06.12.2006 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 zazdrośnico porotherm plus styro lub gazobeton plus styro to tak naprawde jeden grzybek tylko cena inna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
conrad67 06.12.2006 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 witajcie kochani !czy mozecie polecic z czystym sumieniem jakas hurtownie materialow budowlanych w rejonie pulawska w strone gory kalwarii ,Piaseczno-Warszawapozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 06.12.2006 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Barozi to teraz nie opłata nie jest uzależniona od przydziału mocy? My płaciliśmy tak za każdy kilowat mocy sto iles tam złotych i w tej cenie jest juz podłączenie. Wiesz, co? Nie mam tej umowy teraz przy sobie, ale na pewno były tam jakieś dziwne wyliczenia i wzory. Szczerze? Czytałem trzy razy i zrozumiałem, że muszę sam założyć skrzynkę to wtedy oni to odbiorą i w ciągu 14 dni włączą prąd. Musze to chyba jeszcze parę razy przeczytać i chyba jedak zadzwonię do ZE. Jakieś porady jak z nimi rozmawiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 06.12.2006 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Nic specjalnego, ci ludzie sa naprawde kompetentni, wystarczy pytac jasno o co nam chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 06.12.2006 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Jewrioszka, A powiedz mi w jakim sensie " w tej cenie jest już podłączenie". Co wchodzi w skład tego podłączenia? Bo jeśli tylko wkręcenie kabelków do skrzynki, to ja takie podłączenie to ... . Na prawdę w tych sprawach jestem laikiem. Pradu nie lubię. Nie wiem może się uprzedziłem do tych ludzi w ZE, ale to chyba przez to, że wszyscy tak psioczą na ZE Jeziorna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 06.12.2006 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 witajcie kochani ! czy mozecie polecic z czystym sumieniem jakas hurtownie materialow budowlanych w rejonie pulawska w strone gory kalwarii ,Piaseczno-Warszawa pozdrawiam Z czystym sumieniem polecam Centrobud, ale to Stara Iwiczna. Kupowaliśmy tam dosłownie wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 06.12.2006 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Ja też żałuję, że nie mam lasu ale tamte już były sprzedane, zresztą nie byłoby mnie stać na nią bo jest duża 2500, a moja podchodzi pod ten las, nie jest szeroka ale nie jest też wąska, zdjęcia robione w takiej perspektywie trochę ją wydłużają, ma ok 20 m szerokości, dokładną mapkę działki mam dostać niedługo bo "się robią". Droga już jest wydzielona i tak samo jak wszystkie działki, zostały jeszcze 3 przede mną jak ktoś chce, są w Gabryelinie w tym jedna jeszcze z lasem która ma ok 1600 m, prąd, telefon, woda blisko, wszytskie dokumenty przejrzane, plany itp i jest w porządku. Ogólnie łądna okolica i jak wszędzie mocno się zabudowuje a czemu Wam się nie podobają drewniane domki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groblus 06.12.2006 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Hoł hoł hoł jak mawiaja stare amerykanskie pseudomikolaje. Witam forumowiczow po malej przerwie. Czlowiek zalatany przez ostatni tydzien, nie wiedzial w co rece wlozyc a tu 4 strony pelne postow do nadgonienia. Ja w miedzyczasie nie wylegiwalem sie i moge sie pochwalic uzyskana decyzja o wydaniu pozwolenia na budowe (ostateczne uprawomocnienie - juz za 10 dni ), zlozony wniosek o kredyt, zakontraktowany kierownik budowy (dzieki - rrmi). Oby do wiosny - wtedy zaczne prace, z tego co czytalem z bipopem bedziemy sie scigac. Czolem forumowicze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 06.12.2006 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Groblus, gratulacje!Ile czekałeś na pozwolenie? Mi zostały tylko te uzgodnienia, które wymagają załączenia mapy do celów projektowych z naniesionym budynkiem. Tak przy okazji, stronę temu Coli dostała wycenę materiałów na stan surowy i się załamała, że za drogo. Nam zrobili wycenę (dom 116 mkw, czyli porównywalna powierzchnia z domem Coli) na prawie dwukrotnie wyższą kwotę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groblus 06.12.2006 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 ms. - od zlozenia kompletu dokumentow do chwili wyrwania decyzji o pozwoleniu na budowe - ok 40 dni i 40 telefonow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 06.12.2006 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 ms. - od zlozenia kompletu dokumentow do chwili wyrwania decyzji o pozwoleniu na budowe - ok 40 dni i 40 telefonow A w Prazmowie niecały tydzień Grobluski nasze gratulacje, cieszymy sie razem z wami, i nadal nam szkoda waszych brzózek Zróbcie pole namiotowe. Barozi podłaczenie to podłaczenie, teraz ty mi zabiłes ćwieka, zaraz do nich zakręce i sie dowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 06.12.2006 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 ms. - od zlozenia kompletu dokumentow do chwili wyrwania decyzji o pozwoleniu na budowe - ok 40 dni i 40 telefonow czyli kto uparty i wytrwały to ma - bravo Groblus A co do tych wycen, odnosi się ona do stanu surowego zamkniętego czy otwartego z robocizną czy bez, netto czy czy brutto, razem z instalacją i doprowadzeniem medii itp., bo już tez chciałam się zorientować w temacie i jak na razie najdroższe wychodzą domy murowane niż z bali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 06.12.2006 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Barozi juz wiem, za każdy przydzielony Kw mocy zaplacilem 128,34 zł netto ( zamówiłem 10 kw) Będe miał podłaczenie kablowe czyli kabel w ziemi. W zapłaconej kwocie mam podłaczenie czyli instalecje przyłacza w lini ogrodzenia. Mnie interesuje tylko dociągnięcie kabelka do własnej skrzynki bezpieczników w domciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 06.12.2006 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Jewrioszka, Jasne. Trochę się wyjaśnia. Tylko teraz muszę wyczytać kiedy mi to przyłącze do skrzynki zrobią. Muszę przestudiować uważniej umowę i może coś jeszcze z niej wywnioskuję. Z tym prądem to muszę się spieszyć, bo chcę w kwietniu zacząć budowę, a bez prądu to ani rusz. Dzięki za pomoc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 06.12.2006 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Przyjrzałam się domowi Coli jest drogi co tu ukrywać, wielospadowy dach, pow. zabudowy 180 m, pow. użytkowa 101 chyba, bryła budynku też do prostych nie należy, ogólnie wiele projektów ma straszną różnicę zabudowy do użytku na niekorzyść, trafiłam tylko na jedną pracownię gdzie jest na odwrót lub proporcje są wyważone - to pracownia Z500 i pewnie jak już to skuszę się na ich projekty a skąd wiecie ile Wam kw prądu potrza, nie jest to uzależnione od odległości od działki? Groblus Ty miałeś tylko jakiś kabel do samego domu a nie do płota, od czego to zależy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 06.12.2006 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Jewrioszka napisałam gdzie ta działka a Ty nic, jak w głaz zaklęty szkoda mi tych brzózek co wycieliście, jeśli ktoś ma małe choinki do wykopania to chętnie wezmę, będę sadziła wzdłuż tego ogrodzenia kolczastego po lewej stronie żeby zachować charakter otoczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groblus 06.12.2006 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 ja na swoj prad mam czekac niby do czerwca 2007, ale moze zaczne ich molestowac co by sprawe przyspieszyc (ale tu poczekam na uprawomocnione pozwolenie na budowe);jewrioszka ja tez ma przylacze kablowe, jak wygladaja oplaty za to przylacze - tzn. ile robi elektrownia za te 120 PLN/kW? - doprowadza do plotu i czy robi skrzynke ? czy zaklada licznik ? za co do tego momentu musimy placic my biedni inwestorzy skazania na ZEWT Jeziorna ? zazdrosnica - nie do konca rozumiem, mam umowe na przylacze kablowe (zreszta tak jak dwie dzialki przylegle do mojej ulicy), z tego co wiem oznacza to ze od najbliszego slupa (czyli od glowej uliy ca. 120 m) prad bedzie sobie zasuwal grzecznie kablem pod powierzchnia ziemi, oni doprowadza mi go do plotu a od plotu do domu to juz moje zmartwienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 06.12.2006 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Mi ilość kW określiła "na oko" pani w ZEWT pytając się jakie urządzenia będą w domu. Czy będę miał kuchenkę na prąd czy gaz, czy będzie też wykorzystywany prąd trójfazowy (na budowę do np. betoniarki)? W moim przypadku musiałem wziąć 16 kW bo nie planuję mieć gazu. Jeśli chodzi o przyłącze w moim przypadku to ja mam prąd u sąsiadki na przeciwko. Z tego co wyczytałem, to ZEWT zrobi przyłącze z tego właśnie węzła. Nie doczytałem tylko w jakim terminie. Szczerze mówiąc to nie wiem teraz czy skrzynkę elektryczną daje mi ZEWT czy muszę sam postawić. Część osób mówi że ja sam, część że ZEWT. Zadzownię to się dowiem, ale dopiero jurto bo teraz nie mam umowy przy sobie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 06.12.2006 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Właśnie sie dowiadywałem, skrzynke stawiami ZEWT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts