groblus 06.12.2006 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 swietnie - mi sie tez tak wydawalo, czyli po ich stronie lezy skrzynka + licznik tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 06.12.2006 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 06.12.2006 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Słuchajcie - dziś zadzwoniła do mnie agencja ochrony (Skorpion), że w domu włączył się alarm. Załoga podobno podjechała i sprawdziła, że wszystko ok, ale po domu biega pies. I słyszę, że w tle panowie patrolowi wyzywają, jacy to ludzie są, zostawiają psa i włączają alarm. Tylko, że my k...a nie mamy psa!!! Okazało się, że patrol POMYLIŁ POSESJE!!! Dobrze, że alarm był fałszywy, bo w przeciwnym wypadku...nawet nie chcę myśleć. Grunt to ochrona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 06.12.2006 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Zazdrośnica, w moim przypadku materiały na stan surowy otwarty (fundamenty, ściany, kominy, strop, dach). Wyliczenia są robione dla ceny netto + 7% VAT. Groblus, te 40 telefonów to poważnie? Na każdy dzień miałeś inną gadkę czy rutynowe jedno pytanie? A starostwo wykręcało się jak mogło i spławiało "proszę zadzwonić w przyszłym tygodniu".Strasznie jestem ciekawa, co prawda jeszcze nawet nie złożyłam ale już bym chciała odbierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 06.12.2006 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Oj, obyście mieli rację z tym prądem.Przy dokonywaniu wpłaty od 120-150 zł wystawili fakturę.U mnie jest napisane - przedpłata za wydanie wrunków i to kwota 146,40.Nastepnie dołączą do projektu moją działkę za ok.1500 .I dalej mam zgodnie z dopisem do projektu poprowadic kabel w ziemi -60m to mój koszt.Nastepnie mam zainstalować szafkę pomiarową nad złączem kablowym przy ulicy w linii ogrodzenia.A jak już będzie wszystko zrobione za moją kasę to -przyjdą i odboirą.i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 06.12.2006 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Speek nie biadol wszyscy tak płaciliśmy ot takie warunki panują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 06.12.2006 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Przeczytałem po raz kolejny umowę i jest tam napisane:"Wnioskodawca zrealizuje własnym kosztem i staraniem zadania określone w punktach 1.4, 1.5 i 5.4" Punkty te mówią o:1.4. Wykonaniu przyłącza kablowe przewodem istniejącym. - Wydzielenie w złączu Miejsce dołączenia WLZ do przyłącza uzgodnić w RE1.5. Wykonanie istalacji odbiorczej spełniającej wymogi Rozp...." Czy ktoś może mi rozszyfrować o co chodzi w p. 1.4?????? Aha. W jednym z punktów umowy piszą że prace związane z realizacją przyłączenia rozpoczną się w terminie 14 dni po wykonaniu przez wnioskodawcę powyższych warunków. Jutro i tak do nich zadzwonię, ale może ktoś z Was może już teraz wyjaśnić? Wiem, że jak głupi drążę ten temat za co bardzo przepraszam, ale po prostu jakoś tak już mam, że jestem bardzo ciekawski i niecierpliwy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 06.12.2006 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 wynika ze kabel już jest i nalezy wykonać "wcinke" czyli zainstalować mufe kablową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 06.12.2006 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Czytli muszę wziąć do tego elektryka i on mi to jakoś wykona za odpowiednią opłatą? Ile taka usługa może kosztować?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 07.12.2006 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Jest tak jak pisze Tadzel.Wydaje mi się jednak że ta wcinkę to powinien zrobic ZEWT, na swój lub twój koszt. W końcu to ich własność.Do inwestora należy wykonanie podłączenia budynku do skrzynki licznikowej która też jest wlasnością ZEWT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 07.12.2006 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Jak ja się kiedyś dowiadywałam, to na prąd ileś tam się czeka w zależności od otoczenia (jak duże zadupie to nawet 2 lata) i wszystkie przyłącza i skrzynki są darmowe, jak chcesz proces przyspieszyć to jest to płatne za wszystko, nie wiem jak to się ma do tego co piszecie ale te koszty są jakieś bardzo duże moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SamuelMysia 07.12.2006 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Podlaczenie pradu to chyba najwieksza przeszkoda, jaka moze stanac na drodze przy budowie domu :/ Przynajmniej tak wynika z moich obserwacji - gdyby nie fakt, ze sasiad zlozyl podanie o przylacze juz dawno temu, to teraz dwa lata musielibysmy czekac zanim energetyka laskawie doprowadzilaby do nas prad. A przeciez do najblizszych podlaczonych do pradu domostw jest zaledwie pol kilometra Cholerny monopol... ktos wie, kiedy w koncu wprowadza przydomowe elektrownie na ogniwa paliwowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 07.12.2006 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 U mnie na działce skrzynka stoi od 6 lat. ZEWT i tak chce ściągnąć z nas haracz, coś ponad 1400 zł. Aha, zaplanowali nawet wykonanie robót do 30.11.2007! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 07.12.2006 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Wszyscy macie rację, tak naparwde piszecie o tym samym. Reasumując. 1. Podłaczenie jest bezpłatne. 2. Za każdy przydzielony kilowat mocy placi się ok 130 zł netto. 3. Niema znaczenia czy stoi szafka czy nie, płaci sie za przydzial mocy, a nie za wykonanie fizycznego przyłacza. 4. Od szafki licznikowej do domu podłączacie na swój koszt. 5. Czas oczekiwania to ok. 2 lat faktycznie. ( jak to napisała "z" zaleznie od zadupia ) My też mieliśmy termin na wrzesień 2007, a dzięki temu że sąsiad byl wcześniej mamy termin na luty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groblus 07.12.2006 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 ms. - no moze to 40 telefonow to bylo nieco przekoloryzowane , bo na poczatku przez pierwsze 3 tygodnie dawalem im spokoj, potem telefon co dwa dni, w apogeum po dwa telefony dziennie (ostatni tydzien) - w sumie nadzwonilem sie troche szkoda ze nie przejrzałem swojej umowy z elektryka dokladniej wczoraj, ale z tego co pamietam to u mnie jest do doprowadzenia 120m kabla, ale chyba na koszt elektrowni, ogolnie walka z elektrownia to walka z wielkim wiatrakiem - niczego sie nie boja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 07.12.2006 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 U nas wszystko do tyłu i wszystko drogo z założenia, że Polak i tak zapłaci, skoro przeżył za 1000 zł to i przeżyje za 800 zł, ale też przyznajmy że sami się ograniczamy umysłowo, wiele rzeczy nam się nie chce a urzędasy tylko to pogłębiają. Dlaczego nie możemy mieć elektrowni przydomowej, oczyszczalni przydomowej, żeby było to dotowane przez państwo i ze środków pomocowych, idzie za tym ochrona środowiska też, zacofany kraj w XXI wieku to tak odejście od tematu ale drażliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oregano 07.12.2006 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Słuchajcie - dziś zadzwoniła do mnie agencja ochrony (Skorpion), że w domu włączył się alarm. Załoga podobno podjechała i sprawdziła, że wszystko ok, ale po domu biega pies. I słyszę, że w tle panowie patrolowi wyzywają, jacy to ludzie są, zostawiają psa i włączają alarm. Tylko, że my k...a nie mamy psa!!! Okazało się, że patrol POMYLIŁ POSESJE!!! Dobrze, że alarm był fałszywy, bo w przeciwnym wypadku...nawet nie chcę myśleć. Grunt to ochrona. Emocje gwarantowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oregano 07.12.2006 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 I dobrze, niech buduje a my powinniśmy brać z Niego przykład. Tylko dzięki wytrwałości, samozaparciu a takze poswięceniu człowiek moze przejść przez trudy budowy domu. I wzajemnemu wsparciu Naszej Grupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oregano 07.12.2006 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Ale Wszyscy gnacie! Mam wrażenie, że tylko u mnie sprawy posuwają się zbyt wolno...Jakieś postępy są, ale wciąż jeszcze mało spektakularne Wczoraj dostałem od swojej ekipy budowlanej pierwsze zadanie - zakup stali i desek. Dzisiaj nowe, polegające na jak najszybszym znalezieniu baraku/pakamery dla ekipy oraz blaszaka (lub szopy) do przechowywania sprzętu Czy ktoś z Was wie może coś o sprzedaży lub wynajmie baraków tudzież balszanych garaży? A może ktoś chciałby właśnie pozbyć się powyższych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
łosie 07.12.2006 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 witamy wszystkich sąsiadów !!! właśnie kupiliśmy działkę w ŁOSIU budowa ruszy na wiosnę a teraz czas na papierki... mamy nadzieję na pomoc z Waszej strony -ostrzegam jednak ze jestesmy absolutnymi laikami budowlanymi i prosze o wyrozumiałosc... pierwsze pytanie- moze jest w ktoryms temacie dokładny opis co robic krok po kroku zeby zdobyc pozwolenie na budowę? i jak to wygląda w gminie prażmów? pozdrawiamy- monika i konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts