jewrioszka 10.12.2006 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Magdac, pracuje w firmie która często jest po obu stronach barykady i według moich obserwacji wyglada to tak. 1. Jeśli rozmawiacie z monopolistą macie małe szanse w negocjacjach, poniewaz i tak będziecie musieli skorzystac z jego usług i bez znaczenia dla niego jest fakt że jest duża grupa odbiroców. 2. Żeby reprezentowac jakąkolwiek zbiorowość w negocjacjach musielibyście zawiązac cos w rodzjaju porozumienia np jakis rodzaj wspólnoty. 3. 13 odbiorców np dla TPSA lub ZEWT to naprawde nie jest duża grupa co innego developerzy którzy i tak rzadko maja w swoich ofertach zniżk na media dla kupujących. Niestety TPSA i ZEWT to taki organizacyjny beton. A teraz pozytywna wiadmość. 1.Jeśli w waszej okolicy np. TPSA ma konkurencje w postaci Netii to wasze szanse w negocjacjach rosną 2. jeśli jszcze grunt np droga w której mają biec media jest prywatna (wasza) własnościa to juz ich macie w kieszeni. Do odważnych jednak świat należy i zawsze ktos cos wymyśli. Informuj co wam sie udalo i jakto zrobiliście. Sądze że wiele osób na tym forum będzie tym zainteresowanych. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac 10.12.2006 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Brawo Ms myślę, że takie przypominanie bardzo się przydaje (również mnie) mimo, że dowiadywałam się już dużo wczesniej to jest to bardziej poukładane dla mojego bałaganu w głowie. Bardzo dzieki apropos tej wyszukiwarki z forum, jest ona całkowicie dla mnie nieprzydatna, ma zbyt ogólnikowe wyszukiwanie i wyskakują często bzdurne rzeczy albo każde słowo w jakimś zdaniu, więc tych postów i tematów są tysiące, więc wolę śledzić na bierząco wybrane fora. Pozdrawiam nowych osadników z Łosia i wszystkich którzy tak jak ja zakupili bądź zakupią działkę Nie wim Zazdrośnico, czy korzystałaś kiedyś z wyszukiwarki zaawansowanej google. Dla mnie jest bardzo pomocna. W miejscu "W adresie strony tylko wyniki z tego serwera lub domeny" wpisujesz: http://forum.muratordom.pl/, a dalej jak zwykle. Jak dla mnie efekty są znacznie lepsze niż z wyszukiwarki forum. (Może dla wszystkich to oczywiste, ale piszę na wszelki wypadek, bo widziałam, że często ludzie na to narzekają) Pzdr Magdac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 10.12.2006 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Nie wim Zazdrośnico, czy korzystałaś kiedyś z wyszukiwarki zaawansowanej google. Dla mnie jest bardzo pomocna. W miejscu "W adresie strony tylko wyniki z tego serwera lub domeny" wpisujesz: http://forum.muratordom.pl/, a dalej jak zwykle. Jak dla mnie efekty są znacznie lepsze niż z wyszukiwarki forum. (Może dla wszystkich to oczywiste, ale piszę na wszelki wypadek, bo widziałam, że często ludzie na to narzekają) Pzdr Magdac Świetny pomysł to naprawde działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 11.12.2006 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Rzeczywiście. Wyszukiwarka na forum nie jest najlepsza, ale jak się trochę z nią popracuje daje nawet dość dobre efekty. Przede wszystkim należy używać słów "and" i "or" jak ktoś już tu wspominał. No i pamiętać, aby w wynikach pojawiały się posty a nie tematy. A ten pomysł z googlem to rzeczywiście dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piomod 11.12.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Łosie:Moze ten wykaz cośi Wam pomoze:• wniosek o wydanie pozwolenia na budowę ściągnąć ze strony Prażmowa tel 22 727 01 77, 22 727 05 22, 22 727 05 21 790-42-06• oświadczenia o prawie do dysponowania nieruchomości na cele budowlane dostępny w Starostwie Powiatowym Piaseczno 756 75 03 Chyliczkowska 14• 4 projekty domu • 4 kopie planu zagospodarowania działki,• 4 kopie projektu technicznego szamba (wszystko to będzie przygotowywać architekt adaptujący). • Uzgodnienia z melioracji Piaseczno Kościuszki 22 • Uzgodnienie dojazdu do posesji z zarządcą drogi • Decyzja o wyłączenie gruntu z produkcji rolnej Starostwie Powiatowym• Wypis z planu przestrzennego zagospodarowania z gminy Prażmów• Mapki do celów projektowych 1:500 i 1:1000 Składnica mapy tel. 22 757 28 92 22 737 07 64 (załatwia to geodeta)• Teczka z planem zagospodarowania działki zawierała: - opis techniczny planu zagospodarowania działki, - kserokopia Uchwały Rady.... w sprawie miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego obszaru zabudowy - kserokopia Aktu Notarialnego , - kserokopia uprawnień projektanta, - kserokopia zaswiadczeń projektanta (Mazowiecka Okręgowa Izby Inżynierów Budownictwa), - kserokopia warunków przyłączenia do sieci energetycznej - kserokopia warunków przyłączenia do sieci gazowej (u Nas nieaktualne)- kserokopia warunków przyłączenia do sieci wodociągowej(zamiast kserokopi oświadczenie pana z wodociągów)-plan zagospodarowania działki (mapka) z wrysowanym domkiem -oświadczenie architekta adaptującego projekt katalogowy albo wykonującego projekt indywidualny, że został on opracowany zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa budowlanego. - krótka informacja dotycząca bezpieczeństwa i ochrony zdrowia na placu budowy tzw. BIOZ. Pozdrawiam piomod1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 11.12.2006 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Piomod, No nie powiem. Wszystko jak na tacy. To jest dopiero porada. Teraz to tylko sobie trzeba odhaczać na liście. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 11.12.2006 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Łosie,mapa, którą macie w wypisie i w wyrysie mpzp nie nadaje się do wydania warunków przyłączy. Nie ta skala i nie te informacje są na niej naniesione. Tzw. podkład geodezyjny, który dołącza się wystepując o warunki przyłączeniowe pokazuje istniejące obiekty w okolicy Waszej działki i wszystkie istniejące media. Na niej widać przebieg wodociągów, gazu, prądu itp.Występując o warunki przyłączy nie trzeba wrysowywać budynku. Ważna jest działka i media, które idą przy granicy działki, a co trzeba ciągnąć np. 120 m. Mapa do celów projektowych ma inną skalę i obejmuje głównie Waszą działkę i sąsiednie (najbliższe). Na niej pracuje architekt. Mapy, poza skalą, różnią się pieczątkami i ceną. 4 podkłady geodezyjne ze starostwa kosztują ok. 120-130 zł. Jest na nich pieczątka "Mapa nie może służyć do celów projektowych". Komplet map od geodety kosztuje znacznie więcej - parę stówek. Jeśli zaczniecie cokolwiek załatwiać, będzie Wam łatwiej. Poza tym szybciej wciągniecie się. Bierzcie ludzi sprawdzonych i poleconych przez forumowiczów. My pogardziliśmy kontaktem od rrmi i do tej pory nie mamy map projektowych. Speek posłuchała się rrmi i mapę odebrała już w zeszłym tygodniu (a zamawiałyśmy w tym samym czasie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lkmiec 11.12.2006 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Witajcie!! czas chyba najwyzszy uaktywnic sie w tej grupie - w czwartek (mamy nadzieje;-) skladamy w Piasecznie wniosek o pozwolenie na budowe i zacznie sie oczekiwanie.... mamy dzialeczke pod Piasecznem, konkretnie na krancach Konstancina (tylko nie reagujcie alergicznie, nieruchomosc jest rodzinna i wspolna;-) na forum znamy osobiscie na razie tylko Pontypedy (zaliczamy sie do fanow modrzewiowej elewacji i dachowki domino w kolorze łupka;-) - jeszcze raz dzieki za przyjecie!! anyway zamierzamy oczywiscie startowac na wiosne, mamu juz ekipe od stanu surowego z więźbą i zaczynami szukac dalej - a potrzeba tego duuuzo!! bedziemy wdzieczni za sprawdzone namiary na: - stemple (temat rzeka;-)- skład/tartak od więźby dachowej- kierownika budowy (podobno ponty i rrmi mają niezlych, prawda to??)- no i oczywiscie specow od wszystkiego (hydraulik, elektryk, wykonczeniowcy).. wieeeelkie dzieki za pomoc!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 11.12.2006 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Witamy w grupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pontypendy 11.12.2006 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Ikmiec,nie ma sprawy, wpadajcie jak będziecie w okolicy.wyślę Ci na priva kilka namiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.12.2006 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Hello, Jeśli chodzi o drewno na więźbę, to zarówno szef moich budowlańców, jak i cieśla polecają bardzo skład OL-Bud przy wyjeździe z Piaseczna w stronę Góry Kalwarii. ja tam będę zamawiał wkrótce... Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groblus 11.12.2006 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 czekamy na wrazenia, ja wiezbe potrzebowal na przyszla wiosne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 11.12.2006 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 czekamy na wrazenia, ja wiezbe potrzebowal na przyszla wiosne Polecam mojego ciesle , rewelacja . Podaje namiar Pan Andrzej 505 021 091 Mozna przyjechac do mnie i Jego robote obejrzec . Wszystko stalo nawet bez jednego gwozdzia , zaciosy perfekcyjne.Zadnych tam blaszek Podobijali oczywiscie gwozdzi , ale takie samotrzymanie sie przed skreceniem to majstersztyk Do sierpnia jest juz naumawiany z tego co mowil , ale pytac chyba mozna. ps.Mam porownanie , bo juz raz sie budowalam i dopiero teraz widze roznice Wczesniej podalam niepoprawny numer telefonu , teraz jest ok , przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 11.12.2006 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Potwierdzam więźba super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 11.12.2006 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 A ja dzisiaj dogadywałam szczegóły z forumowym Statkiem od pokryć dachowych i z ich polecenia pojechałam do Olbudu zamówić więżbę.Dostanę rabaty bo z polecenia a istotne dla mnie jest,że zapłace teraz a odbiorę w przyszłym roku.Stal też zamawia ale w skladzie na Puławskiej ( jadąc od Piaseczna drugi taki skład po prawej stronie zaraz za skrętem do Giant.Dużo taniej.Teraz zamówię materiał na ściany i fundamenty oraz styropian do ocieplenia ale to u forumowego Olsena.Nabrałam trochę tempa i to mnie cieszy bo lubię jak coś się dzieje.W piątek już odbieram wyłączenie z produkcji rolnej i wizyta u architekta i składam o pozwolenie na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 11.12.2006 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Groblus Mam pytanko, nasz/wasz majster wam więźby nie robi? Dziwne. Speek, czy my sie dzisiaj przypadkiem na Puławskiej u Statka nie mineliśmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 11.12.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Jewrioszka-owszem byłam u Statka i być może się minęliśmy ale jak miałam Cię rozpoznać?Siedziałam u Statka chyba godzinę w tym czasie było wielu klientów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 11.12.2006 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Byliśmy tam we dwóch (jeden łysy) ok. godz. 12:30 i czekaliśmy ok. 10 min aż jakaś kobieta skończy z nim rozmawiać.Może to ty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 11.12.2006 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 To chyba było moje ostatnie 10 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SamuelMysia 11.12.2006 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Jakby ktos pytal, to u nas tez wszystko idzie do przodu. Trafilismy na bardzo milego rzeczoznawce, budowe wycenil nam szybko i bezproblemowo. Gdyby ktos chcial namiary: Jolanta Zawadzka, 504204750 A kto to jest Statek i czym konkretnie sie zajmuje? Dach bedziemy kladli w okolicach 20 kwietnia i na razie nastawiamy sie na pape z zamiarem wymiany na cos trwalszego za kilka lat, ale moze uda sie wygospodarowac troche kasy i od razu polozyc jakas dachowke... Zastanawiamy sie tez nad schodami (drewniane) - ma ktos moze jakies namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts