Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

No i pozwolenie wydane. :D . Dziś rano zadzwoniła Pani ze Starostwa, że decyzja wydana i można odebrać. Tak dla orientacji - wniosek złożony 27-10-2006. Co prawda były drobne poprawki, ale cztery tygodnie nikt do tego nie zajrzał.

W międzyczasie przyjechały pierwsze materiały na budowę. Tak więc na wiosnę zaczynamy. Będą wyścigi, z tego co widzę kilka osób ma takie plany. Jakby mi ktoś mógł podesłać jakieś namiary, np. na kierownika budowy, byłbym wdzięczny.

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Speek, powiedz coś więcej o co chodzi z tym skladem na Puławskiej i stalą - dlaczego dużo taniej? tez z polecenia Statka?

a ten olbud to:

"Ol-Bud. Drewno i materiały budowlane. Oleksiak J.

0 22 737 09 22

05-500 (p-ta Piaseczno) Żabieniec gm. Piaseczno, Asfaltowa 1e

pow.piaseczyński, woj.mazowieckie"

??

bo ta nazwa w pkt dosyc popularna, nawet lokalnie - glupio byloby sie pomylic;-)

Dzieki i pozdrawiam

ratunkuu, niech ktos nam pomoże które połaciówki lepsze?

Velux czy Fakro ?

W każdym składzie mówia co innego.

Że Velux lepszy serwis, łatwiejszy montaż, dokładniejsze wykonanie itp.

A Fakro lepsza szyba ponoć U= 1,0.

Widziałem fakro po kilku latach zacieki i syf, czy ktos widział Veluxy po np 5 latkch?

Jak to wygląda?

HELP!!!

Ja wybrałem Velux, bardziej mi pasuje taki sposób otwierania. A tak poza tym to pewnie się wiele nie różnią, zgadzam się z rrmi. Mam katalog Veluxa i Fakro, faktycznie U=1 w Fakro a w Velux 1,2 (tak jest napisane) - natomiast dla całego okna odpowiednio 1,4 i 1,5 tak więc różnica raczej niewielka. Najważniejsze znaczenie ma zapewne jakość zamontowania okna. No i rodzaj, ilość warstw lakieru na przykład.

Ikmiec- Statek pracuje w hurtowni pokryć dachowych na ul Puławskiej438 Jeśli zapytasz to polecaja dechy w składzie w Zabieńcu.Tam mówisz,że jesteś od Zapolskich z Puławskiej i masz już na dzień dobry rabacik.Drewno jest bardzo dobrej jakości.Mam porównanie bo widziałam drewno w tartaku w Lesznowoli-nie polecam.Ze stalą jest to samo.Dwa składy blisko siebie a różnica w cenach duża.

Ja kupiłam Fakro, ponieważ:

wszyscy mówili, że Fakro i Velux to to samo

każda firma z która rozmawiałam polecała właśnie te okna

mają je moi znajomi i chwalą

montarz-to chyba kwestia umiejetności wykonawcy :lol:

Cena-podobno są trochę tńsze od Veluksów

Pozdrawiam

Betsi

Fakro to polskie okna które podbiły cała europę - i w tejże europie jedyny konkurent veluxa

Witaj Komarku

Ekipy szukam nadal, jestem umówiona z kimś w tym tygodniu ( z polecenia z forum), ale nastawiam się bardziej na wiosnę. No chyba żeby ktoś chciał robić jeszcze teraz.

Szlak mnie trafia, bo od września wszystko stoi a mogłabym się właśnie przeprowadzać.

:evil: - to nie odzwieciedla całych moich odczuć, le jest zblizone

Podłączyłam miejską wodę i wykopałam szambo, może uda się jeszcze pociągnąć gaz.

A u Ciebie coś nowego?

Jak czuje się gededeta?

Pozdrawiam

Betsi

:oops: przepraszam, że się wtrącam do Waszego wątku

Czy jest tutaj ktoś, kto mieszka w Wólce Kozodawskiej ?

Mam na oku ofertę sprzedaży działki. I w Agencji, która pośredniczy w jej sprzedaży wiem, że jest to działka w tzw. V linii zabudowy, media są w drodze - w odległości ok. 200 metrów :roll:

Jestem zielona w tych sprawach ..czy możecie mi napisać jak wygląda i ile może kosztować podprowadzenie siły i prądu?

Jestem tu nowa :oops: