misze78 11.12.2006 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 No i pozwolenie wydane. . Dziś rano zadzwoniła Pani ze Starostwa, że decyzja wydana i można odebrać. Tak dla orientacji - wniosek złożony 27-10-2006. Co prawda były drobne poprawki, ale cztery tygodnie nikt do tego nie zajrzał. W międzyczasie przyjechały pierwsze materiały na budowę. Tak więc na wiosnę zaczynamy. Będą wyścigi, z tego co widzę kilka osób ma takie plany. Jakby mi ktoś mógł podesłać jakieś namiary, np. na kierownika budowy, byłbym wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 11.12.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Speek, to nie było Twoje ostatnie 10 minut, tylko pierwsze 10 minut reszty Twojego życia (zapożyczone z "American Beauty"). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lkmiec 11.12.2006 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Speek, powiedz coś więcej o co chodzi z tym skladem na Puławskiej i stalą - dlaczego dużo taniej? tez z polecenia Statka? a ten olbud to: "Ol-Bud. Drewno i materiały budowlane. Oleksiak J. 0 22 737 09 22 05-500 (p-ta Piaseczno) Żabieniec gm. Piaseczno, Asfaltowa 1epow.piaseczyński, woj.mazowieckie" ?? bo ta nazwa w pkt dosyc popularna, nawet lokalnie - glupio byloby sie pomylic;-) Dzieki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 12.12.2006 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Wszyscy kupujący tak ochoczo ziemię przeczytajcie sobie post Abromby ku refleksji. Przepraszam, że nie zrobiłam eleganckiego linku! http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1528423#1528423 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 12.12.2006 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Niezła historia ku przestrodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 12.12.2006 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 ratunkuu, niech ktos nam pomoże które połaciówki lepsze?Velux czy Fakro ?W każdym składzie mówia co innego.Że Velux lepszy serwis, łatwiejszy montaż, dokładniejsze wykonanie itp.A Fakro lepsza szyba ponoć U= 1,0.Widziałem fakro po kilku latach zacieki i syf, czy ktos widział Veluxy po np 5 latkch?Jak to wygląda? HELP!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 12.12.2006 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Mialam Fakro kiedys .'Bylo ok .Mysle , ze to jest to sam , tylko nazwa sie rozni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misze78 12.12.2006 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Ja wybrałem Velux, bardziej mi pasuje taki sposób otwierania. A tak poza tym to pewnie się wiele nie różnią, zgadzam się z rrmi. Mam katalog Veluxa i Fakro, faktycznie U=1 w Fakro a w Velux 1,2 (tak jest napisane) - natomiast dla całego okna odpowiednio 1,4 i 1,5 tak więc różnica raczej niewielka. Najważniejsze znaczenie ma zapewne jakość zamontowania okna. No i rodzaj, ilość warstw lakieru na przykład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 12.12.2006 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Ikmiec- Statek pracuje w hurtowni pokryć dachowych na ul Puławskiej438 Jeśli zapytasz to polecaja dechy w składzie w Zabieńcu.Tam mówisz,że jesteś od Zapolskich z Puławskiej i masz już na dzień dobry rabacik.Drewno jest bardzo dobrej jakości.Mam porównanie bo widziałam drewno w tartaku w Lesznowoli-nie polecam.Ze stalą jest to samo.Dwa składy blisko siebie a różnica w cenach duża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 12.12.2006 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Hmm, na razie 1:1, kto da więcej? Zgadzam sie że ważna jakość założenia, łatwiej zainstalowac velux, jego plus, enerooszczędność plus dla fakro. Czy ktos cos jeszcze dorzuci? Będziemy wdzięczni za każde info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 13.12.2006 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Ja kupiłam Fakro, ponieważ: wszyscy mówili, że Fakro i Velux to to samo każda firma z która rozmawiałam polecała właśnie te okna mają je moi znajomi i chwalą montarz-to chyba kwestia umiejetności wykonawcy Cena-podobno są trochę tńsze od Veluksów Pozdrawiam Betsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bipop 13.12.2006 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Ja kupiłam Fakro, ponieważ: wszyscy mówili, że Fakro i Velux to to samo każda firma z która rozmawiałam polecała właśnie te okna mają je moi znajomi i chwalą montarz-to chyba kwestia umiejetności wykonawcy Cena-podobno są trochę tńsze od Veluksów Pozdrawiam Betsi Fakro to polskie okna które podbiły cała europę - i w tejże europie jedyny konkurent veluxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piomod 13.12.2006 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 WitamIle płaciliście za ocieplenie poddasza wełna 15+10cm+płyty KG?W sobotę będę rozmawiał z wykonawcą i chciałbym mieć jakieś rozeznanie.Pozdrawiam Piomod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 13.12.2006 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Ja kupiłam Fakro, ponieważ: wszyscy mówili, że Fakro i Velux to to samo każda firma z która rozmawiałam polecała właśnie te okna mają je moi znajomi i chwalą montarz-to chyba kwestia umiejetności wykonawcy Cena-podobno są trochę tńsze od Veluksów Pozdrawiam Betsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 13.12.2006 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Beatko a znalazłaś już ekipę na wiosnę? Robicie coś teraz czy czekacie na lepsze czasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 13.12.2006 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Witaj Komarku Ekipy szukam nadal, jestem umówiona z kimś w tym tygodniu ( z polecenia z forum), ale nastawiam się bardziej na wiosnę. No chyba żeby ktoś chciał robić jeszcze teraz. Szlak mnie trafia, bo od września wszystko stoi a mogłabym się właśnie przeprowadzać. - to nie odzwieciedla całych moich odczuć, le jest zblizone Podłączyłam miejską wodę i wykopałam szambo, może uda się jeszcze pociągnąć gaz. A u Ciebie coś nowego? Jak czuje się gededeta? Pozdrawiam Betsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 13.12.2006 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Geodeta oddał właścicielom niekopletny zestaw dokumentów i musieli złożyć wniosek o mapkę czy wyrys z katastru. A w poniedziałek oddali papiery do burmistrza. Teraz czekamy aż łaskawie podpisze. W tym roku już nic nie załatwimy. A łudziłam się, że chociaż działka bedzie nasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 13.12.2006 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 No to wielka szkoda, ale mimo wszystko coś drgnęło. Zaczniecie budowę wczesnym latem. Tylko przez zime i wiosnę pozałatwiasz wszystkie dokumenty. Szukajcie już ekipy ( tylko nie bieżcie tej byłej naszej ) Betsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lkmiec 13.12.2006 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Dzieki wszystkim za namiary - dzwonie, gadam, umawiam - sama przyjemnosc;-) ale z kim bym nie rozmawial, zawsze slysze "ale elektryka ci nie polecam"?? czy naprawde jest tak zle?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena_W-wa 13.12.2006 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 przepraszam, że się wtrącam do Waszego wątku Czy jest tutaj ktoś, kto mieszka w Wólce Kozodawskiej ? Mam na oku ofertę sprzedaży działki. I w Agencji, która pośredniczy w jej sprzedaży wiem, że jest to działka w tzw. V linii zabudowy, media są w drodze - w odległości ok. 200 metrów Jestem zielona w tych sprawach ..czy możecie mi napisać jak wygląda i ile może kosztować podprowadzenie siły i prądu? Jestem tu nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts