Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

^^ oplata przylaczeniowa w ZEW-T w Jeziornej (a moze tak jest wszedzie) wyliczana jest jako iloczyn mocy wnioskowanej i stalej kwoty

nie jest zalezna od odleglosci od linii (mówiąc krótko - zawsze kosztuje tyle samo) --> jedyny haczyk to taki, ze budowa przylacza musi byc uzasadniona ekonomicznie z punktu widzenia ZEW-T

czyli jak stwierdza, ze aby podlaczyc jeden domek musza wydac za duzo, to teoretycznie maja podstawy do odmowy podlaczenia!

aha, no i oczywiscie ZE robi ci przylacze do krawedzi dzialki, dalej radzisz sobie sama

Pozdrawiam

:( moje poszukwiania "ograniczają" się do weekendowych jazd po okolicach Piaseczna - Bobrowca - Wilczej Góry - Wólki Kozodawskiej

jedna działka- w Bobrowcu - 1400 m, super okolica, wszystkie media, 80 zł za metr, tylko -albo- aż 3 słupy wysokiego napięcia i jeden olbrzymi z 60 tys. woltów :o

druga działka- Bobrowiec - oferta Agencji - nie odpisują na moje e-maile, nie odpowiadają na telefony :( działka o pow. 1050 metrów, 150 zł / m i wszystkie media - chcę odpuścić - ale jakoś ta działka mi przypadła do gustu

trzecia działka Wólka Kozodawska- 2600 metrów z ew. podziałem ale z nieuregulowaną sprawą drogi dojazdowej :(

czwarta działka - 5 linia zabudowy, media - wszystkie- w odległości 200 metrów :(

piąta działka- Wilcza Góra - pod lasem, media w niedalekiej odległości ,cena nawet przystępna

Jestem zniechęcona chodzeniem od gospodarstwa do gospodarstwa i pytaniem o działki - bo albo wszystko jest sprzedane, albo coś tam jest ale nie na sprzedaż (przynajmneij w obecnej chwili) :(

Głupia sprawa i w przypadku gminy chyba wtopiliśmy.

"Naszą działkę" znaliśmy od paru lat. Po sąsiedzku mieszka nasz znajomy. Ponad rok temu pojawiła się na niej tablica "Na sprzedaż". Zdecydowaliśmy się na kupno, bo chcieliliśmy mieć akurat tę działkę.

Dla uspokojenia sumienia pooglądaliśmy parę działek w okolicy, ale daleko im było do naszej. No i kupiliśmy.

Teraz na własnej skórze doświadczamy niewymownego uroku gminy i z mozołem przepychamy papiery.

Zazdrośnica, Ty przecież jesteś z Piaseczna i chyba masz już go naprawdę dosyć, że uciekasz?

rrmi - podaję ceny drewna- m3 z impregnacją 730 zł +vat, bez 650+vat

deski do obica dachu -m3-470 zł+vat

Laty (2,5x5)- 1mb -1 zł z impregnacją

(4,5x5)-1mb-1,55 zł

Jestem przerażona bo drewno na mój dach wycenili mnie na 15.068zł ,dowóz na miejsce budowy w cenie.Natomiast dechy do obicia dachu na 6.344zł ta wycena na wypadek kiedy sie zrobić pełne deskowanie.A cena foli na mój dach 1811 zł.Oczywiście byli doradcy w składzie i twierdzili,że nie powinnam dawać folii na dach jeżeli nie będę go ocieplać.

rrmi - podaję ceny drewna- m3 z impregnacją 730 zł +vat, bez 650+vat

deski do obica dachu -m3-470 zł+vat

Laty (2,5x5)- 1mb -1 zł z impregnacją

(4,5x5)-1mb-1,55 zł

Jestem przerażona bo drewno na mój dach wycenili mnie na 15.068zł ,dowóz na miejsce budowy w cenie.Natomiast dechy do obicia dachu na 6.344zł ta wycena na wypadek kiedy sie zrobić pełne deskowanie.A cena foli na mój dach 1811 zł.Oczywiście byli doradcy w składzie i twierdzili,że nie powinnam dawać folii na dach jeżeli nie będę go ocieplać.

dziekuje , wlasnie widzialam w Twoim dzienniku.

Na temat foli , jak juz sie zorientowalam kazdy ma inne zdanie .

Ja uwazam , ze w domu z poddaszem nieuzytkowym moze byc tylko folia pod dachowke .

My tak wlasnie mamy , a ocieplac bedziemy strop.

Drzewo drogie jak na drzewo z polecenia :-? .

Poza tym uwazam , ze impregnacja drzewa z lasu , wczoraj wycietego mija sie z celem .

W suszenie nie wierze , bo to bzdura jk na moje oko .

Po latach i podlatnikach , jak je bedziesz juz kladla zrozumiesz o czym mowie .

Ja swoja wiezba zaimpregnuje jak bedzie juz cieplo na dworzu .Teraz niech schnie.