tadzel 13.12.2006 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 "Sile i prąd" czyli energie elektryczną doprowadzi zakład energetyczny z Kostancina.A ile będzie kosztowało,najlepiej dowiedzieć się u zródła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lkmiec 13.12.2006 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 ^^ oplata przylaczeniowa w ZEW-T w Jeziornej (a moze tak jest wszedzie) wyliczana jest jako iloczyn mocy wnioskowanej i stalej kwoty nie jest zalezna od odleglosci od linii (mówiąc krótko - zawsze kosztuje tyle samo) --> jedyny haczyk to taki, ze budowa przylacza musi byc uzasadniona ekonomicznie z punktu widzenia ZEW-T czyli jak stwierdza, ze aby podlaczyc jeden domek musza wydac za duzo, to teoretycznie maja podstawy do odmowy podlaczenia! aha, no i oczywiscie ZE robi ci przylacze do krawedzi dzialki, dalej radzisz sobie sama Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 14.12.2006 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Mgada A czy orientowałaś sie ile będą kosztawały Cię inne media (woda, gaz)200 m to duża odległość - koszty będą duże. PozdrawiamBetsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 14.12.2006 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Betsi ma rację, dlatego działki tak długo się szuka (chociaż ja niby szybko te 2,5 m-ca), ja znalazłam że blisko media a szczególnie prąd, dojazd dobry i duża działka, wokół domy, chociaz cena była 10 zł więcej do metra niż gdzie indziej, to wolałam wziąść tą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena_W-wa 14.12.2006 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 moje poszukwiania "ograniczają" się do weekendowych jazd po okolicach Piaseczna - Bobrowca - Wilczej Góry - Wólki Kozodawskiej jedna działka- w Bobrowcu - 1400 m, super okolica, wszystkie media, 80 zł za metr, tylko -albo- aż 3 słupy wysokiego napięcia i jeden olbrzymi z 60 tys. woltów druga działka- Bobrowiec - oferta Agencji - nie odpisują na moje e-maile, nie odpowiadają na telefony działka o pow. 1050 metrów, 150 zł / m i wszystkie media - chcę odpuścić - ale jakoś ta działka mi przypadła do gustu trzecia działka Wólka Kozodawska- 2600 metrów z ew. podziałem ale z nieuregulowaną sprawą drogi dojazdowej czwarta działka - 5 linia zabudowy, media - wszystkie- w odległości 200 metrów piąta działka- Wilcza Góra - pod lasem, media w niedalekiej odległości ,cena nawet przystępna Jestem zniechęcona chodzeniem od gospodarstwa do gospodarstwa i pytaniem o działki - bo albo wszystko jest sprzedane, albo coś tam jest ale nie na sprzedaż (przynajmneij w obecnej chwili) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 14.12.2006 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Magda a może chcesz mieszkać koło mnie chyba 2 działki jeszcze zostały, zajrzyj na moje www Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bipop 14.12.2006 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Zapraszamy do Dobrzenicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 14.12.2006 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 eheh w Dobrzenicy nie ma już działek, dzwoniłam to wstrzymali sprzedaż do wiosny, przez agencję była jakaś 1000 za 60 zł/m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bipop 14.12.2006 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 eheh w Dobrzenicy nie ma już działek, dzwoniłam to wstrzymali sprzedaż do wiosny, przez agencję była jakaś 1000 za 60 zł/m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 14.12.2006 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Tak, a żeby było jeszcze lepiej te koło Was były już sprzedane na początku września - wszytskie, a ja je oglądałam wtedy co byłam czyli i tak było na wszystko za późno, a ten fon do działek na wiosne chyba wyrzuciłam moze by się komuś przydał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 14.12.2006 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Magda Sprawdz na stronach http://www.szybko.plhttp://www.oferty.net Widziałam oferty działek w Złotokłosie, Bogatkach i inne PozdrawiamBetsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 14.12.2006 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Acha szukając działek kierowałam się też tym, żeby nie być w gminie Piaseczno tylko w gminie Prażmów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bipop 14.12.2006 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Acha szukając działek kierowałam się też tym, żeby nie być w gminie Piaseczno tylko w gminie Prażmów Tak to dziwna (pozytywnie) gmina: Wygląd wewnętrzy urzedu gminy - jak w barakowozie budowlanców a obsługa jak w Hiltonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lkmiec 14.12.2006 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 A ja sie pochwale - zgodnie z obietnica architekta, dzisiaj w godzinach popołudniowych zlozylismy wniosek o pozwolenie na budowe!! czas start!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SamuelMysia 14.12.2006 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Noo, w Lesznowoli i budynek gminy wyglada ladnie i obsluga, ze mucha nie siada Bardzo sobie chwale swoja przyszla (tfu, tfu) gmine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 14.12.2006 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Głupia sprawa i w przypadku gminy chyba wtopiliśmy. "Naszą działkę" znaliśmy od paru lat. Po sąsiedzku mieszka nasz znajomy. Ponad rok temu pojawiła się na niej tablica "Na sprzedaż". Zdecydowaliśmy się na kupno, bo chcieliliśmy mieć akurat tę działkę. Dla uspokojenia sumienia pooglądaliśmy parę działek w okolicy, ale daleko im było do naszej. No i kupiliśmy. Teraz na własnej skórze doświadczamy niewymownego uroku gminy i z mozołem przepychamy papiery. Zazdrośnica, Ty przecież jesteś z Piaseczna i chyba masz już go naprawdę dosyć, że uciekasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 14.12.2006 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Ja tylko słyszałem że w Piasecznie jest "głupi urząd skarbowy", cokolwiek to znaczy. A w naszym Prazmowie naprawde super ludzie, polecamy z całego serca. Popieram tez Bipopa, zapraszamy do Dobrzenicy. Wiem że po 15 grudnia będą kolo nas kolejne działki na sprzedaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 14.12.2006 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 rrmi - podaję ceny drewna- m3 z impregnacją 730 zł +vat, bez 650+vatdeski do obica dachu -m3-470 zł+vatLaty (2,5x5)- 1mb -1 zł z impregnacją (4,5x5)-1mb-1,55 złJestem przerażona bo drewno na mój dach wycenili mnie na 15.068zł ,dowóz na miejsce budowy w cenie.Natomiast dechy do obicia dachu na 6.344zł ta wycena na wypadek kiedy sie zrobić pełne deskowanie.A cena foli na mój dach 1811 zł.Oczywiście byli doradcy w składzie i twierdzili,że nie powinnam dawać folii na dach jeżeli nie będę go ocieplać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 14.12.2006 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 rrmi - podaję ceny drewna- m3 z impregnacją 730 zł +vat, bez 650+vat deski do obica dachu -m3-470 zł+vat Laty (2,5x5)- 1mb -1 zł z impregnacją (4,5x5)-1mb-1,55 zł Jestem przerażona bo drewno na mój dach wycenili mnie na 15.068zł ,dowóz na miejsce budowy w cenie.Natomiast dechy do obicia dachu na 6.344zł ta wycena na wypadek kiedy sie zrobić pełne deskowanie.A cena foli na mój dach 1811 zł.Oczywiście byli doradcy w składzie i twierdzili,że nie powinnam dawać folii na dach jeżeli nie będę go ocieplać. dziekuje , wlasnie widzialam w Twoim dzienniku. Na temat foli , jak juz sie zorientowalam kazdy ma inne zdanie . Ja uwazam , ze w domu z poddaszem nieuzytkowym moze byc tylko folia pod dachowke . My tak wlasnie mamy , a ocieplac bedziemy strop. Drzewo drogie jak na drzewo z polecenia . Poza tym uwazam , ze impregnacja drzewa z lasu , wczoraj wycietego mija sie z celem . W suszenie nie wierze , bo to bzdura jk na moje oko . Po latach i podlatnikach , jak je bedziesz juz kladla zrozumiesz o czym mowie . Ja swoja wiezba zaimpregnuje jak bedzie juz cieplo na dworzu .Teraz niech schnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 14.12.2006 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Nie wiem jak oni to wyliczyli bo dla mnie nie jest możliwa taka cena.Zajrzyj do moich komentarzy tam podałam cenę całego dachu - to ponad 60.000 zł!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts