bipop 18.12.2006 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 A my mamy zaplanowane Porotherm 25 + 12 wełny, podobno ma wystarczyc ale jak was czytam, to zaczynam miec watpliwosci;-) Pozdrawiam Ja mam 25 (u-220) + 15 wełny - mam nadzieje że wystarczy w bloku w którym kiedyś mieszkałem miałem 1/2 ścian zewnetrznych + ścianę szczytową a ściany były z ok 30cm zelbetonu - sławne płyty ursynowskie posypane żwirem, i zaznaczam że w zimę nie miałem szronu na ścianach. Ii tak nie unikniemy strat ciepła bo wchodzimy i wychodzimy do domu a po nocy i gotowaniu bigosu trzeba bedzie wywietrzyć A naprawdę liczyć się bedzie tanie i efektywne żródło ogrzewania bo w grę wchodzi do kilku tysięcy zł różnicy rocznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 18.12.2006 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Bipop tanie czyli nie gazowe już się zabieram do obejrzenia Twojej stronki, a dziennik kiedy uruchamiasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 18.12.2006 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 gregwolff napisał Frezy niech na siebie zachodzą, ocieplenia pionów i poziomów niech się łączą, a ocieplenie poddasza niechaj nie ma dziur, przerw i miejsc słabo docieplonych (o co nietrudno przy skomplikownych dachach i łaczeniu połaci) i niech będzie położone na przekładkę. 15 cm plus 5 cm w poprzek to minimum ale D-O-K-Ł-A-D-N-I-E. Trzeba stać z batem i patrzeć na ręce i nikomu nie ufać, (chyba że pomaga nam krew z krwi i kosć z kosci) Dokładnie tak. Zazdrośnico i bardzo dobrze że masz taka zwarta bryłe oraz prosty dach. minimalizujesz w ten sposób ubytki cieplne. I przesadziłas z z tym "Guru" , po prostu mam na tym punkcie razem z moja ładniejszą i mądrzejsza polową hopla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bipop 18.12.2006 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Bipop tanie czyli nie gazowe już się zabieram do obejrzenia Twojej stronki, a dziennik kiedy uruchamiasz? Dziennik budowy uruchamiam razem z budową czyli po swiętach jak pogoda pozwoli. A patrząc na ceny róznych mediów i ich wzrosty coraz bardziej skłaniam sie do jakichs "kolektorów" co robia energie z niczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 18.12.2006 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Zazdrośnica, wybrałaś bardzo rozsądny i prosty projekt. Gratuluję i życzę szybkiej finalizacji aktu notarialnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 18.12.2006 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Jewrioszka, z tego co pamiętam masz zamiar ocieplać własnoręcznie. Nikt tak Cię nie dopilnuje jak Ty samego siebie. Zajrzałam na stronę cieplej.pl i poczytałam sobie co i jak. Nam chodzi po głowie zainstalowanie rolet na okna z tyłu domu, trochę dla bezpieczeństwa ale też dla uniknięcia strat ciepła zimą. Akurat wypada to na wschodnią stronę, a jak zimą zawieje ze wschodu to od razu Syberia się robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 18.12.2006 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Bardzo Ms dziekuję akt notarialny na początku stycznia. Postaram się jak najszybciej wszystko ruszyć , już się boje bo nikt go nie budował jeszcze, świerzy projekt, ale wesolutki i śliczniutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 18.12.2006 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Ms, mamy zamiar całą reszte zrobić sami swoimi ręcami, nie tylko ocieplenie. Czekamy tylko na prąd. Zazdrośnico nasz projekt zakupiliśmy jako trzeci w kraju i z tego co wiem jesteśmy pierwsi którzy "zaszli już tak daleko" w realizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 18.12.2006 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Jesteście bardzo daleko do przodu oczywiście, będę starała się dotrzymać takiego tempa. My już zaczeliśmy odświerzać kontakty do rodziny: elektryków, hydraulików, budowlańców itp. itd, stawiamy do stanu surowego zamkniętego - potem wieża babel zobaczymy jak to bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 18.12.2006 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Jewrioszka, chylę czoła. I przestań się czerwienić, kiedy zwracają się do Ciebie per Guru. Tak się składa, że my również będziemy realizować nowy projekt typowy. Pracownia Domowe Klimaty sprzedała już jednak parę projektów. Widziałam, że latem na forum ktoś się interesował Zenitem, ale już chyba przestał zaglądać na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 18.12.2006 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Ze tez nie zapytalam Was gdzie isc w Piasecznie do fryzjera rrmi, polecam fryzjerkę z tego salonu, sama tam chodzę i jestem zawsze zadowolona z efektu, http://domurody.thau.pl/content.php?content.27 dziekuje bardzo Wyglada bardzo dobrze , nie moge teraz tym bardziej odzalowac , ze nie zapytalam Dzisiaj kolo nas ktos zalewal fundamenty . Moze ktos z nowych grupowiczow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 18.12.2006 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 A propos Wieży Babel, jakby co to chętnie pomożemy, fizycznie na pewno, merytorycznie byc może W każdym razie jakby co to walcie jak w dym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 19.12.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 A propos Wieży Babel, jakby co to chętnie pomożemy, fizycznie na pewno, merytorycznie byc może W każdym razie jakby co to walcie jak w dym. Baaaardzo mi się cieplutko z wdzięczności zrobiło na pewno będę miała pytania, prośby o poradę, a o fizyczność nie śmiem prosić, wiadomo każdy ma zajęć i swojej pracy w bród ale w sytuacjach podbramkowych będę pamiętać. Chciałabym też zaatakować Wasz zeszyt z kontaktami jeśli można. I oczywiście kibicuję Wam dalej bardzo. Brawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misze78 19.12.2006 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Jakby weszło w życie to co piszą, to pewnie niektórym by ułatwiło życie."Gotowe są już założenia do projektu i sam projekt może trafić do Sejmu jeszcze przed wakacjami. Według gazety, resort proponuje, aby na terenach przewidzianych w planach zagospodarowania przestrzennego pod budowę domów jednorodzinnych posiadacze działek nie musieli uzgadniać inwestycji ani występować do starostwa o pozwolenie na budowę. Wystarczyłoby samo zgłoszenie budowy. Warunkiem byłoby dołączenie projektu domu, który musiałby spełniać wymogi planu zagospodarowania, na przykład dotyczące linii zabudowy i gabarytów budynku. Zachowane musiałyby też być odległości od działek sąsiadów. Inwestycji nie blokowałyby już protesty sąsiadów, a urząd miałby tylko miesiąc na ocenę projektu pod kątem jego zgodności z planem. Brak reakcji urzędników oznaczałby zgodę na rozpoczęcie budowy - czytamy w "Gazecie Wyborczej"." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 19.12.2006 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Toż to byłby raj na ziemi. Najbardziej podoba mi się, że urzędnicy mieliby miesiąc na ocenę projektu. Jak dla mnie okres miesiąca może wejść w życie już teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 19.12.2006 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 http://kartki.onet.pl/_i/d/misiu1_d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 19.12.2006 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Zgadza sią, zmiana przepisów a szczególnie ich uproszczenie bardzo by wszystkim ułatwiło zycie.Ciekawe tylko jakie jeszcze zmiany maja za pazucha o których nikt nic nie mówi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 19.12.2006 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 No takie zmiany to dopiero byłby prezent dla Nas. Niestety to tylko projekt i dopero możliwe od połowy roku by wszedł, więc nas już nie łapnie. No chyba, że postąpimy zgodnie z tym co mówi stare przysłowie, ze dopiero trzeci dom jest dla siebie Jewrioszka, byłem w poniedziałek u Ciebie na budowie, a Ciebie nie było. Przejeżdżałem w okolicy i postanowiłem wpaść. Widzę że praca wre. Robotnicy cały czas pracują Może innym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 19.12.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Hmm.. miło nam :)To znaczy że widziałes wiecej niz my Zapraszamy jak będziemy na miejscu, wystarczy zapytać kiedy sie wybieramy, a wybieramy się w każdy weekend . Nic straconego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 20.12.2006 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Gdybym miała auto to bym na pewno zajrzała do Jewrioszków, bo byłam w tą ładną sobotę słoneczną na "swojej" wsi a stamtąd autem to rzut beretem, ale cóż, pogoda zmienna, rower na kołku, teraz to już chyba zima się zacznie. Dziś wzięłam resztę papierków których brakowało do banku, teraz czekam na kredyt i na akt notarialny, to już w styczniu. Potem zaczne krucjatę po urzędach. Fajnie, cicho na tych wsiach, ciekawe jak długo. Wokół nas prawie sami warszawiacy kupowali działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts