bipop 20.12.2006 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Świąteczne przygotowania i firmowe wigilie wstrzymały dyskuje na forum. Cierpiąc na poświąteczną zgagę i niestrawność drugiego dnia świąt większość z forumowiczów jednak powróci do wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 20.12.2006 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Ja jestem po rozmowie z elektrykiem. Za podłączenie do skrzynki rozdzielczej, pociągnięcie 10 m kabla i postawienie skrzynki licznikowej zarządał 2500zł. Podobno jest to dość przystępna cena. Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 20.12.2006 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Qrde, a od kiedy to elektryk stawia skrzynke licznikową? My mamy w umowie że to robi ZEWT. Chyba że sie mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bipop 20.12.2006 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Gdybym miała auto to bym na pewno zajrzała do Jewrioszków, bo byłam w tą ładną sobotę słoneczną na "swojej" wsi a stamtąd autem to rzut beretem, ale cóż, pogoda zmienna, rower na kołku, teraz to już chyba zima się zacznie. Dziś wzięłam resztę papierków których brakowało do banku, teraz czekam na kredyt i na akt notarialny, to już w styczniu. Potem zaczne krucjatę po urzędach. Fajnie, cicho na tych wsiach, ciekawe jak długo. Wokół nas prawie sami warszawiacy kupowali działki. Zapewnie byś nie poznała jewrioszkowego domu - rośnie w oczach W sobotę aż sobie usiadłem na ławeczce pod altanką i patrzyłem z zazdrością z pół godziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 20.12.2006 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Rzeczywiście. Nieźłe postępy. Aż chce się patrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 20.12.2006 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Bipop napisał Zapewnie byś nie poznała jewrioszkowego domu - rośnie w oczach W sobotę aż sobie usiadłem na ławeczce pod altanką i patrzyłem z zazdrością z pół godziny I nie tylko Nie bądź taki skromny, pomogłes nam cegiełki rozladować ( ręcznie), za co bardzo dziękujemy. P.S. Tak sie zastanawiamy nad zrobieniem wiechy. Czy robic ję teraz czy lepiej po świętach jak się ładny weekend trafi. I chyba wybierzemy ta druga opcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groblus 20.12.2006 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 jewrioszka - te druga opcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 21.12.2006 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 jeśli można coś powiedzieć - wiecha po świętach. My stoimy z powodu braku map do celów projektowych. Podobno osoba, która zwykle sprawdza mapy jest nieobecna i ktoś ją zastępuje. Mapy sprawdzane są przez to bardzo powoli i dokładnie.Geodetę mamy naszego, ale bez dojść w starostwie. I wtopiliśmy. Obiecuję sobie, że następnym razem będziemy brać ludzi z mafii (wod-kan, ZEWT czy jakiejkolwiek innej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 21.12.2006 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 Witam grupę piaseczyńską. Niestety ostatnio nie często tu zaglądam bo siedzę w domu na zwolnieniu już drugi tydzień.Z okazji Świąt chciałam wszystkim budującycm życzyć zdrowia, pogody ducha, wytrwałości w dążeniu do wymarzonego celu - czyli domu oraz wszystkiego co tylko sobie wymarzycie. Dominika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 21.12.2006 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 Qrde, a od kiedy to elektryk stawia skrzynke licznikową? My mamy w umowie że to robi ZEWT. Chyba że sie mylę? Ja też już nic nie wiem. Ja mam w umowie, że mam się podłączyć do skrzynki, która stoi przy mojej działce i potem oni to odbiorą. Mam też postawić sobie skrzynkę na licznik na podmurówce (licznik ma być z ZE) i siec odbiorczą (na razie skrzynka robocza z gniazdami, tzw. RBtka). Ja już jestem, prawdę mówiąc, lekko zakręcony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 21.12.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 Qrde, a od kiedy to elektryk stawia skrzynke licznikową? My mamy w umowie że to robi ZEWT. Chyba że sie mylę? Ja też już nic nie wiem. Ja mam w umowie, że mam się podłączyć do skrzynki, która stoi przy mojej działce i potem oni to odbiorą. Mam też postawić sobie skrzynkę na licznik na podmurówce (licznik ma być z ZE) i siec odbiorczą (na razie skrzynka robocza z gniazdami, tzw. RBtka). Ja już jestem, prawdę mówiąc, lekko zakręcony. Czyli 2500 zł za RBtkę? To chyba sporo, dwa lata temu płaciliśmy 1500 elektrykowi z rejonu. Polecił też nie kłaść tak długiego kabla, tylko postawić PBtkę koło głównej skrzynki, a kabel wprowadzać później, żeby nie trzeba go było łączyć jeżeli zabraknie kawałka. No i żeby była jedna rzecz mniej do ukradnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 21.12.2006 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 Czyli 2500 zł za RBtkę? To chyba sporo, dwa lata temu płaciliśmy 1500 elektrykowi z rejonu. Polecił też nie kłaść tak długiego kabla, tylko postawić PBtkę koło głównej skrzynki, a kabel wprowadzać później, żeby nie trzeba go było łączyć jeżeli zabraknie kawałka. No i żeby była jedna rzecz mniej do ukradnięcia. Może od tego czasu tyle to podrożało. Nie wiem tylko czy się dobrze zrozumieliśmy. Ja rozumiem to tak, że są trzy rodzaje skrzynek: główna skrzynka (taka jakby rozdzielnikowa dla kilku użytkowników, skrzynka licznikowa do której musze pociągnąć kabel z głównej i PBtka (RBtka) służąca do podłączenia tymczasowego na czas np. budowy. U mnie główna skrzynka jest po drugiej stronie ulicy i ZE polecił się do niej podłączyć. Ja mam postawić taką na licznik po mojej stronie ulicy (droga gminna szer. 8m) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 21.12.2006 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 Reasumując co dom to inna sytuacja i przypadek. Trzeba się nastawić jakoś pośrodku. U nas w sumie prąd przy działkach ale żadnych skrzynek oczywiście nie ma, bo nie ma ogrodzeń ale odpada problem np. długiego czekania czy dużej odległości. Prąd budowlany pociągniemy ze starego domku tylko tą tymaczasówkę ząłożyć za którą sobie nie wyobrażam żeby płacić. Ja też jestem za wiechą po świętach, dajcie znaka kto będzie jechał i wracał przez P-no. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 21.12.2006 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 Zazdrośnica, No właśnie. Każda sytuacja jest inna. RBtke to ja sobie chyba sam załatwię, bo teściu ma taką swoją, którą wozi na każdą budowę. Muszę tylko się dogadać z elektrykiem. Jewrioszka, Po świętach. Po świętach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bipop 21.12.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 Ja też jestem za wiechą po świętach, dajcie znaka kto będzie jechał i wracał przez P-no. Jak zawsze Bipopy. Polecam sie o ile komfort jazdy nie odstrasza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 21.12.2006 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 jewrioszka - te druga opcje Kubuś to ty żyjesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groblus 21.12.2006 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 jewrioszka - jasne ze zyje - tylko masa pracy pod koniec roku, a to zakupy swiateczne, a to choinka - miliony spraw - wiecie rozumiecie, wiec ograniczam sie do biernego czytywania forum i czekam z utesknieniem momentu podpisania umowy kredytowej, oraz wizytacji kobiety z gminy w sprawie wycinki drzew. Dodam tylko ze mam juz prawomocne, powtarzam prawomocne pozwolenie na budowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 21.12.2006 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 Super Bipopy, pewnie że się piszę, wyślijcie mi fona w razie na priva lub gg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bipop 21.12.2006 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 jewrioszka - jasne ze zyje - tylko masa pracy pod koniec roku, a to zakupy swiateczne, a to choinka - miliony spraw - wiecie rozumiecie, wiec ograniczam sie do biernego czytywania forum i czekam z utesknieniem momentu podpisania umowy kredytowej, oraz wizytacji kobiety z gminy w sprawie wycinki drzew. Dodam tylko ze mam juz prawomocne, powtarzam prawomocne pozwolenie na budowe tez miałem od razu prawomocne - trzeba było skrobnąć że sie nie odwołam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groblus 21.12.2006 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 ja niestety nie mialem odrazu prawomocnego, musialem czekac grzecznie - no ale coz - nikt mnie nie poinformowal, zreszta nie dziwi mnie to, to w koncu gm. Piaseczno a nie Prazmowskie eldorado urzednicze ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts