Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Moi drodzy, pozwole sobie powrócic do tematu internetu w naszych "zapadłych wioskach". :wink:

Otóż w najnowszym nr. "Budujemy Dom" na str. 176 jest obszerny artykuł o internecie w domach jednorodzinnych.

Jest tam mowa o nowej technologii tzw Wi-max.

Podany jest tez poniższy link http://wimax.czara.pl/sieci-wimax-w-polsce do strony na której jest całkiem sporo informacji .

Między innymi że w naszej okolicy taka usługę udostępnia NASK.

http://www.nask.pl/files/p/Warszawa_sm.gif

Niestety z tego co pamietam NASK jest niestety drogi, ale jest to jednak światełko w tunelu że zanim sie sprowadzimy to sytuacja sie polepszy i nie będziemy skazani na jakies radiówki, TPSA, Iplusy lub internet satelitarny ze śmiesznie małymi limitami transweru na poziomie 1-2 GB tygodniowo.!!!!

Zamówilem tez w Netii zrobienie pomiarów czy ich Wimax sięga do linii Łoś - Prażmów

pakiet net( 2MB) + tel kosztuje 99 zł

Moi drodzy, pozwole sobie powrócic do tematu internetu w naszych "zapadłych wioskach". :wink:

Otóż w najnowszym nr. "Budujemy Dom" na str. 176 jest obszerny artykuł o internecie w domach jednorodzinnych.

Podany jest tez poniższy link http://wimax.czara.pl/sieci-wimax-w-polsce do strony na której jest całkiem sporo informacji .

Niestety z tego co pamietam NASK jest niestety drogi, ale jest to jednak światełko w tunelu że zanim sie sprowadzimy to sytuacja sie polepszy i nie będziemy skazani na jakies radiówki, TPSA, Iplusy lub internet satelitarny ze śmiesznie małymi limitami transweru na poziomie 1-2 GB tygodniowo.!!!!

Zamówilem tez w Netii zrobienie pomiarów czy ich Wimax sięga do linii Łoś - Prażmów

Jak już zrobią Ci te pomiary to daj nam znać, jak jest zasięg tego Wimaxa.

Też szukam powoli jakiejś sieci, która będzie miała zasięg w Bogatkach.

Juz wiem, że na pewno nie Era z Blue Connect.

Pozdrawiam

Betsi

Z okazji świąt Bożego Nrodzenia oraz Nowego Roku,

chciałam życzyć wszystkim Forumowiczom:

spełnienia marzeń o nowym domu,

dopływu gotówki (aby te marzenia mogły się szybko zrealizować),

najepszych ekip budujących nasze domki,

duuuuuuuuuuużo cierpliwości i zdrowia.

Ponadto życzę wszystkim dużo radości, ciepła i spokoju.

Serdecznie i świątecznie pozdrawiam

Betsi

Jak już zrobią Ci te pomiary to daj nam znać, jak jest zasięg tego Wimaxa.

Też szukam powoli jakiejś sieci, która będzie miała zasięg w Bogatkach.

Juz wiem, że na pewno nie Era z Blue Connect.

Pozdrawiam

Betsi

iPlus też odradzam, nie powiem co mnie trafia :evil: :evil:

Ale że idą Święta, to oprócz rodzinnej atmosfery, zapachu choinki, złapania chwili dla siebie życzę też szybkiego połączenia, żeby wszystkie życzenia od Forumowiczów poczytać. :D

No i ja mam problem.

Mojemu architektowi popsuł się dysk. No i mój projekt oraz projekty paru innych osób zależą teraz od umiejętności ludzi od odzyskiwania danych. Mój projekt był w około 60% ukończony :( . Nie pozostaje nic innego jak czekać.

Kurczę, a liczyłem na to że do końca roku będę go miał.

Najlepszgo w Nowym Roku.

barozi, architektowi kłania się robienie kopii na innym nośniku.

Kiedyś skradziono dysk od komputera, na którym robiłam fuchy. Odtworzyłam tylko prace bieżące, reszta przepadła. Od tamtej pory ZAWSZE robiłam kopię zapasową.

Od tamtej pory mam też traumę, jak zobaczyłam mieszkanie splądrowane przez złodzieja. Wywalone wszystko z szaf, przetrząśnięte kieszenie w garniturach i kurtkach, wywalone dolne szuflady z szafek stojących w kuchni, wyrzucona na środek kuchni cała zawartość zamrażalnika.

Strona geodety jest czysta bo to siostra mojej kol. z pracy, mapki były złożone 4 grudnia, potem ktos był chory, a to starosta nie ma czasu, mają niby tydzień na zrobieniea, nie tylko my tak czekamy. Potem jak szczęśliwie mapki wyjdą na początku stycznia to znów bedzie trzeba zrobić nowy wpis do ew. gruntów ale to już w Prażmowie, więc mam nadzieję do końca stycznia się uda i z aktem i z wnioskami do jaśnie państwa elektryki i wody uderzyć.

Witam wszystkich po świętach :)

Jak widzę po krótkim uspieniu nasze forum powoli się budzi, a więc dzień dobry :) .

Jak czytam o waszych problemach z mapkami, to zaczynam uważac że dopadło was zwykłe urzędnicze "to nie dla mnie". Sądze że to jest takie zwykłe świąteczne rozluźnienie.

Nie poddawajcie sie dziewczyny, zobaczycie że po 1 wszystko ruszy z kopyta, równierz u nas po zastoju. :p

Trzymam kciuki.

hej hej witom :D

a kto tu mówi o poddawaniu 8) ja nie spoczywam na laurach i się dokształcam, teraz jestem w świecie wymiarów kotłowni i pieców, stropów i czego tam jeszcze a druga połowa w zabezpieczeniach antywłamaniowych, antypożarowych, monitoringu, kamer i innych cudów techniki, wszystko oczywiście polączone z kompem :lol:

a ja się zastanawiam czy robicie instalację odgromową i antyprzepięciową ? uff