bipop 22.12.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 jak pytałem w Prądach (Was jeszcze nie było ) to powiedzieli ze dom Marka ma być zima/wiosna zaleznie od pogody a nas zrobia własnie w kolejnym etapie. Dla nas było by lepiej od Tomka (dać mu z duża górką) i bez tego "pradu budowlanego" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 22.12.2006 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 Moi drodzy, pozwole sobie powrócic do tematu internetu w naszych "zapadłych wioskach". Otóż w najnowszym nr. "Budujemy Dom" na str. 176 jest obszerny artykuł o internecie w domach jednorodzinnych. Jest tam mowa o nowej technologii tzw Wi-max. Podany jest tez poniższy link http://wimax.czara.pl/sieci-wimax-w-polsce do strony na której jest całkiem sporo informacji . Między innymi że w naszej okolicy taka usługę udostępnia NASK. http://www.nask.pl/files/p/Warszawa_sm.gif Niestety z tego co pamietam NASK jest niestety drogi, ale jest to jednak światełko w tunelu że zanim sie sprowadzimy to sytuacja sie polepszy i nie będziemy skazani na jakies radiówki, TPSA, Iplusy lub internet satelitarny ze śmiesznie małymi limitami transweru na poziomie 1-2 GB tygodniowo.!!!! Zamówilem tez w Netii zrobienie pomiarów czy ich Wimax sięga do linii Łoś - Prażmów pakiet net( 2MB) + tel kosztuje 99 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 23.12.2006 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2006 Moi drodzy, pozwole sobie powrócic do tematu internetu w naszych "zapadłych wioskach". Otóż w najnowszym nr. "Budujemy Dom" na str. 176 jest obszerny artykuł o internecie w domach jednorodzinnych. Jest tam mowa o nowej technologii tzw Wi-max. Podany jest tez poniższy link http://wimax.czara.pl/sieci-wimax-w-polsce do strony na której jest całkiem sporo informacji . Między innymi że w naszej okolicy taka usługę udostępnia NASK. http://www.nask.pl/files/p/Warszawa_sm.gif Niestety z tego co pamietam NASK jest niestety drogi, ale jest to jednak światełko w tunelu że zanim sie sprowadzimy to sytuacja sie polepszy i nie będziemy skazani na jakies radiówki, TPSA, Iplusy lub internet satelitarny ze śmiesznie małymi limitami transweru na poziomie 1-2 GB tygodniowo.!!!! Zamówilem tez w Netii zrobienie pomiarów czy ich Wimax sięga do linii Łoś - Prażmów pakiet net( 2MB) + tel kosztuje 99 zł Jak już zrobią Ci te pomiary to daj nam znać, jak jest zasięg tego Wimaxa. Też szukam powoli jakiejś sieci, która będzie miała zasięg w Bogatkach. Juz wiem, że na pewno nie Era z Blue Connect. Pozdrawiam Betsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 23.12.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2006 Z okazji świąt Bożego Nrodzenia oraz Nowego Roku,chciałam życzyć wszystkim Forumowiczom:spełnienia marzeń o nowym domu,dopływu gotówki (aby te marzenia mogły się szybko zrealizować),najepszych ekip budujących nasze domki,duuuuuuuuuuużo cierpliwości i zdrowia.Ponadto życzę wszystkim dużo radości, ciepła i spokoju. Serdecznie i świątecznie pozdrawiamBetsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 23.12.2006 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2006 My wszystkim też.http://www1.hellocrazy.com/reserved/cards/200411200838370.ruddance.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 23.12.2006 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2006 Moi drodzy, pozwole sobie powrócic do tematu internetu w naszych "zapadłych wioskach". Otóż w najnowszym nr. "Budujemy Dom" na str. 176 jest obszerny artykuł o internecie w domach jednorodzinnych. Jest tam mowa o nowej technologii tzw Wi-max. Podany jest tez poniższy link http://wimax.czara.pl/sieci-wimax-w-polsce do strony na której jest całkiem sporo informacji . Między innymi że w naszej okolicy taka usługę udostępnia NASK. http://www.nask.pl/files/p/Warszawa_sm.gif Niestety z tego co pamietam NASK jest niestety drogi, ale jest to jednak światełko w tunelu że zanim sie sprowadzimy to sytuacja sie polepszy i nie będziemy skazani na jakies radiówki, TPSA, Iplusy lub internet satelitarny ze śmiesznie małymi limitami transweru na poziomie 1-2 GB tygodniowo.!!!! Zamówilem tez w Netii zrobienie pomiarów czy ich Wimax sięga do linii Łoś - Prażmów pakiet net( 2MB) + tel kosztuje 99 zł Jak już zrobią Ci te pomiary to daj nam znać, jak jest zasięg tego Wimaxa. Też szukam powoli jakiejś sieci, która będzie miała zasięg w Bogatkach. Juz wiem, że na pewno nie Era z Blue Connect. Pozdrawiam Betsi iPlus też odradzam, nie powiem co mnie trafia Ale że idą Święta, to oprócz rodzinnej atmosfery, zapachu choinki, złapania chwili dla siebie życzę też szybkiego połączenia, żeby wszystkie życzenia od Forumowiczów poczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 23.12.2006 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2006 Zdrowych,spokojnych,rodzinnych Świąt speek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 25.12.2006 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2006 Najfajniejszy i magiczny wigilijny wieczór juz mamy za sobą .Jeszcze szałowa zabawa sylwestrowa i znów budowanie. Krzycho _p - witaj w grupie.Gdzie w Lesznowoli jest Twój M08. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 27.12.2006 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 witam po świętach. ja już zwarta i gotowa do pracy, tylko spodnie w pasie chyba mi się zwęziły. Ciepło też myśle o urzędnikach w wydziału geodezji w starostwie piaseczyńskich, żeby im się chciało chcieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 27.12.2006 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 Te spodnie uprałaś w za gorącej wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 28.12.2006 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 Ale one tylko w pasie są za wąskie na długość wszystko jest jak dawniej. Dziś znowu będę atakowała panienki ze starostwa. Zapomnialam, że wczoraj była środa i urzędy mają dzień bez klienta (i wyjątkowo bez pracownika). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 28.12.2006 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 A atakuj te starostwo, kiszą te mapki ile im się podoba, akt notarialny mi się odsuwa a już powinnam go dawno mieć. Potem resztę jak najdalej od P-na, uparłam się ruszać na wiosnę to ruszę choćbym miała sama chudziak wylewać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 28.12.2006 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 No i ja mam problem. Mojemu architektowi popsuł się dysk. No i mój projekt oraz projekty paru innych osób zależą teraz od umiejętności ludzi od odzyskiwania danych. Mój projekt był w około 60% ukończony . Nie pozostaje nic innego jak czekać. Kurczę, a liczyłem na to że do końca roku będę go miał. Najlepszgo w Nowym Roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 28.12.2006 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 barozi, architektowi kłania się robienie kopii na innym nośniku. Kiedyś skradziono dysk od komputera, na którym robiłam fuchy. Odtworzyłam tylko prace bieżące, reszta przepadła. Od tamtej pory ZAWSZE robiłam kopię zapasową. Od tamtej pory mam też traumę, jak zobaczyłam mieszkanie splądrowane przez złodzieja. Wywalone wszystko z szaf, przetrząśnięte kieszenie w garniturach i kurtkach, wywalone dolne szuflady z szafek stojących w kuchni, wyrzucona na środek kuchni cała zawartość zamrażalnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 28.12.2006 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 Zazdrośnica, a jaką gadką karmi Cię geodeta? Mój się tłumaczy, że mapy sprawdza ktoś inny niż zazwyczaj (jakieś dłuższe zastępstwo) i sprawdza dokładniej, znacznie wolniej i bardziej czepliwie. Ale jestem już odrolniona i decyzja się uprawomocniła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 28.12.2006 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 Strona geodety jest czysta bo to siostra mojej kol. z pracy, mapki były złożone 4 grudnia, potem ktos był chory, a to starosta nie ma czasu, mają niby tydzień na zrobieniea, nie tylko my tak czekamy. Potem jak szczęśliwie mapki wyjdą na początku stycznia to znów bedzie trzeba zrobić nowy wpis do ew. gruntów ale to już w Prażmowie, więc mam nadzieję do końca stycznia się uda i z aktem i z wnioskami do jaśnie państwa elektryki i wody uderzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 28.12.2006 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 Nasz geodeta też znajomy, ale trafił na opór i bezwład materii. powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 28.12.2006 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 Witam wszystkich po świętach Jak widzę po krótkim uspieniu nasze forum powoli się budzi, a więc dzień dobry . Jak czytam o waszych problemach z mapkami, to zaczynam uważac że dopadło was zwykłe urzędnicze "to nie dla mnie". Sądze że to jest takie zwykłe świąteczne rozluźnienie. Nie poddawajcie sie dziewczyny, zobaczycie że po 1 wszystko ruszy z kopyta, równierz u nas po zastoju. Trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 29.12.2006 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 hej hej witom a kto tu mówi o poddawaniu ja nie spoczywam na laurach i się dokształcam, teraz jestem w świecie wymiarów kotłowni i pieców, stropów i czego tam jeszcze a druga połowa w zabezpieczeniach antywłamaniowych, antypożarowych, monitoringu, kamer i innych cudów techniki, wszystko oczywiście polączone z kompem a ja się zastanawiam czy robicie instalację odgromową i antyprzepięciową ? uff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 29.12.2006 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 ja na prądzie specjalnie się nie znam. Te rzeczy obejmuje projekt i zamierzamy sie go trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts