Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam też nowych ziemian Tomki :D macham Wam z Gabryelina w gminie Prażmów tzn. z działki póki co :lol:

Ustanów znam dobrze bo zjeździłam go na 2 kółkach jak szukałam działki, jednak było dla mnie za drogo niestety i jakoś trafiałam na małe działki lub duże do podziału. Jednak Ustanów to będzie moja stała trasa podróży rowerem w drodze do pracy przy dobrej pogodzie, przy gorszej PKP 8)

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jewroszka napisał:

Bo oni są burżuje ot co...

a jak 8)

Barozi,

Na naszej uliczce w tym roku aż trzy domy się budują. Dwa są na wykończeniu, a trzeci właśnie więźbę postawił.

Chętnie usunę duplikaty wiadomości, tylko nie wiem jeszcze jak i jakim cudem je robię :-?

Zazdrośnica,

My także uważamy, że ceny w Ustanowie to jakiś kosmos, do tej pory cenę przeżywamy :cry: ... Ale po roku poszukiwań i oglądania najróżniejszych działek, mieszkań, segmentów ta spełniała większość naszych oczekiwań. :)

Tomki4,

Przypuszczam że podczas wysyłania wiadomości zablokowała Ci się przeglądarka i wcisnąłeś (-łaś) ;) ponownie wysyłanie wiadomości. Najczęściej jest tak, że wiadomość już się zapisała. Usuwać to pewnie wiesz jak ....

Zazdrośnica,

Ja np. kupowałem działkę w ponad połowie rolną, dlatego było taniej. Poza tym właściciel chyba potrzebował kasy na wykończenie swojego domu. Trochę mu się spieszyło. Taka okazja :) Czekam na taką jak będę kupować samochód :)

Zazdrośnica,

Ja np. kupowałem działkę w ponad połowie rolną, dlatego było taniej. Poza tym właściciel chyba potrzebował kasy na wykończenie swojego domu. Trochę mu się spieszyło. Taka okazja :) Czekam na taką jak będę kupować samochód :)

Znaczy będziesz szukać pół-samochodu / pół-ciągnika? To chyba szukaj UAZ-a :lol:

Dwa są na wykończeniu, a trzeci właśnie więźbę postawił

Na wykończeniu to są lub będą inwestorzy :wink: , a domki są na ukończeniu :lol:

Chętnie usunę duplikaty wiadomości, tylko nie wiem jeszcze jak i jakim cudem je robię

Jeśli ktos odpowiedzial na twoją wiadomość to już jej nie usuniesz, chyba że pogadasz z adminem. Tylko po co?

Bardzo fajnie, jak lokalizujecie działki we wsi po nazwach ulic: Spółdzielcza, Astrów, Graniczna...

Jak my rozmawialiśmy u siebie z autochtonem i tłumaczyliśmy, przy jakiej ulicy leży nasza działka, to tylko się skrzywił, bo ten teren jest dla niego ziemią pierwotnego właściciela.

A tak przy okazji...

Kiedyś przy wjeździe do jednego z krajów latynoskich w biurze Imigracion podałam miejsce naszego planowanego pobytu: Stare Miasto, aleja 5, ulica 3, naprzeciwko Łuku Kota, nad restauracją Musztarda. Urzędnik wysłuchał tego z powagą i przystawił pieczątkę wjazdową w paszporcie.

Witam w Nowym Roku grupę piaseczyńska. Życzę Wam byście mogli jak najszybciej spełnić marzenia o swoich domach, by kłopoty omijały Was szerokim łukiem a na twarzach zawsze gościł uśmiech.

Długo mnie nie było więc mam trochę do nadrobienia w czytaniu. Niestety choroby atakują nagminnie moją rodzinę a szczególnie mnie. Gardło to moje przekleństwo.

Ale chcialam się pochwalić, że jest już decyzja podziałowa działki i teraz się uprawomocnia. Także liczę, że w tym miesiącu zaliczymy notariusza i zaczniemy załatwiać kredycik.

Pozdrawiam wszystkich budujących

Bardzo fajnie, jak lokalizujecie działki we wsi po nazwach ulic: Spółdzielcza, Astrów, Graniczna...

Jak my rozmawialiśmy u siebie z autochtonem i tłumaczyliśmy, przy jakiej ulicy leży nasza działka, to tylko się skrzywił, bo ten teren jest dla niego ziemią pierwotnego właściciela.

A tak przy okazji...

Kiedyś przy wjeździe do jednego z krajów latynoskich w biurze Imigracion podałam miejsce naszego planowanego pobytu: Stare Miasto, aleja 5, ulica 3, naprzeciwko Łuku Kota, nad restauracją Musztarda. Urzędnik wysłuchał tego z powagą i przystawił pieczątkę wjazdową w paszporcie.

Ja już się przyzwyczaiłem do adresów opisowych:

na górce za Kowalskim

pod lasem, tam na polu Nowaka itd

Ma to swój urok i osobiście mi to sie podoba

u mnie ulica zostala nazwa bez wiedzy kogokolwiek, chyba bez jakiejkolwiek inicjatywy ze strony wlasciciela drogi (droga jest prywatna), o tym ze bede mieszkal przy ul.Rosy dowiedzialem sie przypadkiem od robotnikow ktorzy kladli wodociag do sasiada, bo na taki adres mieli wystawione zlecenie

pogrzebalem troche w internecie i okazalo sie tak nazywa sie na mocy jakiejs uchwalu rady gminy z sierpnia 2005, kto by pomyslal "inicjatywa urzednika" - brzmi jak oksymoron

Hej,

Moja ulica też jeszcze nie ma nazwy. Rozmawiałem z panią z gminy i stwierdziła, że jaką nazwę sobie wybierzemy taka będzie. Tylko musi to być potwierdzone właśnie uchwałą rady gminy.

U nas było podobnie - jeszcze zanim kupiliśmy działkę. Sąsiedzi wybrali nazwę ulicy: Bajeczna, rada zatwierdziła.

Hej,

Moja ulica też jeszcze nie ma nazwy. Rozmawiałem z panią z gminy i stwierdziła, że jaką nazwę sobie wybierzemy taka będzie. Tylko musi to być potwierdzone właśnie uchwałą rady gminy.

U nas było podobnie - jeszcze zanim kupiliśmy działkę. Sąsiedzi wybrali nazwę ulicy: Bajeczna, rada zatwierdziła.

Ja zawnioskuje o "Alternatywy". :lol: