Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hello,

czy ktoś może mnie poratować namiarem na konkretnego przedstawiciela handlowego zajmującego sie polskimi silikatami na pd od W-wy? potrzebuję pilnie zamówić ok. 200m2 bloczków 24/25 i ok. 30m2 "12"...

jest dostępna xella, ale cena powala... :o

pozdrawiam i dziękuję,

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Łosie, trzeba widziec pozytywy. Sąsiad chce pozyczyc prądu to ekstra.

A na pocieszenie z tymi dokumentami jak masz wypelniony wniosek to jest 15 minut zabawy w urzędzie i 2 tygodnie czekania polecnony z poczty z "Warunkami". A tylko Warunki są potrzebne do pozowlenia na budowe. A budowac możecie na prądzie od sąsiada. Co za róznica.

Głowa do góry.

Pzdr Meb

Meb - dzięki za słowa otuchy :p

być moze kryzys został przełamany ...

ale jestem ciemna !!! :wink:

tyle czasu szukam projektu,przeglądałam strony BAUHERRA tysiąc razy,bo te parterówki strrrasznie mi sie podobają , juz nawet napisałam pytanie do nich o projekt indywidualny na podstawie dg 28...

i jeszcze raz postanowiłam zajrzec do innych pracowni - oczywiscie nic mi sie nie podobało :evil: - wiec jeszcze raz bauherr od poczatku -

i co ???? :o :o :o

dg 10 jest idealny !!! :lol:

czemu wczesniej tego nie widziałam ? nic nie muszę zwężać,przekładac kuchni,likwidowac tarasu - wszystko co miało byc w indywidualnym jest w

dg 10 !!! :D no może małe zmiany w częsci prywatnej - ale to tylko scianki działowe... :wink:

muszę tylko troszkę ochłonąć...

a może ktoś zechce jakoś skomentowac moj wybór ?

http://www.dom-parterowy.pl/maxi/dg_10.jpg

http://www.dom-parterowy.pl/maxi_b/dg_10.jpg

http://www.dom-parterowy.pl/rzuty.php?kategoria=dg&id=dg10

Łosie,

też trafiliście na BAUHERRA. O mały włos, z zakupiliśmy projekt dg16. Ale jak wyszło ile zmian chcemy zrobić, to nam przeszło. Niemniej jednak BAUHERR i jego projekty - the best!

Ich parterówki są tanie w budowie. Wszystkie jednak zostały zaprojektowane w technologii jednowarstwowej, sufit podwieszany na wiązarach dachowych. Szkoda, że tak mało informacji i szczegółów na stronie.

A teraz z innej beczki - trochę się namieszało ze starymi opłatami wnoszonymi po nowemu. Gdzieś przeczytałam, że można zrobić przelew przez internet i jako potwierdzenie dać wydruk z komputera. Czy ktoś już próbował dołączyć jak potwierdzenie wniesienia opłaty? Czy nadal królują kwity, pieczątki i prowizja dla banku za przelew?

Jak do tej pory nasze urzędy nie sa przygotowane do takiego skoku technologicznego. :(

Od kilku lat, a dokładnie od dnia wstąpienia do Unii obowiązuje przepis że firmowy wydruk z komputera na firmowym dokumencie oraz potwierdzenie wpłaty z konta internetowego nie wymaga stempli i pieczątek.

Niestety nasze urzędy, a także firmy prywatne z uporem maniaka żądaja stempelków.

Prawdopodonie minie jeszcze troszke czasu zanim to się zmieni :cry: .

Cześć Komarek.

Musisz rozgraniczyć "pozwolenie" od budowania.

Do pozwolenia potrzebujesz taki dokument "Warunki przyłączenia do sieci energetycznej"., a to jeszcze daleka droga do własnego prądu.

A jak już masz pozwolenie, to żeby nie tracic czasu bierzesz prąd od sasiada i budujesz, a w miedzyczasie starasz się o swoje przyłączenie (szafke, licznik itp).

Na 45 stronie tego postu piomod opisał co trzeba do pozwolenia, a ja kawałek dalej zamieściłem link do ZE Teren tam jest sporo informacji.

ewentulanie pytaj,

Witam,

Jestem z okolic Piaseczna - Uwieliny (ok. 15 km ale chyba zaliczam sie do tej grupy ;-)). jestem na etapie zalatwiania pozwolenia na budowe i czekam na decyzje w sprawie pradu. I juz mam studnie wywiercona ;-) chetnym moge dac namiar na dobrego czlowieka ktory wierci w rozsadnej cenie. Pozdrawiam wszystkich ;-)

witaj, maksik78

Komarek, dawno nie zaglądałaś do naszej piaskownicy (hi, hi, wszak to Piaseczno). Warunki przyłącza prądu - ZEW-T Konstancin Jeziora, warunki przyłącza gazowego - Gazownia, Piaseczno, ul. Stołeczna 4 (?), warunki przyłącza woda, kanalizacja - Urząd Gminy, III piętro, któryś z pokoi po prawej stronie od schodów.

Do wszystkiego akty notarialne, mapa ze składnicy map + wypełnienie druku.

maksik78

I juz mam studnie wywiercona chetnym moge dac namiar na dobrego czlowieka ktory wierci w rozsadnej cenie.

ja bym chciała taki namiar... :p

mam jeszcze jeden to sobie porownam oferty 8)

a ja się zastanawiałam czy mozna wiercic studnie jak sie nie ma pozwolenia na budowę ?

ms.

Ich parterówki są tanie w budowie. Wszystkie jednak zostały zaprojektowane w technologii jednowarstwowej, sufit podwieszany na wiązarach dachowych. Szkoda, że tak mało informacji i szczegółów na stronie.

no własnie,mało inf.na stronach,ale bardzo chętnie wysyłają na maila więcej,własnie czekam...

co do technologii jednowarstwowej - to oczywiscie zmienimy na 2-warstw.

ale co do sufitu - to chyba ok pomysł ( tak twierdzi znajomy budowlaniec),podobno taniej i szybciej,a my nie zamierzamy uzywac poddasza...

ale może ja sie mylę ??? jeśli tak to proszę - oświećcie mnie...

Zazdrośnica

Łosie super ta zieloniutka parteróweczka, lubie ten kolor, zresztą będę u siebie też preferowała zielony

az tak zielono nie będzie :lol: może dach ? ale tu trwają przepychanki z mężusiem :wink:

tomki 4 - dzięki :D za komentarz

i w ogóle dzięki wszystkim za słowa otuchy

teraz to mi wróciły siły ,zeby powalczyc o resztę...

monia