Gość 09.01.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Hello, czy ktoś może mnie poratować namiarem na konkretnego przedstawiciela handlowego zajmującego sie polskimi silikatami na pd od W-wy? potrzebuję pilnie zamówić ok. 200m2 bloczków 24/25 i ok. 30m2 "12"... jest dostępna xella, ale cena powala... pozdrawiam i dziękuję, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 09.01.2007 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Łosie, trzeba widziec pozytywy. Sąsiad chce pozyczyc prądu to ekstra. A na pocieszenie z tymi dokumentami jak masz wypelniony wniosek to jest 15 minut zabawy w urzędzie i 2 tygodnie czekania polecnony z poczty z "Warunkami". A tylko Warunki są potrzebne do pozowlenia na budowe. A budowac możecie na prądzie od sąsiada. Co za róznica. Głowa do góry. Pzdr Meb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
łosie 09.01.2007 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Meb - dzięki za słowa otuchy być moze kryzys został przełamany ... ale jestem ciemna !!! tyle czasu szukam projektu,przeglądałam strony BAUHERRA tysiąc razy,bo te parterówki strrrasznie mi sie podobają , juz nawet napisałam pytanie do nich o projekt indywidualny na podstawie dg 28... i jeszcze raz postanowiłam zajrzec do innych pracowni - oczywiscie nic mi sie nie podobało - wiec jeszcze raz bauherr od poczatku - i co ???? dg 10 jest idealny !!! czemu wczesniej tego nie widziałam ? nic nie muszę zwężać,przekładac kuchni,likwidowac tarasu - wszystko co miało byc w indywidualnym jest w dg 10 !!! no może małe zmiany w częsci prywatnej - ale to tylko scianki działowe... muszę tylko troszkę ochłonąć... a może ktoś zechce jakoś skomentowac moj wybór ? http://www.dom-parterowy.pl/maxi/dg_10.jpg http://www.dom-parterowy.pl/maxi_b/dg_10.jpg http://www.dom-parterowy.pl/rzuty.php?kategoria=dg&id=dg10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 09.01.2007 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Łosie A nie mówiłem (pisałem) P.S. Cały dom do obecnego stanu zbudowałem na pożyczonym prądzie (meb ma rację i całkowicie sie zgadzam z ta tezą) , więc głowa do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomki 4 09.01.2007 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Łosie, Gratuluję wyboru projektu. Bardzo mi sie w nim podoba oddzielenie części dziennej od nocnej, co w domach parterowych czasem trudno osiągnąć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 09.01.2007 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Łosie super ta zieloniutka parteróweczka, lubie ten kolor, zresztą będę u siebie też preferowała zielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coli 09.01.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Moze mi ktos polecic kierownika budowy? Bede wdzieczna.Zaczynamy wkrotce w Krupiej Wolce[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 09.01.2007 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Łosie,też trafiliście na BAUHERRA. O mały włos, z zakupiliśmy projekt dg16. Ale jak wyszło ile zmian chcemy zrobić, to nam przeszło. Niemniej jednak BAUHERR i jego projekty - the best! Ich parterówki są tanie w budowie. Wszystkie jednak zostały zaprojektowane w technologii jednowarstwowej, sufit podwieszany na wiązarach dachowych. Szkoda, że tak mało informacji i szczegółów na stronie. A teraz z innej beczki - trochę się namieszało ze starymi opłatami wnoszonymi po nowemu. Gdzieś przeczytałam, że można zrobić przelew przez internet i jako potwierdzenie dać wydruk z komputera. Czy ktoś już próbował dołączyć jak potwierdzenie wniesienia opłaty? Czy nadal królują kwity, pieczątki i prowizja dla banku za przelew? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 10.01.2007 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Gdzieś przeczytałam, że można zrobić przelew przez internet i jako potwierdzenie dać wydruk z komputera. Jeśli to prawda to byłoby ogromne ułatwienie. Za moich czasów tak nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 10.01.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Ale czy urzędnicy są przygotowani na takie zaawansowane technologicznie rozwiązania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 10.01.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Jak do tej pory nasze urzędy nie sa przygotowane do takiego skoku technologicznego. Od kilku lat, a dokładnie od dnia wstąpienia do Unii obowiązuje przepis że firmowy wydruk z komputera na firmowym dokumencie oraz potwierdzenie wpłaty z konta internetowego nie wymaga stempli i pieczątek. Niestety nasze urzędy, a także firmy prywatne z uporem maniaka żądaja stempelków. Prawdopodonie minie jeszcze troszke czasu zanim to się zmieni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coli 10.01.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Ktory sklad/hurtownie w okolicy polecacie? Potrzebuje wycene materialow na stan surowy. Bylismy na skladzie w Krupiej Wolce (zaczelismy od najblizszego), ale tylko orientacyjnie podali cene materialow bez wyszczegolnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 10.01.2007 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Witam wszsytkich budujących.Czytam, czytam i wreszcie zgłupiałam. Powiedzcie mi co wreszcie trzeba mieć do pozwolenia na budowę. Była mowa o prądzie i wodzie bo to niezbędne. Ale jeżeli mogę budować na prądzie sąsiada to pozostaje tylko woda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 10.01.2007 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Cześć Komarek.Musisz rozgraniczyć "pozwolenie" od budowania.Do pozwolenia potrzebujesz taki dokument "Warunki przyłączenia do sieci energetycznej"., a to jeszcze daleka droga do własnego prądu. A jak już masz pozwolenie, to żeby nie tracic czasu bierzesz prąd od sasiada i budujesz, a w miedzyczasie starasz się o swoje przyłączenie (szafke, licznik itp). Na 45 stronie tego postu piomod opisał co trzeba do pozwolenia, a ja kawałek dalej zamieściłem link do ZE Teren tam jest sporo informacji. ewentulanie pytaj, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 10.01.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Dzięki bardzo, zabeiram się za dogłębne czytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksik78 10.01.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Witam, Jestem z okolic Piaseczna - Uwieliny (ok. 15 km ale chyba zaliczam sie do tej grupy ). jestem na etapie zalatwiania pozwolenia na budowe i czekam na decyzje w sprawie pradu. I juz mam studnie wywiercona chetnym moge dac namiar na dobrego czlowieka ktory wierci w rozsadnej cenie. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coli 10.01.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Maksik78 bardzo prosze o namiary na studniarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 10.01.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 witaj, maksik78 Komarek, dawno nie zaglądałaś do naszej piaskownicy (hi, hi, wszak to Piaseczno). Warunki przyłącza prądu - ZEW-T Konstancin Jeziora, warunki przyłącza gazowego - Gazownia, Piaseczno, ul. Stołeczna 4 (?), warunki przyłącza woda, kanalizacja - Urząd Gminy, III piętro, któryś z pokoi po prawej stronie od schodów.Do wszystkiego akty notarialne, mapa ze składnicy map + wypełnienie druku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
łosie 10.01.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 maksik78 I juz mam studnie wywiercona chetnym moge dac namiar na dobrego czlowieka ktory wierci w rozsadnej cenie. ja bym chciała taki namiar... mam jeszcze jeden to sobie porownam oferty a ja się zastanawiałam czy mozna wiercic studnie jak sie nie ma pozwolenia na budowę ? ms. Ich parterówki są tanie w budowie. Wszystkie jednak zostały zaprojektowane w technologii jednowarstwowej, sufit podwieszany na wiązarach dachowych. Szkoda, że tak mało informacji i szczegółów na stronie. no własnie,mało inf.na stronach,ale bardzo chętnie wysyłają na maila więcej,własnie czekam... co do technologii jednowarstwowej - to oczywiscie zmienimy na 2-warstw. ale co do sufitu - to chyba ok pomysł ( tak twierdzi znajomy budowlaniec),podobno taniej i szybciej,a my nie zamierzamy uzywac poddasza... ale może ja sie mylę ??? jeśli tak to proszę - oświećcie mnie... Zazdrośnica Łosie super ta zieloniutka parteróweczka, lubie ten kolor, zresztą będę u siebie też preferowała zielony az tak zielono nie będzie może dach ? ale tu trwają przepychanki z mężusiem tomki 4 - dzięki za komentarz i w ogóle dzięki wszystkim za słowa otuchy teraz to mi wróciły siły ,zeby powalczyc o resztę... monia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coli 10.01.2007 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 łosie podzielisz sie tez swoimi namiarami, z gory dziekuje na studnie nie trzeba pozwolenia (no chyba, ze sie przyznasz, ze wiercisz na 40m ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts