Jezier 16.01.2007 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Stary u rrmi montował okna. Bardzo fajny koleś i zna się na oknach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 16.01.2007 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 rrmi na 100% ma okna od Starego, ale kontaktował się też z nim Jewrioszka przy okazji okien dachowych. rrmi dziennik coś zanikł i ona też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 16.01.2007 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Meb i Betsi2006, dziękuję za namiary. Z Ol-budu zrobili wycenę, ale było drogawo.Ważne, żeby dobre drewno i terminowo, to cena, nawet i wyższa będzie do przełknięcia. Teraz jest dobry czas, nowy rok - nowe limity na drewno w lasach państwowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 16.01.2007 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Dzięki za informację.Przypomiałao mi się, że w dzienniku pisała o nim i o bramach garażowych. Zimowy czas poświęcam na szukanie ofert ( i docelowo wykonawców) na okna, bramy garazowe, drzwi, schody drewniane, kuchnie i inne żeby za miesiąc czy dwa mieć już wszystko (?) zaplanowane.Mam nadzieję, że mi się to uda. Ale najpierw znaleść uczciwego WYKONAWCĘ domu.!!!!!!!!!!!!!!Czekam na dwie wyceny ( jedna firma polecana przez Was- dzięki). PozdrawiamBetsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 16.01.2007 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 MS Moje drewno było bardzo dobre ( równe, bez sęków, pęknięć itp.). Jedyny problem, to to że było mokre ( ale gdzie znajdziesz teraz suche drewno - jak wszyscy buduja i praktycznie brakuje go w składach- idzie prosto z lasu) i moim zdaniem za krótko leżało w prepartach zabezpieczających - to zielone.Ale zanim ocieplę poddasze, to pomaluję jeszcze raz + preparetem ogniotrwałym. PozdrawiamBetsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 16.01.2007 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Meb, ale oczywiście chcę namiar. Określenie "stara mleczarnia" nic mi nie mówi. Taki los "nowego". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 16.01.2007 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Jasne, zaraz podeślę.Meb Wysłałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 16.01.2007 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Bipop napisałJewrioszka, Waszą lokalizacje rozumiem. Wskazuje na sklep spożywczy więc każdy wizytujący przygotuje się i zakupi ciasteczka i cos ku "pokrzepieniu" Jakie ciasteczka , byłes tam kiedyś? Przecierz na przykładzie tego sklepu mozna by robić lekcje historii pt. sklepy w PRL-u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 16.01.2007 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Betsi namiary wysłałem na prv. Bipop dzis ci bloczki przywieźli, a mnie skończyli dach. Krzyż boli ja @#$%^ , ale musiałem odebrac ukończenie prac, to widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 16.01.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Obejrzałam najnowsze zdjęcia i naprawdę dom z dachem wygląda SUPER!Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 16.01.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Dzięki Marto. Na najbliższą niedzielę (2007-01-21 godz. 13-15) planujemy z tej okazji małą bibke na zimnie, wiechą zwaną . Jeśli macie kalosze i ciepłe gacie, a nic innego do roboty to serdecznie zapraszamy na grilla i może jeszcze jakies male co nieco . Rozrywkę zapewnią nam szczęki wasze (opadające), i nasze piersi się wypinające i nosy zadarte Jewrioszki. Oznajmiamy grzecznie że wiecha odwołana byc może z powodu deszczu poziomo padającego. P.S. A żeby kontaktu nie stracić zobowiązujemy sie waszmościom naszą gościną zainteresowanym kontakt szatański (nr tel) na wasze ręce (priv) przez posłańca dosłać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsycja 16.01.2007 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Na najbliższą niedzielę (2007-01-21 godz. 13-15) planujemy z tej okazji małą bibke na zimnie, wiechą zwaną . Bosssko Jak tylko młodym przestanie kapać z nosa, stawiamy się w komplecie. Jak ja Wam zazdroszczę, te emocje, ech... Obejrzałam zdjęcia - dach prezentuje się okazale. A do wszystkich budujących: Jak radzicie sobie z typowym bałaganem na działce? Ekipa sprząta po sobie czy niekoniecznie? Ja chyba jakaś maniaczka jestem. Wkurzało mnie przez całą budowę zostawianie pozostałości budowlanych "gdziebądź". A to fragmenty ciętych dachówek, pozostałości ciętych desek, resztki betonu wylewane akurat tam, gdzie mam nadzieję mieć piękny trawnik. W ostatnią sobotę, w ten wicher straszliwy, pobiłam samą siebie ganiając po całej działce fruwające resztki styropianu, folii, pianki montażowej do okien i worków po zaprawie. Ja jestem zadowolona - bo już nic nie fruwa po okolicy, za to mąż ze szwagrem, zamiast wykładać poddasze gipskartonem, mieli ubaw przy oknie obserwując moje zmagania. 10 worków 120l uzbierałam! A nie wyglądało... Czy to normalny etap budowania, czy coś ze mną jest nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 17.01.2007 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Forsycjo duże dzięi dach jak dach ale dom nabiera kształtu i serducho rośnie. Hihi , chybs każy chce aby ekipa po sobie posprzątała. Chociarz wczoraj poprosiłem dekarzy aby za mocno nie sprzątali, panowie bowiem zaczęli mi palic całkiem duże (1m) odcinki kantówki i desek z dymem puszczać. P.S U mnie zbieranie styropianu może być niebezpieczne kiedys wszedłem za kilkoma kawałkami w krzaki jeżyn, a potem wyplątywałem się kilka mniut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 17.01.2007 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Kiedy tak wiało w zeszłym tygodniu to widzieliśmy, jak przefrunęły przez ogrodzenie całe ofoliowane paczki styropianu. Ktoś sobie zgromadził materiał na budowę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 17.01.2007 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Kiedy tak wiało w zeszłym tygodniu to widzieliśmy, jak przefrunęły przez ogrodzenie całe ofoliowane paczki styropianu. Ktoś sobie zgromadził materiał na budowę... No i "Przemineło z wiatrem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bipop 17.01.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 BETON NAMIARY przepraszam miałem namiary dać wczoraj ale sił zabrakło i czas mi nie sprzyjał ponizej link gdzie sa namiary http://sawicki.p.googlepages.com/materialy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mon 17.01.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 halo halo szukam dzialki budowlanej w okolicach Piaseczna lub Losia. czy ktos widzial, cos wie?? Bede wdzieczna za sugestie wszelakiej masci pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bipop 17.01.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 halo halo szukam dzialki budowlanej w okolicach Piaseczna lub Losia. czy ktos widzial, cos wie?? Bede wdzieczna za sugestie wszelakiej masci pozdrawiam dobre pytanie; lecz odpowiedź chyba jedna: w samochód i szukać szukać szukać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM. 17.01.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Witam Serdeczniemam na imię Marcin, mieszkam już w swoim domku (wykańczam siebie i poddasze) w Uwielinach. Obecnie służę pomocą tym którzy chcą zakupić działki w powiecie piaseczyńskim, ponieważ mam trochę ziemi (1,4ha) do sprzedania, bo potrzebuję trochę gotówki na wykończenie domku. pozdrawiam wszystkich budujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 17.01.2007 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Dzięki za link do betonu. Jewrioszki to ja rozumiem, że biba odwołana, może rzeczywiście poczekać aż trochę zmrozi (musiałabym kalosze kupować ) a wolne dni wykorzystacie sobie na jakieś drobne prace (bez udziału kregosłupów) Mon to jedyna dobra rada, ja taką też dostałam z tą róznicą, że w promieniu dwudziestu paru km jeździłam rowerem, najlepszy transport (wszędzie wpuszczą ) różnie bywało, jedni byli uprzejmi i nawet obiadem poczestowali i herbatą, inni tylko burkali pod nosem, że nie wiedzą czy teraz sprzedawać chociaż ogłoszenia jak byk już są. Moja podpowiedź na temat działek: ruszają w tym roku Ławki i Czachówek Południowy (gminy odralniają) oraz cału Ustanów, Jeziórko, Ustanówek - jednak tu już jest bardzo drogo tak samo w Łosiu i Henrykowie, zależy ile przeznaczasz pieniążków na działkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts