Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki za informację.

Przypomiałao mi się, że w dzienniku pisała o nim i o bramach garażowych.

Zimowy czas poświęcam na szukanie ofert ( i docelowo wykonawców) na okna, bramy garazowe, drzwi, schody drewniane, kuchnie i inne żeby za miesiąc czy dwa mieć już wszystko (?) zaplanowane.

Mam nadzieję, że mi się to uda.

Ale najpierw znaleść uczciwego WYKONAWCĘ domu.!!!!!!!!!!!!!!

Czekam na dwie wyceny ( jedna firma polecana przez Was- dzięki).

Pozdrawiam

Betsi

MS

Moje drewno było bardzo dobre ( równe, bez sęków, pęknięć itp.).

Jedyny problem, to to że było mokre ( ale gdzie znajdziesz teraz suche drewno - jak wszyscy buduja i praktycznie brakuje go w składach- idzie prosto z lasu) i moim zdaniem za krótko leżało w prepartach zabezpieczających - to zielone.

Ale zanim ocieplę poddasze, to pomaluję jeszcze raz + preparetem ogniotrwałym.

Pozdrawiam

Betsi

Bipop napisał

Jewrioszka, Waszą lokalizacje rozumiem. Wskazuje na sklep spożywczy więc każdy wizytujący przygotuje się i zakupi ciasteczka i cos ku "pokrzepieniu"

Jakie ciasteczka :o , byłes tam kiedyś?

Przecierz na przykładzie tego sklepu mozna by robić lekcje historii pt. sklepy w PRL-u :wink:

Dzięki Marto.

Na najbliższą niedzielę (2007-01-21 godz. 13-15) planujemy z tej okazji małą bibke na zimnie, wiechą zwaną .

Jeśli macie kalosze i ciepłe gacie, a nic innego do roboty to serdecznie zapraszamy na grilla i może jeszcze jakies male co nieco 8) .

Rozrywkę zapewnią nam szczęki wasze (opadające), i nasze piersi się wypinające i nosy zadarte 8)

Jewrioszki.

Oznajmiamy grzecznie że wiecha odwołana byc może z powodu deszczu poziomo padającego.

P.S.

A żeby kontaktu nie stracić zobowiązujemy sie waszmościom naszą gościną zainteresowanym kontakt szatański (nr tel) na wasze ręce (priv) przez posłańca dosłać.

Na najbliższą niedzielę (2007-01-21 godz. 13-15) planujemy z tej okazji małą bibke na zimnie, wiechą zwaną .

Bosssko :lol:

Jak tylko młodym przestanie kapać z nosa, stawiamy się w komplecie.

Jak ja Wam zazdroszczę, te emocje, ech...

Obejrzałam zdjęcia - dach prezentuje się okazale.

A do wszystkich budujących:

Jak radzicie sobie z typowym bałaganem na działce? Ekipa sprząta po sobie czy niekoniecznie?

Ja chyba jakaś maniaczka jestem. Wkurzało mnie przez całą budowę zostawianie pozostałości budowlanych "gdziebądź". A to fragmenty ciętych dachówek, pozostałości ciętych desek, resztki betonu wylewane akurat tam, gdzie mam nadzieję mieć piękny trawnik. W ostatnią sobotę, w ten wicher straszliwy, pobiłam samą siebie ganiając po całej działce fruwające resztki styropianu, folii, pianki montażowej do okien i worków po zaprawie. Ja jestem zadowolona - bo już nic nie fruwa po okolicy, za to mąż ze szwagrem, zamiast wykładać poddasze gipskartonem, mieli ubaw przy oknie obserwując moje zmagania. 10 worków 120l uzbierałam! A nie wyglądało...

Czy to normalny etap budowania, czy coś ze mną jest nie tak?

Forsycjo duże dzięi dach jak dach ale dom nabiera kształtu i serducho rośnie. :)

Hihi , chybs każy chce aby ekipa po sobie posprzątała.

Chociarz wczoraj poprosiłem dekarzy aby za mocno nie sprzątali, panowie bowiem zaczęli mi palic całkiem duże (1m) odcinki kantówki i desek z dymem puszczać. :-?

P.S

U mnie zbieranie styropianu może być niebezpieczne :wink: kiedys wszedłem za kilkoma kawałkami w krzaki jeżyn, a potem wyplątywałem się kilka mniut. :lol:

Witam Serdecznie

mam na imię Marcin, mieszkam już w swoim domku (wykańczam siebie i poddasze) w Uwielinach.

Obecnie służę pomocą tym którzy chcą zakupić działki w powiecie piaseczyńskim, ponieważ mam trochę ziemi (1,4ha) do sprzedania, bo potrzebuję trochę gotówki na wykończenie domku.

pozdrawiam wszystkich budujących.

Dzięki za link do betonu.

Jewrioszki to ja rozumiem, że biba odwołana, może rzeczywiście poczekać aż trochę zmrozi (musiałabym kalosze kupować :lol: ) a wolne dni wykorzystacie sobie na jakieś drobne prace (bez udziału kregosłupów)

Mon to jedyna dobra rada, ja taką też dostałam z tą róznicą, że w promieniu dwudziestu paru km jeździłam rowerem, najlepszy transport (wszędzie wpuszczą 8) ) różnie bywało, jedni byli uprzejmi i nawet obiadem poczestowali i herbatą, inni tylko burkali pod nosem, że nie wiedzą czy teraz sprzedawać chociaż ogłoszenia jak byk już są. Moja podpowiedź na temat działek: ruszają w tym roku Ławki i Czachówek Południowy (gminy odralniają) oraz cału Ustanów, Jeziórko, Ustanówek - jednak tu już jest bardzo drogo tak samo w Łosiu i Henrykowie, zależy ile przeznaczasz pieniążków na działkę