Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A czy ktoś z bliższych lub dalszych sąsiadów może porodzić mi, gdzie dostanę w naszej okolicy dobre ceny na rynny Marleya?

Standardowo sprawdź u "Statka" 8)

jakby ktos nie wiedział to WZM to jest ten sam skład co był przy drodze z Prażmowa do Woli Prazmowskiej.

I zgadzam sie z Aussie tez korzystałem z ich usług i jestem bardzo zadowolony. Oni wiedza do czego jest telefon i w przypadku braku zatowarowania sa stałym kontakcie z klientem i informuja na bieżąco. A to rzadkość w dzisiejszych czasach. 8)

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jak widać w dogadywaniu się Ms. i Barozi tak myślałam, że coś tu nie pasuje :lol:

Jak się ma architekta to on powinien udzielać wskazówek i pisać pisma do odpowiednich urzędów.

Wy macie bezpośrednio wyjazd na drogę gminną, czy najpierw wewnętrzna a potem gminna ?

Ja mamy wyjazd od razu na drogę gminną.

Witam,

Czy ma ktoś jakiś nr do architekta, który naniesie dom? Z tego co mi mowił Pan z urzędu to jeszcze trzeba nanieść ogrodzenie, jakieś podjazdy, studnię. Pytanie: czy szambo, którego jeszcze nie ma również musi nanieść. To jest niezbędne do uzgodnienia jakiejś drogi czy coś. Ogrodzenia zresztą też jeszcze nie ma. Troszkę dla mnie to bez sensu ale jak chcą to trzeba zrobić. Pytanie drugie: czy wszyscy w okolicy biorą za taką usługę 1200 zł czy ma ktoś może namiar na jakiegoś tańszego architekta?

Pozdrawiam

Maciek

Witam,

Czy ma ktoś jakiś nr do architekta, który naniesie dom? Z tego co mi mowił Pan z urzędu to jeszcze trzeba nanieść ogrodzenie, jakieś podjazdy, studnię. Pytanie: czy szambo, którego jeszcze nie ma również musi nanieść. To jest niezbędne do uzgodnienia jakiejś drogi czy coś. Ogrodzenia zresztą też jeszcze nie ma. Troszkę dla mnie to bez sensu ale jak chcą to trzeba zrobić. Pytanie drugie: czy wszyscy w okolicy biorą za taką usługę 1200 zł czy ma ktoś może namiar na jakiegoś tańszego architekta?

Pozdrawiam

Maciek

Numer do architekta wysyłam na priv. Myślę, że z plan zagospodrownia działki weźmie sporo mniej.

Szambo, którego jescze nie ma też musi być naniesione.

Pozdrawiam

Betsi

Witajcie w ten wietrzny dzień. Mam nadzieję, że Wasze budowy nie ucierpiały tej nocy. Właśnie koleżanka przysłała mi zdjęcia tego co narobiła wichura na południu Polski. Koszmar.

Trzymajcie sie dzielnie.

Włąsnie mój mąż pojechał sprawdzić. Mam nadzieje, że nie wyfrunęły mi " okna" z desek i folii.

Pozdrawiam

Betsi

Czy ktoś z was miał podłączony prąd od sąsiada? Nie wiem nawet jak to wyjaśnić, bo dla mnie to czarna magia. Kupiliśmy działkę od Pani, która ma jeszcze działkę 2 działki dalej i na niej ma skrzynkę z prądem 46kW i powiedziała, że zgadza się na ciągnięcie od niej. I twierdziła, że będzie potrzebna jej zgoda. A w elektrowni powiedzieli, że nie. No i teraz nie wiem, czy brać tą zgodę i co tam ma być napisane, bo generalnie chciałabym to załatwić raz a dobrze, bo ona mieszka poza Warszawą.

Pozdrawiam

MagdaC

Czy ktoś z was miał podłączony prąd od sąsiada? Nie wiem nawet jak to wyjaśnić, bo dla mnie to czarna magia. Kupiliśmy działkę od Pani, która ma jeszcze działkę 2 działki dalej i na niej ma skrzynkę z prądem 46kW i powiedziała, że zgadza się na ciągnięcie od niej. I twierdziła, że będzie potrzebna jej zgoda. A w elektrowni powiedzieli, że nie. No i teraz nie wiem, czy brać tą zgodę i co tam ma być napisane, bo generalnie chciałabym to załatwić raz a dobrze, bo ona mieszka poza Warszawą.

Pozdrawiam

MagdaC

Czegoś nie rozumiem. Czy chcesz tymczasowo podłączyć się do sąsiadki, aby np. w czasie budowy z niego korzystać? Czy też chcesz podłączyć się już na stałe do sąsiada, czyli pociągnąć linię i postawić u siebie skrzynkę i licznik.

W pierwszym przypadku wystarczy pozwolenie sąsiadki, w drugim następuje cała procedura w ZE z wszelkimi opłatami i sprawdzaniem czy taka możliwość w ogóle jest.

Napisz który przypadek ciebie dotyczy.

Witajcie (po krotkiej przerwie na irytujaca walke z bankami;-)

co do Starostwa to zgodnie z moja wiedza na przelomie roku zlikwidowali oddzial (delegature, czy jak sie to nazywa) wydzialu architektury w Lesznowoli, i wszystkie sprawy zostaly przeniesione do "centrali" do Piaseczna (ale czy przeszli za nimi ludzie trudno powiedziec)

zmiany kadrowe tez na pewno byly

ja czekam juz na pozwolenie od polowy grudnia, jestem juz po fazie poprawek (zlozone w tym tygodniu) i mam nadzieje na POZYTYWNA decyzje w ciagu max 2 tygodni --> trzymajcie kciuki!!!

a teraz pytanie - jak poradziliscie sobie z kosztorysem dla banku (o ile wasz bank takowy wymagal)

ja dostalem wzor z 35 pozycjami, ktory mam wypelnic (teoretycznie moge nawet sam, bo to i tak szacunek) --> czy braliscie kosztorysanta? czy robiliscie sami? generalnie POMOCY!!

a z innych tematow - dachoweczki kupione (u Statka oczywiscie, choc przyznam ze dostalem oferte konkurencyjna o pare stów tansza, ale zawazyly pozytywne opinie wielu forumowiczow), zbieram wyceny na reszte materialow na stan surowy (do drugiego etapu przeszly dwa sklady, druga runda we wtorek) i czekam, czekam, czekam...

Pozdrawiam