alek_wawa 01.12.2003 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2003 Witam Wszystkich, Cieszę się, że istnieje grupa „Piaseczno i okolice” - w marcu przyszłego roku zamierzamy rozpocząć budowę w Głoskowie. Mam nadzieję, że dzięki Forum i Wam wszystko pójdzie gładko… Witaj Zadi Gdzie dokładnie zamierzasz sie budować w Głoskowie? My się właśnie tam wprowadziliśmy )) w sobote ). Pozdrawiam Alek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EiP 01.12.2003 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2003 Zadi, witam kolejnego inwestora z Głoskowa. Alek, gratulacje! Też chciałabym być juz na tym etapie. Przed nami jeszcze cała wykończeniówka, ale to od wiosny. Na razie trochę odpoczynku od zmagań budowlanych. pozdrawiam,Ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freshman 01.12.2003 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2003 Witam! Szukam namiarów od starszych Koleżanek i Kolegów na: 1. Inspektora nadzoru, któremu można by powierzyć czuwanie nad całą budową. 2. Osóby, które zdecydowały się budować bądź z porothermu, bądź z silakatów 3. Wszelkich namiarów na solidne i sprawdzone ekipy Jednocześnie chciałbym podziękować za namiary na ekipę od geotechniki, które znalazłem w archiwum... Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zadi 01.12.2003 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2003 Alek, Chciałbym już być na Twoim miejscu… Moja działka jest przy ul. Żurawiej (niedaleko Traktorzystów). Na razie, w oczekiwaniu na pozwolenie na budowę, powoli wycinamy drzewka (działka leśna) w ramach tzw. cięć sanitarnych. A tak przy okazji – gdzie zamieszkiwały Wasze ekipy budowlane ekipy budowlane – dla mojej muszę wystarać się o jakieś lokum. Gdzie można kupić (najchętniej) bądź wypożyczyć barakowóz? Freshman, widzę, że mamy podobne problemy... Gdzie budujesz? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alek_wawa 02.12.2003 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 ZadiW takim razie bedziesz sie budowal bardzo blisko mnie bo ja mieszkam na koncu ul. Traktorzystow. Moja ekipa mieszkala w blaszanym garazu. Projekt domu jest bez garazu wiec stwierdzilem ze kupie blaszak dla ekipy a potem bedzie jak znalazl na garaz. Z barakowozem potem tylko problem. PozdrawiamAlek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freshman 02.12.2003 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 Mój rejon to Wilcza Góra, ale widzę, że jestem osamotniony, bo wszyscy tylko Głosków, Głosków i Głosków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alek_wawa 02.12.2003 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 Freshman nie martw sie ) za to masz blizej do Wawy ) Codziennie przejezdzam przez Wilcza Gore jadac do pracy. Alek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 02.12.2003 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 no to ja się może wreszcie ujawnię:ja buduję w Bobrowcu (okolice Kamionki - w okolicach takiego lasku co jest pomiędzy zakrętami pod kątem prostym)a w Wilczej Górze zbudował się mój znajomy (nie czyta forum) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markos 07.12.2003 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2003 Witam! Szukam namiarów od starszych Koleżanek i Kolegów na: 2. Osóby, które zdecydowały się budować bądź z porothermu, bądź z silakatów Pozdrawiam Krzysiek freshman, Buduje z silikatów, też w okolicy - Zalesie Dolne. To teraz dzielnica Piaseczna. Zdecydowaliśmy sie na silkę. Sprowadzamy z Waliszewa. Tam też dowiedzieliśmy się od którego z pośredników kupować - bo oni się detalem nie zajmują. Chyba wszyscy do Warszawy jadą przez Wilczą Górę, Zgorzałę i Karczunkowską. Niedługo się zatka jak Puławska i trzeba będzie szukać objazdu polnymi drogami. Pozdrawiam mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 07.12.2003 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2003 A ja mam bliżej aleją Krakowską. Nawet nie wiem gdzie jest Wilcza Góra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zadi 07.12.2003 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2003 Witam! Szukam namiarów od starszych Koleżanek i Kolegów na: 1. Inspektora nadzoru, któremu można by powierzyć czuwanie nad całą budową. 2. Osóby, które zdecydowały się budować bądź z porothermu, bądź z silakatów 3. Wszelkich namiarów na solidne i sprawdzone ekipy Jednocześnie chciałbym podziękować za namiary na ekipę od geotechniki, które znalazłem w archiwum... Pozdrawiam Krzysiek Przyłączam się do prośby freshmana. Czy jest w okolicy jakaś godna polecenia hurtownia z porothermrem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 07.12.2003 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2003 ja budowałem z Porothermu (materiał porotherm - format: U22). Przywoził mi to facet z PSB Góra Kalwaria (namiary w tym linku). Obsługiwał całą budowę. Ceny miał niższe niż w okolicy. Jeszcze zgłaszał się do mnie hurtownik z firmy Eurobud gdzieś z Raszyna czy Łaz i proponował konkurencyjne ceny.Porotherm był z cegielni w Zielonce. Pomimo plwania na jakość tej cegły na forach, jakoś nie stwierdzilem dotąd żadnych wad materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freshman 13.12.2003 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2003 Markos: czy mogę się Ciebie podpytać:- na jakim jesteś etapie?- ściany 2- czy 3-warstwowe?- czy masz jakieś uwagi co do tej technologi??- co z ociepleniem: stropian-wełna?- jak sprawdziła się Twoja ekipa i kiedy kończy u Ciebie?- czy masz jakiegoś inspektora nadzoru?Ufff, to na tyle (na razie)... Jezier: jeszcze raz wyjaśniam gdzie leży "moja" Wilcza Góra - z trasy 721 (Piaseczno-Nadarzyn) skręca się na jedynym skrzyżowaniu ze światłami na Bobrowiec, a potem (przed zakrętem) w prawo i wzdłuż lasu (ok. 500m) i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 13.12.2003 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2003 O rany , nie wiedziałem że tak dużo Forumowiczów jest na Forum z Piaseczna i okolic. W przypadku pomocy techicznej w sprawach kominiarskich służę pomocą.Pozdro.... kominiarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markos 14.12.2003 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2003 Markos: czy mogę się Ciebie podpytać: - na jakim jesteś etapie? - ściany 2- czy 3-warstwowe? - czy masz jakieś uwagi co do tej technologi?? - co z ociepleniem: stropian-wełna? - jak sprawdziła się Twoja ekipa i kiedy kończy u Ciebie? - czy masz jakiegoś inspektora nadzoru? Ufff, to na tyle (na razie)... stoją ściany parteru i jest wieniec oraz gotowe jest zbrojenie na strop. Gryzę się czy lać beton czy czekać do wiosny. Zostało im dużo do zrobienia - piętro i strop nad piętrem oraz wełna i 3 warstwa. Z tą ekipą zostało jeszcze dużo do zrobienia więc chyba nie da rady Tobie jej przekazać. Inspektorem nadzoru jest żona prawie jest codziennie na budowie w wzbudza panikę , a jak mamy wątpliwości to konsultujemy się z architektem, konstruktorem, zajomymi inżynierami, sprawdzamy na forum. Buduje z silki - na forum jest masa wypowiedzi na ten temat. U mnie zdecydowało sąsiedztwo mojego gabinetu z pokojem syna - silka doskonale tłumi dzwięki. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freshman 14.12.2003 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2003 Mam pytanie jeszcze nie w sprawie domu, ale kamienicy, w której mieszkam: -problem polega na tym, że mam w łazience (piec gazowy) kratkę wentylacyjną i do tego samego pionu jest podpięte mieszkanie tuż poniżej i zamiast wyciągać powietrze mam nadmuch z mieszkania poniżej. Wiem, że mam zbyt szczelne (plastikowe) okna, ale czy można coś z tym zrobić??? Pozdrawiam i przepraszam za off topic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 14.12.2003 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2003 zgłosić do administracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freshman 15.12.2003 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2003 100 razy już to robiłem i.... nicWięc sobie pomyślałem, że może jakiś inny sposób jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezarr 16.12.2003 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2003 Witam wszystkichWidzę, że aktywność grupy nieco podupada.Sen zimowy?Zauważyłem, że na wiosnę przystąpi do budowy kilka nowych osób. Ja prawdopodobnie także, w związku z tym mam pytanie, czy przetarł ktoś szlaki w poszukiwaniu materiału (max, porotherm30). Z innych postów widać zaniepokojenie cenami (nie chcą spadać, a moga rosnąć). Mam więc pytanie, czy znacie ceny na ceramikę, w hurtowniach w okolicach Piaseczna, Warszawy?Będę wdzięczny za informacje.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zadi 23.12.2003 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2003 Cezarr,Jeszcze nie zacząłem szukać - zaczną od początku stycznia. Jak coś znajdę ciekawego dam znać na forum.Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts