Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam Wszystkich,

Cieszę się, że istnieje grupa „Piaseczno i okolice” - w marcu przyszłego roku zamierzamy rozpocząć budowę w Głoskowie. Mam nadzieję, że dzięki Forum i Wam wszystko pójdzie gładko…

Witaj Zadi

Gdzie dokładnie zamierzasz sie budować w Głoskowie? My się właśnie tam wprowadziliśmy :))) w sobote :)).

Pozdrawiam

Alek

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam!

Szukam namiarów od starszych Koleżanek i Kolegów :D na:

1. Inspektora nadzoru, któremu można by powierzyć czuwanie nad całą budową.

2. Osóby, które zdecydowały się budować bądź z porothermu, bądź z silakatów

3. Wszelkich namiarów na solidne i sprawdzone ekipy

Jednocześnie chciałbym podziękować za namiary na ekipę od geotechniki, które znalazłem w archiwum...

Pozdrawiam

Krzysiek

Alek,

Chciałbym już być na Twoim miejscu…

Moja działka jest przy ul. Żurawiej (niedaleko Traktorzystów). Na razie, w oczekiwaniu na pozwolenie na budowę, powoli wycinamy drzewka (działka leśna) w ramach tzw. cięć sanitarnych.

A tak przy okazji – gdzie zamieszkiwały Wasze ekipy budowlane ekipy budowlane – dla mojej muszę wystarać się o jakieś lokum. Gdzie można kupić (najchętniej) bądź wypożyczyć barakowóz?

Freshman, widzę, że mamy podobne problemy... :wink: Gdzie budujesz?

Pozdrawiam,

Zadi

W takim razie bedziesz sie budowal bardzo blisko mnie bo ja mieszkam na koncu ul. Traktorzystow.

Moja ekipa mieszkala w blaszanym garazu. Projekt domu jest bez garazu wiec stwierdzilem ze kupie blaszak dla ekipy a potem bedzie jak znalazl na garaz. Z barakowozem potem tylko problem.

Pozdrawiam

Alek

Witam!

Pozdrawiam

Krzysiek

freshman,

Buduje z silikatów, też w okolicy - Zalesie Dolne. To teraz dzielnica Piaseczna. Zdecydowaliśmy sie na silkę. Sprowadzamy z Waliszewa. Tam też dowiedzieliśmy się od którego z pośredników kupować - bo oni się detalem nie zajmują.

Chyba wszyscy do Warszawy jadą przez Wilczą Górę, Zgorzałę i Karczunkowską. Niedługo się zatka jak Puławska :evil: i trzeba będzie szukać objazdu polnymi drogami.

Pozdrawiam

mm

Witam!

1. Inspektora nadzoru, któremu można by powierzyć czuwanie nad całą budową.

3. Wszelkich namiarów na solidne i sprawdzone ekipy

Jednocześnie chciałbym podziękować za namiary na ekipę od geotechniki, które znalazłem w archiwum...

Pozdrawiam

Krzysiek

Przyłączam się do prośby freshmana. Czy jest w okolicy jakaś godna polecenia hurtownia z porothermrem ?

ja budowałem z Porothermu (materiał porotherm - format: U22).

Przywoził mi to facet z PSB Góra Kalwaria (namiary w tym linku). Obsługiwał całą budowę. Ceny miał niższe niż w okolicy. Jeszcze zgłaszał się do mnie hurtownik z firmy Eurobud gdzieś z Raszyna czy Łaz i proponował konkurencyjne ceny.

Porotherm był z cegielni w Zielonce. Pomimo plwania na jakość tej cegły na forach, jakoś nie stwierdzilem dotąd żadnych wad materiału.

Markos: czy mogę się Ciebie podpytać:

- na jakim jesteś etapie?

- ściany 2- czy 3-warstwowe?

- czy masz jakieś uwagi co do tej technologi??

- co z ociepleniem: stropian-wełna?

- jak sprawdziła się Twoja ekipa i kiedy kończy u Ciebie?

- czy masz jakiegoś inspektora nadzoru?

Ufff, to na tyle (na razie)...

Jezier: jeszcze raz wyjaśniam gdzie leży "moja" Wilcza Góra - z trasy 721 (Piaseczno-Nadarzyn) skręca się na jedynym skrzyżowaniu ze światłami na Bobrowiec, a potem (przed zakrętem) w prawo i wzdłuż lasu (ok. 500m) i już

Markos: czy mogę się Ciebie podpytać:

- na jakim jesteś etapie?

- ściany 2- czy 3-warstwowe?

- czy masz jakieś uwagi co do tej technologi??

- co z ociepleniem: stropian-wełna?

- jak sprawdziła się Twoja ekipa i kiedy kończy u Ciebie?

- czy masz jakiegoś inspektora nadzoru?

Ufff, to na tyle (na razie)...

stoją ściany parteru i jest wieniec oraz gotowe jest zbrojenie na strop. Gryzę się czy lać beton czy czekać do wiosny. Zostało im dużo do zrobienia - piętro i strop nad piętrem oraz wełna i 3 warstwa. Z tą ekipą zostało jeszcze dużo do zrobienia więc chyba nie da rady Tobie jej przekazać. Inspektorem nadzoru jest żona :D prawie jest codziennie na budowie w wzbudza panikę :lol: , a jak mamy wątpliwości to konsultujemy się z architektem, konstruktorem, zajomymi inżynierami, sprawdzamy na forum.

Buduje z silki - na forum jest masa wypowiedzi na ten temat. U mnie zdecydowało sąsiedztwo mojego gabinetu z pokojem syna - silka doskonale tłumi dzwięki.

pozdrawiam

Mam pytanie jeszcze nie w sprawie domu, ale kamienicy, w której mieszkam:

-problem polega na tym, że mam w łazience (piec gazowy) kratkę wentylacyjną i do tego samego pionu jest podpięte mieszkanie tuż poniżej i zamiast wyciągać powietrze mam nadmuch z mieszkania poniżej. Wiem, że mam zbyt szczelne (plastikowe) okna, ale czy można coś z tym zrobić???

Pozdrawiam i przepraszam za off topic...

Witam wszystkich

Widzę, że aktywność grupy nieco podupada.Sen zimowy?Zauważyłem, że na wiosnę przystąpi do budowy kilka nowych osób. Ja prawdopodobnie także, w związku z tym mam pytanie, czy przetarł ktoś szlaki w poszukiwaniu materiału (max, porotherm30). Z innych postów widać zaniepokojenie cenami (nie chcą spadać, a moga rosnąć). Mam więc pytanie, czy znacie ceny na ceramikę, w hurtowniach w okolicach Piaseczna, Warszawy?Będę wdzięczny za informacje.

Pozdrawiam