pontypendy 19.01.2007 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 A mi odfrunęły dwa gąsiory, jedna skrajna dachówka i dwie podstawowe. Niefajnie To ja już wolę mróz -20 niż takie wiatry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 19.01.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Jeżeli mogę coś doradzić dla składających o pozwolenie na budowę - w Piasecznie wymagają, aby wszystkie strony projektu były ponumerowane. PozdrawiamBetsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lkmiec 19.01.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 ^^ to rzeczywiscie niefajnie - tym bardziej ze kupilem identyczna dachowke;-) moze warto zainwestowac w "spinki" (tak to sie chyba nazywa), bo klimat raczej zmienia sie w kierunku takich ekstremalnych wydarzen Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pontypendy 19.01.2007 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 jak poradziliscie sobie z kosztorysem dla banku Ikmiec, od nas bank wymagał, aby pod takim kosztorysem był podpis osoby uprawnionej. Załatwiliśmy to przez kierownika budowy. Kierownik wypełnił, podpisał i skasował 150 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pontypendy 19.01.2007 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Wiem od statka, i podpinam się pod Twoje zamówienie, może dzięki temu dostane te dachówki szybciej.One tzn. te dachówki, były mocowane na spinki, ale albo nie wszystkie, albo za słabo. Dekarz, który przyjechał to załatać to powiedział, że najprawdopodobniej to podwiało skrajną i ta zerwała resztę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 19.01.2007 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 A mnie tylko sraczyk zdmuchnęło. Podobno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 19.01.2007 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Pontypendy, Byłem we wtorek na swojej działeczce. Widziałem że u ciebie gładzie kładą aż miło patrzeć. Późno było a oni cały czas pracowali. Ale was to nie widziałem, przynajmniej samochodu. To kiedy się wprowadzacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 19.01.2007 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 lkmiec ja czekam juz na pozwolenie od polowy grudnia, jestem juz po fazie poprawek (zlozone w tym tygodniu) i mam nadzieje na POZYTYWNA decyzje w ciagu max 2 tygodni --> trzymajcie kciuki!!! pochwal się, co poprawiałeś. Ja dojrzewam z moją dokumentacją do wystąpienia o pozwolenie na budowę. Architekt już pracuje nad wykazem i wszystko liczy, numeruje itd. Mogę mieć lekkie zacięcie z melioracją, ale może skończy się na wizji lokalnej pracownika spółek wodnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 19.01.2007 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Swoja droga - czy jest jeszcze moze ktos chetny do oznaczenia na mapie ? Mogę być ja - podaj mi jakiś mail, to wyślę w załączniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bipop 19.01.2007 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 a teraz pytanie - jak poradziliscie sobie z kosztorysem dla banku (o ile wasz bank takowy wymagal) ja dostalem wzor z 35 pozycjami, ktory mam wypelnic (teoretycznie moge nawet sam, bo to i tak szacunek) --> czy braliscie kosztorysanta? czy robiliscie sami? generalnie POMOCY!! Pozdrawiam temat jak ból zęba - też mnie to czeka wiec i ja czekam na dalsze podpowiedzi szacownych forumowiczów gdzieś już usłyszałem: szacunki + 30% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bipop 19.01.2007 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Oj musiała wichura nawyrządzać szkody - dzisiaj w internecie 6 krotnie wzrosło poszukiwanie agregatów prądotwórczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 19.01.2007 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Zgadza sie szacunki plus 30%, tylko że przy tej galopadzie cen może byc za mało. My na pewno mamy za mało. , a własnie tak zrobiliśmy. Nie wiem jak będzie w tym roku, ale np gazobeton w zeszłym roku podrożał w 4 miesiace o 40%, a robocizna o 100%. Za to stal w tym roku jest tańsza niz jesienia ubiegłego. ( jak za Edka) pzostaje więc po prostu rezerwowac towar jak najszybciej, tylko że przy kredycie to ciężko o taki ruch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gafinka 19.01.2007 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 A mnie tylko sraczyk zdmuchnęło. Podobno Nie podobno, nie podobno - zebraliśmy materiał dowodowy. http://img440.imageshack.us/img440/2641/zalacznikwppldl2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 19.01.2007 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Wow cóz za efektowne zdjęcie, ilez dramaturgii. Qrcze, to jest zawietrzna i taaaaaki bałagan . Ciekawe co sie dzieje od nawietrznej, to tam był atak wiatru. Gafinka dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gafinka 19.01.2007 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Chyba nic bardzo powaznego się od nawietrznej nie stało - ale chłopy nie chcialy ci po posesjii chodzić ( bo może spodziewająć się gości jakieś wilcze doły pokopałeś ) więc dokładnie nie oglądali. Jakaś folia gdzieś tam podobno lata - ale czarna, wiec pewnie okienna ? Nasze okna foliowo deskowe też powyrywało - niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 19.01.2007 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Jest jeden dół, z szambem i drugi pod sławojką. A nie zwróciliście uwagi czy dachowe otwory okienne sa pozatykane czarną folią? Bo jeśli nadal sa pozatykane to znaczy że wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gafinka 19.01.2007 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Na drugim i ostatnim zdjęciu będącym w naszym posiadaniu chyba widać, że coś się tam oderwało - ale to ta sama strona.Wysłałam ci na mail. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 19.01.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Hmm, hmm, Jewrioszka,czy niedziela aktualna? Zaproszenie poległo pod naporem następnych stron, a wiesz, że jak coś z oczu to z serca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gafinka 19.01.2007 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 EE co tam zaproszenie na pewno aktualne - jakby nas kolega sąsiad nie wpuścił - to jakby co u mnie możemy przyświętować - w końcu dzieli nas jakieś 800 metrow po drodze , a na skróty pewnie z 400 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 19.01.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Tak jak pisałem: ciepłe gacie gumiaki( lub canoe) czapka i dużo samozaparcia. Jasne że aktualne, gafinka też będziesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts