Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gafinka: Z Twoich wypowiedzi wnioskuję że my jak Kargul z Pawlakiem - płot w płot

a ja Was jeszcze nie zlokalizowałem w niewirtualnym świecie :(

Eeee bo my za drzewami ukryci to i nas trudno zlokalizować 8)

Mam nadzieję, że jutro ( ups), dziś się zlokalizujemy niewirtualnie.

Do zobaczenia

Witajcie w ten wietrzny dzień. Mam nadzieję, że Wasze budowy nie ucierpiały tej nocy. Trzymajcie sie dzielnie.

Melduję z placu boju:

Nie mam płotu. Nie pofrunął na szczęście, ale leży. Na całej (prawie) linii. :(

Z górnego tarasu zwiało mi solidne rusztowanie. Nie wiem jak mocno wiało, ale rusztowanie leży ładnych parę metrów za domem. A takie było solidne.

Dach cały, okna całe, dom nieuszkodzony. Tylko kot sąsiadów się do nas przeprowadził, chyba u nich wiało bardziej :lol:

Moi drodzy, moja ładniejsza połowa się dzis bardzo źle czuje :cry: , więc jej nie będzie. Ponadto aura ma dzis być nie najlepsza, więc chyba zrezygnujemy z dzisiejszej imprezki. Nie znaczy to oczywiście że nie można do nas zajrzeć :wink:, goście będą mile widziani. Po prostu dziś na budowie bede solo.

Pozdrawiam

Mnie też jakieś choróbsko dopadło, kicham i prycham - wolę się nie wynurzac z mieszkania.

Na poniedziałek umówiłam się z biurem projektowym pogadac na temat projektu z avatara (to P57 Lipińskich) co ewentualnie zmienic zanim kupię gotowca, to zmiany bede miala za darmo.

Poza tym sprawa aktu notarialnego - dopiero za tydzień, dwa a już mam umowę z bankiem we frankach :-? trochę się denerwuję

mam pytanko kto osobiście jeździł do sądu zakładac księgę wieczystą i skladal wniosek o wpis hipoteki banku, dodam że mam już papiery wypełnione przez bank, czy to możlwe? ta przyjemnośc za pośrednictwem notariusza to 650 zł i tak są złodziejami wrrr po co im płacic jeszcze za to.

Hello,

Jeśli bank wypełnił kwity to będzie O.K. W kolejce do okienka obsługującego naszą gminę zawsze jest najmniej - póki co :o - ludzi, więc i szybko idzie. Wpis każdej hipoteki jest po 100 PLN, więc jak ktoś wpisuje do kredytu zwykłą i kaucyjną, to i z 200 PLN rozstać się musi... :-?

Aha! Ostatnio wymagają, żeby przy składaniu papierów hipoteki były już opłacone!

Pozdrawiam,

Nasz rejon należy do XIII wydziału ksiąg wieczystych. Do pokoju na parterze bierze się numerek (tak jak na poczcie) i faktycznie zawsze jest najmniej ludzi. Formularze są dostępne i w gablotach jest nawet wzór jak wypełniać (akurat ten o wpis do hipoteki ma najwięcej stron).

Dziś złożyliśmy dokumenty o pozwolenie na budowę. Jak na starostwo w P. wyjątkowo mało ludzi i pokój 7 działał.

czekanie - tego wlasnie nie znosze w sprawach urzedowych, tak zaczynalem staranie o pozwolenie (czekajac miesiac na mapke) i tak koncze bo choc pozwolenie na budowe mam juz od ponad miesiaca to dopiero jutro otrzymam pozwolenie na wycinke drzew (oczywiscie jak burmistrz zdazy podpisac ;) ), ehhh

teraz to juz tylko do wiosny

o, właśnie Groblus, miałam Cię zapytać o wycinkę drzew.

Urzędniczka dojechała w końcu sama czy została dowieziona?

Taka decyzja jest na konkretną liczbę drzew czy ogólnie możesz wycinać co wypada pod zabudową? W jakiej odległości od ścian domu drzewa już nie pójdą pod piłę?