Meb 23.01.2007 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Cześć Ja też planuję PCV. własnie jestem na etapie analizowania rynku. Jakie firmy bierzecie pod uwagę?Ja słyszalem dobre opinie o OKNOPLAST KRAKÓW i nad nimi się zastanawiam ale ciekaw jestem może ktos ma inne opinie lub ciekawe propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 23.01.2007 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 OKNOPLAST KRAKÓW MAM od trzech lat sprawuja sie idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 23.01.2007 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 A ja myślałam o oknach Veka system 4000 Round Line.Czy macie jakieś opinie na ten temat.Jeszcze się zastanawiam. Słyszałam, że te okna z Krakowa też są bardzo dobre. PozdrawiamBetsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 23.01.2007 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Kupuje PVC, bo na drewno mnie nie stać. Jak się da i starczy kaski to z obustronnym kolorem dodatkowymi okuciami i potrójną szybą. Ja kupuje pcv nie dlatego ze są tańsze ale dlatego że w wielu aspektach sa lepsze. Mówie o dobrych oknach pcv a nie po prostu pcv, czyli rama z metalowym profilem, 5,6 komorowe, odpowiednia twardośc tworzywa.....itd,itd Bipop A jakie to są te dobre okna z PCV. Napisz coś więcej. Pozdrawiam Betsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsycja 23.01.2007 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Też sie zastanawiałem nad hepworthem i mam zamiar tak zrobić. Ale pieca, rozdzielacza i tych innych rzeczy związanych z całym obiegiem ciepłej wody troszke się boję. Przyjeżdżaj w sobotę - obejrzysz sobie dokładnie toto póki na parterze jeszcze nie przykryte. Piec podłączy Ci fachowiec który od razu podstempluje gwarancję - sam nie podłączasz. Chodzi mi głównie o podbitkę i ocieplenie piętra na zewnątrz.( bo mam lęk wyskokośći i brak rusztowania) Podbitkę zostawiamy sobie na wiosnę, bo i tak teraz tynku nie kładziemy. Ocieplenie jeśli Ci się spodoba to nasze, to namiary dam. Ja mam zastrzeżenia, ale może się czepiam Czyli dokładnie tak jak u nas, tez większość prac tymi ręcami. Tylko że do pewnych rzeczy poptrzebuje podpisu, porady, a do innych fachowego sprzętu i stąd moje pytanie. Ale za to po przykręceniu ostatniego karnisza i powieszeniu ostatniej firanki zasiądziesz na tarasie i powiesz: WYBUDOWAŁEM dom. A tego elektryka i miksokreta to poproszę, o hepwortha tez was podpytam jeśli można. Miksokreta Eimund mi robił:http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=19915&postdays=0&postorder=asc&highlight=miksokret&start=180 Podejrzeć i podpytać o hydraulikę i elektryka przyjedź do nas - Jacek Ci więcej powie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 23.01.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Kupuje PVC, bo na drewno mnie nie stać. Jak się da i starczy kaski to z obustronnym kolorem dodatkowymi okuciami i potrójną szybą. Ja kupuje pcv nie dlatego ze są tańsze ale dlatego że w wielu aspektach sa lepsze. Mówie o dobrych oknach pcv a nie po prostu pcv, czyli rama z metalowym profilem, 5,6 komorowe, odpowiednia twardośc tworzywa.....itd,itd Bipop A jakie to są te dobre okna z PCV. Napisz coś więcej. Pozdrawiam Betsi Betsi pisząc o oknach z PVC mam na myśli minimum pięciokomorowe, z pakietem szybowym U=0,6, ciepłą ramką, okuciami minimum WK1 lub WK2 ( stalowymi a nie z kompzytów), ze wzmocnieniami stalowymi, z otworam w komorach żeby sie od ciepła nie wypaczały itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 23.01.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Podejrzeć i podpytać o hydraulikę i elektryka przyjedź do nas - Jacek Ci więcej powie. Chętnie wszystko podejrzę , możecie być pewni . Co prawda bardziej hydraulikę, której w życiu nie robiłem, bo instalacje elektrycznie na różnych budowach robiłem kilka latek . Ale za to po przykręceniu ostatniego karnisza i powieszeniu ostatniej firanki zasiądziesz na tarasie i powiesz: WYBUDOWAŁEM dom. Dokładnie tak to widzę, tylko u nas karniszy nie będzie . W innym przypadku nie byłby to mój dom. Byłbym zapomniał, zastanawiam sie pomiędzy Aluplastem ( forumowy stary), a REHAU . Macie na ich temat jakies opinie? Może któreś z nich coś wyróżnia (wada lub zaleta )? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 24.01.2007 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Sypie, mrozi więc nasi budujący chyba na tyłkach siedzą Jewrioszki to jak wiateru nie będzie to może z tą wiechą da radę, błotko zmrozi, krajobraz wypieknieje, zdjęcia się porobi, a ja sobie czekam a urzędy też sobie czekają i tak trwamy w tym czekaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 24.01.2007 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 My i tak będziemy. A tak na marginesie naszych tematów. Są do oddania dwa szczeniaki z mezaliansu suczki bokserki i owczarka niemieckiego. Może jest ktos zainteresowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bipop 24.01.2007 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 My i tak będziemy. A tak na marginesie naszych tematów. Są do oddania dwa szczeniaki z mezaliansu suczki bokserki i owczarka niemieckiego. Może jest ktos zainteresowany? oj, owocu tego konkubinatu nie moge sobie wyobrazić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 24.01.2007 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 My i tak będziemy. A tak na marginesie naszych tematów. Są do oddania dwa szczeniaki z mezaliansu suczki bokserki i owczarka niemieckiego. Może jest ktos zainteresowany? oj, owocu tego konkubinatu nie moge sobie wyobrazić To weźcie jednego , nie będziesz musiał sobie wyobrażać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 24.01.2007 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Bokser i wilk niezła kombinacja do pilnowania podwórza, niestety jeszcze nie mam podwórka Co do bycia na budownie pewnie macie na myśli niedzielę, a tak apropos co bedziecie robic, coś w środku domu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 24.01.2007 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 To zależy od wiatru, w domu oświetlenie (prowizorke) lub na dworze porządek z gałeziami. Tym się nie martwimy, tam zawsze jest co robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 24.01.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Ostatnio na tapecie był temat okien.Ja rowniez robiłam rozeznania i jak do tej pory moim faworytem był Oknoplast ale... zupełnie blisko znalazłam producenta okien na bazie materiałow niemieckich.Widziałam te ciepłe ramki i profile i jeszcze inne wynalazki.Złożyłam wykaz do wyceny i obecnie czekam na telefon zapraszajacy mnie na produkcję gdzie zobaczętesty wodne ,cieplne itp.Ciekawe.Na taką wizyte mam zarezerwować ponad 2 godz. Taka wizyta ma pomóc w wyborze.Zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 25.01.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Speek, gdzie się podział Twój domek z avatora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bipop 25.01.2007 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 My i tak będziemy. A tak na marginesie naszych tematów. Są do oddania dwa szczeniaki z mezaliansu suczki bokserki i owczarka niemieckiego. Może jest ktos zainteresowany? oj, owocu tego konkubinatu nie moge sobie wyobrazić To weźcie jednego , nie będziesz musiał sobie wyobrażać Sądzę że moja Lucynka, notabene bardzo przemiła kotka, wykończyła by psychicznie biednego szczeniaczka Czekamy do przeprowadzki na włości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 25.01.2007 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Nasi znajomi kupili sobie dom. Przeprowadzili się tam z kotką, która wcześniej jak wychodziła na powietrze to najwyżej na balkon. Szybko okazało się, że kotka jest najbardziej zadowolona z nowego miejsca. Odżyły w niej wszystkie możliwe instynkty myśliwskie, łazi po drzewach, latem wpada tylko na michę. I stale składa dowody wdzięczności ze swych upolowanych ofiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregwolff 25.01.2007 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Ostatnio na tapecie był temat okien.Ja rowniez robiłam rozeznania i jak do tej pory moim faworytem był Oknoplast ale... zupełnie blisko znalazłam producenta okien na bazie materiałow niemieckich.Widziałam te ciepłe ramki i profile i jeszcze inne wynalazki.Złożyłam wykaz do wyceny i obecnie czekam na telefon zapraszajacy mnie na produkcję gdzie zobaczętesty wodne ,cieplne itp.Ciekawe.Na taką wizyte mam zarezerwować ponad 2 godz. Taka wizyta ma pomóc w wyborze.Zobaczymy Obejrzyjcie sobie jeszcze okna MS - Pomorska Fabryka Okien - mają oddział w Wolicy (Na Katowice, kilka kilometrów za Yankami po prawej stronie). U mnie są OK. Co do okien laminowanych na drewno lub w kolorze to też się zastanawiałem ale to nie jest materiał barwiony w masie więc po zarysowaniu jest kicha - brązowy profil i biała rysa a zarysować jest łatwo - szczególnie na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 25.01.2007 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 [quote name="gregwolffObejrzyjcie sobie jeszcze okna MS - Pomorska Fabryka Okien - mają oddział w Wolicy (Na Katowice, kilka kilometrów za Yankami po prawej stronie). U mnie są OK. Co do okien laminowanych na drewno lub w kolorze to też się zastanawiałem ale to nie jest materiał barwiony w masie więc po zarysowaniu jest kicha - brązowy profil i biała rysa a zarysować jest łatwo - szczególnie na zewnątrz. A jakie masz te okna z MS?Bo ja też mam oferte z tej firmy na PCV z drewniana okleina profil pięciokomorowy, okucia Roto. Są ładne ale nie wiem czy trwałe. Czy nie odkształcaja się od słońca? PozdrawiamBetsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 25.01.2007 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Bo ja też mam oferte z tej firmy na PCV z drewniana okleina profil pięciokomorowy, okucia Roto Betsi2006, też sie nad nimi zastanawialiśmy. Pytanie ile trzeba dopłacić za tzw, ciepłą ramę i ile to jest naprawde warte. Jeśli więc masz ich ofertę to napisz chociaz jaka jest % róznica w cenie w stosunku np. do ofert Starego. P.S. A może sie z nim do nas w sobote wybierzesz? To pogadamy o oknach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts