Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Rrmi, ty kupowałaś u Starego - jakie okna wybrałaś.

Muszę sie w miare szybko zdecydować a to trudne :cry:

Pozdrawiam

Betsi

Ne wiem , poprosilam , zeby Stary wybral dla mnie cos wg Niego dobrego i zaplacilam .

Jesli masz potrzebe obejrzenia zapraszam

Dla mnie wazne jest tez zaufanie , a jakos tak Staremu ufam , bo widac , ze to przyzwoity gosc

Elektryka moge polecic jak ktos chce , pytania prosze szybko do mnie kierowac , bo sie we wtorek przeprowadzam :D

Pozdrawiam serdecznie grupe :D

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Betsi2006. Ja mam drewniane bo takie mi się najbardziej podobały. Ma mi się dobrze mieszkać i wybór uważam za słuszny. Gdybym kupował teraz to najprawdopodobniej kupiłbym szyby z ciepłymi ramkami. Po to aby w miejscu połączenia szyby z ramą nie było zimniejszego miejsca w którym przy większym mrozie pojawia się wykroplona para wodna. Może zdecydowałbym się na szybę dwukomorową ale nie jestem pewien. Z profili pcv najlepsze wrażenie robi na mnie schuco. Są ładne, mają dobre parametry i bardzo dobrą stronę www z dostępnymi wszystkimi potrzebnymi informacjami. No i firma, która robi okna na tych profilach ma taką samą nazwę jak moje nazwisko :wink:

Wiem, że tez nim pertraktujesz. I jakie wrażenia?

Tak jak pisałem wcześnie rozmawiałem z kilkoma fachowcami od okien, między innymi ze starym.

Jego opinie nie odbiegały od opini pozostałych, tylko że to jest reprezentant konkretnego producenta.

Tak naprawde opisałem to wszystko w postach powyżej, wybór zalezy od nas parametry sa prawie identyczne.

Stary przebija wszystkich ceną ot i wszystko. Z pewnych powodów może dac większy rabat niz pozostali i nie jest to szwindel, ma po prostu takie możliwości. :wink:

Rrmi i Jezier

Dziekuje Wam za odpowiedz.

Rrmi - poproszę o namiary na tego elektryka. Co do okien to jeszcze pomyslę.

Jezier

Okna drewniane są bardzo ładne, ale ze względów " wygodnictwa" zdecydowałam się na PCV. Dzisiaj tez naczytałam się o Schucko-Jezierskiego - opinie były dobre. Czy masz na myśli Elita Thermo?

Nie orientuje sie jak kształtuja sie cenowo ale to jest chyba wyższa półka?

Czy znasz jakiegoś przedstawiciela tej f-my, czy mógłyś kogoś zaproponować, a może siebie?

Myślałam jeszcze o Aluplst z f-my Adams z Mrągowa ( mają rekomendację centrali Aluplstu). Czy mógłbyś wypowiedzieć się na ten temat?

Pozdrawiam

Betsi

PS: Te okna to mają być barwione dwustronnie. Czytałam, że nie wszystkie to dobrze znoszą ( np. Salamander) i jeszcze chciałam zamontować nawiewniki Aerco ( mam wentylację grawitacyjna)

Prawde pisząc to nie mam o tym pojęcia, a na pewno za kilka miesięcy mnie to czeka.( pozostałych forumowiczów chyba tez).

Byłbym wdzięczny za małe przybliżenie tematu.

Jak na razie wiem tylko że sa tynki mineralne i niemineralne, oraz strukturalne i zwykłe. Ale na czym polega różnica to nie wiem nic, acha wiem jeszcze że te niemineralne nie oddychają.

Witajcie,

Mam takie małe ogłoszenie. Kupię 150 stempli 2,5m i 100 stempli 3m. Mogą być używane. Jeśli ktoś ma mniejsze ilości też chętnie odkupię. Długość nie jest w sumie aż tak ważna aby jednak zawierała się pomiędzy 2,5 a 3m.

Mam nadzieję, że nie macie mi za złe że na forum umieszczam takie ogłoszenia, ale stwierdziłem, że będzie to najlepsze miejsce do tego.

Pozdrawiam

Betsi. Miałem raczej na myśli ct70. A przedstawicielem Jezierskiego nie jestem jeszcze :wink:

Jeśli zależy ci na bardzo ciepłych oknach to te elite termo wydają się niezłe. Produkują tego sporo, więc mają doświadczenie. Nie wiem jak z ceną bo interesowałem się ciepłymi oknami tylko od strony energetycznej. Ile dają ciepłe ramy ile szyby ile ciepłe ramki dystansowe. I jakie są dostępne technologie (choćby w folderach). Rzeczywistej dostępności ani cen nie sprawdzałem.

Ale tak z innej beczki - jak wygląda sprawa odśnieżania w naszym rejonie? Czy służby pamiętają jedynie o drodze 722, a reszta ma sobie radzić sama? A może "robią" wszystkie asfaltowe w gminie?

Dla zainteresowanych

Droga 722 nieodśnieżona, drogi gminne tak samo. :o

Jechałem dzisiaj z Zalesia Górnego do Ustanowa. Droga była biała, ale było widać że jechał po niej pług. Jak zaczęło świecić słońce śnieg sam zaczął się rozpuszczać i po południu było już całkiem znośnie. Dalej nie zajechałem bo było za późno na odwiedzanie składów budowlanych. Było jednak bardzo ślisko, co spowodowało, że musiałem raz pojechać dalej bo nie zdążyłem wyhamować ;)

P.S. Czy ktoś współpracował może ze składem budowlanym przy skrzyżowaniu w Krupiej Wólce? Mam trochę mieszane uczucia, choć ceny bardzo przystępne.

P.S. Czy ktoś współpracował może ze składem budowlanym przy skrzyżowaniu w Krupiej Wólce? Mam trochę mieszane uczucia, choć ceny bardzo przystępne.

Podobno są "dziwni" :cry:. Dwóch panów z poprzedniej epoki hmm na mnie tez nie zrobili najlepszego wrażenia. Polecam za to skład w Prażmowie, podobno dobre są też te dwa składy przy drodze Piaseczno-Góra Kalwaria.

Czołem kristofsen, witaj w klubie :wink:

Podobno są "dziwni" :cry:. Dwóch panów z poprzedniej epoki hmm na mnie tez nie zrobili najlepszego wrażenia. Polecam za to skład w Prażmowie, podobno dobre są też te dwa składy przy drodze Piaseczno-Góra Kalwaria.

:)

No widzisz. Nie dałem rady dojechać na czas. Było już ok. 13 kiedy byłem w Krupiej Wólce i stwierdziłem że nie jadę dalej bo pewnie i tak zamknięte. Zrobię objazd tego rejonu w poniedziałek lub wtorek.

Witam wszystkich

Przejrzalam kilka ostatnich postow co do wyboru okien pcv. Jestem wlasnie bezposrednio po dokonaniu zamowienia w Oknoplast Krakow i chce sie z Wami podzielic informacja nastepujaca:

Nie wiem czy wiecie ale jeszcze przez jakis czas (moze kilka dni) maja duza promocje - rabat 30% jesli wplaci sie 40% zaliczki i 45% jesli sie wplaci 100%.

Przegadalam z Jareko co sadzi o tej firmie i ocenil tak: Veka nie jest najleprzym mozliwym profilem, ale jest to dobra srednia polka. Oknoplast Krakow solidna firma. Ocenil wysoko. Podobnie inni spece z forum.

Minusem jest to ze maja okucia Maco - sa podobna ciut gorsze niz Roto.

Natomiast na cale! okna (i kolor i szyby.....) 7 lat gwarancji - bywa roznie u innych.

Targowalam sie i dostalam jeszcze rabat dodatkowy! Zaoszczedzilam w sumie 10 000!

A ha, jeszcze minus jest taki ze jesli chodzi o okna tarasowe przesowane to nie maja niestety zadnej klasy antywlamaniowosci. Szybe p2 lub p4 mozna oczywiscie dac.

pozdrawiam

Gosia100 !!

tez zamawialem okna z OKNOPLAST`u i troche mnie zdziwily rabaty o ktorych piszesz ....

30% na poczatek to standard (bez znaczenia czy wplacamy czesc czy wszystko), ale u mnie reszta wygladala inaczej ....

dodatkowe 5% otrzymalem po wplacie 100% kwoty i liczone to jest od kwoty pomniejszonej o te 30%.

kolejne 5% rabatu za montaz okien w marcu.