Cezarr 24.12.2003 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2003 OK Zadi, myślę, że coś znajdziemy.Przy okazji życzę wszystkim przyszłym sąsiadom z okolic, Wesołych Świąt i pomyślności w Nowym Roku. Tym którzy budują (zaczną budować) spokojnego, bezkłopotliwego i taniego budowania, a tym którzy już mieszkają-dużo radości, przyjemności i satysfakcji ze swoich osiągnięć.Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markos 26.12.2003 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2003 Witam wszystkich Widzę, że aktywność grupy nieco podupada.Sen zimowy?Zauważyłem, że na wiosnę przystąpi do budowy kilka nowych osób. Ja prawdopodobnie także, w związku z tym mam pytanie, czy przetarł ktoś szlaki w poszukiwaniu materiału (max, porotherm30). Z innych postów widać zaniepokojenie cenami (nie chcą spadać, a moga rosnąć). Mam więc pytanie, czy znacie ceny na ceramikę, w hurtowniach w okolicach Piaseczna, Warszawy?Będę wdzięczny za informacje. Pozdrawiam Na początku udaliśmy się do pobliskich hurtowni. Okazało się jednak, że lepsze ceny uzyskaliśmy od hurtowników mieszczących sie w pobliżu producentów materiałów - przykładowo silkę woziliśmy z drugiej strony Wisły. Wytłumaczenie jest proste - i tak i tak transport idzie bezpośrednio od producenta, bez przystanku w hurtowni. Natomiast stal, wełnę i styropian, które się produkuje trochę dalej od Warszawy kupiliśmy w miarę blisko. Hurtowników szukałem w na stronach internetowych producentów, a potem żona z nimi negocjowała. Nie mam jeszcze doświadczeń z "drobniejszymi" zakupami: piec, materiały instalacyjne, okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkep 29.12.2003 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2003 Pozdrawiam wszystkich bliższych i dalszych podpiaseczyńskich sąsiadów po doskonałym wypoczynku świątecznym i życzę samych sukcesów w 2004 ! Przy okazji:- czy w Waszej okolicy tak jak u mnie (Piskórka) szanse na GazZiemny są nikłe?- i jak w związku z tym ogrzewacie/będziecie ogrzewać swoje domy? Jezier - wiem, że Ty postawiłeś na prąd - masz już pierwsze rachunki? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 29.12.2003 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2003 Mam jakiś rachunek ale on jest częściowo za okres w którym nie grzałem. Sprawdzam jednak zużycie prądu na ogrzewanie i wychodzi na to, że praktyka nie różni się od teorii. Przy różnicy temperatur 20 stopni zużywam ok. 40 kWh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkep 29.12.2003 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2003 40 kWh / dobę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 29.12.2003 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2003 Tak na dobę. Co przy moim jeszcze do niedawna prądzie budowlanym oznaczało całkiem sporo do płacenia ZE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiola 31.12.2003 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2003 Wiola, w Lesznowoli jest tak, że wnioski przyjmują tylko do końca listopada. A w Prażmowie inaczej??? Bo do końca grudnia to i ja bym zdążył, ale.... Sprawdź, czy po 1 grudnia przyjmą Ci wniosek w Prażmowie... Witam wszystkich? Freshman: Mam pozwolenie, właśnie dziś odbieramy je z Gminy. Zdążyłam I mam pewien dylemat: nie wiem czy się cieszyć czy martwić? Co Wy na to? Życzę wszystkim dobrego roku 2004. Tym którzy kończą budowy - oby najbliższe Boże Narodzenie spędzili przy choince we własnym domu, tym którzy budują - wytrwałości i duuuuuuuuuuużo pieniędzy, a takim jak ja (czyli tym, którym pozostaje wiara, że się uda) szybkiego rozpoczęcia, dobrych ekip, nadziei i jeszcze więcej pieniędzy. A poza tym wszystkiego najlepszego w Nowym Roku. Pozdrawiam Wiola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiola 31.12.2003 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2003 Pozdrawiam wszystkich bliższych i dalszych podpiaseczyńskich sąsiadów po doskonałym wypoczynku świątecznym i życzę samych sukcesów w 2004 ! Przy okazji: - czy w Waszej okolicy tak jak u mnie (Piskórka) szanse na GazZiemny są nikłe? - i jak w związku z tym ogrzewacie/będziecie ogrzewać swoje domy? Jezier - wiem, że Ty postawiłeś na prąd - masz już pierwsze rachunki? Pozdrawiam! Tkep U nas (Nowy Prażmów) szanse na gaz też są bardzo nikłe. My w tej chwili mamy niewielki domek, ok. 60 m, drewniana konstrukcja, ocieplony chyba w miarę solidnie. Grzejemy gazem płynnym (podziemny zbiornik Shella), oczywiście woda i kuchnia również gazowe. Mamy spore przepały bo piec ma zbyt dużą moc dla naszego domu. Dwie osoby dorosłe, kuchnia często używana. W listopadzie 2002r. zatankowaliśmy zbirnik za ok. 2,5 tys. zł (nie pamiętam ile to było litrów, Shell jest drogą firmą, ale dobrą i sprawdzoną). W chwili obecnej mamy jeszcze 43% zbiornika, więc do wiosny powinno wystarczyć. Uważam, że jak na taką zimę jaka była w zeszłym roku, grzaliśmy longiem do połowy kwietnia, a jesteśmy raczej ciepłolubni i mamy duże straty przez drzwi wejściowe (nie ma wiatrołapu ani żadnej sieni, wejście bezpośrednio do kuchni) jest to koszt rosądny. Do tego trzeba jeszcze doliczyć 1200 zł dzierżawy za butlę. Może nie jest to tanio, ale my innej alternatywy nie mamy, przynajmniej w tej chwili. Pozdrawiam. Wiola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zadi 04.01.2004 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2004 Witam Wszystkich w Nowym Roku, Pozwollę sobie ponowić prośbę o namiary na godnych polecenia Kierowników budów. Cezarr, Jak z Twoim pozwoleniem na budowę ? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezarr 05.01.2004 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2004 Rownież witam wszystkich w Nowym Roku.Zadi :U mnie bez zmian. Podział działki nadal nie zatwierdzony wq....mnie już ta sytuacja. Byłem w UG i u geodety.Ponoć jeden z sąsiednich właścicieli gruntu nie chciał zgodzić się na zatwierdzenie granic działek, gdyz jak twierdzi-jego miedza powinna sięgać dalej.Wg dokumentacji gminnej jest jednak inaczej, stąd to kolosalne opóźnienie sprawy.Podobno gmina może zatwierdzić granice bez jego zgody. Śmieszne jest to, że jego ziemia bezposrednio nie graniczy z moją (mam nadzieję) działką, lecz z drogą dojazdową do działki. Jest to wąski pas, na którym nie da się nic zbudować, ani chyba uprawiać.Geodeta zapewnia, że w styczniu będzie wreszcie OK. Jeśli wszystko się roztrzygnie będę zagęszczał ruchy, by się wyrobić z pozwoleniami i papierami, tak aby wystartować z budową na wiosnę (kwiecień powinien się udać).Jestem jednak dobrej myśli w związku z Nowym Rokiem. Materiały chyba będę kupował w lutym, ale chyba już warto się rozglądać. A jak sytuacja przedstawia się u Ciebie? Masz już wszystkie kwity?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zadi 05.01.2004 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2004 Pozwolenie szczęśliwie odebrałem tuż przed gwiazdką. Teraz muszę zająć sie pozwoleniem na budowę przyłączy. Szkoda że nie mam czasu... A tu jeszcze za hurtowniami trzeba się obejrzeć .. Ekipę już umówiłem na koniec marca - sprawdzeni goście, którzy wybudowali już 4 identyczne projekty. Masz namiary na jakiegoś kierownika budowy ? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 05.01.2004 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2004 Polecam umieścić się na mapie budujących w okolicach Warszawy.http://www.szalega.com/Forum/mapa.htmlhttp://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=11687&start=60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezarr 06.01.2004 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2004 Zadi:gratuluję, masz już istotne sprawy za sobą.Ja niestety jeszcze nie, kierownika także jeszcze nie szukałem. Jak u mnie coś się ruszy, napewno sie rozejżę, lecz na razie nie moge Ci pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 13.01.2004 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2004 Witajcie !! To mój pierwszy post Planujemy budowę domu w niedalekiej przyszłości. W tej chwili jestem na etapie poszukiwań działki. Od dłuższego czasu objeżdżamy okolice Warszawy i w tej chwili zdecydowaliśmy się na miejsce, w którym chcilbyśmy zamieszkać. To wieś Dobiesz za Piasecznem lub jej najbliższe okolice. Mam nadzieję, ze uda nam się znaleźć tam tą wymarzoną działkę Będę zdawać Wam relacje z postepów w szukaniu Pozdrawiam Wszystkich Przyszłych Sasiadów ! Zuzza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alek_wawa 02.02.2004 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2004 Witam wszystkich z okolic PiasecznaMam do Was pytanie. Ile placicie za oproznianie szamba?PozdrawiamAlek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zadi 02.02.2004 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2004 Witam, Czy wiecie moze gdzie w okolicy Gloskowa mozna wynajac koparke ? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alek_wawa 03.02.2004 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2004 Witam, Czy wiecie moze gdzie w okolicy Gloskowa mozna wynajac koparke ? Pozdrawiam, Jutro ci podam telefon do faceta z Wilczej Gory ktory kopal u mnie w Gloskowie. Gosciu jest ok Bral 60 zl za godzine kopania Oczywiscie jesli nadal bedziesz zainteresowany Alek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EiP 03.02.2004 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2004 Zadi,Nie wiem którędy jeździsz, ale jadąc z Piaseczna do Głoskowa, za kościołem i zakrętem w Zalesiu Dolnym, po lewej stronie są ze dwa czy trzy szyldy – wykopy, roboty ziemne. Nie wiem ile biorą, bo zwróciłam uwagę na te ogłoszenia już po fakcie (u mnie też kopał ten gość z Wilczej Góry), ale możesz ich sprawdzić. Alek,Jak Wam się mieszka? Szczególnie ciekawa jestem jak sprawuje się kominek – wystarcza do ogrzania domku? Pozdrawiam,Ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alek_wawa 04.02.2004 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2004 WitamTelefon do koparki - 757-93-34. Nazwisko wlasiciela - KalmusPozdrawiamAlek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zadi 04.02.2004 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2004 Ela, Alek, Serdeczne dzieki za info Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts