Cezarr 05.02.2004 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2004 Witam oficjalnie wszystkich blizszych i dalszych sąsiadów. Po 5-ciu miesiącach niepewności, bo tyle czasu minęło od zawarcia umowy przedwstępnej (z powodu podziału i wznowienia granic działki) od wczoraj posiadam wreszcie akt wlasności. Zaczynam załatwiać wszystkie potrzebne kwity, mając nadzieję, że w maju wystartuje budowa. Śledząc forum widzę, że budowa domu to nie łatwe zadanie, ale z atmosfery na tym Forum wnioskuję, że można liczyć na Waszą pomoc i mam nadzieję, że to się nie zmieni.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekj1719499254 05.02.2004 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2004 Czesc Cezar!Ja tez beda budowal jak tylko trakty beda przejezdneJarek(j) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freshman 05.02.2004 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2004 Witam!!!Chciałbym poinformować wszystkich, że wczoraj udało mi się złożyć dokumenty do pozwolenia na budowę!!! Teraz tylko ok. miesiąca czekania i..... 16 dni na uprawomocnienie i..... b u d o w a!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezarr 05.02.2004 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2004 jarek, a w jakiej miejscowości i jak u Ciebie z papierologią?Bo ja dopiero po niedzieli zaczynam ganiac po urzędach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekj1719499254 05.02.2004 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2004 Cezar, ja kupilem działkę w Nowym Prazmowie.Gmina Prazmow jest ogólnie OK (chociaż np. osoba 'wprowadzajaca się' do niej musi zapłacic 2000 PLN haraczu za przylącze H2O) Jednak słyszane wcześniej opinie o koszmarze papierów okazały się bezpodstawne... Oczywiście na pewne rzeczy TRZEBA poczekać (w końcu machina biurokracyjna ma najcięższe koło zamachowe) - pozwolenie na budowę, projekty, mapki - wszystko wymaga swojego czasu... (prawie jak uprawa ziemi. W Piasecznie np. facet przybijał nam kilka pieczątek na dokumencie, bo wcześniej ktoś inny na nim popełnił błąd, potem on to zmienił i przystawił swoją parafkę, na parafce jeszcze pieczątkę i jeszcze jedną na dole, żeby wszystko było ok:)).Ja mam już prawie wszystko, a i Ty pewnie nie bedziesz miał z tym wiekszych kłopotów, przecież mieszkamy w Polsce...Jarek(j) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz korczak 08.02.2004 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2004 ja tez zaczynam na wiosne. zalatwiac dokumenty.dom powstanie we wsi kamionka gm.prazmow.jest tam jeszcze kilkadzialek do kupienia,okolice lesne i b.ciche.fajnie,ze macie tyle spostrzezen i rad. juz wiem,ze z nich skorzystam.jesli bede mogl, to polece kazdego fachowca,ktory sie sprawdzi.j.k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olsen 11.02.2004 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 Witam wszystkich z okolic PiasecznaA ja z innej strony sprzedaje materialy budowlane i wykoczenioweJak jakies pytania z checia odpowiem Pozdrawiam Olsen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezarr 12.02.2004 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2004 Witaj OlsenInteresuje mnie P25p+w, P30p+w, dachówka cement Euronit, styropianFS15,FS20. Ceny możesz podać na priv jeśli chcesz.Ilości- na cały 120m(użytk) domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olsen 12.02.2004 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2004 http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=21160 pozdrawiam olsen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woytek 13.02.2004 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2004 Dołaczę do pytania Alka, ile płacicie za wywóz szamba. A także z kim podpisywaliście umowy o wywóz śmieci? Od czerwca będę to ćwiczył. Widziałem rozstawione kontenery na szkło, papier w okolicach gołkowa i zalesia dolnego, dobrze bo teraz to troszkę łatwiej będzie. Ja z budowy (gołków letnisko) wywożę wszystko do warszawy do swoich kontenerów Pozdrawiam somsiadów woytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alek_wawa 16.02.2004 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2004 Niestety z braku odpowiedzi wnioskuje ze szambo idzie w ziemie a smiecie do rowu Alek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mad 16.02.2004 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2004 hi, alek nie wiem co prawda jak w okolicach piaseczna, ale w gminie prazmow sa 3 firmy wywozace smieci, a dzieki temu, ze az 3, ceny sa konkurencyjne - kilkanascie zlotych za miesiac, nie wiem jeszcze jak z wywozem szamba, ten problem nas jeszcze nie dotyczy (niestety ). m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiola 17.02.2004 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 Witam Podobnie gmina Prażmów. Wywóz szamba to od 70-100 zł, ostatnio zapłaciliśmy 100 zł zdzierstwo (fakt, że w sobotę, ale szambiarka była z łapanki, tzn. była u sąsiada). To zależy czy mała beczka czy duża. Nie wiem jak jest jeżeli bierzesz fakturę, może być drożej. Pozdrowienia Wiola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alek_wawa 17.02.2004 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 Zdzierstwo to jest 120 zl za 10m3 PozdrawiamAlek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Palma 18.02.2004 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 Witam i przyłączam sie do grupy piaseczynskiej. Będziemy budować w Zgorzale, jak twierdzi moja druga polowa zaczniemy w maju , niestety cała papierologia i zakup materiałów, jeszcze przed nami Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alek_wawa 18.02.2004 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 Palma pozdrawiam i zycze szczescia Przygotujcie sobie duzo zatyczek do nosa ) no chyba ze lubicie zapach kapuchy ) Alek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Palma 18.02.2004 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 Alek, Dzieki za dobre słowa bardzo sa mi potrzebne. "Zapach" kapusty rzeczywiscie musimy polubić Ty tez działasz na polu kapuscianym? czy tylko przejadem się "dotleniasz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiola 19.02.2004 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 Witaj Palma Większość z nas, Alek również, to dalsze okolice niż Zgorzała. Dokładnie ja to Nowy Prażmów. Ale wszyscy skracamy sobie drogę dojazdową do Puławskiej (może nie odległością, a czasem przejazdu). Więc "dotleniamy" się tylko przejazdem. Ja mam już pozwolenie na budowę, jak dobrze pójdzie to wiosną ruszymy. Właśnie w sobotę będziemy rozmawiać z ekipą murarską, polecam, która budowała u mojego szwagra w zeszłym roku. Chcielibyśmy, żeby nam wycenili robociznę. Nasz dom to 122 m powierzchni użytkowej, parterowy, projekt indywidualny. Życzę Ci powodzenia i dużo sukcesów w realizacji zamierzeń. Pozdrawiam Wiola Do wszystkich: Macie może doświadczenie z gazobetonem z Puław? Taki proponują w naszej miejscowej hurtowni, gdzie chyba zdecydujemy się robić zakupy na cały dom. Liczę na opinię Pozdrawiam Wiola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek13 19.02.2004 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 Palma, nos do góry. Zgorzała ma to czego większość miescowości nie ma - komunikacja. Autobus podmiejski, a jak się trochę człowiek przejdzie to miejski, nocny oraz pociąg. Do zapachu człowiek szybko się przyzwyczaja. Poza tym kapusta nie pachnie cały rok. Wszystkiego dobrego Sąsiad z Nowej Woli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freshman 19.02.2004 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 Kapusta, to pikuś, ale ta nazwa: zGORZAŁA!!! Żyć się chce!!! Powodzenia Sąsiad z Wilczej Góry (za jakiś czas) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts