AmberWind 05.02.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 A we dwójke może jeszcze jakis rabacik będzie. Co ty na to? SUPER! Dane mojej bramy i tego co tam jeszcze chce sa w mailu, ktory do Ciebie wyslalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 05.02.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Depi kosztorys poszedł na mail Szczęka mi opadła - full pro mon! Jestem w szoku - rozliczone co do pędzla! Megadzięki! EDIT: co ja gadam - co do GWOŹDZIA! Kurcze - ja już muszę chyba coś takiego zacząć prowadzić... No i Dziennik Budowy może wreszcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 05.02.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Szczęka mi opadła - full pro mon! Jestem w szoku - rozliczone co do pędzla! W końcu mi się odechciało i wiele rzeczy (graty oraz niesprecyzowane zakupy) wrzucam po prostu w "STUFF", a dokadniej wszystko na co nie biorę faktury do rozliczeń z fiskusem i materiałów budowlanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac 05.02.2007 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac 05.02.2007 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Witam Was wszystkich. Niestety mam w tej chwili tyle na głowie, że nie mam nawet kiedy zajrzeć na forum. Przeczytałam tylko bierzącą stronkę (ostatnio czytałam chyba gdzieś koło 56) i jestem w szoku jakie ogromne tępo tu mają co niektórzy, a może nawet wszyscy. My jakoś nad wszystkim sięzastanawiamy przez 2 tygodnie. Oj, czarno to widzę. Aktualnie dręczy nas problem, w którym, mam nadzieję nam pomożecie. Otóż: Wybieramy architekta do adaptacji i takich tam. Mamy jednego poleconego na forum, rozmawialiśmy, miła Pani. No i drugiego - 100km od Warszawy, taki trochę "znajomy", cena ponad 1000zł taniej. Którego wybrać? Będą problemy z takim spoza terenu? Warto oszczędzać, czy lepiej dołożyć i wziąć takiego zorientowanego w lokalnych sprawach? Pomóżcie, bo sami utkniemy z tym problemem do wiosny:) PozdrawiamMagdaC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 05.02.2007 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Ja brałem nielokalnego. Nie było żadnych problemów. Wystarczy, żeby miał uprawnienia do projektowania. Może to być nawet technik z uprawnieniami ze starych czasów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac 05.02.2007 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Dzięki JezierA miałeś jakieś poprawki, czy wszystko było O.K. od razu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 05.02.2007 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Miałem poprawki. Nawet dość spore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 05.02.2007 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Kurcze - tak mnie forum zestresowało z tymi architektami, że autentycznie myślę o porzuceniu swoich i kupnie projektu od baroziego... Zrobiłem dziennik budowy i powiedzcie - komentarze zakłada sie też w tym dziale, czy gdzieś indziej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 06.02.2007 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Depi, Projekt mam rysowany przez architekta z Białegostoku. Wzorowaliśmy się na projekcie z pracowni MTM (http://www.domywstylu.pl) - projekt Beta (lub jego odmiany). Zrobiliśmy jednak w nim sporo zmian, między innymi przenieśliśmy klatkę schodową w inne miejsce. Jak będę w domu to sfotografuję swój projekt i wrzucę do dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 06.02.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Komentarze zakłada sie tu. http://forum.muratordom.pl/viewforum.php?f=95 I wrzuc linki do dziennika i komentarzy do swojej stopki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 06.02.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Witam wszsytkich budujących. Staram sie czytać na bierząco ale ciężko nadążyć za Wami. Chciałam się pochwalić, że dziś idziemy kupić projekt. Niech się dzieje co chce!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 06.02.2007 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Powodzenia!Szybciutko załatwiaj pozostałe sprawy. A może wszystko już masz i tylko adaptacja projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 06.02.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Wczoraj mój mąż poszedł do składnicy i załatwił wszystkie potrzebne mapki do pozwolenia i mediów. Byłam w szoku bo Pani sama wszystko posprawdzała, podpowiedziała co i jak i na wtorek będą. Teraz musze znaleźć architekta, geodetę i rozeznać się w ekipach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 06.02.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Nareszcie zaczęło sie coś dziać. Ale i tak długa droga przed nami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 06.02.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Wczoraj mój mąż poszedł do składnicy i załatwił wszystkie potrzebne mapki do pozwolenia i mediów. Byłam w szoku bo Pani sama wszystko posprawdzała, podpowiedziała co i jak i na wtorek będą. Teraz musze znaleźć architekta, geodetę i rozeznać się w ekipach No to gratulujemy i trzymamy kciuki Jako ze jestem na etapie wykanczania , to rozpoczelam zbieranie ofert na instalacje alarmowa ... Nie jest to tania zabawa Pierwsza firma wycenila mi na 4.200 PLN. Zobaczymy co ma do zaproponowania druga. Pewnie nie napisze nic nowego, ale wykanczanie domu jest niesamowicie kosztochlonne. I to bez marmurow, zlotych klamek i innych frykasow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 06.02.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 A ja w sobotę była oglądać w środku taki domek jak my chcemy wybudowac. Po raz kolejny przekonałam sie, ze to jest to czego chcę. Dobrze jest zobaczyć w rzeczywistości a przy okazji dowiedzieć się najistotniejszych rzeczy i podpatrzeć pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groblus 06.02.2007 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Witam wszsytkich budujących. Staram sie czytać na bierząco ale ciężko nadążyć za Wami. Ciezko, ciezko, tydzien nieczytania kosztowal mnie dwa dni mielenia postow zeby byc na biezaco. Z tego miesca chcialbym pozdrowic wszystkich nowych grupowiczow ktorych pozdrowik okazji jeszcze nie mialem - POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 06.02.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Może ktoś moze polecić sprawdzonego kierownika budowy? Szukamy na poczatek kwietnia i jakoś nie bardzo nam to idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 06.02.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Witaj Komarek Dawno Cię nie było. Ciesze się, że coś drgnęło w Twoich sprawach budowania. Czy ten domek co widziałaś w sobote to ta Sandra w Złotokłosie. Ja też go widziałam w czwartek ( ale to był czysty przypadek, nie będe się tu rozpisywać). Rozmawiałam z właścicielem. Podoba mi się układ pomieszczeń jaki zrobił na poddaszu i schody - dobrze wpasowane. Weź od właściciela tego domu namiary na f-mę, która robiła mu dach, bo ma ładnie zrobiony. A te fale to nie będą takie proste, że ktoś Ci tego nie zepsuł. Ja mam nadzieję już niedługo zacznę robic coś w środku ( scianki działowe itp). Niestety do tej pory szukałam wykonawcy Mam nadzieję, że z tym współpraca będzie lepsza. AMBERWIND Czy moge Cie prosić o tą trzecia wycenę brmy garażowej. Jakie to części podała Ci ta firma, których nie podali poprzedni? Czy brałaś wycenę od Darka ( polecanego tu na forum)? Pozdrawiam Betsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts