Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Depi kosztorys poszedł na mail

:o :o :o :o

Szczęka mi opadła - full pro mon! Jestem w szoku - rozliczone co do pędzla! :-D

Megadzięki!

EDIT: co ja gadam - co do GWOŹDZIA! Kurcze - ja już muszę chyba coś takiego zacząć prowadzić... No i Dziennik Budowy może wreszcie...

Witam Was wszystkich. Niestety mam w tej chwili tyle na głowie, że nie mam nawet kiedy zajrzeć na forum. Przeczytałam tylko bierzącą stronkę (ostatnio czytałam chyba gdzieś koło 56) i jestem w szoku jakie ogromne tępo tu mają co niektórzy, a może nawet wszyscy. My jakoś nad wszystkim sięzastanawiamy przez 2 tygodnie. Oj, czarno to widzę. Aktualnie dręczy nas problem, w którym, mam nadzieję nam pomożecie. Otóż:

Wybieramy architekta do adaptacji i takich tam. Mamy jednego poleconego na forum, rozmawialiśmy, miła Pani. No i drugiego - 100km od Warszawy, taki trochę "znajomy", cena ponad 1000zł taniej. Którego wybrać? Będą problemy z takim spoza terenu? Warto oszczędzać, czy lepiej dołożyć i wziąć takiego zorientowanego w lokalnych sprawach?

Pomóżcie, bo sami utkniemy z tym problemem do wiosny:)

Pozdrawiam

MagdaC

Kurcze - tak mnie forum zestresowało z tymi architektami, że autentycznie myślę o porzuceniu swoich i kupnie projektu od baroziego...

Zrobiłem dziennik budowy i powiedzcie - komentarze zakłada sie też w tym dziale, czy gdzieś indziej?

Depi,

Projekt mam rysowany przez architekta z Białegostoku. Wzorowaliśmy się na projekcie z pracowni MTM (http://www.domywstylu.pl) - projekt Beta (lub jego odmiany). Zrobiliśmy jednak w nim sporo zmian, między innymi przenieśliśmy klatkę schodową w inne miejsce.

Jak będę w domu to sfotografuję swój projekt i wrzucę do dziennika.

Wczoraj mój mąż poszedł do składnicy i załatwił wszystkie potrzebne mapki do pozwolenia i mediów. Byłam w szoku bo Pani sama wszystko posprawdzała, podpowiedziała co i jak i na wtorek będą.

Teraz musze znaleźć architekta, geodetę i rozeznać się w ekipach

No to gratulujemy i trzymamy kciuki :-)

Jako ze jestem na etapie wykanczania ;), to rozpoczelam zbieranie ofert na instalacje alarmowa ... Nie jest to tania zabawa :( Pierwsza firma wycenila mi na 4.200 PLN. Zobaczymy co ma do zaproponowania druga.

Pewnie nie napisze nic nowego, ale wykanczanie domu jest niesamowicie kosztochlonne. I to bez marmurow, zlotych klamek ;) i innych frykasow :roll:

Witam wszsytkich budujących. Staram sie czytać na bierząco ale ciężko nadążyć za Wami.

Ciezko, ciezko, tydzien nieczytania kosztowal mnie dwa dni mielenia postow zeby byc na biezaco.

Z tego miesca chcialbym pozdrowic wszystkich nowych grupowiczow ktorych pozdrowik okazji jeszcze nie mialem - POZDRAWIAM

Witaj Komarek

Dawno Cię nie było.

Ciesze się, że coś drgnęło w Twoich sprawach budowania.

Czy ten domek co widziałaś w sobote to ta Sandra w Złotokłosie.

Ja też go widziałam w czwartek ( ale to był czysty przypadek, nie będe się tu rozpisywać). Rozmawiałam z właścicielem. Podoba mi się układ pomieszczeń jaki zrobił na poddaszu i schody - dobrze wpasowane.

Weź od właściciela tego domu namiary na f-mę, która robiła mu dach, bo ma ładnie zrobiony. A te fale to nie będą takie proste, że ktoś Ci tego nie zepsuł.

Ja mam nadzieję już niedługo zacznę robic coś w środku ( scianki działowe itp).

Niestety do tej pory szukałam wykonawcy :cry:

Mam nadzieję, że z tym współpraca będzie lepsza.

AMBERWIND

Czy moge Cie prosić o tą trzecia wycenę brmy garażowej. Jakie to części podała Ci ta firma, których nie podali poprzedni?

Czy brałaś wycenę od Darka ( polecanego tu na forum)?

Pozdrawiam

Betsi