komarek 06.02.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Cześć Betsi. chciałam Ci opowiedziec o wizytcie w Złotokłosie ale mam skrzynkę zapchaną. Od 3 tygodni umawialiśmy sie z facetem by zobaczyć środek ale ciagle cos stało na przeszkodzie. Rzeczywiście poddasze pomysłowo rozplanował i chyba lepiej niż w projekcie. Dzięki wizytom u Ciebie i w Złotokłosie teraz już jestesmy mądrzejsi i wiemy co chcemy.Postaram sie więcej wrażeń opisać i wysłać Ci na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 06.02.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Betsi, Ta trzecia jest od Darka Wycena jest dosc obszerna, a ponadto stanowi porownanie pomiedzy podobnymi produktami trzech producentow. Wrzuce Ci ja na maila, gdy mi go podasz Szukam dobrego stolarza od schodow, ktory potrafi polaczyc drewno ze szklem Jakby ktos mial jakies namiary to bardzo prosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bipop 06.02.2007 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3896515.html Bedzie lepszy dojazd do naszych włości ale okres przejściowy moze być cięzki aaa...i moze bedzie też lepszy dojazd do/z Puławskiej - robia pierwsze kroki do połaczenia Wirażowej z Poleczki, buduja wiadukt nad torami aby było ominięcie Hynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 06.02.2007 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Uwierzę jak zobaczę, że coś się zaczyna dziać w tej kwestii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 06.02.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Szukam dobrego stolarza od schodow, ktory potrafi polaczyc drewno ze szklem Jakby ktos mial jakies namiary to bardzo prosze Tak właśnie jest u nas, ale wykonawcy niestety polecić nie mogę. Efekt jego (a w zasadzie ich, bo to dwaj bracia M.) prac pozostawia wiele do życzenia. A miało być tak pięknie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 06.02.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Nie ma co nie wierzyć. Tak będzie i już. Remont ma być dość poważny bo będą budować jedną jezdnię właściwie od początku. Szczerze mówiąc ten remont strasznie utrudni mi dojazd do pracy. Mieszkam teraz niedaleko skrzyżowania z Puławskiej z Okulickiego i o 7 rano mam już spory korek. Jak zacznie się remont to przesiadam się na rowerek. W sumie muszę tylko dojechać do Pyr Jakiś czas temu już w tym wątku omawialiśmy plany modernizacji dróg w naszej okolicy. Między innymi całkowity remont DK 79 z Piaseczna do Góry Kalwarii wraz z budową jej obwodnicy. Nie wiadomo tylko kiedy to nastąpi, bo plany to są wielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groblus 06.02.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 ruszy sie ruszy, juz chyba za dlugo to obiecuja, w jednej z gazet lokalnych jakis pan specjalista z gddkia opisywal konkretnie jak zostanie to wykoanane technologicznie dodatkowo poza poszerzeniem, gddkia planuje zrobienie ze skrzyzowania energetyczna/pulawska ronda wraz z wiaduktem ktory pozwoli na bezkolizyjne pokonywanie skrzyzowania od strony gory kalwari oby oby i oby do konca roku zeby mnie ten koszmar po przeprowadce ominal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 06.02.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Najlepiej jakby ruszyli w wakacje. Ale to chyba marzenia ściętej głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 06.02.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Depi, Projekt mam rysowany przez architekta z Białegostoku. Już wiem, doczytałem w Waszym DB. Dzięki jednak i może dalej pociągniemy temat, jeśli na tej wąskiej działce będziemy budować. Jak już pisałem jest w założeniach b. podobny do naszego (szczególnie ten pokój mężowski od razu mi przypadł do gustu ). Ile wziął ten Wasz i czy Wy stajecie się właścicielami majątkowych praw autorskich? Jak to w ogóle jest przyjęte, bo dopiero teraz zacząłem się zastanawiać, kto będzie właścicielem naszego projektu za XXXXX złotych, bo w umowie nic o tym nie ma.. Ale ze mnie prawnik... Jak z mysiej .... wór na mąkę... komarek, groblus Dzięki i pozdrawiam/życzę owocnego budowania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 06.02.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Tak właśnie jest u nas, ale wykonawcy niestety polecić nie mogę. Efekt jego (a w zasadzie ich, bo to dwaj bracia M.) prac pozostawia wiele do życzenia. A miało być tak pięknie... No wlasnie ... tak slysze z wielu zrodel. Ktos nam cos zrobil, ale nie polecamy! Jesli chodzi o poszerzanie drog, to ta Piaseczno - Gora Kalwaria w szczegolnosci lezy mi na sercu Poki co dojezdzam z Kabat, przez Powsin (korzystajac ze slawnego polaczenia przez ul. Gasek ), potem Konstancin i wlasciwie jestem u siebie. Jakies 15 minut i trasa pokonana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bipop 06.02.2007 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Depi, Projekt mam rysowany przez architekta z Białegostoku. Już wiem, doczytałem w Waszym DB. Dzięki jednak i może dalej pociągniemy temat, jeśli na tej wąskiej działce będziemy budować. Jak już pisałem jest w założeniach b. podobny do naszego (szczególnie ten pokój mężowski od razu mi przypadł do gustu ). Ile wziął ten Wasz i czy Wy stajecie się właścicielami majątkowych praw autorskich? Jak to w ogóle jest przyjęte, bo dopiero teraz zacząłem się zastanawiać, kto będzie właścicielem naszego projektu za XXXXX złotych, bo w umowie nic o tym nie ma.. Ale ze mnie prawnik... Jak z mysiej .... wór na mąkę... komarek, groblus Dzięki i pozdrawiam/życzę owocnego budowania! "licencja" na projekt dotyczy tylko jednego wybudowanego budynku. Architekt robiacy projekt powinien udzielic zgody na adaptację jeżeli na "pasadowienia" na działce bedzie dokonywał architekt miejscowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 06.02.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3896515.html Bedzie lepszy dojazd do naszych włości ale okres przejściowy moze być cięzki aaa...i moze bedzie też lepszy dojazd do/z Puławskiej - robia pierwsze kroki do połaczenia Wirażowej z Poleczki, buduja wiadukt nad torami aby było ominięcie Hynka Nie chce byc Jonaszem, ale według mnie dopóki nie zrobią bezkolizyjnego ( np estakadami) skrzyżowania Puławskiej z Okulickiego to w sparwie korków w tym rejonie nic sie nie zmieni. 1. W Enertgetyczną malo kto skreca. 2. Większośc jedzie dalej na Górę Kalwarie, a tam za jakies 800m jest zwiężenie do jednego pasa. Więc tak naprawde poszerzenie tego odcinka spowoduje tylko to że korek będzie sie zaczynał od Karmazynowej, a nie Baletowej. 3. Wyjazd na Pulawska od strony Magdalenki, Głoskowa i Jazgarzewa jest notorycznie zablokowany. I własnie w tym węźle potrzebne są estakady. Ot i wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lkmiec 06.02.2007 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 W sprawach dróg jestem raczej obeznany, wiec donosze co nastepuje: 1) budowa wiaduktu nad torami (poleczki - wirażowa) już się zaczęła, ale z powodu protestów mieszkanców poleczki na razie nie ruszy przebudowa tej ulicy 2) przebudowa Puławskiej jest przesądzona - ruszy lada tydzień (a na pewno na wiosne), ale zgodnie z moimi informacjami skończy się dokładnie na skrzyzowaniu z Energetyczną - ronda, estakady i poszerzenie drogi do G. Kalwarii należą niestety do innego zadania, na które raczej nie ma szans w tym roku 3) a Puławską korkuje nie zwężenie do 2 pasów, ale ogromna ilość niezskoordynowanych sygnalizacji świetlnych - bez zmiany tego nie ma co marzyć o rozładowaniu korków Pozdrawiam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 06.02.2007 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Faktycznie masz rację, przecież korek jest w obie strony, do stolycy tyż. Tylko że w strone Wawki to nawet synchronizacja śwaieteł raczej nie pomoże bo korek jest od Piaseczna do Ronda ONZ.!!!Chyba tylko obwodnica nas ratuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 06.02.2007 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 "licencja" na projekt dotyczy tylko jednego wybudowanego budynku. Architekt robiacy projekt powinien udzielic zgody na adaptację jeżeli na "pasadowienia" na działce bedzie dokonywał architekt miejscowy Rozumiem, że to dotyczy projektów kupowanych jako gotowce - wtedy dostajemy zezwolenie (licencje) na zbudowanie jednego domu. Ale jak nam z barozim rysują indywidualne projekty? Trzeba jakieś postanowienie odnośnie do tej kwestii umieścić w umowie. Muszą ja napisać od nowa. Człowiek jest jednak leniwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 06.02.2007 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Pilna spr. - ile macie kW w tymczasowym a ile na stałe? O co chodzi z tym "planem zabudowy na mapie sytuacyjnej" - jak mam im to dać, skoro projektu nie mam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 06.02.2007 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Depi, Niestety nie wiem jak jest z prawami. Przypuszczam jednak że jest podobnie jak z gotowymi projektami. To architekt go wykonał i to jest w sumie jego praca. Dzisiaj będę do niego dzwonił, to się spytam jak to jest. Aha. Jesteśmy umówieni na 3200 zł po uzyskaniu pozwolenia.Jeszcze jedno, a właściwie ostrzeżenie. Dom jest duży. Ma 266 m2 powierzchni użytkowej. Można go zmniejszyć, ale trzeba by nad nim trochę popracować. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 06.02.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Pilna spr. - ile macie kW w tymczasowym a ile na stałe? O co chodzi z tym "planem zabudowy na mapie sytuacyjnej" - jak mam im to dać, skoro projektu nie mam? Ja mam 13 kW i tak docelowo też jest. Musisz tylko wyciągnąć mapę 1:500 ze starostwa lub od geodety. Muszą na niej być narysowane wszelkie przyłącza wodne i prądowe okolicznych działek (oczywiście jeśli są). Z tej mapy ZE wyciągnie wnioski gdzie masz prąd i jak go podłączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bipop 06.02.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 3) a Puławską korkuje nie zwężenie do 2 pasów, ale ogromna ilość niezskoordynowanych sygnalizacji świetlnych - bez zmiany tego nie ma co marzyć o rozładowaniu korków Barozi, tu sie nie zgodzę. Puławska korkuje się bo z trzech pasów efektuwnie robi się jeden, bo jeden jest zblokowany przez skrecajacych w Geodetów. Idealnym rozluźnieniem dla nas - mieszkających przy drodze 722 byłoby poprawienie skrzyżowania z drogą piaseczno-magdalenka Mówię o tym skrzyżowaniu jak jedzię się trasą przez Zgorzałę-Bobrowiec gdzie mozna ominąć połowę Puławskiej i Piaseczno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj2006 06.02.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Witam wszytskich budujących się w okolicach Piaseczna.Ja kupiłem włąsnie działkę w Woli Gołkowskiej. Mam pare pytań:jak wygląda sprawa podciągnięcia medii od drogi tj.ok 150 m. czy gmina ma obowiązek doprowadzić media, czy powinienem rozmawiać z innymi działkowiczami o wspólnym podciągnięciu, czy może jeszcze osobiście zgłosić się do gazowników, elektryków, itp.a tak wogóle to ktoś buduje się w Woli Gołkowskiej.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts