mikolaj2006 06.02.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj2006 06.02.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Witam witam Betsi2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj2006 06.02.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Witaj Mikolaj2006, Czytam że daleko masz media. Taka odległość może powodować, że podciągniecie może być dość drogie. Nawet kilkanaście tyś zł. Najlepszym rozwiązaniem byłoby dogadanie z sąsiadami w partycypowaniu kosztów. Wychodzi taniej na głowę. Niestety często-gęsto z takimi sąsiadami są problemy. Ktoś z forumowiczów pisał jakiś czas temu o tym. Ogólnie problemy z dotarciem do właścicieli, a potem z dogadaniem. Możesz zrobić tak, wystąpić do odpowiednich urzędów o warunki przyłączenia i potem z takim papierkiem poszukać sąsiadów i spróbować się z nimi dogadać. Powodzenia w tej materii... P.S. Całkiem sporo ludzi się w Woli Gołkowskiej buduje. Poszukaj, poczytaj. Na pewno kogoś znajdziesz. Zajrzyj na stronkę groblusa: http://www.wayfaring.com/maps/show/29094 Jest tutaj mapka gdzie kto ma swój kawałek. Oczywiście jeszcze nie wszyscy się wpisali Pozdrawiam Więc tak : dowiedziałe się o 2 osobach , które kupiły działi. są bardzo chętne aby wspólnie dociągnąć media. Jutro powinienem mieć jeszcze 2 osoby hm ale wciąż brakuje 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clue 06.02.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Hey,witam wszystkich sąsiadów.Faktycznie nasza grupa rozrasta się w niebotycznym tempie, a postów przybywa z prędkością światła.Mam Wielką prośbę. Poszukuję sprawdzonego stolarza z naszych okolic, który zrobiłby drewniane drzwi zewnętrzne. Korzystaliście już może z takich usług? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 06.02.2007 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Skonczy sie na tym, ze zostane bez pieca, podlog, drzwi i mebli Jeszcze się taki nie urodził coby wszystkim dogodził, a tak naprawde to każdy z nas ma inne preferencje, wymagania i oczekiwania , jakby tego bylo mało dochodzi jeszcze cena i przyzwyczajenie do pewnych standardów. Dlatego ilu użytkowników forum tyle zdań, a niektóre opinie, szczególnie te najbardziej radykalne są wypowiadane przez osoby które nie maja własnego zdania lub robia to dla sportu. , ewntualnie tak wybrały i w ten sposób staraja sie potwierdzić swój nie zawsze najlepszy wybór. Qrcze Amber sama to robisz codziennei i wybierasz pomiędzy np. głebią ostrości, a odwzorowaniem szczegółów druguiego planu, zmiękczeniem lub przerysowaniem obrazu. Nie znajdziesz tu gotowej receptury na wszystko, trzeba nauczyc sie dokonywac wyborów, lub podejmowania decyzji. Najlepszy jest mój przykład jak nie zasypałem szamba na czas i teraz mam betonową łódke pływająca w nieplanowanym oczku wodnym. , nie da sie wszystkiego przewidzieć. P.s. Jutro z niej zrobię Titanica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 06.02.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Pilna spr. - ile macie kW w tymczasowym a ile na stałe? O co chodzi z tym "planem zabudowy na mapie sytuacyjnej" - jak mam im to dać, skoro projektu nie mam? Ja mam 13 kW i tak docelowo też jest. Musisz tylko wyciągnąć mapę 1:500 ze starostwa lub od geodety. Muszą na niej być narysowane wszelkie przyłącza wodne i prądowe okolicznych działek (oczywiście jeśli są). Z tej mapy ZE wyciągnie wnioski gdzie masz prąd i jak go podłączyć. I to 13kW starczy ekipom, betoniarkom i temu wszystkiemu? Jeśli tak, to OK. Co do mapki, to kto mam na niej wyrysować te kable i prądy i resztę? Ja?? Dostałem od geodety mapkę a PaniStoenówka powiedziała, żebym tylko ładnie zaznaczył swoja działkę i okoliczne ulice, coby mogli ja zlokalizować i obczaić, jak by mnie w prund co rychlej wyposażyć. Jak dokładnie wyglądały Wasze? Chciałbym w czwartek już złożyć... W końcu zaczął się WWB2007 (Wielki Wyścig Budowlany 2007). Zwycięzca funduje całej ekipie skrzynię napoju wyskokowego wedle życzenia ekipy na obowiązkowym oblewaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 06.02.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 jewrioszka, Z tymi wyborami, to swieta racja Ale zdecydowanie latwiej ich dokonywac, gdy "siedzisz" w temacie i niemal od dziecinstwa tym zyjesz ... Natomiast w dziedzinie, o ktorej wlasciwie nie wiesz nic, wspierasz sie opisami z ulotek, wrazeniami innych, poleceniami lub opiniami negatywnymi. Potem zbierasz to wszystko do kupy i okazuje sie, ze i tak nie wiesz, jaki wybor jest dobry A Twoje oczko wodne juz widzialam ... Mimo, ze na pierwszy rzut okiem wyglada imponujaco, to nie jest to wyglad, ktorego w dziurze na szambo oczekujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 06.02.2007 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Depi, Na mapce 1:500 wszystko jest już wrysowane. No chyba że mapki nie są uaktualnione, ale to powinien zrobić geodeta. Dokładnie tak jak Ci powiedziała pani w ZE. Zakreśl swoją działkę kolorem i już. Po problemie. Poczekaj 3 tygodnie i będą warunki przyłączenia wraz z umową Z tym prądem i 13kW to wpisała mi pani w ZE po krótkim przepytaniu mnie co chcę mieć w wyposażeniu domu. Powiedziałem, że kuchenka elektryczna i prad budowlany i może rekuperator. Stwierdziła że 13 kW wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 07.02.2007 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Witam z rana. Proszę powiedzcie mi jak mam wyczyścić skrzynkę. Zaznaczam wszystkie niepotrzebne info klikam usuń i kompletnie nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 07.02.2007 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Witam z rana. Proszę powiedzcie mi jak mam wyczyścić skrzynkę. Zaznaczam wszystkie niepotrzebne info klikam usuń i kompletnie nic się nie dzieje. Na dole jest taki przycisk "Usuń wszystkie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 07.02.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 w moim przypadku ten przycisk nie działa. Ani pojedyńczo ani wszystkie naraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 07.02.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Dzięki, barozi! Zaraz robię ksero, biorę flamastry i wszystko pięknie wymaluję, co by Homo Electricusy nie miały problemów. I weznę 15, tak na wsiakij słuczaj - trudno mi teraz policzyć, ile będzie trzeba, bo jeszcze nie wiem, co tam zainstaluję. Niewykluczone, że w początkowym okresie będzie tylko prąd (iiiik!), więc cza wziąć poprawkę. No chyba, że jednak zbudujemy na działce Teściów, o czy już wkrótce w nowym odcinku Dziennika Budowy! Stay tuned! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 07.02.2007 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Dzięki, barozi! Zaraz robię ksero, biorę flamastry i wszystko pięknie wymaluję, co by Homo Electricusy nie miały problemów. I weznę 15, tak na wsiakij słuczaj - trudno mi teraz policzyć, ile będzie trzeba, bo jeszcze nie wiem, co tam zainstaluję. Niewykluczone, że w początkowym okresie będzie tylko prąd (iiiik!), więc cza wziąć poprawkę. No chyba, że jednak zbudujemy na działce Teściów, o czy już wkrótce w nowym odcinku Dziennika Budowy! Stay tuned! Nie wiem czy 15 kW to nie za dużo. Niektórzy mówią że 13 kW to dużo. Pamiętaj że za każdy kW płacisz i to niemałe pieniądze przy podpisywaniu umowy. Popytaj w ZE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 07.02.2007 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 No właśnie byłem w ZE i Pani powiedziała, żebym się dobrze zastanowił, ile będzie mi trzeba... A tak szczerze, to te 140zł/kW to przy kosztach budowy można chyba olać. Jak wezmę 15 zamiast 13 to dopłacę 280 złotych, czyli MOŻE 10m2 gresu w garażu Tak a propos, to byłem wczorej w Obi pomacać płytki, klepki i kible własnom renkom (na zdjęciach faktury nie widać) i powiem Wam 2 rzeczy: - jest sporo fajnych i nawet nie-okropnie-drogich rzeczy; - można wszystko zrobić za X zł, a można za 10 x X zł - the choice is yours. Ja tam nie widzę większej różnicy między umywalką za 119, a umywalką za 299. Czy może ja się nie znam i jest jakaś różnica? Co sądzicie? Jeszcze pytanie w temacie do tych, co już to mają za sobą - ile trzeba dodać do płytek/parkietu za ułożenie, żeby otrzymać finalną cenę m2 podłogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 07.02.2007 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Witam z rana. Proszę powiedzcie mi jak mam wyczyścić skrzynkę. Zaznaczam wszystkie niepotrzebne info klikam usuń i kompletnie nic się nie dzieje. Na dole jest taki przycisk "Usuń wszystkie" Przyłączam się do Komarka. U mnie też nie można usunąć a niedługo będę miała pełna skrzynkę. Betsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 07.02.2007 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Powiedzcie mi mili foruimowicze czy wypis z miejscowego planu zagospodarowania ma jakąś ważność np. 4 m-ce. Nie mówię tu o 5 latach bo co tyle uaktualniany jest plan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 07.02.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Ja mam dobrego kierownika Pan Mariusz Ignaczak 608 876 758, powiedz ,że namiary masz od Patryka. Dzięki Patras, chętnie skorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 07.02.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Powiedzcie mi mili foruimowicze czy wypis z miejscowego planu zagospodarowania ma jakąś ważność np. 4 m-ce. Nie mówię tu o 5 latach bo co tyle uaktualniany jest plan. Jeśli Wypis jest do pozwolenia na budowę, to ma ważność 12 miesięcy. Tak przynajmniej mówiła pani z gminy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 07.02.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 mój był potrzebny do podziału działki i nie ma na nim mojego nazwiska tylko właścicieli. więc do pozwolenia musże wziąć nowy???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 07.02.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 mój był potrzebny do podziału działki i nie ma na nim mojego nazwiska tylko właścicieli. więc do pozwolenia musże wziąć nowy???? Tak. Musi na nim być Twoje nazwisko. Innego nie przyjmą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts