Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

AmberWind tak od tematu, masz super zawód :D warto wiedziec 8) a wogóle będziesz miała zajawiskową chatynkę i to w moich rodzinnych okolicach, życzę szczerze wszystkiego udanego :)

Zazdrosnico, dzieki :-) Robie to co kocham, wiec praca nie jest smutna koniecznoscia, ale fajna przygoda :-) A co do miejca, to polubilam je od pierwszego spojrzenia ... I lubie coraz bardziej :-)

Tobie rowniez wszystkiego dobrego :D

Betsi,

Dzieki. Czyli drugie tyle material :roll:

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zazdrośnica,

wypis i wyrys z rejestru gruntów, który potrzebny jest przy akcie notarialnym służy m.in. do wpisu w Księdze Wieczystej. Urząd wydaje go na wniosek właściciela i wpisane jest na nim jego nazwisko.

Jak już będziesz właścicielką wtedy możesz wystąpić o wypis na potrzeby odrolnienia działki. Oczywiście poza nazwiskiem właściciela nic się nie zmieni (tzn. powierchnia i klasy gruntów).

Jeśli współpracujesz z panią architekt pewnie dostaniesz od niej listę dokumentów, które powinnaś skompletować.

Występując o warunki do ZEW-T i gazowni (ul. Stołeczna 4) zaznacz, że odbierzesz osobiście i żadnego przesyłania pocztą.

Ok Ms ale zanim nie podpiszę aktu to nie jestem właścicielem przecież, chyba że chodzi Ci tu o sprzedającego.

Czyli do Księgi muszę mieć potem swoje nazwisko na tym czy wystarczy akt? bo już nie rozumiem. Mam 3 dni po podpisaniu aktu na przelanie pieniędzy na konto sprzedającego a po drodze jeszcze muszę jechac do sądu, więc nie kumam za bardzo :roll:

Betsi,

Czy moglabym prosic namiary na Twojego Pana od alarmow? Moj jest ok, z polecenia wiec tez ok, tylko z jego wyliczen wynika, ze aby dom byl w miare dobrze chroniony to musze wydac 11.000 PLN :-?

Witaj

Podeślę Ci te namiry dziś wieczorem lub jutro, bo mąż ma gdzies zapisane.

Coś strasznie duzo Ci wyliczył?

Pozdrawiam

Betsi

Stan surowy ostwarty 890 zł/m^2, tyle mnie kosztował mój dom ze studnią.

Według tego co napisałam wcześniej ( układ %) to powinno kosztować ok. 600zl/1m2 - z garażem. De facto było to 880zł/m2

Ok. Zostałem przekonany. Zmieniam technologię i przygotowuje się do budowy trwającej rok. Ale trudno. Rysuję tez nowy plan - sam. Chyba wyrzucę tez architektów - są dla nas za drodzy...

I teraz mam problem...

POTRZEBUJĘ DOBREJ EKIPY BUDOWLANEJ!!! HELP!!!

:( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(