jewrioszka 11.02.2007 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Na pewno bym sie zrewanżował. Bo dlaczego pomoć ma byc tylko merytoryczna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 11.02.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 No ja to nie bardzo, bo ja to na swojej będę grzebał. No chyba że będę miał jakąś przerwę to oczywiście, z wielką chęcią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 11.02.2007 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Bartek taka robota jak przy instalacjach to dla 2 ludzi 1- 3 dni pracy. Depi chyba nie miał na mysli zrobienia z nas ekipy budowlanej Ale za to jaka satysfakcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 11.02.2007 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Wiem, wiem.... Tylko dawajcie znać. Na pewno znajdzie się chwila czasu, aby zawsze pomóc i samemu się czegoś nauczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 11.02.2007 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Trzymam za słowo jak mi tylko gips zdejma (lub sam go wsześniej ściągnę ) i swoje tez daje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 11.02.2007 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Jeden za wszystkich - wszyscy za jednego! Hej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 11.02.2007 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Panowie elektrycy ( Jewrioszka i pomocnicy)Powiedzcie mi, czy jeżeli elektrownia postawi mi słup przy działce ( niestety ciągną od drogi linię powietrzną) to czy od tego słupa do domu mogę wprowadzić kabel pod ziemią czy też muszę górą. Czy taki słup można wykorzystać jako latarnię? PozdrawiamBetsi PS: Wszystkie rury od gazu już położone, próby szczelności przeszły pozytywną próbę. Teraz tylko gazownia musi przyjechać i te rurki połączyć i odkręcić kurek.Nie dostałam jeszcze faktury. Ciekawe ile za to przyłącze wyjdzie???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 11.02.2007 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 AmberWind Jakiej firmy okna wybrałaś na parter?Montowałaś w taki mróz? Ja cały czas mam dylemat, jakie okna wybrać. ( PCV) PozdrawiamBetsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mani 11.02.2007 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 HEJ,Dołączam się do grupy negocjacyjnej,ja co prawda robię z drewna, ale pewne rzeczy jak kominy, płytki i instalacje wszyscy robią tak samo. Też planuję wentylację mechaniczną z reku, Depi, masz już namiar na wykonawcę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 11.02.2007 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 No namiarów to mam więcej niż osiedlowy kundel pcheł na dupie, ale który wybrać? Ze względów finansowych biorę serio pod uwagę Dospele i Tywenty, ale żaden nie ma wszystkiego tego, co ja bym chciał - przede wszystkim bypassa automatycznego. Bez tego urządzenia latem trza wyjąć wymiennik a szkoda tracić moc chłodniczą Skłaniam się więc ku wykonaniu całego badziewia temi rencami (vide wątek). Może nie tak hardkorowo, jak niektórzy na forum, co zaczynają od klejenia obudowy, ale kupiłbym reku AgaGT albo Bartosz i dorzucił samodzielnie wentyle, bypass i układ sterowania (wspomniane PLC) i mamy mercedesa (auto bypass, sprawność 90%) w cenie malucha (poniżej 10 kzł za wersję 600m3/h) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 11.02.2007 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 betsi o latarnie to chyba wystepuje gmina. Z tego co mi wiadomo to przyłączy domowych nie wykonuje sie juz liniami napowietrznymi. Mani i Depi w ciągu najliższych 4 tygodni będe u siebie rzoprowadzał instalacje reku, zapraszam do asysty . Za projekt zapłaciłem 800PLN, materialy kupuja w hurtowni koszt 1600PLN bez centrali. Będe miał reku sprzężone z DGP. Depi bartosz jest strasznie wielki, tez o nim myslałem ale nie mam na niego miejsca, po drugie żre troszke za duzo prądu ( 2x170 W - vena 4). Pytanie czy koszt prądu nie zniweluje oszczędności. Dlatego wybieram cos innego max. moc 120W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.02.2007 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Hello, barozi widziałem podłogę z desek bambusowych. Świetnie to wyglądało. Rozważałem swojego czasu taką podłogę. oferowała mi ją firma bodajże TAMEX. Poczytałem jednak wątki "podłogowe" na naszym forum, przemyślałem i ... dałem sobie spokój. Zwłaszcza opinia boorga była dla mnie decydująca. Fragment pokazowy takiej podłogi leży od jakiegoś czasu w Castoramie przy Popularnej. Straaasznie się rysuje... Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 11.02.2007 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Aussie, Też trafiłem na tę firmę. Mówisz, że tak bardzo się rysuje??? Nie zauważyłem bo akurat ta którą widziałem była nowa. Ale dzięki za info. Poczytam, pooglądam. Zdecyduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 11.02.2007 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 betsi, wszystkie okna oprocz polaciowych mam Elita Thermo Jezierskiego. Wszystkie, oprocz dwoch balkonowych byly montowane jakies dwa - trzy tygodnie temu. Jakies trzy dni temu montowalismy pozostale. Nie wiem, czy to bardzo zle ze juz cieplo nie bylo, no ale chyba wiedza co czynia ... Prawie caly dzien spedzilismy na ogladaniu ceramiki, mebli i parkietow. W glowi mi lekko szumi, a niczego oprocz kawy nie pilam Moze to od wyceny kuchni Sam blat ok. 12.000 PLN Chyba zrezygnujemy z granitu barozi, babmus wyglada rzeczywiscie bardzo pieknie. Kolejny raz dzisiaj sie o tym przekonalismy Odcien ma nieco cieplejszy od jesionu i calkiem fajna fakture. Wart przemyslenia. Koszt to rzeczywiscie ok. 120 - 150 PLN/1m2. Do tego koszty ulozenia i materialow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 11.02.2007 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 betsi o latarnie to chyba wystepuje gmina. Z tego co mi wiadomo to przyłączy domowych nie wykonuje sie juz liniami napowietrznymi. [ Jewrioszka, ale ta droga jest prywatna. Nie wiesz czy to makieś znaczenie? AmberWind Szukasz kuchni? Spróbuj http://www.chobot.pl. To Polska dobra firma. Pozdrawiam Betsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 11.02.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 betsi, Generalnie jestesmy na etpaie szukania wszystkiego. Mozna powiedziec, ze lada dzien dom bedzie w stanie zamknietym i wlasciwie jak tylko skoncze ustalac glowne zalozenia projektu z moja pania od wnetrz, to natychmiast przystepujemy do rozkladania elektryki i pozostalych instalacji, oraz tynkow. Teraz mamy dobry moment na rekonesans, aby za trzy - cztery tygodnie zaczac zamawiac poszczegolne meble, na ktore srednio czeka sie 4 - 5 tygodni. Wstepnie wybralismy juz czesc podlog i aranzacje dwoch lazienek. Oczywiscie, moze sie to jeszcze zmienic, ale powoli zaczynamy wiedziec, czego chcemy Jutro jade jeszcze dokladnie poogladac wklady kominkowe. Poczatkowo wybor padl na Makroterm, ale ich wklady zupelnie mi sie nie podobaja Zapoznam sie wiec z oferta Byrskiego. Dzieki za link. Jutro jade na Bartycka to sobie z bliska poogladam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 11.02.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 betsi o latarnie to chyba wystepuje gmina. Z tego co mi wiadomo to przyłączy domowych nie wykonuje sie juz liniami napowietrznymi. [ Jewrioszka, ale ta droga jest prywatna. Nie wiesz czy to makieś znaczenie? AmberWind Szukasz kuchni? Spróbuj http://www.chobot.pl. To Polska dobra firma. Pozdrawiam Betsi Zasadnicze, gminy to nie obchodzi. Występuje tu problem rachunków za oświetlenie ulicy które ponosi własciciel drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 11.02.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Depi bartosz jest strasznie wielki, tez o nim myslałem ale nie mam na niego miejsca, po drugie żre troszke za duzo prądu ( 2x170 W - vena 4). Pytanie czy koszt prądu nie zniweluje oszczędności. Dlatego wybieram cos innego max. moc 120W. Ależ drogi jewrioszko! Przecie piszę, że od Bartosza (lub AgaGT) wziąłbym tylko wymiennik, a resztę dokupił sam. 170W biorą akurat te wentyle, które Bartosz mocuje w Venie 4, która jest _centralą wentylacyjną_ A że wielka? Całe poddasze nieużytkowe do dyspozycji A co kupujesz za ten 1600 PLN i do jakiego reku dołączysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 12.02.2007 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Wszystkie, kanały, kształtki i reszte stuffu bez nawiewów. Połącze prawdopodobnie do Venmara,maksymalny pobór 120W, filtry się czyśći a nie wymienia. Czyli oszczędnośći.Ewentualnie kupie Storkair. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 12.02.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 No to powiem, że nadziany z Ciebie gość... Storkair? Fiu fiu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts