jewrioszka 12.02.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Storkair kosztuje 6000, to tak duzo? Przeciesz to podobna cena jak bartosz. zreszta Venmar kosztuje podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 12.02.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Zależy, jak na to patrzysz. Dospele i Tywenty są o połowę tańsze. Ja muszę kupić coś o wydajności min. 500m3 - u storkaira kosztuje to ponad 10kzł. Fajne są, fakt, ale nieco drogie. Na razie mam ochotę zobaczyć, czy uda mi się wykombinować coś taniej tak, jak pisałem powyżej. Jezier dał radę i jest zadowolony (chyba?). Jak stwierdzę, że nie dam rady złożyć czegoś sam, to pewnie w takiego Tywenta bym poszedł. Przy przepływie większym, niż Storkair ma max (300m3/h) zużywa nie 120, a 108W. Mnie zabija duża kubatura. A gdzie kupujesz ten cały badziew instalacyjny? I co zastosujesz - spiro czy flexy? JUż ocieplone, czy będziesz sam otulał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 12.02.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Poszło na priva.Kubatura twojej chatki to 500m3? jesli tak to pomnóż to przynajmniej razy 2 bo taka jest minimalna wymiana powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 12.02.2007 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Kubatura mojej chatki to na oko ok. 600m3 (200m2 x wyskość pomieszczeń powiedzmy 3m). Jest to z dużym zapasem. A czemu mam podwoić? Bez przesady - 2 wymiany na godzinę to przeciąg Jeśli Tobie starcza 300m3, a podwajasz, to znaczy, że masz kubaturę 150m3, co przy wysokości minimalnej możliwej czyli 2,5m daje 60m2 domu. Hmmm.. A na zdjęciu wygląda na większy Ja chce 0,6 mniej więcej, choć są i tacy, którzy twierdzą, że 0,3 starcza. Na razie będą tam mieszkać jedynie 2 osoby, więc luz. Plan jest taki, żeby mieć możliwość zrobienia 1 wymiany na godz, kiedy trzeba, ale przez reszte czasu ma chodzić na niskich, energooszczędnych i cichych obrotach. O. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 12.02.2007 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Masz racje, chciałem napisac zupełnir cos innego. Dzięki że mi napisałes o Tywentach, sa godne uwagi. Widziałes może jakies posty na ich temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 12.02.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Mam takie pytanko. Czy zastanawialiscie sie (chyba bardziej Ci, ktorzy sa na etepie zaawansowanym budowy), ktora firme do ochrony ewentualnie wybierzecie? Albo macie z nimi jakies osobiste doswiadczenia? Wszyscy radza mi, abym rozgladala sie po okolicy w poszukiwaniu stojacych samochodow patrolowych. Jesli sa - to ok. No i sa! W odleglosci mniej wiecej 8 - 10 km (ktore mozna przejechac zupelnie bezkorkowo) widzialam Grota i Juventusa. Firmy Solid nigdzie. A tak poza tym to mroz zapanowal na budowie Oprocz pilnujacego pana, kozy i psow cisza i pustka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 12.02.2007 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Wszyscy radza mi, abym rozgladala sie po okolicy w poszukiwaniu stojacych samochodow patrolowych. Jesli sa - to ok. No i sa! W odleglosci mniej wiecej 8 - 10 km (ktore mozna przejechac zupelnie bezkorkowo) widzialam Grota i Juventusa. Firmy Solid nigdzie. A tak poza tym to mroz zapanowal na budowie Oprocz pilnujacego pana, kozy i psow cisza i pustka ... Rowniez uwazam , ze dobry sposob , zeby dokonac wyboru . Kolo mnie tez stoja z Grota i Juventusa i na ktoras z tych firm sie zdecyduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 12.02.2007 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Kolo mnie tez stoja z Grota i Juventusa i na ktoras z tych firm sie zdecyduje. W srode albo w czwartek mam spotkanie z przedstawicielem Juventusa. Zobacze jaka maja oferte, a przede wszystkim jaki czas reakcji gwarantuja Poki co mam oferte z Grota, wraz z Umowa. Jesli ktos chce moge przeslac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 12.02.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Witaj ponownie, rrmi! Dawno nie zaglądałaś na grupę. Wiemy, że już mieszkasz i nawet podłączyli Was do internetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 12.02.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Witaj ponownie, rrmi! Dawno nie zaglądałaś na grupę. Wiemy, że już mieszkasz i nawet podłączyli Was do internetu.czego i Tobie Marto zycze jak najszybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 12.02.2007 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Amber, jak możesz to podeslij. A wracając do spraw bram to nie znalazłem nic taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 12.02.2007 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 jewrioszka, wyslane Napisalam do Stowarzyszenia Dekarzy w sprawie oceny technicznej dachu. Procedura jest nastepujaca. Nalezy faxem lub mailem wyslac stosowne pismo, komisja dekarzy wyznaczy termin i przyjada na ocene. Dach do 250 m2 kosztuje 1.000 + Vat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 12.02.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Dzięki że mi napisałes o Tywentach, sa godne uwagi. Widziałes może jakies posty na ich temat? Widziałem i znalazłem nawet na forum użytkownika takiego cuda i wypytałem go o wrażenia - wypowiedział się jednoznacznie pozytywnie. Szczególnie fajnie wyglądają te nowe z literkami (ZWC-A, ZWC-B itd) - wydają się być ciche i oszczędne przy rozsądnej sprawności. Czy są to urządzenia klasy Storkaira? Cudów raczej nie ma, ale stosunek ceny (1:2) wydaje się być korzystny. PS. Pisałem też do firmy, która ma kilka firm w ofecie i oni polecili Dospela - tani a działa tak, jak powinien. Ja się zastanawiam nad wentylatorami Dospela. Dane techniczne maja bardzo fajne - na pierwszy rzut niefachowego oka wypadają nie gorzej niż sławne EBM. Mało jedzą prądu przede wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolorek 12.02.2007 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Na forum jestem nowy i z liczę na wyrozumiałość jak coś zrobię nie tak Szukałem dziś 3 godziny w historii tego postu odpowiedzi na moje pytanie ale za bardzo nie znalazłem więc pytam (mam nadzieję, że nie jest to kolejne poruszenie tego tematu): Na wiosnę planuję rozpocząć budowę w Lesznowoli (czekam juz tylko na pozwolenie na budowę). W związku z tym szukam w okolicy składów budowlanych z materiałem potrzebnym na początku budowy (stal, bloczki na fundament, stal itp.) Wiem, że dobrze jest objeździć okolice i rozeznać się w temacie ale może ma ktoś jakieś adresy, telefony do sprawdzonych punktów? Jak większość szukam tanio i dobrze Ekipę budowlaną juz mam, brakuje mi tylko w okolicy dobrego źródła zaopatrzenia w materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 12.02.2007 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Dach do 250 m2 kosztuje 1.000 + Vat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 12.02.2007 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Na wiosnę planuję rozpocząć budowę w Lesznowoli (czekam juz tylko na pozwolenie na budowę). . Llesznowoli koło Piaseczna a nie Gościeńczyc? Depi A nie myślałes o "Mistralu"?http://www.rekuperatory.pl/rekuperatory/cen_rekuperatory1.shtml Droszkę bardziej popularny, w zblizonej cenie i ma porządny sterownik z programatorem. http://www.provent.pl/produkty_sterowanie.php?go=automatyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mani 12.02.2007 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Jezu, Depi,Wy jesteście chyba fizykami jądrowymi!Ja myślałam o zatrudnieniu jakiejś firmy, co przyjedzie,zamontuje i da na to gwarancję...Wiem, że to drogo,ale sama nie mam o tym zielonego pojęcia,poza tym, że wiem teoretycznie jak to działa.Jewrioszka, chętnie wpadnę do Ciebie,zobaczyć jak to montujesz.Dajcie na priva namiary na w miarę tanią firmę,bartosza znam i heatec-polska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 12.02.2007 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 E tam fizykami - po prostu czytamy forum muratora My to jesteśmy w ogóle mięczaki, bo chcemy gotowe reku (ja) albo centrale (jewrioszka) kupić. Są tu goscie, którzeyklecą wszystko od zera a do sterowania zamierzają montować coś z płytek drukowanych i kondesatorów i to wszystko lutować itp. To już dla mnie zbyt wiele. Bartosz ma mi przesłać cennik ich większych central i wymienników. Zobaczymy. Opinie użytkowników są raczej pochlebne, ale ceny ciut chyba za wysokie. Może sam wymiennik będzie w rozsądnej cenie. Położenie rur i zrobienie anemostatów nie przekracza możliwości przeciętnego człowieka, a firmy sobie za to liczą tak, że zapomnij. Gwarancja na kawałek rury cynkowej lub flexa? Po co? A i satysfakcja potem większa. Jak nam dobrze pójdzie z jewrioszkową a potem moją i to Twoją za drobną opłatą machniemy PS. Jakbyś zobaczyła czym się z jewrioszką bawimy wieczorami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 12.02.2007 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 A nie myślałes o "Mistralu"? Myślałem i wciąż nie wykluczam, ale na papierze nie widzę różnicy w osiągach miedzy nimi a Dospelem czy Tywentem, a różnice w cenie owszem. Ten programator jest fajny, ale dokłada do ceny chyba coś pod 2000. Dziękuję, postoje. Kupie Zelio2 za 350, pare termometrów, barozi mi zaprogramuje ( ) i będzie hulać jeszcze lepiej. W cenie jeszcze zmieszcze bypass i automatyke do GWC (przepustnice). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 12.02.2007 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Hej ale się rozpisaliście - wszystko przez Depiego (zmienione po usilnej prośbie zainteresowanego) Coś co wyłowiłam to: czy uważacie, że reku Dospela będzie gorsze ? mam je w projekcie i czy zastąpienie go np Venmarem to kwestia kosmetyczna czy totalne przeprojektowanie? przemawia do mnie to czyszczenie zamiast wymiany, czy jeszcze coś. WWB2007 - jak będziemy po wszelkich sprawach urzędowych możnaby parę pomysłów rzucić co do hurtowych ilości. Wszelakich instalacji, oczywiście pod nadzorem nieocenionego Guru Jewrioszki vel nieczynnegokciuka (współczuję przy okazji i podziwiam że się nie zmartwił brakiem młotka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts