Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam Szanowne Grono

Zglaszam swoj akces do klubu .Jazgarzewszczyzna, na etapie oczekiwania na pozwolenie(po 5 miesiacach zalatwiania formalnosci )

Mam nadzieje ze dostane tu wsparcie , nie tylko duchowe.Jestem na etapie negocjowania z ekipa ...buduje z Ytonga, ale cos mi sie widzi ze chyba bede musial szukac innej bo chyba beda za drodzy

Pozdrawiam

Marian R

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Coriolis - życzę dużo powodzenia. Z ekipą również, to właśnie mój etap.

A teraz mój problem.

Dom parterowy, poddasze narazie nieużytkowe (bez schodów). Powierzchnia 144,5m2 użytkowa 122,6m2. Strop teriva. Materiał gazobeton 36 cm. Fundamenty: ławy lane w deskowaniu, bloczki.

Wczoraj ekipa, którą planujemy (?) powiedziała cenę 23 tys. zł. Zakres prac: fundamenty, podsypka, chudziak, kanalizacja pozioma, prace murarskie (ściany zewnętrzne, wewnętrzne, działowe - wszystko gazobeton), strop, więźba, wylanie tarasów (dosyć rozległych, na moje ok. to ok. 80 m2. Oczywiście to cena za robociznę. Dodatkowo trzeba im zapewnić jakieś miejsce do spania, wyżywienie to ich problem. Ekipa jest solidna, fachowa, czysta, stawiali budynek u mojego szwagra.

Co myślicie o tej cenie, dużo? mało?

Bardzo liczę na opinię, bo mam tylko tydzień na podjęcie decyzji i w maju zaczęliby prace.

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam

Wiola

Targuj sie Wiola targuj :) Za ta cene powinni ci jeszcze polozyc deskowanie i pape. Wypowiadam sie na podstawie wlasnych doswiadczen

Pozdrawiam

Alek

Witam

Coriolis - życzę dużo powodzenia. Z ekipą również, to właśnie mój etap.

A teraz mój problem.

Dom parterowy, poddasze narazie nieużytkowe (bez schodów). Powierzchnia 144,5m2 użytkowa 122,6m2. Strop teriva. Materiał gazobeton 36 cm. Fundamenty: ławy lane w deskowaniu, bloczki.

Wczoraj ekipa, którą planujemy (?) powiedziała cenę 23 tys. zł. Zakres prac: fundamenty, podsypka, chudziak, kanalizacja pozioma, prace murarskie (ściany zewnętrzne, wewnętrzne, działowe - wszystko gazobeton), strop, więźba, wylanie tarasów (dosyć rozległych, na moje ok. to ok. 80 m2. Oczywiście to cena za robociznę. Dodatkowo trzeba im zapewnić jakieś miejsce do spania, wyżywienie to ich problem. Ekipa jest solidna, fachowa, czysta, stawiali budynek u mojego szwagra.

Co myślicie o tej cenie, dużo? mało?

Bardzo liczę na opinię, bo mam tylko tydzień na podjęcie decyzji i w maju zaczęliby prace.

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam

Wiola

Witam wszystkich

Buduje moze 100m od urzedu gminy w Woli Prażmowskiej :), na razie mam dzialke i projekt, zaczynam zbierać resztę dokumentów do pozwolenia na budowe. Jak tylko bede mial pozwolenie i zima odpuści to ruszam z budową.

Może możecie mi polecić kogoś do adaptacji projektu? (tak to się chyba zwie :) )

pozdrawiam

Jacek

ja niestety nie moge nikogo polecic, pani architekt, ktora nam robila adapatacje to przypadkowa osoba: projekt kupilismy w archetonie i u nich robilismy zmiany. bylo to dosc kosztowne, ale coz - nie znalezlismy idealnego projektu, zblizylismy wybrany do idealu. zycze powodzenia

ps to bylo biuro projektowe archeton na bartyckiej

Witam wszystkich

Buduje moze 100m od urzedu gminy w Woli Prażmowskiej :), na razie mam dzialke i projekt, zaczynam zbierać resztę dokumentów do pozwolenia na budowe. Jak tylko bede mial pozwolenie i zima odpuści to ruszam z budową.

Może możecie mi polecić kogoś do adaptacji projektu? (tak to się chyba zwie :) )

pozdrawiam

Jacek

Przesyłam Ci na priva namiary na architekta, który u nas robił projekt.

Pozdrawiam

Wiola

coraz nas wiecej w tej okolicy, chyba na wiosne trzeba zorganizowac jakies ognisko forumowiczowe

Inaczej chyba nie da rady :)

a tak z innej beczki lubi ktos z Was czerwone porzeczki?

Dzialke nabywam z dobrodziejstwem inwentarza czyli jakies 200 krzakow (jeszcze nie liczylem ale moze ich byc wiecej :) ) porzeczki a akurat rosna w miejscu gdzie bedzie dom, szkoda zeby sie zmarnowaly. Sobie zostawie troche, troche wezmie rodzinka ale i tak zostanie ich mnostwo.