barozi 14.02.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Zazdrośnica, Może jak będą mieli co pokazać to pokażą. Nie poganiajmy. "Nic na siłę. Wszystko młotkiem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 14.02.2007 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Nie mam dziennika budowy bo nie mam czasu, zeby w nim pisać. Cieszę się, że przynajmniej mogę czasami zajżeć na forum i ze wszystkimi porozmawiać. Zdjęć niestety wklejać nie umiem ( choć już mi tłumaczyliście jak powinnam to zrobić) Na pewno nie jest to obawa przed rozpoznaniem, bo już miałam przyjemność spotkać się z paroma osobami z naszego forum osobiście ( było mi szalenie miłlo). Jak przyjdą cieplejsze dni i zacznę kontynuować moją budowę to mam nadzieję poznać więcej osób z naszego forum osobiście. Jak wszyscy "ruszą" to będziemy się odwiedzać w weekendy. Nauczcie mnie proszę wklejać zdjęcia. Na prawdę chciałbym pochwalić się swoim domkiem. Pozdrawiam Betsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 14.02.2007 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Beatko Kierownika musisz mieć do końca budowy, a jeżeli on Ci się nie podoba to zawsze możesz go zmienić. Taką zmianę kier. buda lub wykonawcy należy zgłosić do inspektora nadzoru budowlanego - (chyba inspektora ) Zmiane kierbuda musze zglosic to fakt. Natmiast nie ma obowiazku zglaszania zmiany wykonawcy. Przynajmniej nic na ten temat nie jest napisane w Prawie budowlanym ... zazdrosnico, Ja wciaz mam komleksy "przyklejanego" budowlanca Nie ma we mnie wspomnien po papierkowej bieganinie, nie ma goraczkowego wyboru projektu, kalkulacji, przygotowan, wielu nocy spedzonych nad "za" i "przeciw". Nie ma tez wbitej pierwszej lopaty pod fundamenty, ani radosci z pierwszej polozonej dachowki ... Generalnie ja juz nie buduje ... tylko wykanczam, a wlasciwie sie do tego dopiero przygotowuje, nie liczac drobnych spraw jak brama, alarm i dumanie nad projektem wnetrz Dlatego tez nie ma sie co dziwic, ze w moim przypadku "dzienniki budowy" bylby dosc kuriozalnym akcentem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 14.02.2007 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Betsi jesteś rozgrzeszona Spójrz na moje www tam zamieściłam na stronce fotosik.pl zdjęcia działki, będę tak samo wklejała inne, jest to wygodniejsze bo nie będe zapychała dziennika zdjęciami. Jak już masz zdjęcia na jakieś stronce, w profilu wklejasz swój adres www i już. AmberWind wcale nie jesteś przyklejona a przydatna - zbierasz kontakty na temat wykończeniówki, a to na pewno też mnie czeka i super że jesteś tutaj i też poprosimy jakieś zdijęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 14.02.2007 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Amber III oferent to ten co mi go podesłałaś na maila?I co w końcu bierzesz? Hormanna czy cos innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 14.02.2007 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 jewrioszka, Tak, to ten trzeci przeslany mailem. Wybralam Hormanna i mam nadzieje, ze bedzie ok. Wlasciwie wszyscy moi znajomi maja bramy tej firmy i nikt nie narzeka Dziennika budowy zakladac nie bede (moze co najwyzej dziennik wykonczen), ale zapodam zdjecie stanu obecnego http://img148.imageshack.us/img148/2109/1xxdt0.jpg Jak wiec widac, wszystko jest juz wybudowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 14.02.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Kurtka na wacie, Amber... Niezła chawira Tylko kto tak przepalił niebo i skopał balans bieli? Jak Ty, to wstyd! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 14.02.2007 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 AmberWind A jak Ty wkleiłaś to piękne zdjęcie.Na razie "walczę" z fotosikem.pl Betsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 14.02.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Depi, Nie stresuj mnie Gdyby nie bankier i dokumentacja, to zdjec zadnych by nie bylo Betsi, Za chwilke bedziesz miala PW BTW Panu Darkowi od bram dziekuje za szybki telefon i uspokojenie Porzadna z Niego firma i brama bedzie w odpowiednim terminie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 14.02.2007 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 BTW Panu Darkowi od bram dziekuje za szybki telefon i uspokojenie Porzadna z Niego firma i brama bedzie w odpowiednim terminie Mowisz o Panu Darku Kuty ?Mi tez robil brame , mam Hormana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 14.02.2007 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Nie stresuj mnie Gdyby nie bankier i dokumentacja, to zdjec zadnych by nie bylo Tia... Jedyne zdjęcia, które ja zrobiłem od dwóch miesięcy to te, które widzicie w dzienniku budowy Jakbym nie potrzebował do dokumentowania prac to bym pewnie sprzedał aparat i za rok kupił sobie drugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 14.02.2007 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Mowisz o Panu Darku Kuty ?Mi tez robil brame , mam Hormana Dokladnie tak Wlasnie dostalam pelna oferte Depi, patrzac na to jak skrupulatnie sa dokumentowane budowy (na roznych etapach) postanowilam sobie dzisiaj, rowniez zabierac aparat na budowe i tworzyc dokumentacje Zobaczymy jak mi to wyjdzie, ale troche wstyd ze budynek nie ma wlasciwie zadnych zdjec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 14.02.2007 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Zdjęcia trzeba robić wszystkim instalacjom, zanim zostaną zakryte. Żeby potem nie mieć problemu z przewierceniem przewodów elektrycznych lub rurek podłogówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 14.02.2007 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 ms - do wykonania projektu przesunięcia drenów zostałam przymuszona.Projekt zostanie wniesiony do ewidencji i w ten sposób mają darmową inwentaryzację dla dalszego ternu.Nastepnym chętnym na budowę będą w stanie określić dokłdniej parametry ich rozmieszczenia.Chodzi tu o denaże ,które były robione 45 lat temu. Ktoś szukał szklanych drzwi? To proszę http://www.gipsykings.pl ,http://www.szklane drzwi.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 14.02.2007 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Amber domek masz cudnasi nie wiem jak to zrobiłaś, że tak długo wytrzymałaś żeby się nim pochwalić. A ogrodzenie też już było czy zamawiane tu gdzie brama? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 14.02.2007 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 zazdrosnico, Brama i ogrodzenie juz bylo. Kupilismy je w komplecie z domem I mamy juz, co mnie bardzo cieszy, stosowna tabliczke z ... z nazwa monitorujacej firmy ... ufffff Bardzo dziekuje za mile slowa o naszym "miejscu na ziemi" Fajna tez mamy okolice i sasiadow To byli wlasciciele naszego domku, ktorzy zaczynaja sie budowac za naszym plotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 14.02.2007 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Znalazłem przy okazji wykonywania obowiązków służbowych raport GUS dot. wzrostu cen w budownictwie w zeszłym roku: http://www.stat.gov.pl/dane_spol-gosp/ceny_handel_uslugi/ceny_robot_budowl/11_06/ceny_robot_11_2006.pdf Wniosek - albo respondenci im kłamią, albo żyjemy na innych planetach (ceny według nich nie wzrosły o więcej jak 5%) W dziwnym świetle stawia to inne wskaźniki publikowane przez GUS... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 14.02.2007 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Zazdrośnico Tak mnie "poruszyłaś" z tymi zdjęciami, że po wielu próbach i błędach ( jeszcze są widoczne na stronie, ale popracuję jeszcze nad ich poprawą) udało mi się. Zapraszam do obejrzenia zdjęć domu na www. Więcej zdjęć będzie później. AmberWind Dziekuję za linka. Pozdrawiam Betsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 14.02.2007 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 To byli wlasciciele naszego domku, ktorzy zaczynaja sie budowac za naszym plotem Tak z ciekawości, sprzedali bo okazał się za mały, za duży? Czy po prostu ten dom sfinansuje całość następnej budowy (zamiast kredytu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 14.02.2007 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Zapraszam do obejrzenia zdjęć domu na www. Więcej zdjęć będzie później. A gdzie tak konkretnie je można obejrzeć? Link www posyła w krzaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts