Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie mam dziennika budowy bo nie mam czasu, zeby w nim pisać.

Cieszę się, że przynajmniej mogę czasami zajżeć na forum i ze wszystkimi porozmawiać. Zdjęć niestety wklejać nie umiem ( choć już mi tłumaczyliście jak powinnam to zrobić) :oops:

Na pewno nie jest to obawa przed rozpoznaniem, bo już miałam przyjemność spotkać się z paroma osobami z naszego forum osobiście ( było mi szalenie miłlo). Jak przyjdą cieplejsze dni i zacznę kontynuować moją budowę to mam nadzieję poznać więcej osób z naszego forum osobiście. Jak wszyscy "ruszą" to będziemy się odwiedzać w weekendy.

Nauczcie mnie proszę wklejać zdjęcia. Na prawdę chciałbym pochwalić się swoim domkiem.

Pozdrawiam

Betsi

Beatko

Kierownika musisz mieć do końca budowy, a jeżeli on Ci się nie podoba to zawsze możesz go zmienić. Taką zmianę kier. buda lub wykonawcy należy zgłosić do inspektora nadzoru budowlanego - (chyba inspektora :oops: )

Zmiane kierbuda musze zglosic to fakt. Natmiast nie ma obowiazku zglaszania zmiany wykonawcy. Przynajmniej nic na ten temat nie jest napisane w Prawie budowlanym ...

zazdrosnico,

Ja wciaz mam komleksy "przyklejanego" budowlanca :oops: Nie ma we mnie wspomnien po papierkowej bieganinie, nie ma goraczkowego wyboru projektu, kalkulacji, przygotowan, wielu nocy spedzonych nad "za" i "przeciw". Nie ma tez wbitej pierwszej lopaty pod fundamenty, ani radosci z pierwszej polozonej dachowki ... Generalnie ja juz nie buduje ... tylko wykanczam, a wlasciwie sie do tego dopiero przygotowuje, nie liczac drobnych spraw jak brama, alarm i dumanie nad projektem wnetrz :p

Dlatego tez nie ma sie co dziwic, ze w moim przypadku "dzienniki budowy" bylby dosc kuriozalnym akcentem ;)

Betsi jesteś rozgrzeszona :wink:

Spójrz na moje www tam zamieściłam na stronce fotosik.pl zdjęcia działki, będę tak samo wklejała inne, jest to wygodniejsze bo nie będe zapychała dziennika zdjęciami. Jak już masz zdjęcia na jakieś stronce, w profilu wklejasz swój adres www i już.

AmberWind wcale nie jesteś przyklejona a przydatna - zbierasz kontakty na temat wykończeniówki, a to na pewno też mnie czeka i super że jesteś tutaj :D i też poprosimy jakieś zdijęcia 8)

jewrioszka,

Tak, to ten trzeci przeslany mailem. Wybralam Hormanna i mam nadzieje, ze bedzie ok. Wlasciwie wszyscy moi znajomi maja bramy tej firmy i nikt nie narzeka :-)

Dziennika budowy zakladac nie bede (moze co najwyzej dziennik wykonczen), ale zapodam zdjecie stanu obecnego ;)

http://img148.imageshack.us/img148/2109/1xxdt0.jpg

Jak wiec widac, wszystko jest juz wybudowane :lol:

Nie stresuj mnie ;) Gdyby nie bankier i dokumentacja, to zdjec zadnych by nie bylo :lol:

Tia... Jedyne zdjęcia, które ja zrobiłem od dwóch miesięcy to te, które widzicie w dzienniku budowy :-)

Jakbym nie potrzebował do dokumentowania prac to bym pewnie sprzedał aparat i za rok kupił sobie drugi :-)

Mowisz o Panu Darku Kuty ?Mi tez robil brame , mam Hormana :)

Dokladnie tak :-) Wlasnie dostalam pelna oferte :D :D :D

Depi, patrzac na to jak skrupulatnie sa dokumentowane budowy (na roznych etapach) postanowilam sobie dzisiaj, rowniez zabierac aparat na budowe i tworzyc dokumentacje :-) Zobaczymy jak mi to wyjdzie, ale troche wstyd ze budynek nie ma wlasciwie zadnych zdjec :oops:

ms - do wykonania projektu przesunięcia drenów zostałam przymuszona.

Projekt zostanie wniesiony do ewidencji i w ten sposób mają darmową inwentaryzację dla dalszego ternu.Nastepnym chętnym na budowę będą w stanie określić dokłdniej parametry ich rozmieszczenia.Chodzi tu o denaże ,które były robione 45 lat temu.

Ktoś szukał szklanych drzwi? To proszę http://www.gipsykings.pl ,http://www.szklane drzwi.pl

zazdrosnico,

Brama i ogrodzenie juz bylo. Kupilismy je w komplecie z domem ;) I mamy juz, co mnie bardzo cieszy, stosowna tabliczke z ... z nazwa monitorujacej firmy ... ufffff :D

Bardzo dziekuje za mile slowa o naszym "miejscu na ziemi" :-) Fajna tez mamy okolice i sasiadow :-) To byli wlasciciele naszego domku, ktorzy zaczynaja sie budowac za naszym plotem :-)

Znalazłem przy okazji wykonywania obowiązków służbowych raport GUS dot. wzrostu cen w budownictwie w zeszłym roku:

http://www.stat.gov.pl/dane_spol-gosp/ceny_handel_uslugi/ceny_robot_budowl/11_06/ceny_robot_11_2006.pdf

Wniosek - albo respondenci im kłamią, albo żyjemy na innych planetach (ceny według nich nie wzrosły o więcej jak 5%)

W dziwnym świetle stawia to inne wskaźniki publikowane przez GUS...

Zazdrośnico

Tak mnie "poruszyłaś" z tymi zdjęciami, że po wielu próbach i błędach :(

( jeszcze są widoczne na stronie, ale popracuję jeszcze nad ich poprawą)

udało mi się.

Zapraszam do obejrzenia zdjęć domu na www.

Więcej zdjęć będzie później.

AmberWind

Dziekuję za linka.

Pozdrawiam

Betsi