Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

czy ktoś wie jaki projekt domu i jaką technologię powinnam wybrać żeby nie pływać kajakiem we własnym domu ??

Dom na palach? Popatrz, jak malowniczo:

http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://fotogalerie.pl/fotki/24/41/87/s/1103407254522.jpg&imgrefurl=http://fotogalerie.pl/galeria/tataminiakus3509&h=93&w=140&sz=4&hl=pl&start=5&tbnid=lC5I-Tb3VpW_lM:&tbnh=62&tbnw=93&prev=/images%3Fq%3Ddom%2Bna%2Bpalach%26svnum%3D10%26hl%3Dpl%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26sa%3DN

;-)

A tak serio, to najlepsza do niestałych gruntów jest chyba płyta fundamentowa... Najwyżej cały dom na niej odpłynie ;-)

Ja potwierdzam za Jewrioszka ,

ze zadowolona jestem z okien od Starego ,

jakie mam to nawet Go pytalam , ale nie moge zapamietac .

Otwieraja sie , zamykaja i maja jakies tam wspolczynniki :D

Betsi przepraszam za zarty ,

ale naprawde zdalam sie na doswiadczenie Starego

Nie znam sie na oknach wiec wzielam fachowca :D

Barozi te okna ,

o ktore pytasz to gdzies na forum widzialm nie najlepsze opinie ,

ale nie pamietam gdzie .Poszukaj moze cos znajdziesz

W lutowym nr. muratora było jak budowac na "wodnych działkach" jak ktoś nie ma to znajdę i zrobię skany.

Betsi kochana a za co ja kupie tą ceramikę teraz :wink: jak krwawicę wyszarpie ze mnie za chwilę notariusz, potem bank, potem geodeta, potem projekt, potem architekt, potem... 8)

a kredyt mam zamiar dopiero brać koniec marca jak sie uda :p

Czy jak się zamawia okna u Starego to trzeba się powołać na kogoś/na coś?

Nie ma to jak dobre namiary :-)

Od switu odbieralismy dach :-) Wszystko jest w najlepszym porzadku :D :D :D Folia zostala pochwalona za marke (nie pytajcie, bo nie wiem jaka ;)), za solidne zakladki, za brak uszkodzen. Wiezba ok, obrobka kominow ok, wszedzie sruby ocynkowane - ok, dobrze wbite laczniki - ok, obrobka przy oknach - ok :-)

Od poniedzialku zaczynamy ocieplanie poddasza :-)

Nareszcie jakies pozytywy 8) I cos dla wrazen estytycznych - mam juz czesc klinkierowych parapetow :-) Wyszly pieknie, kolor taki jak dachowka. Brakuje tylko fug, ale to jak zrobi sie cieplej :-)

Fajny ten piatek :-)

Rozumiem, ze mogę najwyżej skończyć w wartswie miksokreta fachowo wylanego przez Eimunda? ;-)
mozna tez byc wyrzuconym przez Starego otworem okiennym :D

Statek to sprzedawca pokryc dachowych .

Cokolwiek bedziesz chcial na dach to mozesz u Niego kupic .

Ja jestem ze wspolpracy z Nim zadowolona o czym juz wczesniej pisalam.