komarek 19.02.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 te powiedzenie nie do końca się sprawdza. Wyobraźcie sobie, że znajomi kupili dom do remontu za Grójcem. prawie cała mieścina już przeszła na ogrzewanie gazowe a Oni zdecydowali się pozostać przy węglu. Teraz mają okropne kłopoty ze strony sąsiadów bo przeszkadza Im dym z komina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 19.02.2007 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Komarku my mamy zamiar palic węglem i sąsiedzi też. Zresztą "opuszczający" sie dym z komina jest najczęściej skutkiem zapalenia sie sadzy w nieczyszczonym kominie, co grozi tez jej wybuchem i jego uszkodzeniem. Prawdopodobnie sa sami sobie winni. Jeśli chodzi o "zapachy" bardziej mnie martwi fakt że czerpnia mojego GWC będzie bardzo blisko szamba sąsiada. Jest to niestety wymuszone wielkościa naszych działek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 19.02.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 No a teraz radosna nowina dla wszystkich budowniczych. Według długoterminowej pogody od 02-03-2007 temperatura dobowa ma sie wachać od +6 do +12 c. Czas zamienic ołówki na łopaty. Noooo i to jest news dnia http://www.gifownik.pl/gify_12/rozmaite/pogoda/1.gif Za trzy tygodnie zaczynamy tynkowac srodek, a potem na zewnatrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 19.02.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 ja zamierzam ogrzewać gazem ziemnym ale nie mam nic do węgla. Znajomi w Gliwicach mają piec węglowy, do którego dokładają chyba raz na tydzień. I bardzo sobie chwalą. No tyle, ze trzeba co jakiś czas czyścić, wynosić popiół. Ale Oni sie zdecydowali na taki bo na Ślasku tańszy węgiel ostatnio widziałam piec na bale słomy.Niestety stodoła byłaby potrzebna i hektary ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 19.02.2007 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Za trzy tygodnie zaczynamy tynkowac srodek, a potem na zewnatrz takim to dobrze a ja nadal tkwię w papierologii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 19.02.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Ja zapraszam niniejszym - obym jak najszybciej mógł zrobić oblewanie! Jak mi sąsiad w moim wymarzonym domku, w mojej krwawicy, będzie truł węglem, to mu wrzucę granat do komina! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 19.02.2007 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 jakoś bojowo jesteś nastawiony w nowym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 19.02.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Co do ogrzewania, to juz zaklinam dobre Bozki, aby mi gaz przed zima zalozyli Niby obiecali, ze latem bedzie ... ale kto ich tam wie. A pewne jest tylko to, co juz jest przylaczone Sluchajcie mam pytanko. Elektrownia postawila mi piekna skrzyneczke na paliku (skrzynka i palik wygladaja wypisz, wymaluj jak totem ), w srodku jest juz licznik, z tym ze i ta skrzyneczka i palik i cala reszta znajduje sie jakies 100 m od domu, tak jakos miedzy dwiema dzialkami sasiadow. Czy mozna to jakos przeniesc na wlasna dzialke? Czy tak ja zostawic samopas i nie marwtic sie, ze ona taka sama i samotna tam stoi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 19.02.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 takim to dobrze a ja nadal tkwię w papierologii Dokładnie. Mój poziom frustracji spowodowanej brakiem realnych postępów już osiąga poziom histeryczno-depresyjny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 19.02.2007 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 jakoś bojowo jesteś nastawiony w nowym tygodniu Ja ogólnie jestem bojowy - nie widzisz po avatarze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 19.02.2007 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 A co ja mam powiedzieć jak podizał działki toczył sie od maja zeszłego roku. Deczyję mamy od niedawna i dopiero teraz mozemy zacząć działać.Tylko optymizm mojego męża podtrzymuje mnie na duchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 19.02.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Ja ogólnie jestem bojowy - nie widzisz po avatarze? To ja powinnam umieścić tam Lorda Vadera. Ostatnio mój 4,5 letni synek jest na etapie gwiezdnych wojen i fascynuje się ciemną stroną mocy (przejął to od ojca). Więc i mnie sie udzielają takie klimaty. Ale chyba zostanę przy mojej sandrze. Jej widok dodaje mi wiary w to, że niebawem sięgnę po łoaptę i do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 19.02.2007 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Jak mi sąsiad w moim wymarzonym domku, w mojej krwawicy, będzie truł węglem, to mu wrzucę granat do komina! A po co granat? Tak wiem sąd sądem, a sprawiedliwość musi byc po twojej stronie . A ja ci powiadam sadza jak sie zapali to i komin potrafi rozwalić, a mieszkańcy wtedy jak czarty usmolone po dachu biegają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 19.02.2007 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Amber w srodku jest juz licznik, z tym ze i ta skrzyneczka i palik i cala reszta znajduje sie jakies 100 m od domu i mówisz, że to jest TWOJA SKRZYNECZKA? A co jest napisane w warunkach przyłączeniowych? Skrzynka w linii granicznej działek xxx/xx czy skrzynka w linii ogrodzenia? Jestem trochę zaskoczona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 19.02.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Coś mi sie wydaje że ta skrzyneczka jest dla kilku odbiorców. tak jak u nas ma być. Jedna rozdzielnica z 4 licznikami dla 4 odbiorców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 19.02.2007 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Coś mi sie wydaje że ta skrzyneczka jest dla kilku odbiorców. tak jak u nas ma być. Jedna rozdzielnica z 4 licznikami dla 4 odbiorców. Hmmm ... no nie wiem ... Spojrzcie i ocencie ... No i ten przewod tak pociagniety, bez zadnych zabezpieczen http://img201.imageshack.us/img201/9379/mg7704xkz7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 19.02.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 No dobra a teraz z innej beki. Podrózy w czasie ciąg dalszy i pytanie do praktyków.. Z powodu szamba zastanawiamy sie nad zmywarką, poniewaz z moich wyliczeń wynika że na jedno mycie dziennie przy pełnym załadowaniu w ciągu miesiąca zużyje ona ok 0,5 m3 wody. A teraz pytanie czy jak będe zbierał cały dzien brudne gary, to czy taka maszynka sobie z poradzi z częściowo zaschniętymi mresztkami? Czy tez będe musiał tak jak twierdzą niektórzy wstępne mycie przeprowadzic ręcznie? Bo jesli tak to żadna oszczędność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 19.02.2007 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Amber dla mnie to nie wygląda na przyłącze stałe (abonenckie), raczej na przyłącze budowlane. Przeciesz to jakas prowizorka , na drewnianym słupku zamiast na betonowym cokole. Te lock-boxy z tyłu wyglądaja na przyłącza abonenckie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 19.02.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Amber dla mnie to nie wygląda na przyłącze stałe (abonenckie), raczej na przyłącze budowlane. Przeciesz to jakas prowizorka , na drewnianym słupku zamiast na betonowym cokole. Hmmm ... przy odbiorze tego czegos nie bylam, o przylaczu poinformowali mnie telefonicznie. Musze jeszcze sprawdzic te warunki przylaczeniowe. Jesli ma sie to zmienic to ok ... kamien z serca, bo ten pal to kazdy moglby wydlubac i wziac sobie na podpalke do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 19.02.2007 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Amber,Przykro mi, ale nic mądrego o takiej skrzynce nie potrafię powiedzieć. Ja mam na granicy działki plastikową skrzynkę, która jest widoczna na Twoim zdjęciu z prawej strony. W niej ma być licznik. Moim zadaniem jest pociągnąć podłączenie pomiędzy domem a licznikiem. Ale to dopiero pieśń przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts