Wiola 03.03.2004 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Witam. Ja lubię czerwone porzeczki! Mam kilka krzaków. A poza tym mam 3 duże drzewa czereśni, bardzo pysznych, ale trzeba na nie poczekać do czerwca-lipca Jeszcze długo. Co do ogniska, również jesteśmy chętni, ale narazie dziś nam znowu Prażmów zasypało. U nas na działce biegające psy (duże) mają śniegu po brzuchy. Aż strach pomyśleć co będzie jak to zacznie się topić. Ale widzę, że jest nas coraz więcej. Będzie z kim wymieniać doświadczenia. Janusz korczak: mogę Ci dać namiary na ekipę budowlaną, solidną, która prawdopodobnie będzie u nas stawiać dom. Budowali dom mojemu szwagrowi 2 lata temu na Bogatkach i nie można o nich nic złego powiedzieć. Na miejscu w Nowym Prażmowie jest dobry blacharz dachowy. Daj znać jeżeli jesteś zainteresowany. Pozdrawiam Wiola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woytek 03.03.2004 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Ja moge polecić ekipę od: - blachy na dach, są z zalesia górnego - instalatora od pieca/ogrzewania/wody - tynkarzy (tynk tradycyjny) - glazurnika ale zajęty do sierpnia 2004 (rewelacja) Dłuższą mam listę tych co nie polecę A z porzeczek może żywopłocik? w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 03.03.2004 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Woytek, poproszę o namiar na tynkarzy. Planuję tradycyjne, rozmawiałem już z kimś, ale są problemy z terminami, a chciałbym zacząć możliwie szybko - teraz robią się u mnie druciki, a niebawem rury i dachówka. Pozdrowienia dla wszystkich forumowiczów z bliższych dalszych okolic Piaseczna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyf 03.03.2004 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 A z porzeczek może żywopłocik? w. Przy tej ilosci dalo by rade , ale wole z roslin ozdobnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woytek 03.03.2004 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Z porzeczek jest rewelacja wino, naprawdę szkoda ich. U mnie niestety nie wejdą w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiola 03.03.2004 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Z porzeczek jest rewelacja wino, naprawdę szkoda ich. U mnie niestety nie wejdą w. Ja wino robię z winogron, własnych . Sami je podcinamy, pielegnujemy a potem zjadamy. A część przerabiamy na wino. W tym roku wyszło mi za słodkie, jak na gust mojego męża, on woli wino wytrawne. A poza tym robię jeszcze śliwowicę i wiśniówkę, również z własnych owoców. Tylko z jabłek jeszcze nie mam pomysłu jaki by tu wynalazek zrobić . Może coś podpowiecie Pozdrawiam Wiola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 03.03.2004 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Wiola pisze: "Ja wino robię z winogron, własnych . Sami je podcinamy, pielegnujemy a potem zjadamy. A część przerabiamy na wino. W tym roku wyszło mi za słodkie, jak na gust mojego męża, on woli wino wytrawne. A poza tym robię jeszcze śliwowicę i wiśniówkę, również z własnych owoców. " Coraz bardziej ciepło zaczynam myśleć o wspólnym ognisku piaseczyniaków .. . Jak się nie uda ucześniej, to może jakaś parapetówa u mnie - koło sierpnia, jak dobrze pójdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woytek 03.03.2004 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Przechodzimy z tematów budowlanych na winne Z jabłkiem ćwiczyłem winko, niezbyt, jest ono nietrwałe, dość słabo fermentuje. Ognicho mogło by być wielce ciekawe ta wiśniówka i śliwowincja... w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiola 03.03.2004 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Coraz bardziej ciepło zaczynam myśleć o wspólnym ognisku piaseczyniaków .. . Jak się nie uda ucześniej, to może jakaś parapetówa u mnie - koło sierpnia, jak dobrze pójdzie? Czujemy się wszyscy zaproszeni, nie wiem tylko czym się to skończy dla Ciebie . U mnie ewentualnie, może latem, może być fundamentówa, ale ponoć każdy powód jest dobry. Wiola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mad 03.03.2004 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 tez sie pale do tego ogniska. byle snieg stopnial... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 03.03.2004 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Jak się spojrzy za okno, to pasowałoby popytać, czy jakiś gospodarz (albo prędzej stadnina) w Wólce Kozodawskiej albo okolicach nie ogranizuje kuligów z pochodniami i ogniskiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 03.03.2004 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Jakaś organizuje na pewno bo już tej zimy mijałem jakiś kulig z pochodniami. Na ognisko za nimi nie pojechałem. Ja ten kulig spotkałem w mojej wsi Korzeniówka a jechali od Złotokłosu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mad 03.03.2004 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 to swietny pomysl! mialalam okazje dzis pojezdzic miedzy lubna, gmina prazmow a starostwem. drogi pieknie osniezone, kulig sie narzuca. m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyf 03.03.2004 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Jak rozpalimy ognisko to stopnieje... przynajmniej czesciowo . Mam inne pytanko dzis zrobilem objazd po okolicy i rozmawialem z ludzmi z wodociagow z Prazmowa, niestety troche podciagniecie wodociagu potrwa (musze zmobilizowac pozostalych sasiadow nie usmiecha mi sie samemu ciagnac wodociagu) wiec czy znacie jakiegos "czarodzieja" ktory powie mi ze w danym miejscu jest woda, tzn. mowie o wodzie podskorniej tak zeby tymczasowo wykopac studnie (woda jest dosyc plytko). P.S. Na skladzie w Prazmowie mieli bloczki fundamentowe po 2,10 czy to dobra cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mad 03.03.2004 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 to cena z transportem i rozladunkiem, czy bez? spotkalam sie z bloczkami po 1,90 i po 1,84 (brutto), ale daleko, zycza sobie 130 zl za kurs. jakby co, dam namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyf 03.03.2004 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 W moim przypadku transport gratis bo bede budowal niedaleko jakies 2km od nich, o rozladunek nie zapytalem. Ale profilaktycznie poprosilem o wizytowke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz korczak 03.03.2004 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 witam!jeśli chodzi o bloczki to chyba dobra cena.Producent tychże LESMAR w Piskórce życzy sobie 2,8 zł. oczywiście twierdzi, że są najlepsze.A skąd mają w Prażmowie.Jest też producent w kierunku na Otwock-miesjcowość Pętlin. Tam cenią sobie 1.80zł./szt. + 7% Wat oraz nalezydoliczyć 30 gr./szt. + 22% Wat za transport.To i tak wychodzi taniej niż w Piskórce.Mam namiary.Wiola! tak bardzo proszę o namiar na tę ekipę budowlaną, chętnie z nimisię spotkam.pozdrawiam wszystkich bliższych i dalszych sąsiadów.j.k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiola 05.03.2004 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Witam Janusz korczak: czy dostałeś moją wiadomość na priva? Potwierdź bo czasami nie dochodzą. PozdrawiamWiola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyf 05.03.2004 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Wiola dzieki za namiary na architekta, Pani Smietanska jest super. Czekamy teraz na podklady geodezyjne (na szczescie mamy znajomego geodete) i mapki, i sie zaczyna. Przy okazji zwiedzilismy dzis PSB w Gorze Kalwarii, generalnie milo i chyba przystepne ceny, bloczki fundamentowe po 1,95 transport do Woli Prazmowskiej i rozladunek gratis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom10 05.03.2004 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Pozdrawiam "okolicznych" sasiadow, budujemy w KamionceDo Kominiarzac - potrzebuje opinie komiarska czy mozesz mi przeslac namiary na privaApropo odbiorow budynku czy ktos cwiczyl odbior czesciowy budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts