Betsi2006 19.02.2007 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Betsi, Czy mogę prosić o namiar na Twojego "żużlowca"? mam do utwardzenia ok. 70m drogi i dotychczas płaciłem po 400 PLN za szlakę... Dzięki i pozdrawiam, Odpowiem za parę minut na priv. Co to jest szlaka? Betsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 19.02.2007 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 AmberWind, Depi Szukam wkładu kominkowego takiego co jest przeszklony z trzech stron, ale nie półokrągły. Widzieliście gdzieś coś takiego? PozdrawiamBetsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 19.02.2007 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Mam jeszcze jedno pytanie z cyklu mej glebokiej nieswiadomosci Czy jest sens montowania czujki czadu w pomieszczeniu, w ktorym planuje piec kondensacyjny z zamknieta komora spalania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 19.02.2007 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 AmberWind, Depi Szukam wkładu kominkowego takiego co jest przeszklony z trzech stron, ale nie półokrągły. Widzieliście gdzieś coś takiego? Pozdrawiam Betsi Betsi, na projekcie mojej pani architekt mialam na poczatku kominek przeszklony z dwoch stron ... i ... i pomysl upadl Nie spotkalam wkladu z PW z takim przeszkleniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 19.02.2007 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Mam jeszcze jedno pytanie z cyklu mej glebokiej nieswiadomosci Czy jest sens montowania czujki czadu w pomieszczeniu, w ktorym planuje piec kondensacyjny z zamknieta komora spalania? Też myślałam o czujkach dymu w kotłowni i kuchni. Ale nie wiem czy o tym rozmawiać z elektrykiem czy kim? Betsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misze78 19.02.2007 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Betsi, Poniżej link do wkładu o jaki Ci chodzi, przeglądając allegro natknąłem się. Tak więc takie wkłady na pewno są, tylko być może nie są tak popularne i trzeba trochę bardziej poszukać.http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=164694312 Mam też ciekawy tekst wogóle odnośnie kominków i wkładów kominkowych, warto przeczytać przed dokonaniem wyboru:http://www.kominki.org.pl/kominki/kominki_1.html Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 19.02.2007 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Też myślałam o czujkach dymu w kotłowni i kuchni. Ale nie wiem czy o tym rozmawiać z elektrykiem czy kim? Betsi Betsi, o czujkach to ze specem od alarmow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 19.02.2007 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Misze, AmberWindDziękuję za informacje. PozdrawiamBetsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 19.02.2007 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 A tutaj patrzyliście? Tez nie sa drodzy i przynajmniej blisko i sa żeliwne anie stalowe jak lechmy. http://kratki.pl/index.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 19.02.2007 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 A tutaj patrzyliście? Tez nie sa drodzy i przynajmniej blisko i sa żeliwne anie stalowe jak lechmy. http://kratki.pl/index.php Bylam juz wczesniej na tej stronie. Brak mi jednak zaufania do ich produktow. Nie wiem nic o tym jak sprawdzaja sie w praktyce, a i firma nie jest dla mnie znana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 19.02.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Czy jest sens montowania czujki czadu w pomieszczeniu, w ktorym planuje piec kondensacyjny z zamknieta komora spalania? To zależy, jak bardzo jesteś paranoidalna. Trzeba by zapytać fachowca, ale szansa, że piec ulegnie destrukcji w taki sposób, aby CO się ulatniał do wewnątrz są niezwykle bliskie zeru. Dołożenie czujki zmniejszy prawdopodobieństwo zaczadzenia z 0,0001% do 0,00001% (czujki też nie dają 100% pewności). Jesli sądzisz, że dzięki temu będziesz spokojniej spała to bierz. Cena jest tak znikoma przy ogólnej cenie domu, że czemu nie? Betsi, Amber Kominków różnych jest jak psów, tylko o co Wam chodzi, gdzy mówicie "z dwóch/trzech stron"? Tak na wylot? Czy po prostu od przodu, z lewej i z prawej? Oba typy sa dostępne. Nie wiem, jaka moc Was interesuje, ale TO wygląda naprawde ładnie... Gdyby tylko był mocniejszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 19.02.2007 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 ..... tańszy Poniżej link do wkładu o jaki Ci chodzi, przeglądając allegro natknąłem się. Tak więc takie wkłady na pewno są, tylko być może nie są tak popularne i trzeba trochę bardziej poszukać. http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=164694312 ten kominek to kominek ze strony http://kratki.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.kratki&product_id=71&category_id=6&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=3 i na dokladke drożej niz na stronie a to ten sam koleś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 19.02.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Depi, A cos w bardziej ludzkiej cenie? I koniecznie z PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 19.02.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Amber jak rozumiem nie masz żadnego konkretnego "ale" do kominków z "kratki"? Bo ja nie mam, za to widze spro plusów na ich korzyśc w stosunku do konkurenta z Poznania. 1. Sa żeliwne , a nie stalowe. 2. Maja radiatory ktorych nie maja Lechmany. 3. Sa przystosowane do ciągłegp palenia. W pozostałych parametrach zbytnio się nie różnią. Same plusy. Tylko że do pierwszego producenta mam ok 60 km, a do poznania ok 400. W razie czego serwis mi lachy nie robi sam im zawoże stuff i sie do niego przykuwam przed bramą. Chyba że znajdzie sie praktyk który mi pwoe że są do ....kitu. Jesli ktos kogos takiego znajdzie to prosze o namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 19.02.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 jewrioszka, Nie mam konkretnych "ale". Pisalam o tym wczesniej. Jednakze przed wyborem chcialabym poznac opinie kogos, kto przynajmniej jeden sezon uzytkuje taki kominek. Poki co szukam takich referencji i nie znajduje zbyt wielu. Znalazlam cos takiego http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=878111&highlight=zuzia+kominek#878111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Isia1972 19.02.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Kochani potrzebuje informacji o działkach budowlanych do kupienia z okolic dobiesza, wojciechowic, baniochy itp. Moja kuzynka zakochała się w naszych okolicach i szukam dla niej działki 1300 -2000 m kw. Gdybyście coś widzieli lub słyszeli to dajcie znać. A ja mam pytanie czy ktoś ma sprawdzonego kierownika budowy - musi być piła bo ja mam miękkie serce i za dużo wybujałej fantazji. Nie musi być najtańszy ale dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 19.02.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Depi Kominek to jest właśnie TO co pokazałeś lub coś w tym stylu.Tylko moc mała. Mówiono mi że powinien być żeliwny i mieć 14W ( może ciut mniej) Inne pytanie do Was.Czy słyszeliście żeby izolować podłogę na gruncie keramzytem?Oczywiście też folią, styro i wszystkim innym co normalnie jest potrzebne.Podobno danie warstwy keramzytu jest bardzo pomocne w osiąganiu lepszych parametrów cieplnych podłogi. (Nie robię podłogówki)Czy orientujecie się jakie są koszty keramzytu ( np warstwa ok. 10cm) PozdrawiamBetsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 19.02.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Wracając do wątku o doświetlaniu, to czy orientowaliście się jaka jest różnica w cenie między oknem nieotwieranym a otwieranym? Ja wczoraj wymyśliłem, co by w jadalni zamiast jednego dużego okna zrobić właśnie taką ażurową ściane z 3 wysokimi przeszkleniami od podłogi do sufitu (np. 100x230), tyle, że nie otwieranymi. Ja będę 3 okna 60x210 właśnie w jadalni. Świetny pomysł. Na modelu 3D fajnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lkmiec 19.02.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 to ja jeszcze z innej beczki - czy ktoś zastanawiał się nad klasycznym, otwartym kominkiem? bo nam w głowie taka myśl dzisiaj zaświtała... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 19.02.2007 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Ikmiec Planuję taki kominek na tarasie. Betsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts