rrmi 19.02.2007 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 to ja jeszcze z innej beczki - czy ktoś zastanawiał się nad klasycznym, otwartym kominkiem? bo nam w głowie taka myśl dzisiaj zaświtała... PozdrawiamJa bede miala taki wlasnie. I bedzie duzy , bardzo duzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 19.02.2007 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 to ja jeszcze z innej beczki - czy ktoś zastanawiał się nad klasycznym, otwartym kominkiem? bo nam w głowie taka myśl dzisiaj zaświtała... Pozdrawiam Podobnie jak u Betsi, na tarasie do imprezowania. W domu nie. Po pierwsze potrzebuje kominka jako wsparcie do ogrzewania gazem. Po drugie nieakceptowalny jest dla mnie niski poziom bezpieczenstwa i ewentualne zagrozenie zaproszenie ognia, wypalone dziury w kanapach od "biegajacych" iskier, a na zakonczenie ogromna "zarlocznosc" na tlen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 19.02.2007 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Potrzebuje pilnie wzór umowy z kierownikiem budowy.Czy ktoś z was takowy posiada i mógłby się podzielić.Potrzebne na jutro rano.Będę wdzięczna. Pozdrawiam i dobranocBetsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lkmiec 19.02.2007 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 to ja jeszcze z innej beczki - czy ktoś zastanawiał się nad klasycznym, otwartym kominkiem? bo nam w głowie taka myśl dzisiaj zaświtała... Pozdrawiam Ja bede miala taki wlasnie. I bedzie duzy , bardzo duzy poważnie?? będziesz miała duuży otwaty kominek w domu? a jak podchodzisz do problemów, o których napisała AmberWind?? u nas jeszcze dochodziłby problem plączących sie po domu kotów... czy moze po prostu chcesz mieć otwarty ogień, i nic innego cie nie martwi?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 20.02.2007 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Betsi - mowę wysłałem Ci na maila. Priv niektualny. to ja jeszcze z innej beczki - czy ktoś zastanawiał się nad klasycznym, otwartym kominkiem? bo nam w głowie taka myśl dzisiaj zaświtała... Jesli masz wentylacje mechaniczną to taka mozliwość całkowicie odpada. , zbyt kłopotliwe i niebezpieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 20.02.2007 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 jest wątek Umowa z kierownikiem budowy znalazłam jeszcze coś takiego:Umowa na prace instalacyjnedruga dla typowej wykończeniówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 20.02.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Taka sobie ta umowa. W par. 5 jest namieszane trochę (o wykonanie przedmiotu której umowy tu chodzi?). Powtórzę swoje poprzednie stanowisko - ważne jest możliwie dokładne sprecyzowanie zakresu obowiązków wykonawcy/kierownika, w tym terminów i kary za ich niedotrzymanie. Reszta i tak jest uregulowana w prawie powszechnie obowiązującym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 20.02.2007 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Witajcie Wczoraj złożyłem wniosek o pozwolenie na budowę No to teraz czekam dwa tygodnie. Podobno nie ma być problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 20.02.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 poważnie?? będziesz miała duuży otwaty kominek w domu? a jak podchodzisz do problemów, o których napisała AmberWind?? W czesci living roomu z kominkiem bedzie lezal na podlodze kamien naturalny , moze gres nie wiem jeszcze . Pokoj jest dosc duzy , bedzie tego okolo 60m2 wiec jakos sobie poradze. Tyle , ze nie mam zadnych zwierzat i miec nie bede . Barozi gratuluje Teraz aby do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 20.02.2007 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 barozi Zarąbiscie! Fajnie macie wszyscy... Ale co tam - alleluja i do przodu! Barozi - ile Twój architekt robił projekt? (w sensie jak długo?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 20.02.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 barozi,nie będzie kłopotów.Trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 20.02.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Depi, Zadam niewygodne pytanie, juz wiesz ktora to dzialka? barozi, Nooo ... to juz prawie pana koparkowego mozesz umawiac BTW dokladnie przetrzasnelam temat parkietow. Bambus fajnie wyglada, ale tylko na poczatku. Na Forum jest pare dobrych wnioskow na ten temat, dodatkowo pogawedzilam z panami parkieciarzami i uzytkownikiem takowego parkietu, ktory ma go od ubieglego roku. Wszyscy byli na "nieeeee". Parkieciarze traktuja go jak prasowana trawe, bardzo wymagajacy pod wzgledem i ukladania i pozniejszych zabezpieczen, nie mowiac juz jak dokladnie trzeba sprawdzac paczki desek, sprawdzac wilgotnosc, trzymac sie okreslonych norm itp. itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 20.02.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 barozi Zarąbiscie! Fajnie macie wszyscy... Ale co tam - alleluja i do przodu! Barozi - ile Twój architekt robił projekt? (w sensie jak długo?) Zlecenie złożyłem na początku listopada, a projekt dostałem na początku lutego. 3 miesiące to chyba nie tak długo. Dzięki dla wszystkich za gratulacje. AmberWind, Widzę, że chyba rzeczywiście z tym bambusem to nie będzie najlepszy pomysł. Żona najbardziej to chciałaby w salonie położyć deski, tylko jeszcze nie wie jakiego koloru. Na ciemnym dość mocno widać kurz, więc może jasne?? Jeszcze nie wiem, ale do czasu wykończeniówki na pewno się wyjaśni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 20.02.2007 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 OK. W takim razie 2 miesiące naszych to nie jest zbyt długo... Amber - zrobię niedługo update dziennika... Ale wygląda na to, że w końcu stanęło na "naszej", czyli długiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 20.02.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Barozi - suuuuper. Na pewno szybko dostaniesz pozwolenie.A ekipa już umówiona, materiał budulcowy zaklepany? A u mnie wczoraj przyjechała nowa ekipa ( mam nadzieję, ze druga i ostatnia). Dzisiaj ustalamy gdzie ścianki działowe, cegiełki zaklepane. Dzisiaj przywożą piach i cement. I w ogóle ruszamy. PozdrawiamBetsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 20.02.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 A u mnie wczoraj przyjechała nowa ekipa ( mam nadzieję, ze druga i ostatnia). Dzisiaj ustalamy gdzie ścianki działowe, cegiełki zaklepane. Dzisiaj przywożą piach i cement. I w ogóle ruszamy. Nooooo ... same dobre wiesci mamy No to kciuki za to, aby ta ekipa, byla TA ostatnia A my od wczoraj ocieplamy poddasze. Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazuja, ze od przyszlego tygodnia wchodzi elektryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 20.02.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Betsi2006, Ekipa umówiona. Czeka na sygnał. Tzn. ja, mój teść i jego pomocnik Materiał, a dokładnie ceramika zamówiona, ale nie wiadomo kiedy będzie i w jakich cenach Jestem zapisany w 3 składach i czekam na info z następnych dwóch. Apropos. Wczoraj byłem w Prażmowie w składzie i pogadałem trochę z właścicielem. Okazuje się, że braki w ceramice wynikają z tego, że ludzi już nie korzystają z hurtowni tylko jeżdżą od razu do producenta. Powiedział, że jak ostatnio zadzwonił do cegielni to mu zaśpiewali 6,50 zł/szt za MAX 220 jeśli chce mieć na teraz. Mówi że to jest cena zaporowa, aby hurtownie nie wykupowały im towaru. Oczywiście zawsze uda się coś uszczknąć cegielniom, ale trzeba wystać ze 3 dni w kolejce, a on na to nie ma pieniędzy. Podobne problemy mają zacząć się ze styropianem, bo idzie 30% podwyżka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 20.02.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Jak ja lubię jak się Wam wszystko rusza Barozi no to teraz odliczaj dni do wbicia łopaty lub łychy kopary - super wczoraj się dowiedziałam od swojej architekt, że nawet jest możliwe uzyskanie pozwolenia w tydzień a to ważne np. do mojego kredytu Ja też nie stoję w miejscu i mam nadzieję do końca marca uporać się z papierkami i złożyć o pozwolenie. A ekipa tylko czeka na hasło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomki 4 20.02.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Barozi, Gratuluję i trzymam kciuki aby wszystko się udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 20.02.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 To w Piasecznie tak dają pozwolenia od ręki? Wow... Szkoda że ja w tej cholernej scentralizowanej przez p... kaczora Wawie będę musiał czekać 2 miechy... Zbiera mi się na płacz.. Chlip... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts