AmberWind 20.02.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Ja też nie stoję w miejscu i mam nadzieję do końca marca uporać się z papierkami i złożyć o pozwolenie. A ekipa tylko czeka na hasło Ale bedziemy miec pracowita wiosne i lato i jesien na naszym watku! Zazdrosnico, rowniez sciskamy za szybkie rozpoczecie prac i za dobre umowy kredytowe!!! jewrioszka, przeczytales posty pod linkiem, ktory podalam? Co sadzisz o tym mankamencie Zuzi? Jesli ta szyba rzeczywiscie sie tak brudzi, to zdecydowanie spada przyjemnosc korzystania z takiego zaczadzonego kominka Do tego dochodzi jeszcze, zglaszana przez jakiegos uzytkownika, marna jakosc wkladu zeliwnego. Czy tak jest w istocie, trudno powiedziec. Natomiast problem z szyba, powtarza sie wlasciwie u wszystkich. Chyba jednak postawimy na inna firme. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 20.02.2007 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Barozi To Ty masz najlepszą ekipę. Trochę zmartwiłeś mnie tym styropianem, bo jesli chodzi o cegły to potrzebuje już tylko 2 palety 11.5, więc koszt nie będzie duży. Ale styro muszę kupić i to dużo i wełne mineralną na dach. Jak wszyscy się rozpędzimy z tymi budowami, to może wspólnie i nową drogę do W-Wy pobudujemy ( z gruzu z naszych budów) AmberWind Piszesz że dach teraz ocieplasz. Czy masz deskowanie czy tylko folię i dachówkę? Pozdrawiam Betsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 20.02.2007 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 AmberWind Piszesz że dach teraz ocieplasz. Czy masz deskowanie czy tylko folię i dachówkę? Mam tylko folie Opcja deskowania pojawila sie u nas zbyt pozno i dach juz wlasciwie caly byl ulozony. Przez chwile mialam nawet pomysl rozebrania dachu i odeskowania, ale odwiedziono mnie od tego pomyslu. Gdyby za pare lat bylo cos z dachem nie tak, to bede sie wtedy zastanawiac. Mam jednak nadzieje, ze przez dluzszy czas nie bedzie z nim zadnych problemow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 20.02.2007 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Amber prawie w kazdym produkcie zdażaja się wadliwe egzemplarze. Ta firma ma wszystkie aprobaty. Jest blisko. Serwis dziala szybko. Z powodu jednego wkladu nie warto z niej rezygnowac. Ponadto 3 opinie to za mało na podjęcie decyzji tym bardziej że jak cos jest ok. to sie tym nie pisze bo brakuje motywacjo-emocji My juz dawno podjęliśmy decyzje o zakupiue w tej firmie, ale nic do końca nie jest jeszcze przesądzone. Wiem jedno raczej nie kupie Lechmana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 20.02.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Sparthermy są fajne... [rozanielony wizją czilautu przy jakieś fajnej PinaColadzie na kanapie przed kominkiem] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 20.02.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Kiedy najlepiej montować kominek?Po tynkach i podłodze? Betsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 20.02.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Kiedy najlepiej montować kominek? Po tynkach i podłodze? Betsi U mnie bedzie po tynkach i po podlodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 20.02.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Odnośnie kominków. Kiedy instaluje się rurę nawiewną do kominka, tę która wchodzi od spodu?? Czy zawszę się ją instaluje, czy wystarczy nawiew z pokoju? Jak znajdę chwilkę to o tym poczytam, ale chciałbym mieć jakieś wstępne informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 20.02.2007 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Na pierwszym etapie budowy. Trzeba przeprowadzić rurę przez fundament. Przyjrzyj się dokładnie, bo być może masz to w projekcie. Ja w każdym razie mam i tak zrobię. Nawiew z pokoju to zabieranie tlenu. A jak będziesz miał szczelne oka i reku, to wręcz zaburzy się cały układ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 20.02.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Ja też robię rure nawiewną do kominka. Mam to w projekcie.Mam jeszcze taki nawiew powietrza w pom gosp. gdzie bedą piece. Betsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 20.02.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Ponadto jesli nie masz osobnego doprowadzenia powietrza do komory spalania to caly czas ogrzewasz świeże i zimne powietrze które zasysasz z zewnątrz. Kolejnośc więc jest taka.1. Powietrze do domu napływa z zewnątrz.2. Po drodze wstępnie sie nagrzewa3. Juz nagrzane trafia do komory spalania4. I juz zuzyte leci w kosmos przez komin.5. Po czym z zewnatrz zasysamy znowu zimne powietrze.Kominek wykonuje więc syzyfową prace. Żeby było mało według przepisów inwestor musi doprowadzic do kominka z wkładem powietrze osobnym kanałem Proponuje tez aby powietrze bylo doprowadzone bezposrednio do komory spalania poprzez czopuch w kasecie, a nie w jej pobliże jak pisza niektórzy.Jeśli doprowadzicie je tylko w pobliże to będzie nastepowac naplyw zimnego powietrza do pomieszczenia i nie pomogą żadne przepustnice. Poza tym niema żadnej gwarancji że wlasnie to powietrze zostanie wykorzystane w procesie spalania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lkmiec 20.02.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 A ja wlasnie zamowilem wiezbe i rożnej maści deski Wieczorem spotykam sie z kierbudem wypełnić druczki i w czwartek (zaraz po uprawomocnieniu pozwolenia) zgłaszam rozpoczęcie budowy No i w czwartej rusza wycinka mojego prywatnego lasu!!! Oj dzieje się dzieje! Wreszcie!! Pytanko: ile kosztowało was wytyczenie domku przez geodete? I czy robił one pełne wytyczenie ław, czy tylko obrys? A może budowlańcy sami sobie wytyczyli, a geodeta tylko zrobił wpis?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 20.02.2007 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Podobno normalną stawką jest 100 zł za punkt główny i 50 za pomocniczy, ale to są informacje zasłyszane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 20.02.2007 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 A ja wlasnie zamowilem wiezbe i rożnej maści deski Gdzie zamawiales i ile za m3? Jesli mozna zapytac? Za punkty geodezyjne , czy jak je zwal u mnie bylo tak jak mowi barozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lkmiec 20.02.2007 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 wiezbe w OL-BUDzie, cena 700 za/m3 impregnowana (ale wycene mialem juz dawno i nie wiem czy tanio czy drogo - anyway juz nie negocjowalem) a z tym geodeta - moj zaspiewal 400-500 PLN za wytyczenie, w zaleznosci czy tylko obrys, czy tez ławy... z tego co mowicie, to chyba nawet dobra cena? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 20.02.2007 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 według mnie cena jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 20.02.2007 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Mnie przeraża, że gdzie nie postawię nogi to wszyscy chcą ode mnie jakieś pieniądze i to niemałe i najlepiej przed czymkolwiek *^*&%&^*(&(*&^&%^%#$ nad kominkami też się muszę zastanowić, podpytam wykonawcy, bo oni też się zajmują montazem kominków W OL-BUDZIE jest póki co najtaniej w okolicy. Bipop wspominał o błędach przy wytyczaniu jego domu przez geodetę, nie chciałabym na niego trafić, kto korzystał i z jakiego którego może mi polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 20.02.2007 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 czy ktos może mi odpowiedziec? Czy styropian EPS 100 będzie dobry pod ogrzewanie podłogowe?Tzn wiem że jest on przeznaczony na podłogi, ale czy sie z nim nic nie stanie jak będzie podgrzewany przez podłogówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lkmiec 20.02.2007 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 musze to wykrzyczeć: MAMY KREDYT!!!! JEAA!! uff, ale mi ulzylo;-) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 20.02.2007 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 musze to wykrzyczeć: MAMY KREDYT!!!! JEAA!! uff, ale mi ulzylo;-) Pozdrawiam Moje gratulacje. podobno kredytobiorca cieszy sie 2 razy. pierwszy raz jak kredyt dostanie, a drugi raz jak go spłaci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts