Depi 20.02.2007 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Wszędzie piszą, że się go kładzie pod podłogówkę, więc chyba nie ma problemu. Styropian wytrzymuje coś ok. 80-90 stopni chyba, a podłogówka nie powinna grzać bardziej, niż do 30 (max!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 20.02.2007 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Depi pomiedzy wytrzymywać a dobrze znosić i wreszcie byc przystosowanym to bardzo duża różnica. Ja np wytrzymuje krytykę, ale na pewno jej dobrze nie znoszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 20.02.2007 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 OK to napisze drukowanymi: BEDZIE DOBRY! O! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 20.02.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Czy moglibyście pomóc mi pilnie w znalezieniu, pożyczeniu, sprzedaniu lub wskazaniu miejsca gdzie mogę kupić wtyczkę do siły starego typu 32 4 płaskie bolce.Tak którą mieliśmy przed zimą gdzieś wsiąkła i mamy duuuuży problem. PozdrawiamBetsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 20.02.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Czy w Ol-budzie, o którym piszecie można kupić impregnaty do drewna ( takie jak na więźbę). Gdzie dokładnie jest ten skład? Ikmiec Moje gratulacje kredytowe. Pozdrawiam Betsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piomod 20.02.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 czy ktos może mi odpowiedziec? Czy styropian EPS 100 będzie dobry pod ogrzewanie podłogowe? Tzn wiem że jest on przeznaczony na podłogi, ale czy sie z nim nic nie stanie jak będzie podgrzewany przez podłogówkę? Mnie własnie ten styropian zaproponował EIMUND.(też będę miał ogrzewanie podłogowe) więc wydaje mi się ze nic nie powinno się z nim dziać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 20.02.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Piomod, Depi przekonaliście mnie , jednak drukowane do mnie bardziej trafia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lkmiec 20.02.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Czy w Ol-budzie, o którym piszecie można kupić impregnaty do drewna ( takie jak na więźbę). Gdzie dokładnie jest ten skład? Ol-bud ostatnio zamienia sie w sklad ogolnobudowlany (chyba wyczuli interes), a w zakresie drewna maja w zasadzie wszystko - wiec mysle ze o impregnaty warto zapytac OL-BUD Żabieniec (na trasie z Piasechussets do Gory Kalwarii, jakies 2 km, po lewej stronie) tel. 737 09 22 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 20.02.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 No ja się do nich na początku marca wybieram na rozpoznanie Dzięki Amber postaram się to zmieścić w czasie jak najkrótszym, już w banku zapowiedziałam że niedługo jeszcze mnie zobaczą, czekam jeszcze na mapki i projekt i wiuuu wykonawcy wyceniają robotę lada chwila negocjacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 20.02.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 No dobra to teraz kolejne pytanie. Podłogówke daje w wylewce na styropianie, a co w przypadku przewodów do kaloryferów? Czy dac je tez w tej samej wylewce, czy raczej pod styropianem? Przypominam że w tym przypadku temperatura wynosi ok70-80 stopni, co może powodowac jej pekanie i parzenie w stopy. A może w ścianach?, tylko że to wyjdzie strasznie duzo rur. Jak macie jakies linki lub wiedzę to poprosze. Wiem że mogę to sam znaleźć w necie, tylko że ostatnio strasznie mi czasu brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 20.02.2007 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 W tym samym pomieszczeniu będziesz miał i podłogówkę i grzejniki? Podobno doniesienia o wiośnie były przedwczesne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 20.02.2007 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Podobno doniesienia o wiośnie były przedwczesne... Eeee tam ... Jestem dobrej mysli, ze wszyscy zrealizujemy nasze wiosenne plany Tradycja sie stalo, ze im blizej polnocy tym wieksze problemy budowlane mna targaja. Przerabialam juz nocne zmory kominkowe, strach braku papy na dachu, wody w rurach i przepelnionego szamba Dzisiaj mam inna zagwozdke pt. wyrownywanie poziomow W jednym pomieszczeniu ma byc i gres i parkiet. Nie trudno zgadnac, ze roznia sie od siebie gruboscia, a trzeba je tak polozyc aby byly idelanie rowne. Parkieciarz bedzie ukladal deski, a glazurnik gres ... Ktory powinien zaczac? Czy dla nich oczywiste jest, ze podloga ma byc rowna i bez uskokow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 21.02.2007 03:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 W tym samym pomieszczeniu będziesz miał i podłogówkę i grzejniki? Podobno doniesienia o wiośnie były przedwczesne... Nie, ale kotłownie mam w jednym miejscu , podlogówka ma byc w kuchni, pokoju dziennym i łazience na parterze. Grzejnik ma byc w sypialni na parterze. P.S. Dlaczego doniesienia o wiośnie były przedwczesne? Podobno juz nawet bociany przyleciały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 21.02.2007 04:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Drodzy Forumowicze pragne donieść że dom jednej z naszych forumowiczek został przedstawiony w prasie fachowej.Mianowicie na stronie 84 marcowego Muratora jest prezentowane zdjęcie domu Forsycji wraz z krótkim opisem. Forsycjo i jej mężu moje gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 21.02.2007 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Parkieciarz bedzie ukladal deski, a glazurnik gres ... Ktory powinien zaczac? Amber, najpierw mokra robota, czyli glazurnik pierwszym, po nim wochodzi parkieciarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 21.02.2007 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 W tym samym pomieszczeniu będziesz miał i podłogówkę i grzejniki? Nawet jeśli w innym, to jakoś rurki trzeba dociągnąć. W moim przypadku jest układ kotłownia -> pokój dzienny z podłogówką -> pokoje z kaloryferami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 21.02.2007 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 No dobra to teraz kolejne pytanie. Podłogówke daje w wylewce na styropianie, a co w przypadku przewodów do kaloryferów? Czy dac je tez w tej samej wylewce, czy raczej pod styropianem? Przypominam że w tym przypadku temperatura wynosi ok70-80 stopni, co może powodowac jej pekanie i parzenie w stopy. A może w ścianach?, tylko że to wyjdzie strasznie duzo rur. Jak macie jakies linki lub wiedzę to poprosze. Wiem że mogę to sam znaleźć w necie, tylko że ostatnio strasznie mi czasu brak. Jewrioszka Z tego co jest mi wiadomo, to rury na kaloryfery i na podłogówkę kładzie się tak samo. W kotłowni potrzebny jest mieszalnik wody, bo na kaloryfery idzie gorąca a na podłogówkę ok 30-40 stopni. Na pewno przed zalaniem szlichty należy zrobić próbę ciśnieniową. Czy ty masz zamiar sam układać te rury? Pozdrwiam Betsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 21.02.2007 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 jewrioszka Nie lepiej już całość parteru pociagnąć podłogówką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 21.02.2007 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Raczej nie, bardzo źle sie spis przy ogrzewaniu podłogowym.Wszyscy specjaliści odradzaja takie rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 21.02.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Co odradzają? Cały parter ogrzewany podłogówką??? A mnie się wydawało, że w ogóle doradzają cały dom tak zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts