janusz korczak 06.03.2004 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2004 Cześć Wiola !,oczywiscie otrzymałem wiadomość. Cześc TOM10.!My też jestesmy z Kamionki, ale dopiero gromadzimy dokumenty i szukamy dobrych ekip. Może kogos polecisz?To bedziemy sasiadami?j.k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ifka_pia 07.03.2004 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2004 Witajcie, chciałabym dołączyć do grupy budujących z Piaseczna i okolic. Buduję w Henrykowie Urocze- mieszkam w Piasecznie. Pozdrawiam Kamionkę. Moi znajomi już się tam wybudowali. Szczęsciarze! Pozdrawiam również sąsiadów za lasem- Łoś, Prażmów i okolice. Do tej pory przeglądałam forum Muratora jako Gość zabierając czasem głos w dyskusji. Gdy natrafiłam na grupę z Piaseczna musiałam się zarejestrować. A moze ktoś z okolic buduje Maciejkę z MTM styl-u ? Chętnie wymienię się doświadczeniami. Gorąco pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 07.03.2004 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2004 Witam Ifka_pia. Gdzie dokładnie budujesz? Ja buduję obok w Korzeniówce. Do Henrykowa mam z 500 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ifka_pia 07.03.2004 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2004 Cześć mam działkę na podgraniczu ze Złotokłosem. W pobliżu jest skład budowlany"cztery ściany i dach" pewnie go znasz. Jesteśmy sąsiadami! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 07.03.2004 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2004 Coś tam kiedyś kupowałem, ale to drogi skład. A na jakiej ulicy? Mokrej, Cichej, Uroczej? Oolicę znam całkiem nieźle. Czasami spaceruję sobie po okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ifka_pia 07.03.2004 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2004 prostopadła do Mokrej , równoległa do Wschodniej. Idąc w stronę lasu po prawej stronie. Stoi tam juz kilka domów. U mnie narazie fundamenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 07.03.2004 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2004 No to chyba Piaskowa.U mnie stoi już dom. A do ciebie mam ponad 3 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ifka_pia 07.03.2004 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2004 Może doczkamy się w końcu powieszenia tabliczki z nazwą ulicy. Czekamy już rok na tabliczkę! Chyba przetarg im nie wyszedł , szybciej będzie jak sami ją zrobimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ifka_pia 07.03.2004 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2004 Pomiędzy Piaskową a Wschodnią. Nazywa się Forsycji ale niestety, jak już wspomniałam, w Gminie tabliczek zabrakło i nie jest oznakowana. Ale stoi u nas na rogu piękny, nowy transformator o który rok walczyliśmy.To jest nasz znak rozpoznawczy. A jaki masz projekt?Mieszkacie już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 08.03.2004 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 Zamieszkam w kwietniu. Projekt Irma z pracowni archipelag. A zdjęcia można zobaczyć na mojej stronie www. Ładną masz nazwę ulicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom10 08.03.2004 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 Czesc janusz korczakJedynie murarzy moglbym polecic i kogos do przylacza elektrycznegoMurarze nie narobili az tak duzo bledow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz korczak 08.03.2004 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 cześć sąsiedzi!Fajnie,że nas coraz więcej. Tom10 - czy wybudowałeś dom w Kamione gm.Prażmów?Oczywiście jeśli możesz to poproszę o namiary ekipy murarskiej.Co to znaczy nie narobili wielu błędów, jakich błędów. Podziel się uwagami. Czy możesz dać namiary na tanią hurtownię, skąd kupowałeś beton lub bloczki na fundamenty?Z jakiego materiału budowałes ?dużo pytań, ale my dopiero zaczynamy.j.k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ifka_pia 08.03.2004 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 " Ładną masz nazwę ulicy. " dzięki bardzo wymyślałysmy nazwy z koleżanką. Ta nazwa większości przypadła do gustu. W gminie decydentom również. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezarr 09.03.2004 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 Witam sąsiadówCzy możecie podać namiary na jakieś sensowne hurtownie w okolicach Piaseczna?Na razie materiał potrezbny do stanu zero. Napewno nie tylko ja chętnie skorzystam.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woytek 09.03.2004 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 Cze!Ja bym polecił hurtownię w Jazgarzewie (757 49 31), często z niej korzystałem koordynując budowę zza biurka w pracy, transport gratis (co ważne szybko jak majstrzy czekali wystarczyło poprosić o szybki dowóz, nawet paczki gwoździ), płatności odroczone, jedna faktura na koniec roku, miła obsługa.Podejrzewam, że tańsza jest ta hurtownia niż te na ulicy pod bateriami ale porównajcie sami. W sytuacjach awaryjnych jazgarzew był i jest dla mnie najlepszym rozwiązaniem. Piaseczyński Centrobud również ok, możliwy zwrot materiałów. Strop teriva zamawiałem w Chrzanowie Dużym.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 09.03.2004 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 Ja brałem materiały z Centrobudu w Piasecznie. Nie wiem czy byli najtańsi ale dobrze mi się z nimi współpracowało. Jednak najpierw wysyłałem zapytanie bo tylko wtedy otrzymywałem dobrą cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom10 09.03.2004 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 Janusz K - namiary na murarzy wysle na priva, tylko odszukam<Pierwsza ekipa ktora robila lawy fundamentowe zrobila piekne "fale dunaju",wiec bardzo szybko sie z nia rozstalem i wybralem druga troszeczke drozsza. Nie robili bledow powaznych, konstrukcyjnych, moze dzieki kierownikowi, a ztych ktore zrobili to np. otwory drzwi wej. 90cm zamiast 100cm bo na projekcie byl podany wymiar drzwi 90/200, trzeba bylo pozniej poszerzac, na szczescie starczylo nadproza, wiecej mogli sie przylozyc do katow prostych scian, zwlaszcza dzialowych.Bloczki fundamentowe zamawialem poprzez Centrobud, transport jechal od producenta, wiec nie bylo kosztow transportu i rozlladunku. Najkorzzystniej jest zamawiac duze partie towaru. Budowalem z porothrmu 30 cm, dlatego ze trafilem na promocje, wyszlo niewiele drozej niz za beton komorkowy. Jesli chcesz kupowac tanio materialy to musisz szukac caky czas promocji w roznych hurtowniach, ceny tez bardzo szybko sie zmienialy, najlepszy sposob jest na podpuche, nie zawsze polecany, tzn mam oferte za tyle .. a ile u was. Dobrym wyjsciem jest najblizsza hurtownia, odpada transport, mozna pozniej placic,zamawiac przez telefon ale trzeba caly czas pilnowac cen.Wazny jest dobry kierownik budowy, unikaj powiazania kierownika budowy z wykonawca, tak bylo u mnie w pierwszym przypadku. Jak najmniej zmian w trakcie budowania,lepiej na projekcie wszystko starannie przemyslec - poczynajac zwlaszcza od fundamentow, np stopy pod kominy, schody, jesli macie watpliwosci co do ukladu pomieszczen skorzystajcie z porady innego architekta. My w trakcie budowy zmienilismy uklad pomieszczen na pietrze, na szczescie zdazylismy - projektant pokoj dla dziecka zaprojektowal od najciemnieszej strony pn-wsch.... pisac moznaby wiele Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zadi 09.03.2004 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 Witajcie. mam prosbe o namiary na sprawdzonego hydraulika oraz osobe z uprawnieniami do wykonania projektu przylacza/instalacji gazowej. Pozdrawiam,Zadi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martus 09.03.2004 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 Witajcie, czy znajdzie sie jeszcze jedno miejsce w Waszej grupie? Wczoraj sie na Was natknelam, posty od poczatku zalozenia zakonczylam kolo drugiej w nocy, dzis sie wreszcie zmobilizowalam i zarejestrowalam na forum. Jak tylko pogoda pozwoli, zaczynamy budowe w Zlotoklosie. Pozdrawiam wszystkich juz budujacych i jeszcze zbierajacych dokumenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 09.03.2004 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 Witaj martus a gdzie w Złotokłosie budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts