Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Betsi2006,

już co prawda napisałaś, ale w ramach wprawki

na stronie http://www.windykacja.pl dostępne są następujące wzory pism. Trzeba tylko wstawić dane i samo się produkuje

Wzory pism: Windykacja

- Ostateczne przedsądowe wezwanie do zapłaty

- Podanie dłużnika o otwarcie postępowania układowego

- Pozew o zapłatę

- Przedegzekucyjne wezwanie do zapłaty

- Wniosek dłużnika o ogłoszenie upadłości

- Wniosek o nadanie klauzuli wykonalności

- Wniosek o przeprowadzenie zabezpieczenia roszczenia pieniężnego

- Wniosek o wszczęcie egzekucji

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wiadomości o nadejściu wiosny precyzowały wyraźnie że do końca lutegi będa bardzo silne mrozy a znaczne ocieplenie nastąpi to po 3 marca bieżącego roku. 8) .

Poza tym przesadzacie, owszem mróz jest, ale niema wiatru i co za tym idzie nawet spacerek może byc przyjemny.

Miałem nawet dzis jechac na wioske żeby cos porobić, ale ortopeda zapakował mnie na kolejny tydzień w opatrunkek usztywniający. :cry:

Miałem nawet dzis jechac na wioske żeby cos porobić, ale ortopeda zapakował mnie na kolejny tydzień w opatrunkek usztywniający. :cry:

rowniez wykazuje solidarnosc z unieruchomiona grupa, chociaz z innego powodu :-? Od wczoraj moja poziomo lezaca osemka, przypomniala sobie, ze czas wyrosnac :o Skutkiem tych zapedow jest okrutny bol, dodatkowy kilogram opuchlizny na twarzy i zdecydowanie kiepski humor :cry:

I po co komu te zeby madrosciu ??? :o

BTW zastanawiam sie nad otwieraniem drzwi zewnetrznych. Po rozpatrzeniu za i przeciw, beda na zewnatrz. A u Was?

Jeszcze cos placze mi sie po mojej bolacej glowie 8)

Odkurzacz centralny ... poki co, chcemy przy okazji rozprowadzania instalacji CO, rozprowadzic rowniez rury pod odkurzacz. Prawde powiedziawszy, nie majac piwnicy, nie bardzo wiem gdzie moge umiescic jednostke centralna. Moze w garazu? Co o tym sadzicie?

Z racji mojego miejsca pracy mogę podawać wam dość szczegółowe prognozy pogody. Na jutro w naszym rejonie przewidujemy 1 st. C i zamglenia. Raczej bez opadów. Tylko na południu może trochę popadać. Na razie tylko na zachodzie będzie 4 do 6 st. C.

W poniedziałek powinno być cieplej - około 4 - 6 st. C i słaby przelotny deszcz.

Ocieplenie idzie, ale bardzo wolno. Prawdę mówiąc prognozowanie na więcej niż 24 h niemalże nie ma sensu, bo skuteczność jego jest w granicach 50 %.

Ja też czekam na ocieplenie bo muszę wreszcie to przyłącze prądu zrobić, a jest trochę za zimno i kable mogą się połamać ;)

Nie do końca sie z toba zgodzę.

Jeśli mowa o porognozowaniu to jest tu tak duzo zmiennych że faktycznie cięzko jest cokolwiek przewidzieć.

Zgodze sie tez że prognozowanie nawet 12h wczesniej gdzie na jakim obszarze województwa wystapią opady i jaka będzie temperatura jest prawie niemozliwe. Choc i tutaj mozna powiedziec że w odległości np 100-150m od wody temperatura w nocy po słonecznym dniu bedzie wyższa niż w "głębi lądu" 8) nawet o 3 do 5 stopni. Powodem takiego stanu jest fizyka tzn akumulacja ciepła przez wode i oddawaniu go w ciagu nocy.

Jesli natomiast chodzi o prognozy wielodniowe to maja one większa niż 50% (według mnie ok 70-80%) sprawdzalność, z tej prostej przyczyny że sa to tak ogolne i uśrednione wyniki że sprawdzaja sie choćby ze zwykłej statystyki.

Swoje opinie opieram nie na miejscu pracy, tylko na obserwacjach poczynionych z powodu mojego wieloletniego hobby. :)

No proszę. Ja, że tak powiem, mam to we krwi. Mój ojciec jest meteorologiem. Mam to na co dzień. Teraz pracuję z meteorologami jako informatyk. Widzę czasami jak w czasie dosłownie godziny pogoda potrafi się zmienić.

Skoro się tym interesujesz, mam pytanie. Czy rozważałeś może zakup prywatnej amatorskiej stacji meteo?? Ja chcę taką kupić.

No proszę. Ja, że tak powiem, mam to we krwi. Mój ojciec jest meteorologiem. Mam to na co dzień. Teraz pracuję z meteorologami jak informatyk. Widzę czasami jak w czasie dosłownie godziny pogoda potrafi się zmienić.

Skoro się tym interesujesz, mam pytanie. Czy rozważałeś może zakup prywatnej amatorskiej stacji meteo?? Ja chcę taką kupić.

Bartku to wszystko prawda, pogoda zmienna jest. Tylko że prognozy wielodniowe sa zbyt ogolne aby mogły byc dla nas w jakis konkretny sposób przydatne. Ale ich sprawdzalnośc jest większa niz podajesz, przynajmniej w przypadku TVN. Swoja droga ciekawe skąd biora dane bo na pewno nie z IMiGW. A może maja swojego analityka?

Raczej nie, w tym przypadku zdam się na swoje stawy i "sznurek" :wink: