Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

zaraz kolo spoldzielni produkujacej kruche ciasteczka, ul. Wojewodzka, blisko szkola, poczta, przychodnia, przystanki, chyba centrum wsi :D , budowy na razie nie widac, tylko materialy juz czekaja. A wlasnie, czy macie moze namiary na niedrogiego i solidnego geodete, ktory by mi domek wytyczyl ?

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a gdzie dokladniej? przy drodze Piaseczno-Tarczyn? (jak tak to bede ja podziwiac).

A Korona jest naprawde bardzo popularna w okolicy, w Dawidach Bankowych sa 3 kolo siebie, w Falentach jedna, w Zalesiu Dolnym wersja pomniejszona. Czy wiecie juz czym bedziecie kryli dach, bo wole oko spedza mi sen z oczu (z tych pieciu wymienionych Koron dwie maja dobrze wykonane wole oko, w tym obie z karpiowki, a ja mam zamowionego Siriusa)?

pozdrawiam

a gdzie dokladniej? przy drodze Piaseczno-Tarczyn? (jak tak to bede ja podziwiac).

A Korona jest naprawde bardzo popularna w okolicy, w Dawidach Bankowych sa 3 kolo siebie, w Falentach jedna, w Zalesiu Dolnym wersja pomniejszona. Czy wiecie juz czym bedziecie kryli dach, bo wole oko spedza mi sen z oczu (z tych pieciu wymienionych Koron dwie maja dobrze wykonane wole oko, w tym obie z karpiowki, a ja mam zamowionego Siriusa)?

Witam wszystkich

mogę polecić tanią hurtownię m.in. ze stalą na drodze do Tarczyna oraz hydraulika p. Żmudę 0603-764-902, lecz niezwyklezajętego. Próbujcie.

Jeśli chodzi o stal to cały czas z tygodnia na tydzień drożeje.

Ale nie dajmy się zwariować.

Szukam gruzu i kogoś do wykonania ogrodzenia. Trafilismy na takich

fachowców, którzy cenili się na 80 zł za mb ogrodzenia bez materiału.

Wydaje nam się to .... bez komentarza.

pozdrawiam

j.k

Witam.

W Nowym Prażmowie jest Pan, który robi ogrodzenia, nazywa się Józef Kamiński. Nie mam teraz numeru telefonu, ale podam Wam. Wiem, że robi dobrze, natomiast nie orientuję się w jego cenach.

Mam do Was pytanie, czy przed wyznaczeniem budynku przez goedetę muszę zgłaszać coś do jakiegoś urzędu. Coś mi się obiło o uszy, że gdzieś do nadzoru budowlanego powinnam zgłosić ten fakt. Może wiecie coś na ten temat i możecie pomóc.

Pozdrawiam

Wiola

Witam.

W Nowym Prażmowie jest Pan, który robi ogrodzenia, nazywa się Józef Kamiński. Nie mam teraz numeru telefonu, ale podam Wam. Wiem, że robi dobrze, natomiast nie orientuję się w jego cenach.

Mam do Was pytanie, czy przed wyznaczeniem budynku przez goedetę muszę zgłaszać coś do jakiegoś urzędu. Coś mi się obiło o uszy, że gdzieś do nadzoru budowlanego powinnam zgłosić ten fakt. Może wiecie coś na ten temat i możecie pomóc.

Pozdrawiam

Wiola

zanim wytyczysz budynek, musisz zarejestrowac dziennik budowy. zanim ci zarejestruja, musisz zglosic z min. 7-dniowym wyprzedzeniem fakt rozpoczecia robot w inspektoracie nadzoru budowlanego w piasecznie (w szkole na chliczkowskiej, za przystankiem autobusowym w prawo waska uliczka). musisz tam zlozyc kopie pozwolenia na budowe, oswiadczenie kierownika budowy oraz powiadomienie o rozp. robot. juz to cwiczylam, mam niezbedne formularze i znam droge przez te przekleta biurokratyczna machine. jakby co, sluze pomoca. m