AmberWind 01.03.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 speek, Gratuluje pozwolenia na budowe i ciesze sie razem z Toba Teraz to juz z gorki Sprawa drzwi jest u nas wciaz otwarta. Naczytalam sie o temacie tyle ile napisano Na pewno nie moga przymarzac. Drzwi wejsciowe mam od polnocy, wiec gdy bylyby niedostatecznie izolowane istnieje takowe prawdopodobienstwo. Drewniane sie wypaczaja, stalowe przymarzaja, z plyty sa nietrwale ... i badz tu czlowieku madry Najbardziej pasowalyby mi drewniane z bolcami. Martwi mnie jednak naturalna praca drewna i odksztalcenia. Innymi zniszczeniami sie nie niepokoje, moj pies nawet chocby mial spac na wycieraczce, drzwi pazurem nie dotknie wiec jest ok Co do kuchni, to jutro mam dostac wycene. Przy fajnych meblach z cargo trzeba sie liczyc z wydatkiem ok. 2.500 - 3.500 za 1mb. Niestety ... Do tego dochodzi zakup blatu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piomod 01.03.2007 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Witajcie, Nie wiem co się dzieje,ale moja mozilla się wsciekła i opera też nie mogę sie zalogować a jeżeli już się uda to i tak za chwilę mnie wywali.Co robić? Nie mam zbytnio czasu na spotkanie z informatykiem bo u mnie zaczyna się dziać i to na poważnie. Moze spróbuj w usunąć pliki cookie Miałem podobną sytuacje i po ich usunięciu wszystko wróciło do normy. pozr piomod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 01.03.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 AmberWind drzwi - moje drzwi drewniane miały anty włamy w tym bolce rama drzwi po wewnetrznej stronie spięta była taśma metalową -myśle,że to zapobiegało temu wypaczaniu i dodatkowo posiadały dobry podkład kilka warstw mocnego lakieru i wszystko to była ręczna robota.Obecnie wilgotne drewno rzucaj a na lakiernie byle jak zabezpieczą bo chodzi o przerób i tak się dzieje. piomod- dzieki ,okaże się jak mnie wywali na razie jeszcze działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 01.03.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 speek, Tylko jak rozpoznac, ze drewno na dane drzwi jest dobrze wysuszone i perfekcyjnie polakierowane i zabezpieczone przed dzialaniem czynnikow zewnetrznych Chcialabym moc posiasc takowa wiedze ... Powoli musze sie na jakies drzwi zdecydowac, bo pozostanie mi to co mam, czyli jakies tymczasowe paskudztwo Wlasnie dostalam wycene mebli kuchennych. Wyszlo 3.250 za 1mb No ale fajne sa ... ide wiec do glownego decydenta finansowego A ze mam dzisiaj urodziny, to chyba nie uslysze "nie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mksiazek 01.03.2007 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Witam,mam do oddania po skończonej budowie porządną sławojkę dla budowlańców i szopę blaszaną, ocieploną styropianem z podłogą drewnianą na co cenniejsze materiały.Oddam za darmo - odbiór własny.Głosków/k.PiasecznaPozdrMarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mani 01.03.2007 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Betsi,keramzyt to chyba nie, bo on ma trochę gorsze właściwości od styro,poczekam te 2 dni i zobaczymy, co planuje Amber, Amber,Ja robię cała chałupę z drewna, co dopiero drzwi i okna.Drewno pracuje, wiadomo, taka jego uroda, ale można to ograniczyćstosując różne impregnaty, no i jest jeszcze drewno klejone.Jak Ci pasuje to bierz drewniane, od producenta z gwarancją i tyle.Albo zamów u stolarza, wtedy możesz mieć takie jak chcesz no i zaimpregnować odpowiednio.A może jakieś egzotyczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 02.03.2007 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Speek, Zrób tak jak pisze piomod. Miałem to samo przedwczoraj. Usunąłem cookie i wszystko jest ok. Odnośnie materiałów. Udało mi się kupić ceramikę na ściany zewnętrzne i wewnętrzne. Bloczki na fundament i beton kupię w przyszłym tygodniu, bo czekam na przelew z pracy Czy wiesz może jaka jest teraz cena bloczka fundamentowego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 02.03.2007 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 mksiazek,co byś powiedział, gdyby Twój kibelek chciał się przeprowadzić z Głoskowa-Letnisko do Głoskowa na drugą stronę Millenium? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johan 02.03.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 mksiazekskoro ms. zarezerwowała kibelek ,to może ja znalazłbym zajęcie dla blaszanej szopy w Henrykowie.Proszę o namiar na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 02.03.2007 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 w blaszak też weszłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 02.03.2007 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Kurczę, a ja właśnie przedwczoraj zamówiłem dla siebie blaszaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misze78 02.03.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Speek,Czy masz może jakieś namiary na firmę od drzwi, które wybrałaś? Cieżko się zdecydować, biorąc wszystkie opinie pod uwagę. Mam też takie pytanie do osób, które instalują gazowe kotły kondensacyjne, czy wiecie już jaki sprzęt będziecie instalować? Poszukuję też pomieszczenia socjalnego dla ekipy (barak, camping). Gdyby ktoś coś wiedział dajcie znać. Dzięki,Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 02.03.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Mam też takie pytanie do osób, które instalują gazowe kotły kondensacyjne, czy wiecie już jaki sprzęt będziecie instalować? Wiemy Vaillant. Konkretny model zostanie wybrany w przyszlym tygodniu. Wlasnie podliczalismy ile dokladnie mamy punktow elektrycznych. W domu wyszlo ponad 160, a na zewnatrz budynku (elewacja, ogrod, taras, brama, furtka) 25. A jak to jest u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 02.03.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 już po kibelku i po blaszaku Super, jeszcze trochę i zabraknie miejsca na działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 02.03.2007 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Amber, pochwal się jak wybierzesz. Szczególnie interesują mnie parametry.My jak robiliśmy rozeznanie w kotłach, to przeważnie zapotrzebowanie naszego małego domku wypadało poniżej optymalnego zakresu pracy kotła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 02.03.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Barozi, a dawno się zapisywałeś na ceramikę? Czy może gdzies można bez kolejki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 02.03.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Magnolia, Zapisałem się 16 lutego, a około 20 zadzwonił do mnie właściciel, że będzie w stanie skompletować żądaną ilość na za około 3 tygodnie. We wtorek u niego byłem i ma dla mnie wszystko, oprócz brakujących około 2 tyś sztuk MAXa, które mam mieć za kilka dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 02.03.2007 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Hm, ja zapisałam sie koło 20 lutego i jestem trzecia w kolejce na U220 na przełom kwietnia i maja.Jednak najbardziej martwie sie nie tym, tylko papierami w urzedzie. Nic nie słychać a składalismy o pozwolenie na budowe miesiąc temu.Jak mąż tam pojechał to dowiedział się tyle, że pani co sie zajmuje naszym pozwoleniem jest w ciąży więc jest na zwolnieniu. Ma sie pojawić i wtedy napewno szybko sie zajmie nami.A nasz pan budowlaniec dyszy nam w kark że chce robic fundamenty bo zaraz leci na nastepny fundament (tamta budowa jest większa więc w razie czego myślę że zrezygnuje z naszej). Potem ma wrócić do nas już na ściany i więźbę.Wiem że nie praktykuje sie tego żeby zaczynać z nieprawomocnym pozwoleniem na budowę, ale zapytam jednak-czy grozi nam za to grzywna 500zł., czy coś jeszcze? Bo tylko tego sie dokopałam Oczywiście jak pozwolenie juz bedzie, ale żeby nie czekać na uprawomocnienie. Geodeta może by wpis do dziennika zrobił później i kierbud też. Doradźcie, ochrzańcie za głupie pomysły albo coś, bo zaczynam wariować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 02.03.2007 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Mam też takie pytanie do osób, które instalują gazowe kotły kondensacyjne, czy wiecie już jaki sprzęt będziecie instalować? Wiemy Vaillant. Konkretny model zostanie wybrany w przyszlym tygodniu. Wlasnie podliczalismy ile dokladnie mamy punktow elektrycznych. W domu wyszlo ponad 160, a na zewnatrz budynku (elewacja, ogrod, taras, brama, furtka) 25. A jak to jest u Was? Misze, Amber Będę miała Vaillant Eco Tec + zasobnik na 150-200l. Pozdrawiam Betsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 02.03.2007 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Magnolia Odnosnie Twojego pytania, nie wydaje mi sie żeby pomysł był głupi.Tylko odpowiednio datami zrób wpis do dziennika.A propos kar, myslisz że ktoś będzie cię sprawdzał? Betsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts