Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

speek,

Gratuluje pozwolenia na budowe i ciesze sie razem z Toba :-) Teraz to juz z gorki 8)

Sprawa drzwi jest u nas wciaz otwarta. Naczytalam sie o temacie tyle ile napisano ;) Na pewno nie moga przymarzac. Drzwi wejsciowe mam od polnocy, wiec gdy bylyby niedostatecznie izolowane istnieje takowe prawdopodobienstwo. Drewniane sie wypaczaja, stalowe przymarzaja, z plyty sa nietrwale ... i badz tu czlowieku madry :roll:

Najbardziej pasowalyby mi drewniane z bolcami. Martwi mnie jednak naturalna praca drewna i odksztalcenia. Innymi zniszczeniami sie nie niepokoje, moj pies nawet chocby mial spac na wycieraczce, drzwi pazurem nie dotknie wiec jest ok 8)

Co do kuchni, to jutro mam dostac wycene. Przy fajnych meblach z cargo trzeba sie liczyc z wydatkiem ok. 2.500 - 3.500 za 1mb. Niestety ... Do tego dochodzi zakup blatu ...

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie,

Nie wiem co się dzieje,ale moja mozilla się wsciekła i opera też nie mogę sie zalogować a jeżeli już się uda to i tak za chwilę mnie wywali.Co robić? Nie mam zbytnio czasu na spotkanie z informatykiem bo u mnie zaczyna się dziać i to na poważnie.

Moze spróbuj w usunąć pliki cookie Miałem podobną sytuacje i po ich usunięciu wszystko wróciło do normy.

pozr piomod

AmberWind drzwi - moje drzwi drewniane miały anty włamy w tym bolce rama drzwi po wewnetrznej stronie spięta była taśma metalową -myśle,że to zapobiegało temu wypaczaniu i dodatkowo posiadały dobry podkład kilka warstw mocnego lakieru i wszystko to była ręczna robota.Obecnie wilgotne drewno rzucaj a na lakiernie byle jak zabezpieczą bo chodzi o przerób i tak się dzieje.

piomod- dzieki ,okaże się jak mnie wywali na razie jeszcze działa

speek,

Tylko jak rozpoznac, ze drewno na dane drzwi jest dobrze wysuszone i perfekcyjnie polakierowane i zabezpieczone przed dzialaniem czynnikow zewnetrznych :roll: Chcialabym moc posiasc takowa wiedze ...

Powoli musze sie na jakies drzwi zdecydowac, bo pozostanie mi to co mam, czyli jakies tymczasowe paskudztwo ;)

Wlasnie dostalam wycene mebli kuchennych. Wyszlo 3.250 za 1mb :o No ale fajne sa ... ide wiec do glownego decydenta finansowego ;) A ze mam dzisiaj urodziny, to chyba nie uslysze "nie" ;) 8)

Betsi,

keramzyt to chyba nie, bo on ma trochę gorsze właściwości od styro,

poczekam te 2 dni i zobaczymy, co planuje Amber,

Amber,

Ja robię cała chałupę z drewna, co dopiero drzwi i okna.

Drewno pracuje, wiadomo, taka jego uroda, ale można to ograniczyć

stosując różne impregnaty, no i jest jeszcze drewno klejone.

Jak Ci pasuje to bierz drewniane, od producenta z gwarancją i tyle.

Albo zamów u stolarza, wtedy możesz mieć takie jak chcesz no i zaimpregnować odpowiednio.

A może jakieś egzotyczne?

Speek,

Zrób tak jak pisze piomod. Miałem to samo przedwczoraj. Usunąłem cookie i wszystko jest ok.

Odnośnie materiałów. Udało mi się kupić ceramikę na ściany zewnętrzne i wewnętrzne. Bloczki na fundament i beton kupię w przyszłym tygodniu, bo czekam na przelew z pracy ;) Czy wiesz może jaka jest teraz cena bloczka fundamentowego??

Speek,

Czy masz może jakieś namiary na firmę od drzwi, które wybrałaś? Cieżko się zdecydować, biorąc wszystkie opinie pod uwagę.

Mam też takie pytanie do osób, które instalują gazowe kotły kondensacyjne, czy wiecie już jaki sprzęt będziecie instalować?

Poszukuję też pomieszczenia socjalnego dla ekipy (barak, camping). Gdyby ktoś coś wiedział dajcie znać.

Dzięki,

Michał

Mam też takie pytanie do osób, które instalują gazowe kotły kondensacyjne, czy wiecie już jaki sprzęt będziecie instalować?

Wiemy 8) Vaillant. Konkretny model zostanie wybrany w przyszlym tygodniu.

Wlasnie podliczalismy ile dokladnie mamy punktow elektrycznych. W domu wyszlo ponad 160, a na zewnatrz budynku (elewacja, ogrod, taras, brama, furtka) 25. A jak to jest u Was?

Magnolia,

Zapisałem się 16 lutego, a około 20 zadzwonił do mnie właściciel, że będzie w stanie skompletować żądaną ilość na za około 3 tygodnie. We wtorek u niego byłem i ma dla mnie wszystko, oprócz brakujących około 2 tyś sztuk MAXa, które mam mieć za kilka dni.

Hm, ja zapisałam sie koło 20 lutego i jestem trzecia w kolejce na U220 na przełom kwietnia i maja.

Jednak najbardziej martwie sie nie tym, tylko papierami w urzedzie. Nic nie słychać a składalismy o pozwolenie na budowe miesiąc temu.Jak mąż tam pojechał to dowiedział się tyle, że pani co sie zajmuje naszym pozwoleniem jest w ciąży więc jest na zwolnieniu. Ma sie pojawić i wtedy napewno szybko sie zajmie nami.

A nasz pan budowlaniec dyszy nam w kark że chce robic fundamenty bo zaraz leci na nastepny fundament (tamta budowa jest większa więc w razie czego myślę że zrezygnuje z naszej). Potem ma wrócić do nas już na ściany i więźbę.

Wiem że nie praktykuje sie tego żeby zaczynać z nieprawomocnym pozwoleniem na budowę, ale zapytam jednak-czy grozi nam za to grzywna 500zł., czy coś jeszcze? Bo tylko tego sie dokopałam Oczywiście jak pozwolenie juz bedzie, ale żeby nie czekać na uprawomocnienie. Geodeta może by wpis do dziennika zrobił później i kierbud też. Doradźcie, ochrzańcie za głupie pomysły albo coś, bo zaczynam wariować

Wiemy 8) Vaillant. Konkretny model zostanie wybrany w przyszlym tygodniu.

Wlasnie podliczalismy ile dokladnie mamy punktow elektrycznych. W domu wyszlo ponad 160, a na zewnatrz budynku (elewacja, ogrod, taras, brama, furtka) 25. A jak to jest u Was?

Misze, Amber

Będę miała Vaillant Eco Tec + zasobnik na 150-200l.

Pozdrawiam

Betsi