Betsi2006 07.03.2007 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Toż ten balkon Gebauer HS kosztuje tyle co pół systemu solarnego ( dobrego)DepiNie rób zadnych HS, zrób solary!!!!!!!!!!!!!!!!!! PozdrawiamBetsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 07.03.2007 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 No tak sobie właśnie myślę Choć w sumie to tylko 2 okna w całym domu - na tę horrendalną cenę nie mają większego wpływu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darwish 07.03.2007 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Oł dżizas... No to chyba będą zwykłe balkony. Jak podzieliłeś te 2,6 m? 2 x 1,3? Ja miałem mieć jeszcze nieco większe, bo 3m. Jadę zaraz do architektów może uda mi sie coś zmniejszyć W wersji HS na 2 (nie da się inaczej sensownie) W wersji balkon na 3 A i wiem co mi jeszcze w HSie nie pasowało: nierówność skrzydeł na zamknięciu: w sensie jedno głębiej, drugie płycej. Ale tak to byłyby super: odsuwasz na bok i masz open-space... Ech gdyby nie ta cena. A ciekawostka: w PINUSie pokazywali mi projekt domu w Konstanciinie, z OGROMNYMI powierzchniami okien, gdzie stolarka okienna jest wyceniona na ponad 200 tys PLN Pozdro Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mani 07.03.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 GroblusNasza działeczka jest tutaj:51°59'37.83"N 21° 8'50.12"E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mani 07.03.2007 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Jewrioszka,czy ja dobrze pamiętam, że miałeś instalować reku jakoś teraz?I zapraszałeś do asysty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groblus 07.03.2007 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Groblus Nasza działeczka jest tutaj: 51°59'37.83"N 21° 8'50.12"E Mani - oczko ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 07.03.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 No i mam wycenę, kto jest ciekawy ile moge wrzucić na priv, a wykonawcę zastrzeliłam pytaniem o cenę m2 maxa i porothermu, ma policzyć razem z zaprawą itp, wziął projekt i tyle. Umowę ja mam zrobić. Architekt bedzie w sobotę, może uda mi się ją namówić na wyjazd na działkę. Nasz budowlana wioska rośnie na mapie super Depi troche nad nami góruje ale co tam skoro tak lubi A Wy jak nie solary to znów okna, Betsi na gumtre jest sporo domów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mani 07.03.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Dzięki za oczko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 07.03.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 jewrioszka Wiem ze robisz reku. A czy przewidujesz montaż GWC ? poozdrawiam piomod Jasne że przewiduje , zobaczymy jak kasy starczy. To co z tym grillem robimy coś? Na za 2 weekendy ze względu na Baroziego ok. 15:00 - warunek w miarę ciepło i bez poziomego deszczu ( pionowy może być) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 07.03.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Jewrioszka, czy ja dobrze pamiętam, że miałeś instalować reku jakoś teraz? I zapraszałeś do asysty? Bardzo dobrze pamiętasz, lecz zaszły pewne okoliczności które wymusiły na mnie lekką modyfikacje planów. Najpierw elektryka, a potem się zobaczy. Jak rozumiem chcesz poasystować? Hmm.... Depi też się deklarował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 07.03.2007 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Mani Wszedłem na Twą stronę i powiem, że jestem pod wrażeniem. Toż Ty jesteś prawdziwa artiste! Świetne prace, naprawde. jewrioszka Właśnie - może byśmy coś porobili, bo juz tak ciepło jest, brzuch trzeba zlikwidować po zimie... Co się zmieniło z kwestii reku? Nie robisz? Depi troche nad nami góruje ale co tam skoro tak lubi No nie lubi - smutno mu tam i samotnie... Ale cóż począć - tam mnie okrutny los rzucił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 07.03.2007 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 jewrioszka Właśnie - może byśmy coś porobili, bo juz tak ciepło jest, brzuch trzeba zlikwidować po zimie... U mnie zawsze jest co robić, w ten weekend też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mani 07.03.2007 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Depi, Dzięks Jewrioszka, chętnie poasystuję, dowiem się na ile to jest skomplikowane. Dzięki temu mój dom nie będzie dla mnie tym pierwszym, a wiadomo, że ten pierwszy to dla wroga... Właśnie rozmawiałam z architektem, który próbuje wyprowadzić mój projekt na prostą i bardzo odradzał mi reku. Mówił coś o hali i że nigdy więcej nie wiem co, że nie zrobiłby u siebie; no ale nie dałam się przekonać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 07.03.2007 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 U mnie zawsze jest co robić, w ten weekend też. Ale coś konkretnego planujesz, czy tak tylko posiedziec i posączyć browara? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 07.03.2007 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Mani No problemo! Ja tam o reku słyszałem same superlatywy i od użytkowników i od np. ludzi, którzy odwiedzali użytkowników. Moi architekci też kręcą nosem na reku, ale mam to w duuuużym poważaniu. Zresztą chyba aż weznem i opiszem dzisiejsze spotkanie z rysowaczami w Dziennikku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 07.03.2007 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Prawdopodobnie nie do końca rozumie ideę rekuperacji. Sądzi że to cos takiego jak jest na halach produkcyjnych i w nowoczesnych biurowcach. Tutaj nawet sie z nim zgodzę, straszliwie hałasują, są źle skonfigurowane, maja za małe przekroje itp. Poza tym często występują jako recyrkulacja co wiąże sie z brzydkim zapachami roznoszonymi po całym budynku.Nie łapie że dzięki temu urządzeniu nie masz w domu wilgoci, nadmiaru CO2 i strat ciepła, dzięki czemu samopoczucie ludzi w tak wentylowanym pomieszczeniu jest bardzo dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 07.03.2007 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 U mnie zawsze jest co robić, w ten weekend też. Ale coś konkretnego planujesz, czy tak tylko posiedziec i posączyć browara? Zawsze coś konkretnego. 1. Musimy posprzatać 2. Polożyc kable elektryczne 3. Dokończyc ogrodzenie 4. położyc ta wełne co mam. 5. Położyc styro itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 08.03.2007 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Zawsze coś konkretnego. 1. Musimy posprzatać 2. Polożyc kable elektryczne 3. Dokończyc ogrodzenie 4. położyc ta wełne co mam. 5. Położyc styro itp. W jeden weekend? Oj musze tego elektryka pogonic, ktory od tygodnia grzebie sie przy tych kabelkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piomod 08.03.2007 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 To co z tym grillem robimy coś? Na za 2 weekendy ze względu na Baroziego ok. 15:00 - warunek w miarę ciepło i bez poziomego deszczu ( pionowy może być)[/quote Robimy, robimy tylko muszę drugiej połowy spytac czy nie ma jakiś planów na ten dzień. Rozumiem ze mówimy o weekendzie 24-25 marca? pozdrawiam piomod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 08.03.2007 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 No i mam wycenę, kto jest ciekawy ile moge wrzucić na priv, a wykonawcę zastrzeliłam pytaniem o cenę m2 maxa i porothermu, ma policzyć razem z zaprawą itp, wziął projekt i tyle. Umowę ja mam zrobić. Architekt będzie w sobotę, może uda mi się ją namówić na wyjazd na działkę. Nasz budowlana wioska rośnie na mapie super Depi troche nad nami góruje ale co tam skoro tak lubi A Wy jak nie solary to znów okna, Betsi na gumtre jest sporo domów Wczoraj dostałem od teścia porównanie wykorzystanego materiału dla MAXA i Porothermu. MAXA muszę kupić około 4300 szt a Porothermu 2700 szt. Przyjmując ceny MAXA na poziomie 4,50, porothermu - 6,80 to wychodzi: MAX -> 19500 zł Porotherm -> 18360 zł Musiałem nanieść poprawki, bo sprawdziłem ceny na stronie Winerbergera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts