Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Oł dżizas... :o :o :o

No to chyba będą zwykłe balkony. Jak podzieliłeś te 2,6 m? 2 x 1,3?

Ja miałem mieć jeszcze nieco większe, bo 3m. Jadę zaraz do architektów może uda mi sie coś zmniejszyć ;-)

W wersji HS na 2 (nie da się inaczej sensownie)

W wersji balkon na 3

A i wiem co mi jeszcze w HSie nie pasowało: nierówność skrzydeł

na zamknięciu: w sensie jedno głębiej, drugie płycej.

Ale tak to byłyby super: odsuwasz na bok i masz open-space...

Ech gdyby nie ta cena.

A ciekawostka: w PINUSie pokazywali mi projekt domu w Konstanciinie,

z OGROMNYMI powierzchniami okien, gdzie stolarka okienna jest

wyceniona na ponad 200 tys PLN

Pozdro

Darek

No i mam wycenę, kto jest ciekawy ile moge wrzucić na priv, a wykonawcę zastrzeliłam pytaniem o cenę m2 maxa i porothermu, ma policzyć razem z zaprawą itp, wziął projekt i tyle. Umowę ja mam zrobić.

Architekt bedzie w sobotę, może uda mi się ją namówić na wyjazd na działkę.

Nasz budowlana wioska rośnie na mapie super :D Depi troche nad nami góruje ale co tam skoro tak lubi :wink:

A Wy jak nie solary to znów okna, Betsi na gumtre jest sporo domów

Jewrioszka,

czy ja dobrze pamiętam, że miałeś instalować reku jakoś teraz?

I zapraszałeś do asysty?

Bardzo dobrze pamiętasz, lecz zaszły pewne okoliczności które wymusiły na mnie lekką modyfikacje planów. Najpierw elektryka, a potem się zobaczy.

Jak rozumiem chcesz poasystować? :wink:

Hmm....

Depi też się deklarował.

Mani Wszedłem na Twą stronę i powiem, że jestem pod wrażeniem. Toż Ty jesteś prawdziwa artiste! Świetne prace, naprawde. :-)

jewrioszka Właśnie - może byśmy coś porobili, bo juz tak ciepło jest, brzuch trzeba zlikwidować po zimie...

Co się zmieniło z kwestii reku? Nie robisz?

Depi troche nad nami góruje ale co tam skoro tak lubi :wink:

No nie lubi - smutno mu tam i samotnie... Ale cóż począć - tam mnie okrutny los rzucił ;-)

Depi, Dzięks :p

Jewrioszka, chętnie poasystuję,

dowiem się na ile to jest skomplikowane.

Dzięki temu mój dom nie będzie dla mnie tym pierwszym,

a wiadomo, że ten pierwszy to dla wroga...

Właśnie rozmawiałam z architektem, który próbuje wyprowadzić mój projekt na prostą i bardzo odradzał mi reku. Mówił coś o hali i że nigdy więcej :o nie wiem co, że nie zrobiłby u siebie; no ale nie dałam się przekonać.

Mani No problemo! :-)

Ja tam o reku słyszałem same superlatywy i od użytkowników i od np. ludzi, którzy odwiedzali użytkowników.

Moi architekci też kręcą nosem na reku, ale mam to w duuuużym poważaniu.

Zresztą chyba aż weznem i opiszem dzisiejsze spotkanie z rysowaczami w Dziennikku.

Prawdopodobnie nie do końca rozumie ideę rekuperacji. Sądzi że to cos takiego jak jest na halach produkcyjnych i w nowoczesnych biurowcach. Tutaj nawet sie z nim zgodzę, straszliwie hałasują, są źle skonfigurowane, maja za małe przekroje itp. Poza tym często występują jako recyrkulacja co wiąże sie z brzydkim zapachami roznoszonymi po całym budynku.

Nie łapie że dzięki temu urządzeniu nie masz w domu wilgoci, nadmiaru CO2 i strat ciepła, dzięki czemu samopoczucie ludzi w tak wentylowanym pomieszczeniu jest bardzo dobre.

To co z tym grillem robimy coś?

Na za 2 weekendy ze względu na Baroziego ok. 15:00 - warunek w miarę ciepło i bez poziomego deszczu ( pionowy może być)

[/quote

Robimy, robimy tylko muszę drugiej połowy spytac czy nie ma jakiś planów na ten dzień. Rozumiem ze mówimy o weekendzie 24-25 marca?

pozdrawiam piomod

No i mam wycenę, kto jest ciekawy ile moge wrzucić na priv, a wykonawcę zastrzeliłam pytaniem o cenę m2 maxa i porothermu, ma policzyć razem z zaprawą itp, wziął projekt i tyle. Umowę ja mam zrobić.

Architekt będzie w sobotę, może uda mi się ją namówić na wyjazd na działkę.

Nasz budowlana wioska rośnie na mapie super :D Depi troche nad nami góruje ale co tam skoro tak lubi :wink:

A Wy jak nie solary to znów okna, Betsi na gumtre jest sporo domów

Wczoraj dostałem od teścia porównanie wykorzystanego materiału dla MAXA i Porothermu. MAXA muszę kupić około 4300 szt a Porothermu 2700 szt. Przyjmując ceny MAXA na poziomie 4,50, porothermu - 6,80 to wychodzi:

MAX -> 19500 zł

Porotherm -> 18360 zł

Musiałem nanieść poprawki, bo sprawdziłem ceny na stronie Winerbergera