barozi 08.03.2007 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Jasne że przewiduje , zobaczymy jak kasy starczy. To co z tym grillem robimy coś? Na za 2 weekendy ze względu na Baroziego ok. 15:00 - warunek w miarę ciepło i bez poziomego deszczu ( pionowy może być) O kurczę, ale ważny się poczułem . A tak po prawdzie, to na prawdę nie patrzcie na mnie kiedy mogę a kiedy nie. Ja jestem niesamowicie zajętym człowiekiem, że czasami plany mi się zmieniają z dnia na dzień. Nie chciałbym żeby wyszło tak, że zrobicie grilla za dwa weekendy (ze względu na mnie), a ja nie przyjadę bo mi coś akurat wypadnie. Nie wybaczyłbym sobie tego. Róbcie kiedy możecie, a ja jak będę mógł to wpadnę, a jak nie to zorganizuję u siebie i kto będzie mógł to przyjedzie. Poza tym wczoraj rozmawiałem z teściem i zaplanowaliśmy, że zaczynamy 17 marca. Wytyczamy w sobotę a wykop robimy w poniedziałek - 19 marca. W związku z tym mam pytanie. Poszukuję w miarę taniego człowieka, który zapewni mi kompleksowo wykop oraz nawiezienie pospółki i podsypki. A może brać osobno do każdego zadania?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 08.03.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 A myśmy poszli na żywioł i kupiliśmy jakiś czas temu stal, b.k. na ściany zewnętrzne i wewnętrzne. Teraz realizuje się zamówienie na bloczki betonowe i strop. Więźba nagrana, dachówki kupione dawno. Można powiedzieć, że z grubsza materiały do budowy są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 08.03.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Barozi czyli cenowo prawie tak samo, a który materiał lepszy? droższa zaprawa jest do P ale idzie jej mniej niż do M a i 1000 zł piechotą nie chodzi.Robiłbyś 30 P+W z Porothermu i 12 styro czy 10 styro? Grille i pomaganie jak najbardziej tylko jak zwykle musiałabym liczyć na sępa na czyjeś auto bo na rower jeszcze za mokro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 08.03.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Barozi, postaraj się bardziej! Jewiorszka dopasowuje pod Ciebie grilka, a Ty wijesz się jak wążżżż.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 08.03.2007 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Barozi, postaraj się bardziej! Jewiorszka dopasowuje pod Ciebie grilka, a Ty wijesz się jak wążżżż.... Bo ssssstaram ssssssssssię być zawsze sssssłowny Zazdrośnica, Do Porothermu nie jest potrzebna specjalna zaprawa jeśli budujesz ścianę dwuwarstwową, bo wszelkie mostki cieplne powstałe przy kładzeniu tej zaprawy zostaną przykryte styropianem. Mam dylemat z czego budować. Po prostu nie wiem. Może po prostu będę budował z tego co będzie. Ms., Z tymi materiałami to masz dobrze. Ja dopiero niedawno miałem mały przypływ gotówki i dlatego dopiero tera zamawiam materiały, a kredyt to będę załatwiał na dniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 08.03.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piomod 08.03.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 W związku z tym mam pytanie. Poszukuję w miarę taniego człowieka, który zapewni mi kompleksowo wykop oraz nawiezienie pospółki i podsypki. A może brać osobno do każdego zadania?? My korzystalismy z tego namiaru 601381678 Człowiek kopie dostarcza również zasypkę pozdrawiam piomod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 08.03.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 http://images22.fotosik.pl/34/f56fff033279e688med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM. 08.03.2007 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 W związku z tym mam pytanie. Poszukuję w miarę taniego człowieka, który zapewni mi kompleksowo wykop oraz nawiezienie pospółki i podsypki. A może brać osobno do każdego zadania?? Namiar posłałem na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 08.03.2007 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 jako inwestorka dziękuję CMYK-owi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 08.03.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 ms. A gdzie to wszystko trzymacie? Też bym już parę rzeczy przynajmniej kupił, ale gdzie to składować??? No i najlepszego dla wszystkich XXów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 08.03.2007 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Jak to gdzie? Dachówki jeszcze z fabryce. Pozostałe materiały w składzie budowlanym. Dlatego m.in. większość składów budowalnych pęka w szwach, ale jak chce się coś kupić to nic nie ma. Materiały będą sukcesywnie dostarczanie na plac budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 08.03.2007 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Drewno na więźbę to pewnie jeszcze w lesie (dosłownie). Albo też gdzieś na placu Ol-budu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 08.03.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 I nic nie chcą za przechowanie??? Zwariowali??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 08.03.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 teraz wiadomo kto blokuje wszystkie składy budowlane. Nim my ruszymy z budowami to może je odblokują. Oby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 08.03.2007 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Depi, zacznij się wreszcie budować to wtedy pogadamy.Taki wypchany po pachy skład jest żywą reklamą samego siebie. Na pusty plac pies z kulawą nogą by nie zajrzał. Poza tym skad wiesz, że za to nie płacę? Niektórych rzeczy nie chcą przechowywać i te wieźmiemy do siebie. Póki obu stronom opłaca się taki układ to why not? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 08.03.2007 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Słuchajcie gdzie zgłasza się rozpoczęcie robót? Chcę zacząć 17 marca a jako że muszę to zrobić 7 dni przed rozpoczęciem to muszę to zrobić jutro. Nie mam czasu na szukanie więc pytam Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 08.03.2007 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Mnie pouczono, że w Inspektoracie Nadzoru Budowlanego (jeśli w Piasecznie to ul. Nadarzyńska 13). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 08.03.2007 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Pouczenie jest na drugiej stronie pozwolenia na budowę, p. 4) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 08.03.2007 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Orientujecie sie może czy Horman robi barmy garażowe w innych odcieniach drewna niż złoty dąb?Widziałam bardzo ładne bramy Normstahl w kolorze ciemny dąb - ale drogie te są, ale taki kolr idealnie by mi odpowiadał. PozdrawiamBetsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts