Betsi2006 12.03.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Jewrioszka a jak duże masz te okna na poddaszu? O takie mam 140 x 94 . Ja też mam takie okna na poddaszu. Swietnie wygłądają. Betsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 12.03.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Betsi bez problemu siatke ogrodzeniowa kupisz na targu w Grójcu ( czwartki ). Co najważniejsze niema problemu z dojazdem tak jak na giełdę.( sam tam kupowałem ) Dziewczyny prawde piszą. Proponuje tez poszukac na Allegro, wystawiaja sie tam hurtownie i producenci, a ceny maja niższe niz u siebie w cenniku bo odchodza im koszty magazynowania. Dzis zrobiłem zakupy na Allegro jeszcze po starych cenach. i na dokładke kupiłem towar którego niema od dłuższego czasu w żadnej hurtowni. P.S. Mnie tez sie podobaja, bo te 140 na 78 wygladaja jak strzelnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 12.03.2007 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 na Allegro usilnie wystawia się Centrum Ogrodzeń. Kiedy sprawdzałam na forum wątki o ogrodzeniach parę osób ostrzegało przed C.O. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 12.03.2007 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Ale nie tylko oni.Najlepiej sprawdzic komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 12.03.2007 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Betsi, jewrioszka, No, no ... pokazne macie te polaciowki U nas sa standardowe czyli 118x78, ale w ilosci 7 sztuk Poza tym prace nabraly przyspieszenia. Od przyszlego poniedzialku zaczynamy tynkowac srodek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 12.03.2007 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 U mnie w tym tygodniu stawiają ścianki działowe. Mam nadzieje, ze tydzień im starczy?Potem elektryk i hydraulik.AmberWind- jak długo kładą elektrykę? muszę zaplanować na kiedy umawiać alarmiarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 12.03.2007 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Dziewczyny wy ostatnio szukałyśćie drzwi wejściowych. Jak możecie to podrzućcie mi namiary na priv. Idę na łatwizne, ale nic ciekawego znaleźć nie mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 12.03.2007 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Mam taki mały orzech do zgryzienia. Podoba mi się kolor okien - orzech. Drzwi zewn też będę mogła zrobic w takim kolorze. Natomiast jest kłopot z bramami garażowymi, bo żadna firma takiego koloru nie ma ( bardzo podobny ma tylko Normstahl, który jest bardzo drogi). Czy w takiej sytuacji wybralibyście ten kolor okien i drzwi który Wam bardzo odpowiada a bramy garaż zamówić np Hormana w ciemnym brązie - gładkie, nie imitujące drewna. Czy może zamówić okna w kolorze złoty dąb i wtedy z bramami nie problemu, bo taką mozna kupić w wiekszości firm. Dodam, ze dach mam z ciemno brązowej, matowej dachówki a kominy z ciemnego, brązowego klinkieru. Cokół też prawdopodobnie będzie z brazowego klinkiery jak kominy lub z czegoś innego ale w ciemniejszym kolorze ( brązy). Poradzicie coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 12.03.2007 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Betsi, na mój chłopski rozum to zalezy czy brama będzie w bezpośrednim sąsiedztwie wspomnianych okien. No jeszcze chciałbym spytac w jakim kolorze masz orynnowanie i obróbki blacharskie, jak ciemny brąz to no problem. Chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 12.03.2007 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Te bramy nie są w takim zupełnym sąsiedztwie okien, bo garaż jest po lewej str. od wejścia a najbliższe widoczne okna po prawej ( od kuchi - jedno okno). Ale są jeszcze drzwi wejściowe.Orynnowanie i obróbka - ciemny brąz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 12.03.2007 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Betsi, U nas pracowal jeden elektryk (bez zadnego pomagiera) i dlatego zajelo mu to az 2,5 tygodnia. Od jutra wchodzi najlepszy forumowy hydraulik , a potem alarmiarz aby dokonczyc instalacje, bo taka prowizoryczna juz mamy. jewrioszka, Ja wciaz tych drzwi szukam Beda (chyba, bo ktorz to wie na 100% ) drewniane, solidnie ocieplone, z jakims prostym szklanym motywem. A ze drewniane, to szukam dobrych jakosciowo, aby po roku eksploatacji nie wygladaly jak barakowe paskudy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 12.03.2007 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Ja wciaz tych drzwi szukam Ale masz jakies www? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 12.03.2007 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Amber A cóż to za nalepszy forumowy hydraulik? Daj namiar, to umówię się na wycenę, może wyjdzie taniej niż ten mój obecny. Z tego co pisał Jewrioszka to ta moja cena duża jakaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 12.03.2007 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Betsi, Poszlo na PW Nie wiem czy bedzie taniej. Napisalam Ci ile u nas kosztuje pelna opcja, bo wszystko chcemy zlecic jednej firmie. A i wykonawca jest chyba zadowolony, ze w jednym miejscu bedzie wykonywal wszystkie prace, a nie jakis maly fragment. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 12.03.2007 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 jewrioszka, dzrzwi antywlamaniowe ocieplane http://www.hardmet.com.pl/drzwi.html polecane chyba przez Betsi drzwi zewnetrzne, ktore moga zrobic w zaprojektowanym przez nas wzorze http://www.dormet.com.pl./drzwi.html http://www.drzwi.krakow.pl/ http://www.derpal.com.pl/ To tak dla przykladu, bo wciaz szukamy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcelek 12.03.2007 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Witam Czy ktos moze mial jakies przygody (pozytywne badz nie) z firma MCProjekt z Piaseczna?. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 12.03.2007 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Mam zepsuty komputer- jutro oddaje go do naprawy,która ma trwać miesiąc bo jedzie aż do Czech i nie będzie mnie na forum.Zatem podaje wszystkie zdobyte namiary.Ogólnie na rynku brak jest siatki ogrodzeniowej o grubości 3,5 cm.Na zamówienie czeka się ok.5 tyg nawet w Centrum Ogrodzeń.Owszem na rynku jest siatka z ruskiego drutu ,która przy naciąganiu pęka.Dlatego tez szukałam siatki z atestem.Obecna cena to od 14,70 - 18 zł.Ja wydusiłam 13 zł.Również słupki kwadratowe dl 2,20 grubość "3" z kapturkiem po 25 zł.(nowe i pomalowane).Można również kpić stal na słupki w Centrostalu na Puławskiej ale cena to 11,20 mb plus kapturek 3-4 zł - czyli wychodzi drożej.Siatka- 048 667 27 01 Warka 727 27 36 lub 696 690 337 Gora Kalwariasiatka- 502 761 663 http://www.bigsiatka.pl Kute bramy wjazdowe z furtkąTrzeba zwrócić uwagę aby kute elementy były grube.Obecnie pełno jest bram z winogronkami ,bluszczem i innymi motywami roślinnymi ale te elemenciki są cieniutkie i jest to wypraska a nie element kuty i ich żywotnośc raczej nie na lata.Bramy kute - 607-173-649Stalmex- http://www.stalmexskiba.plMoja brama będzie wypukła i wykonają mnie z cegieł klinkierowych front 1,50 zł od cegły.Cegieł potrzeba 240 sztuk i 3 daszki.Targujcie się o ceny bram mozna kupić z furtką za 1800 zł. W Słomczynie na giełdzie samochodowej trzeba pytać o sektor rolniczy.Własnie tam był przedstawiciel PLecewic i oferował swoje maxy i u220tel.609026497 A jeszcze podam namiary na drzwi STADUR - 697980320STYLBUD 048 621-75-26-Mam nadzieje,że te namiary się przydadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 12.03.2007 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Amber, Speek - dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 12.03.2007 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 dzięki speek za informacje. Ja z kolei znalazłam producenta siatki. Ocynkowana grubość 3,5, oczko 6,5x6,5 cm za 14 zł/mb. Słupków u niego nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 12.03.2007 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Jeśli mogę byc pomocna w sprawie drzwi zewnętrznych.Przy zakupie ( jesli drewniane) pytajcie czy dany model może być wystawiony bezpośrednio na działanie deszczu i słonca.Te z marketów muszą byc montowane we wnękach i osłoniete ale nikt o tym nie informuje.I jeszcze drzwi http://www.drzwi-cal.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts