Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Gdyby nie to, że na jesieni wysypali tłuczniem drogę na osiedlu (niestety, Jezier, nie znam ceny, robiła to kompleksowo firma - zdjęcie z wierzchu, podkład i tłuczeń), teraz na 100% bym zatonął - ziemia gliniasta jak licho, na szczęście wczorajszy wiatr trochę przesuszył. Na wiosnę mają uzupełniać drenaż, więc powinno być jeszcze lepiej. I tym optymistycznym akcentem... :lol:

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

czy u Was grunt tez jest tak nieprzyjazny?

czy to urok okolic Piaseczna?

jak sobie z tym radzicie?

Witam

Tkep, ja sobie radzę w ten sposób (mam 800 m polnej drogi, z tego ok. 150 m tragicznej - glina):

1. kalosze w samochodzie

2. deski ustawione co drugi słup elektryczny (coby je można było pod koła wrzucić)

3. telefon komórkowy (mąż jako ostatnia ostoja :wink: )

Łopaty w samochodzie nie wożę ale stoi gotowa do działań przy bramie.

Na szczęście mnie w tym roku się udało i nie utknęłam, w zeszłym zakopałam się tak zgrabnie, że tylko pół samochodu było ponad błotem. A tym razem popadło na moją drugą połowę. Nie będę się wdawać w szczegóły co się działo, przekopaliśmy 100 m drogi i przy pomocy 2 sąsiadów wypchnęliśmy go z błota.

Tak sobie radzę ja, może inni mają lepsze sposoby, skuteczniejsze.

Teraz grunt już rozmarzł i wchłania kazdą ilość wody i nasz problem się skończył, pojawi się za rok.

Pozdrawiam

Wiola

Cześć

ostatnio byłam zaganiana i zaglądałam na tę strone tylko na chwilkę

Jeśli chodzi o koparke- ja miałam kłopoty, bo działka wąska i fundamenty skomplikowane do wykopania.Potrzebna mi była dobra koparka i zdolny operator no i znalazłam choć trzeba się trochę targowac o cenę , to bylam zadowolona. (p.Marek 603-633-309) 8)

No cóz okolice Piaseczna niestety zawsze na wiosnę toną w błocie. Lepiej nie zjeżdzać z utwardzonych dróg. Lepiej sie przejść kawałek niż szukać kogoś kto nas wyciągnie z błota. Miałam tą wątpliwą przyjemność.

U mnie mają robić asfalt.Podobno.

Jezier kwiecień juz z a tydzień.Kiedy preprowadzka? Masz nowe zdjęcia?

Pozdrawiam :wink:

Zamawiam szambo betonowe (10m3) z Radomia na Sobotę 3 kwietnia. Jeśli ktoś się dołączy to cena transportu będzie o 250 zł niższa.

Szambo kosztuje 1600zł + 500zł dojazd (do ewentulanego podziału) i jest produkowane w Radomiu.

Składa się z dwóch zbiorników po 5m3 każdy i owymiarach 2,5x2m każdy. Głębokość 1,3m.

Firma przywozi i wkłada do przygotowanego wykopu.

W zasadzie pilne, jak ktoś reflektuje to dzwońcie do firmy (48) 3811743 i powołajcie się na zamówienie dla mnie (Szałęga).

ja mam to samo - o wjeździe samochodem na działkę mogę tylko pomarzyć, a i kalosze, po latach piwnicznego "życia", wróciły do łask. Na razie więc kopanie szamba nie wchodzi w grę, ale pewnie mniej więcej w tym samym czasie co Ty mieczotronix, będę kupowała. Możemy więc połączyć siły.

Ela

Czy faktycznie to najlepsza oferta na szambo? Ciekawe czy robią też inne wymiary - ja potrzebuję go tylko w roli zbiornika na deszczówkę, więc chyba nie musi być aż 10 m, a w każdym razie powinno wystarczyć jednokomorowe. Jesli na oba pytania odpowiedź jest twierdząca, to też byłbym zainteresowany podzieleniem się kosztami transportu - u mnie wypadnie to pewnie koło połowy maja.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

witam wszystkich

czy ktoś ma namiar na dobrego no i oczywicie taniego inspektora nadzoru?

Załatwiamy własnie dokumenty po nowemu. Nie wiem czy coś specjalnego dla nas wymyślą.Złożyliśmy papiery / nanieśliśmy zieleń niską i wysoką - bzdura/, mamy odezwać się po miesiącu,. Zobaczymy i podzielimy się info.

Załatwiamy własnie dokumenty po nowemu. Nie wiem czy coś specjalnego dla nas wymyślą.Złożyliśmy papiery / nanieśliśmy zieleń niską i wysoką - bzdura/, mamy odezwać się po miesiącu,. Zobaczymy i podzielimy się info.

Wlasnie koncze zbierac dokumenty za tydzien powinienem zaniesc je do Starostwa :). A na czym ta nowosc ma polegac bo ja zbieralem to co kazali :D.

Kochani szukam ekipy budowalnej - dobrej, w miarę taniej, sprawdzonej i polecanej do remontu domu (wyburzenie ścian, postawienie nowych, naprawienie więźby). Robota byłaby w Ząbkach. A i jeszcze jedno - może być potrzebny na ich prace rachunek.

pozdrawiam serdecznie

Maluszek