AmberWind 13.03.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Betsi, Oczywiscie, ze mialam na mysli jasne drewno W takiej kolorystyce doprawdy Twoj dom bedzie wygladal pieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 13.03.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Marcelek, również nie współpracowałam z firmą MCProjekt. Ale jeśli Betsi2006 poleci Ci kogoś za rozsądną cenę - bierz. Na etapie papierów warto współpracować miejscowymi. Znają procedury, mają swoje kanały i dojścia. Marcelek Nie mogę absolutnie polecić Ci tej firmy o której wspomniałam, ze miałam z nią przygody. Te przygody to bardzo negatywne były ( niestety ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 13.03.2007 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Betsi, jesteś twarda babka, skoro po przejściach z różnymi firmami nadal nie odechciało Cie się budowania. Co jakiś czas napotykam w innych wątkach na tym forum Twoje posty na temat wykonacy, co uciekł w siną dal... Ostatnio doszliśmy z mężem do wniosku, że jesteśmy za miętcy. Każdy wykonawca zjada nas na śniadanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 13.03.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 MS Miałam ( i mam nadal ) przejścia tylko z jedną firma, która wybudowała mi stan surowy z dachem ( miała zbudować wszystko do podłóg i białego montażu) Nie uciekła w siną dal - bo mam ich po drugiej Jeziorki.W zeszłym roku porzucili kilka budów w naszej okolicy. Wiem też, ze obecnie coś buduja w okolicach Henrykowa. Od 3 tygodni mam nową firmę, która kontynuuje budowę. Mam nadzieję, że będzie ok.Na pewno zapał do budowania trochę przygasł, ale idzie wiosna i widok na łąki i Jeziorkę z mojej działki mnie szalenie motywuje.A przede wszystkim Wy !!!!!!!!!!!!!!!!! Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 13.03.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Do usług. My jeszcze nie wbiliśmy przysłowiowej pierwszej łopaty. Jak się zacznie pewnie często będziemy potrzebowali wsparcia psychicznego (choćby malutkiego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 13.03.2007 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Na pewno zapał do budowania trochę przygasł, ale idzie wiosna i widok na łąki i Jeziorkę z mojej działki mnie szalenie motywuje. A przede wszystkim Wy !!!!!!!!!!!!!!!!! Dzieki. BRAWO! Trzeba byc twardym, a nie mietkim jak to mowi moja 85-letnia Babcia Zreszta przy takiej pogodzie jak mamy teraz, to az chce sie tyrac na tych budowach Postanowilam, ze w ciagu paru dni podejme decyzje dotyczaca drzwi zewnetrznych ... Pojade jeszcze raz na zywo zobaczyc i porozmawiac w sprawie drzwi drewnianych i metalowych ocieplanych. Pare dni temu znowu widzialam u znajomych drzwi drewniane po 4-letniej eksploatacji. Od srodka wygladaja super, ale na zewnatrz troche mniej Do tego zrobila sie brzydka szpara pomiedzy drzwiami a futryna, przez ktora paskudnie wieje wiatr ... Drzwi nie byly pierwsze, lepsze z marketu budowlanego, tylko z dobrej firmy za prawie 4.500 PLN. No i co tu robic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 13.03.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Witajcie, Ja już mam trochę dość. Jestem zmęczony. Mam wrażenie, ze podzielenie pracy zawodowej, nauki i budowania domu jest nie do zrobienia. Najchętniej wziąłbym 6 miesięcy jakiegoś zwolnienia lub urlopu i skoncentrowałbym się tylko na budowie. Cieszę się, że zaczynam budowę, ale pogodzić to z pracą...... Nie wiem. Jakieś rady?? P.S. W czwartek zdejmuję humus, w poniedziałek geodeta, we wtorek kopiemy pod ławy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 13.03.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 barozi: Ja już mam trochę dość. Przecież dopiero zaczynasz. Ekipę masz całkowicie po swojej stronie i jeszcze płaczesz? My zrezygnowaliśmy z nauki. Studia podyplomowe skończyłam zanim zajęliśmy się papierologią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 13.03.2007 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Przygniatają mnie trochę te wszystkie wybory. Aby dokonać jakiegoś trzeba się naczytać, a na to potrzeba czasu. Przy mojej pracy (12 godzin dziennie) + wykłady na uczelni dwa razy w tygodniu na prawdę nie wiem kiedy to mam robić. Fakt ekipę mam po swojej stronie, ale ma to też swoje wady. Wierzcie mi . Musielibyście poznać mojego teścia Jeszcze mi w weekend samochód się zepsuł i jestem uziemiony co najmniej do środy. Znowu mam zły dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 13.03.2007 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Barozi A może dobry kierownik budowy, który zajmie się sprawdzaniem wszystkiego na bieżąco, wyliczy towar ( może tez zamawiać) podpowie który lepszy.Co prwda to kosztuje, ale jak nie masz czasu, to moze jest to rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 13.03.2007 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Jeśli chodzi o MC PROJEKT pracownię projektową to szczerze odradzam, nastawienie typowo na kasę. W trakcie rozmowy o projekcie pan odbierał cały czas telefon i w efekcie całej rozmowy, konkretów było na jakieś 5%, nie mówiąc o braku możliwośći swobodnego rozmawiania. Poza tym byłam umówiona na konkretny dzień i godzinę, pan się bardzo spóźnił i chciał ponad 2x tyle co aktualna moja pani architekt za to samo. U mnie wyszło najwięcej przeszkleń na stronę południowo-zachodnią i bardzo jestem z tego faktu zadowolona, na północ jest tylko jeden mały pokoik na górze z jednym standardowym okienkiem. Poza tym dodane zostanie okno połaciowe w łazience a obniżony trochę daszek nad wejściem. Mi też podoba się ogrodzenie kamienno-deskowe, dechy takie szerokie i nierówne, jakbyś Betsi zdobyła namiar na kogoś kto takie robi, ewentualnie może już ktoś ma to też proszu Wyobraźcie sobie to co załtwiacie autem, ja będę jeździła i załatwiała rowerem a takiego leniwca złapałam, że myslę o zaczęciu robót w czerwcu, tylko czemu moi wykonawcy tak nie bardzo chcą się ze mną zgodzić, pewnie chodzi o kasę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 13.03.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Zazdrośnica, poczytaj sobie dziennik Jeziera. On zaczął budowę i nie dość, że nie miał samochodu, to nawet nie miał prawa jazdy!(przepraszam, że wyciągam na światło dzienne takie szczegóły, ale byłam mocno zaskoczona - z nacikiem na mocno). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 13.03.2007 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Dajcie jakieś namiary na składy budowlane w naszej okolicy. Mąż właśnie wyjechał ze składu, gdzie mieliśmy zaklepany porotherm 11,5 z niczym, bo facet własnie sprzedał komuś innemu. A sciany działowe właśnie się murują. Już znalazłam. Jeszcze po starej cenie ale już totalne resztki. Ale gdyby ktoś potrzebował więcej ( w nowej cenie) to wiem gdzie są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 13.03.2007 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Mi też podoba się ogrodzenie kamienno-deskowe, dechy takie szerokie i nierówne, jakbyś Betsi zdobyła namiar na kogoś kto takie robi, ewentualnie może już ktoś ma to też proszu Mam i widziałam jego robotę pod Prażmowem. Wyślę na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 13.03.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Dajcie jakieś namiary na składy budowlane w naszej okolicy. Mąż właśnie wyjechał ze składu, gdzie mieliśmy zaklepany porotherm 11,5 z niczym, bo facet własnie sprzedał komuś innemu. A sciany działowe właśnie się murują. Już znalazłam. Jeszcze po starej cenie ale już totalne resztki. Ale gdyby ktoś potrzebował więcej ( w nowej cenie) to wiem gdzie są. Betsi jak bys mogła to daj na priv namiary bo mój mąż pryzszły tydizeń przeznacza na zamawianie materiałów. Stara czy nowa cena trudno. Musze z czegoś ten dom wybudować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 13.03.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 A teraz pytanie z innej beczki. Jeżeli chciałabym ciągnąc prąd górą od słupa do domu to czy są jakieś ograniczenia jeżeli chodzi o długość, sąsiadów, budynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 13.03.2007 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Betsi jak bys mogła to daj na priv namiary bo mój mąż pryzszły tydizeń przeznacza na zamawianie materiałów. Stara czy nowa cena trudno. Musze z czegoś ten dom wybudować. A ja tez moge podesłać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 13.03.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Jewrioszka, to wyślij Komarkowi wszystkie swoje a ja dorzucę jeden dobry mój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 13.03.2007 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Dzieki dotarły namiary. Przekaże je szanownemu małżonkowi by miał gdzie jeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 13.03.2007 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 komarek, trzymaj się Betsi, skoro obydwie budujecie Sandrę. Fajnie, jak ktoś przetrze szlak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts