Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Marcelek, również nie współpracowałam z firmą MCProjekt. Ale jeśli Betsi2006 poleci Ci kogoś za rozsądną cenę - bierz. Na etapie papierów warto współpracować miejscowymi. Znają procedury, mają swoje kanały i dojścia.

Marcelek

Nie mogę absolutnie polecić Ci tej firmy o której wspomniałam, ze miałam z nią przygody. Te przygody to bardzo negatywne były ( niestety ) :evil:

Betsi, jesteś twarda babka, skoro po przejściach z różnymi firmami nadal nie odechciało Cie się budowania.

Co jakiś czas napotykam w innych wątkach na tym forum Twoje posty na temat wykonacy, co uciekł w siną dal...

Ostatnio doszliśmy z mężem do wniosku, że jesteśmy za miętcy. Każdy wykonawca zjada nas na śniadanie :cry:

MS

Miałam ( i mam nadal ) przejścia tylko z jedną firma, która wybudowała mi stan surowy z dachem ( miała zbudować wszystko do podłóg i białego montażu) Nie uciekła w siną dal - bo mam ich po drugiej Jeziorki.

W zeszłym roku porzucili kilka budów w naszej okolicy.

Wiem też, ze obecnie coś buduja w okolicach Henrykowa.

Od 3 tygodni mam nową firmę, która kontynuuje budowę. Mam nadzieję, że będzie ok.

Na pewno zapał do budowania trochę przygasł, ale idzie wiosna i widok na łąki i Jeziorkę z mojej działki mnie szalenie motywuje.

A przede wszystkim Wy !!!!!!!!!!!!!!!!! Dzieki.

Na pewno zapał do budowania trochę przygasł, ale idzie wiosna i widok na łąki i Jeziorkę z mojej działki mnie szalenie motywuje.

A przede wszystkim Wy !!!!!!!!!!!!!!!!! Dzieki.

BRAWO! Trzeba byc twardym, a nie mietkim jak to mowi moja 85-letnia Babcia :D

Zreszta przy takiej pogodzie jak mamy teraz, to az chce sie tyrac na tych budowach 8)

Postanowilam, ze w ciagu paru dni podejme decyzje dotyczaca drzwi zewnetrznych ... Pojade jeszcze raz na zywo zobaczyc i porozmawiac w sprawie drzwi drewnianych i metalowych ocieplanych.

Pare dni temu znowu widzialam u znajomych drzwi drewniane po 4-letniej eksploatacji. Od srodka wygladaja super, ale na zewnatrz troche mniej :( Do tego zrobila sie brzydka szpara pomiedzy drzwiami a futryna, przez ktora paskudnie wieje wiatr ... Drzwi nie byly pierwsze, lepsze z marketu budowlanego, tylko z dobrej firmy za prawie 4.500 PLN.

No i co tu robic? :roll:

Witajcie,

Ja już mam trochę dość. Jestem zmęczony. Mam wrażenie, ze podzielenie pracy zawodowej, nauki i budowania domu jest nie do zrobienia. Najchętniej wziąłbym 6 miesięcy jakiegoś zwolnienia lub urlopu i skoncentrowałbym się tylko na budowie.

Cieszę się, że zaczynam budowę, ale pogodzić to z pracą...... Nie wiem. Jakieś rady??

P.S. W czwartek zdejmuję humus, w poniedziałek geodeta, we wtorek kopiemy pod ławy :)

Przygniatają mnie trochę te wszystkie wybory. Aby dokonać jakiegoś trzeba się naczytać, a na to potrzeba czasu. Przy mojej pracy (12 godzin dziennie) + wykłady na uczelni dwa razy w tygodniu na prawdę nie wiem kiedy to mam robić.

Fakt ekipę mam po swojej stronie, ale ma to też swoje wady. Wierzcie mi :). Musielibyście poznać mojego teścia ;)

Jeszcze mi w weekend samochód się zepsuł i jestem uziemiony co najmniej do środy.

Znowu mam zły dzień.

Jeśli chodzi o MC PROJEKT pracownię projektową to szczerze odradzam, nastawienie typowo na kasę. W trakcie rozmowy o projekcie pan odbierał cały czas telefon i w efekcie całej rozmowy, konkretów było na jakieś 5%, nie mówiąc o braku możliwośći swobodnego rozmawiania. Poza tym byłam umówiona na konkretny dzień i godzinę, pan się bardzo spóźnił i chciał ponad 2x tyle co aktualna moja pani architekt za to samo.

U mnie wyszło najwięcej przeszkleń na stronę południowo-zachodnią i bardzo jestem z tego faktu zadowolona, na północ jest tylko jeden mały pokoik na górze z jednym standardowym okienkiem. Poza tym dodane zostanie okno połaciowe w łazience a obniżony trochę daszek nad wejściem.

Mi też podoba się ogrodzenie kamienno-deskowe, dechy takie szerokie i nierówne, jakbyś Betsi zdobyła namiar na kogoś kto takie robi, ewentualnie może już ktoś ma to też proszu :D

Wyobraźcie sobie to co załtwiacie autem, ja będę jeździła i załatwiała rowerem 8) a takiego leniwca złapałam, że myslę o zaczęciu robót w czerwcu, tylko czemu moi wykonawcy tak nie bardzo chcą się ze mną zgodzić, pewnie chodzi o kasę

Dajcie jakieś namiary na składy budowlane w naszej okolicy.

Mąż właśnie wyjechał ze składu, gdzie mieliśmy zaklepany porotherm 11,5 z niczym, bo facet własnie sprzedał komuś innemu. :evil:

A sciany działowe właśnie się murują.

Już znalazłam. Jeszcze po starej cenie ale już totalne resztki.

Ale gdyby ktoś potrzebował więcej ( w nowej cenie) to wiem gdzie są. :)

Dajcie jakieś namiary na składy budowlane w naszej okolicy.

Mąż właśnie wyjechał ze składu, gdzie mieliśmy zaklepany porotherm 11,5 z niczym, bo facet własnie sprzedał komuś innemu. :evil:

A sciany działowe właśnie się murują.

Już znalazłam. Jeszcze po starej cenie ale już totalne resztki.

Ale gdyby ktoś potrzebował więcej ( w nowej cenie) to wiem gdzie są. :)

Betsi jak bys mogła to daj na priv namiary bo mój mąż pryzszły tydizeń przeznacza na zamawianie materiałów. Stara czy nowa cena trudno. Musze z czegoś ten dom wybudować.