Mani 14.03.2007 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Ja bym zaczęła nawet i w ten weekend. proponuję zbiórka z łopatami u mnie na działce sobota 10 rano. Zapewniam prowiant suchy i mokry Nie jestem pewna tylko czy sobie poradzimy z wyznaczeniem tego brakującego narożnika. No a jak się okaże, że i łopat zabrakło w supermarketach? jewrioszka, beton sam kręciłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 14.03.2007 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 dla Obojga bede musiala szukac lekarza Hm. Ja jestem rodzaju męskiego. Twój mąż zakładam, że też (chyba, że ślub braliście w Holandii ). To czemu Obojga? Nie mniej jak dalej bedziesz chetny, Obiecuje, ze zrewanazujemy sie rowniez ogromnym zapalem i uslugami, ktore z tego mozna wykrzesac Chętny jestem zawsze - ruch to zdrowie Rewanż mogę przyjąć w postaci lekcji fotografii Mani Rezerwuje czas w sobotę od 10. Zastrzegam jednak, tylko pod warunkiem, że aura będzie sprzyjać. Mój zapał nie rozciąga się na kopanie w błocku w strugach deszczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mani 14.03.2007 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 DepiNo to spoko,ja też mogę dać Ci lekcję fotografii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 14.03.2007 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Hm. Ja jestem rodzaju męskiego. Twój mąż zakładam, że też (chyba, że ślub braliście w Holandii ). To czemu Obojga? No nie ... az taka "bohema" nie jestesmy, ale nic przeciwko takowym tez nie mamy A co do slubu ... hmmm ... jakby to powiedziec, wlasnie obchodzilismy rozpoczecie 7 roku szczesliwego kociolapstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 14.03.2007 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Mani Fotografii i photoshopa No nie ... az taka "bohema" nie jestesmy Szkooooda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 14.03.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 jewrioszka, beton sam kręciłeś? Oczywiście, nawet mam swoja osobistą betoniarkę. Jakby była potrzebna to wal jak w dym. Z transportem tez chyba problemu nie będzie bo sie mieści do punciaka. Naciągarke jak będzie trzeba tyż pożyczę. Inaczej pomóc nie mogę bo w sobotę mam dostawę materiału. A wszyscy wiemy jak to jest z punktualnością dostawców. Poza tym musza podgonić wnętrza bo niedługo okna , hydraulik i wylewka. Oprócz tego Ms -y zapowiedzieli się że przyjadą po stemple i zazdrośnica tez sie odgraża że nas odwiedzi. Ale niedziela lub przyszły week... czemu nie. P.S. Z betoniarką i naciągarką nie żartuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 14.03.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Dla tych co sa zainteresowani kostka na podjazdach, tarasach i sciezkach polecam kwietniowy numer Ladnego Domu, ktory jest sprzedawany z Ladnym Ogrodem. Znajdziecie tam info jakie sa wymagania takiej nawierzchni i jak to praktycznie "ugryzc" Jak wszystko dobrze pojdzie, jeszcze w tym miesiacu zalejemy konstrukcje pod nasz taras. Kierbud mowi, ze to jakos inaczej (prosciej) sie leje niz pod gres. A dom obok rosnie jak na drozdzach. Jeszcze wczoraj ledwo co wylanial sie z poziomu ziemi. A dzisiaj, konstrukcja ma juz kilka rzedow MAX-a na wysokosc. Natomiast dzialka z tylu naszego ogrodzenia ma juz rowy pod ogrodzenie. Jutro zalewaja je betonem. Zolty Pan koparkowy dzielnie tam dzisiaj pracowal Betsi, jak Wasze poszukiwania materialow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 14.03.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Amber co cię przekonało do "Juventusu"? Bo mam nie lada zgryz. Oferty trzech firm ochroniarskich sa podobne. Różnice są takie. Skorpion stoi w sąsiedniej wsi, ale nie robi objazdów. Juventus ma mnie na granicy 2 załóg z Grójca i Łosia, więc w razie alarmu któraś będzie wolna. Mogę u nich zrobić 2 próbne alarmy w miesiącu. Solid w mojej okolicy do interwencji wykorzystuje załogę Skorpiona (więc czas interwencjj znacznie sie wydłuża), ale dal najniższą cenę za tą samą instalacje. A może pozostali maja jakies doświadczenia z tymi firmami.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 14.03.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 A tak z innej beczki dzis robiłem akcje odpapierzania i znalazłem taką wizytówkę. "Drutex" Siatki ogrodzeniowe Głuchów ( kolo Grójca) tel. (048) 661-29-90 lub 0-602-558-659. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 14.03.2007 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 jewrioszka, Po pierwsze, glownym zalozeniem bylo, aby to jednak inna firma wykonala instalacje alarmowa, a inna wykonywala usluge ochrony. Uwazam, ze mam dosc dobra instalacje alarmowa, dobrze zabezpieczajaca wazne i mniej wazne strefy domu, chroniaca nas wtedy gdy spimy, gdy mamy uchylone okna i wtedy, gdy po pokojach buszuje pies Do tego dodatkowe czujniki dymu i czadu (to ze wzgledu na kominek). Po zapoznaniu sie z ofertami trzech firm od monitoringu, wybralam jednak Juventus. Cenowo wszystkie byly podobne, czas reakcji nieznacznie sie roznil (co jednak jest dosc istotne), ale najwieksze roznice byly w jakosc obslugi klienta, czyli kogos takiego jak ja, ktory chce poznac oferte i chwile porozmawiac o zapisach Umowy. Juventus okazal sie w tym najlepszy. Punktualny i cierpliwy przedstawiciel, jasno wytlumaczone zasady, a nawet pewne dodatkowe, przedwstepne korzysci zdzialaly cuda Moze dlatego, nie dziwie sie, dlaczego wiekszosc mojej wsi jest monitorowana przez Juventus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lkmiec 14.03.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Jello, ma ktos moze pomysl, skad sie bierze takie betonowe płyty drogowe (ale nie te małe, tylko te wieelkie bydlaki;-) oczywiscie skąd w naszej okolicy, bo na allegro juz bylem i "odbiór osobisty w tarnobrzegu" średnio mi pasuje;-) a u nas ostatni tydzien to totalny zastój - żonka na zagranicznych wojażach, a ja z gorączką w łóżku... ale powoli koniec tej męki w sobote chyba zaczniemy (ciii, nie zapeszać POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 14.03.2007 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Mam dość nietypowe pytanie. W zbrojeniu na stropie mój konstruktor zażyczył sobie stal fi18. Czy ktoś z was zna może jakiś zakład lub skład budowlany który podejmie się wygięcia stali o takiej grubości w z góry określone kształty?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 15.03.2007 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Barozi u mnie tez były takie grube pręty. Podejrzewam że żaden skład tego nie zrobi ponieważ to nie ich job, ba nie wszystkie składy maja to w sprzedaży. Według mnie to problem zbrojarza ( dźwignia z rurki fi 3/4 cala czyni cuda). Spytaj też architekta czy aby na pewno muszą być wyginane, czy nie wystarczy jak będą związane na "krzyż" i w miejscu łączenia opierały sie o konstrukcję. Amber dzięki za tak szybka odpowiedź, a co myślą inni? ma ktos moze pomysl, skad sie bierze takie betonowe płyty drogowe (ale nie te małe, tylko te wieelkie bydlaki;-) Ikmieć a czy to przypadkiem nie sa elementy stropów gotowych z technologii wielkiej płyty? Bo jeśli tak to stosy tego jakiś rok temu widziałem w opuszczonych zakładach na Żeraniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 15.03.2007 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 "Drutex" Siatki ogrodzeniowe Głuchów ( kolo Grójca) tel. (048) 661-29-90 lub 0-602-558-659. Parę dni temu dzwoniłam do nich. Można tam kupić tylko siatkę. Grubość 2,8 jest od rędki. Na siatkę grubości 3,5; oczko 6,5 x 6,5 czeka się tydzień. W rolce jest 10 m siatki. Cena 14 zł/mb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 15.03.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 lkmiec, potocznie o takich płytach mówi się płyty typu Żerań. I wszyscy wiedzą o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pontypendy 15.03.2007 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 A 14 zł za mb to dużo czy mało ? Bo ja się zupełnie nie orientuję a potrzebuję jakieś 40-50 mb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majamichalska 15.03.2007 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 witam wszystkich!Gdy szukalam czegos dla siebie,kontaktowalam sie z biurem,ktore dzis wyslalo mi ofertke. ja juz nie skorzystam (stare babice witają),ale moze ktos?... Rzucam dalej dla wsyztskich szukajacych, zycząc powodzenia![163] Lokalizacja: Piaseczno kierunek, Nowy Prażmów, adres Nowy Prażmów, działka budowlana, cena 80 tys. zł (69 zł/m2), powierzchnia 0.115 ha, wymiary 32 x 35, położenie leśna polana, dojazd szutr, media woda prąd, elektryczność woda.Działka położona w otulinie Chojnowskiego Parku Krajobrazowego na tzw. Leśnej Polanie.Działka budowlana, prąd na działce, woda w ulicy.Dojazd utwardzony. ABC EURODOMul. Bartycka 17500-716 Warszawatel/fax (22) 841 00 15http://www.abceurodom.gratka.plhttp://www.abceurodom.plhttp://www.chatka.archinet.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 15.03.2007 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Amber dzięki za tak szybka odpowiedź, a co myślą inni? Bez wzgledu jaka firme wybierzesz, warto to jednak zrobic. Wlasnie wrocilam z salonu mebli kuchennych, w ktorym jedna klientka rozmawiajac z obslugujaca ja kobieta, mowila ze pare dni temu jej dom w budowie w Markach zostal prawie doszczetnie okradziony. Dom mial juz okna i drzwi, a w srodu zamontowane wszystkie kaloryfery, przywieziony kominek, gres na podlogi i paczki z parkietem, nie mowiec juz ze mnostwo narzedzi. Zostaly tylko okna i drzwi ... NIe zostawili nawet jednego kaloryfera, wyniesli nie tylko ciezki kominek, ale tez stara koze No lobuzy jedne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 15.03.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 ms. Sądzę, że lkmiecowi (tak to się odmienia?) chodzi o coś zgoła innego. Płyty "żerańskie", inaczej kanałowe lub "typu S" są to prefabrykowane żelbetowe płyty z podłużnymi kanałami w środku i stosowane są do budowy stropów (sam bym chętnie ich użył, ale architekt się krzywi). Płyty drogowe, to inaczej płyty "Jumb"/"Jumbo" lub inaczej "monowskie" (MON). Jest to litą płyta żelbetowa z zamkami do wiązania drutem i używana jest do prowizorycznego utwardzenia drogi, szczególnie pod ciężki sprzęt. Saperzy też z nich korzystają, stąd pewnie MON. Skąd się je bierze w okolicy nie wiem. Wiem jednak, że są bardzo drogie - ja zrezygnowałem po wstępnych wyliczeniach. Chyba, że znajdzie się używane po jakiejś np. budowie - wtedy ew. można się zastanowić. Na pewno wygodne jest to, że po prostu rzuca się je na ziemie i gotowe Z innej beki - występował ktoś o przyłącze gazowe? Nie wiem ile wpisać jako przewidywane zużycie gazu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 15.03.2007 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 No lobuzy jedne Ja bym to inaczej określił. Zacząłbym od słowa na "s". A najchętniej to bym odkurzył stare narzędzia inkwizycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts