Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hello,

dawno mnie nie było, ale już nadrabiam zaległości... :roll:

w tym tygodniu grasują u mnie na dachu dekarze. do jutra mają mi skończyć cały dach, więc będę miał stan surowy otwarty! :D mam też nadzieję, że jareko pomoże mi go wkrótce "zamknąć"...

mam teraz więc do was prośbę: czy ktoś mógłby polecić mi rzetelnego tynkarza do wewnętrznych tynków gipsowych z agregatu? i jeszcze wylewkarza z miksokretem? :-?

dzięki i pozdrawiam,

Piomod - dostałem dziś UPS Orvaldi + akumulator 33Ah. Elektrykę mam na kablu od sąsiada. więc jak mi jeden sąsiad odłączy lub drugi po kablu pługiem pojedzie to mi zasilania na prawie tydzień starczy. W twoim przypadku byłyby potrzebne 2 akumulatory ( jeden by tyrał a drugi byś w domku ładował)

Jewrioszka-Spotkałem się wczoraj z wykonawcą i zaproponował ze będzie u mnie mieszkał

więc narazie nie będę uruchamiał alarmu. Gdyby sytuacja się zmieniła to będziemy w kontakcie. Odnośnie sobotniego grilla to nie damy rady przyjechać możę kiedy indziej

pozdrawiam piomod

Hej,

Depi,

może być najpierw rowy, potem grill,

albo odwrotnie.

Ja zaraz jadę do Obi po tą łopatę.

Znalazłam 1500 m3 ziemi do nawiezienia.

Jest gdzieś na Ursynowie, pojedziemy ją dzisiaj obejrzeć.

Zastanawiam się czy to bardzo dużo :roll: ?

Może Amber będzie chętna jak dla nas będzie za dużo.

W każdym razie deal jest taki, że jak weźmiemy wszystko to przywiozą gratis :D

Pan nazywa się Marek Diamante robi tynki gipsowe z agregatu. Nie mam przy sobie namiaru przesle go na PW

pozdr piomod

Po przeczytaniu roznych opinii zdecydowalismy sie na cementowo-wapienne, potem specjalnie polerowane (czy zacierane ;)), aby wyrownac te wszystkie ostre pozostalosci na powierzchni.

U nas tynkarze zaczynaja w poniedzialek, jesli bedziemy zadowoleni to dam znac.

Z uwagi na dalsze koncepcje scian, rezygnujemy z wprowadzenia jakiegokolwiek gipsu. I to nie tylko w formie tynkow, ale rowniez zadnych gladzi gipsowych 8)

Mani, na ziemie jestesmy chetni. Wczoraj rozmawialam o tym z jednym gosciem, aby wybadac ile jest nam potrzeba. Mamy ok. 40 cm piachu (wierzchnia warstwa, potem jest u nas taka normalna, kiepska ziemia). Nie wiem jak gleboko jest jakakolwiek glina, bo nikt jej poki co nie widzial - nawet Ci co kopali fundamenty ;)

Musze wiec przemyslec, jak zrobic powierzchnie, ktora nie bedzie zbyt szybko wysychac i przynajmniej jakas trawa i krzaczory wokolo beda rosly ;)